Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-23@07:05:22 GMT

مقوله ایمنی و امنیت غذایی در کشور همپوشانی دارند

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۵۲۲۰۹

مقوله ایمنی و امنیت غذایی در کشور همپوشانی دارند

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا شانه ساز، در سومین کنگره بین المللی علوم و صنایع غذایی و بیست و ششمین کنگره ملی صنایع غذایی ایران، با تاکید بر اینکه یکی از مهم‌ترین عوامل و فاکتورهای تاثیرگذار در تامین سلامت مردم، دسترسی به غذای سالم و ایمن است، اظهار کرد: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در مورد ایمنی غذا وظایفی دارند و در موضوع ایمنی و امنیت غذا در بسیاری از موارد با برخی سازمان‌ها همپوشانی‌هایی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بابیان اینکه غذای سالم یکی از عوامل مهمی است که از بیماری‌های همه‌گیر و اپیدمی پیشگیری می‌کند، افزود: بیماری‌های غیر واگیر از مواردی هستند که همچنان باید در حوزه مواد غذایی و صنایع غذایی نگاه ویژه‌ای به آنها شود و در زمینه بیماری‌هایی چون قلبی و عروقی، دیابت و...، نحوه تغذیه و سلامت غذایی بسیار حائز اهمیت است.

معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: اگر نقش صنایع غذایی نبود ما امروز در چنین جایگاهی نبودیم و الان معضلات بسیاری داشتیم. متخصصین و افراد کاردان در این حوزه سرمایه‌گذاری کرده و  با دانش و فکر و اندیشه به همراه برنامه‌هایی که در سازمان غذا و دارو ظرف چند سال گذشته در زمینه کاهش مواد قندی و نمک مواد غذایی، کارهای شایان توجهی بوده است.

وی با اشاره به اجرای کمپین فشارخون، گفت: پیش‌بینی می‌شد که حدود ۳۰ میلیون نفر در قالب این طرح غربالگری شوند اما خوشبختانه بیش از ۳۰ میلیون نفر پایش و منجر به شناسایی ۲.۵ میلیون مورد جدید مبتلا فشارخون شد.

شانه ساز با تأکید بر اینکه ایمنی و امنیت غذایی با هم همپوشانی دارند، افزود: در حوزه غذا حدود ۶ میلیارد و ۱۱۸ میلیون دلار ارز برای کمتر از ۲۰ درصد واردات اختصاص می‌یابد و بیش از ۸۰ درصد تولیدات مواد غذایی در داخل صورت می‌گیرد که اگر این گونه نبود با مشکلات بسیار عدیده‌ای مواجه می‌شدیم.

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت های خالی در کارخانه های تولید مواد غذایی وجود دارد که از فعالان صنعت غذا می‌خواهیم در زمینه ظرفیت‌های خالی این حوزه اهتمام بیشتری داشته باشند و سازمان غذا و دارو نیز این صنعت را حمایت می‌کند.

شانه ساز، از فعالان صنعت غذا خواست روی ورود بیشتر دانش‌های جدید در حوزه غذا برای تولیدات محصولات غذایی جدیت بیشتری داشته باشند، چراکه این موضوع باعث گسترش صادرات در این حوزه می‌شود.

کد خبر 4721958 حبیب احسنی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو تغذیه وزارت بهداشت اورژانس کشور پرونده الکترونیک سلامت دارو سیگار بیمارستان جامعه پزشکی پرستار سازمان غذا و دارو سعید نمکی درمان ناباروری بهداشت دهان و دندان دیابت سازمان نظام پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۲۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این غذاها مهمترین عامل ابتلا به سرطان هستند

به گزارش خبرآنلاین ،وقتی وارد رستوران می‌شویم و بوی طبخ کباب به مشام ما می‌خورد، تصمیم می‌گیریم چند سیخ کوبیده سفارش بدهیم. در حالی که نمی‌دانیم با خوردن هر لقمه کباب چرب زغالی، ترکیبات سرطان زا را وارد بدن خودمان می‌کنیم.

مهر در خبری نوشت:بررسی‌ها نشان می‌دهد که مصرف فست فودها و غذاهای سرخ شده با روغن‌های زیاد، مهم‌ترین عامل ابتلاء به سرطان به شمار می آیند و ما از این واقعیت تلخ، خبر نداریم و آن را جدی نمی‌گیریم.

سید علی کشاورز متخصص تغذیه، در برنامه پرسشگر، با موضوع بررسی علل شیوع سرطان‌ها در کشور، به وضعیت تغذیه جامعه اشاره کرد و گفت: آلودگی مواد غذایی از لحظه کشت و استفاده بی رحمانه از کودهای شیمیایی ازُت، آغاز می‌شود.

وی افزود: وقتی ازت توتال مواد غذایی بالا باشد، به راحتی ترکیبات نیتروزامین که سرطان‌زا هستند، وارد بدن ما می‌شود.

کشاورز با عنوان این مطلب که تغذیه عامل اصلی یک سوم سرطان‌ها است، گفت: در بروز تمامی سرطان‌ها، تغذیه نقش دارد.

وی افزود: غذایی که به شدت سرخ می‌شود و تغییر رنگ می‌دهد، ترکیبات سرطان‌زا ایجاد می‌کند. همچنین، وقتی روغن کباب روی آتش می چکد و دود ایجاد می‌کند، این دود سرطان‌زا است.

کشاورز با عنوان این مطلب که شیوه پخت غذا در کشور ما و همچنین مصرف فست فودها در بروز سرطان‌ها نقش دارند، گفت: در دنیا استفاده از افزودنی‌ها را محدود کرده‌اند و نیتریت هم ممنوع شده و نیترات جای آن را گرفته است، اما در کشور ما همچنان از نیتریت استفاده می‌شود.

این متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه باید برنامه ریزی های ما از زمین‌های کشاورزی آغاز شود، تصریح کرد: رستوران‌ها برای خوش طعم کردن غذاها از روغن زیاد و انواع چاشنی‌ها استفاده می‌کنند.

کشاورز گفت: متأسفانه رستوران سالم شهری و بین راهی نداریم که بشود غذای سالم خورد و اگر هم باشد، خیلی کم و انگشت شمارند.

وی افزود: یک اشتباه استراتژیک هم در دادن سوبسید به مواد غذایی داریم، به طوری که این سوبسید را به شکر و روغن می‌دهیم؛ در حالی که باید به جای شکر و روغن، این سوبسید به شیر، مرغ، ماهی و گوشت داده شود تا این گرفتاری‌ها کم شود.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897528

دیگر خبرها

  • خودکفایی در تولید مواد شوینده خبر خوش معاون وزیر صمت
  • رصد اقدامات دستگاه‌های اجرایی در حوزه امنیت غذایی
  • خودکفایی در تولید مواد شوینده خبر خوش معاون وزیر صمت + فیلم
  • نشست اعضای کدکس مواد غذایی در چین برگزار می‌شود
  • تامین امنیت کشور در حوزه غذا
  • تامین ۳۶ روز از امنیت غذایی کشور بر عهده گلستان است
  • این غذاها مهمترین عامل ابتلا به سرطان هستند
  • تعریف پنج برنامه راهبردی در زمینه امنیت غذایی
  • صنعت ریلی کشور نیازمند یک استراتژی یکپارچه
  • دشمن در حوزه امنیت غذایی نمی‌تواند به ایران فشار بیاورد