Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز،سازمان جهانی بهداشت پس از بررسی شیوه‌های نا امن درمان اعلام کرد: بیشتر خطاهای پزشکی مربوط به تشخیص اشتباه پزشک، داروی نامناسب برای درمان، قطع عضو، اشتباه و عمل جراحی مغز است.

این سازمان در بررسی‌های خود اعلام کرده، بسیاری از کارکنان مراکز درمانی، جرات بیان اشتباهات خود را ندارند و در بسیاری از مواقع از بیم مجازات، ترجیح می‌دهند آن را پنهان کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که موضوع خطاهای پزشکی را نمی بایست در کنار اشتاباهات و قصور پزشکی قرار داد. زیرا، آنچه مسلم است اینکه خطای پزشکی ناخودآگاه و بدون قصد، ممکن است رخ دهد. اما، اشتباه پزشکی را نمی توان نادیده گرفت.

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که بر اثر اشتباهات پزشکی و درمان نادرست، در هر دقیقه، ۵ نفر در جهان جان خود را از دست می‌دهند

سازمان جهانی بهداشت، اعلام کرده است که سالیانه بیش از ۱۳۸ میلیون نفر در جهان به دلیل اشتباهات پزشکان آسیب می بینند.

قصور و اشتباه پزشکی شامل اشتباه در تشخیص، اشتباه در تجویز دارو و درمان، و مصرف نادرست داروها هستند و این سه فاکتور از دلایل اصلی آسیب بیماران محسوب می شوند.

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، تنها اشتباهات مرتبط با تجویز نادرست دارو هزینه ای حدود ۴۲ میلیارد دلار به سیستم خدمات و درمان جهان تحمیل می کند.

ایرج خسرونیا رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، گفت: قصور پزشکی که منجر به مرگ می شود، بیشتر در اعمال جراحی اتفاق می افتد.

وی همچنین به قصور پزشکی در بخش اطفال و زنان و زایمان نیز اشاره کرد و افزود: قصور پزشکی در رشته زنان و زایمان، بیشتر با مرگ مادر یا فرزند همراه است.

خسرونیا ادامه داد: قصور پزشکی در جراحی های قلب و مغز و اعصاب، بیشتر اتفاق می افتد که علت آن، ریسک بالای این قبیل جراحی ها است.

سازمان جهانی بهداشت، اعلام کرده است که سالیانه بیش از ۱۳۸ میلیون نفر در جهان به دلیل اشتباهات پزشکان آسیب می بینند

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، با عنوان این مطلب که قصور پزشکی در ایران در مقایسه با سایر کشورها کمتر اتفاق می افتد، افزود: جراحان ایرانی در هنگام عمل، دقت بیشتری بر کاری که انجام می دهند، دارند. اما، نکته ای که نباید فراموش کرد، این است که اصولا درمان با عارضه همراه است.

خسرونیا تاکید کرد: در اعمال جراحی سخت و دشوار، باید منتظر اتفاقات ناخواسته و ناگوار باشیم. زیرا، ممکن است که بیمار به علت خونریزی فوت کند.

وی با عنوان این مطلب که خطا و اشتباهات پزشکی با یکدیگر تفاوت دارند، گفت: قصور می تواند ناشی از به موقع نرسیدن پزشک بر بالین بیمار باشد. و یا اینکه درمانی را عهده دار شود که تبحر و مهارت کافی برای انجام آن را ندارد و نمی بایست قبول کند. این قبیل موارد را می توان قصور پزشکی دانست.

خسرونیا با بیان این مطلب که قصور در تمامی رشته های پزشکی وجود دارد، افزود: این قبیل اشتباهات در رشته های مختلف پزشکی، کم و زیاد است. به طوری که یک متخصص داخلی می تواند با تجویز اشتباهی دارو و یا آندوسکوپی، دچار قصور شود.

وی ادامه داد: وقتی یک پزشک جراح روزی ۵ تا ۶ عمل جراحی انجام می دهد، به تبع ممکن است دچار خطا شود.

خسرونیا گفت: اما یک سری از عوارض درمان ها قابل پیش بینی و جلوگیری نیست.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، با عنوان این مطلب که خطاهای ناشی از درمان در همه جای دنیا اتفاق می افتد، افزود: اگر اعمال جراحی، انتخابی باشد، قطعا عوارض کمتری به دنبال خواهد داشت. این در حالی است که برخی پزشکان اصرار دارند که همه بیماران را تحت عمل جراحی قرار دهند.

علی فتاحی معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی، با عنوان این مطلب که ۳ درصد اقدامات درمانی در دنیا منجر به عارضه می‌شوند، به آمار شکایت از پزشکان در ایران اشاره کرد و گفت: سال گذشته حدود ۱۷ تا ۱۸ هزار مورد شکایت بود که ۵۰ درصد آنها در دادسراهای نظام پزشکی انجام شده است.

وی با عنوان این مطلب که ۳۰ درصد مردم برای شکایات پزشکی به چند جا مراجعه می‌کنند، افزود: ۴۰ درصد از شکایات منجر به محکومیت شده و برای ۶۰ درصد هم حکم برائت صادر شده است.

در همین حال، رضا گل پیرا مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی معاونت درمان وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که ۷۵ درصد از خطاهای درمانی قابل پیشگیری است، گفت: این خطاها می تواند موجب افزایش ۱۵ درصدی هزینه‌ها برای بیماران شود.

مهر

انتهای پیام/

20 / 20 سازمان جهانی بهداشت اشتباهات پزشکی درمان نادرست قصور پزشکی ایرج خسرونیا رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران بررسی شیوه‌های نا امن درمان علی فتاحی معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سازمان جهانی بهداشت اشتباهات پزشکی درمان نادرست قصور پزشکی علی فتاحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۲۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاشت الکترود در مغز یک زن برای درمان سندروم لی + فیلم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: برای نخستین بار در کشور زنی ۲۳ ساله که از بدو تولد مبتلا به "سندرم لی" بود برای کاشت الکترود عمقی مغز در بیمارستان شهدای تجریش جراحی شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا زالی؛ جراح مغز و اعصاب و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار کرد: برای نخستین بار در کشور زنی 23 ساله که از بدو تولد مبتلا به "سندرم لی" بود برای کاشت الکترود عمقی مغز در بیمارستان شهدای تجریش جراحی شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره سندرم لی توضیح داد: این سندرم نوع بیماری نادر ژنتیکی است که فرد از همان بدو تولد به آن مبتلاست، عمده مشکلات در این بیماران مربوط به بخش میتوکندری یعنی بخش کارخانه درون سلول مغز است.

وی افزود: انواع بیماری‌ها شامل اختلالات عصبی، کاهش شنوایی، مشکلاتی در قوای عقلانی و ضریب هوشی، اختلالات چشمی و مشکلات قلبی، عروقی و تنفسی از جمله عوارض مبتلایان به سندرم لی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره وضعیت کلی بیمار اظهار کرد: بیمار زنی 23 ساله‌ است که به دلیل ابتلا به "سندرم لی" و مشخصاً عوارضی مانند اختلالات حرکتی در اندام‌ها که با درمان‌های متعارف هم بهبود پیدا نکرده بود، به بیمارستان شهدای تجریش مراجعه کرد و بعد از بررسی کاندیدای جراحی شد.

وی با اشاره به بررسی وضعیت این بیمار توسط همکاران بخش اختلالات حرکتی بیمارستان شهدای تجریش، افزود: بعد از بررسی‌های تیم پزشکی تصمیم بر این شد که الکترود در بخش‌های عمقی مغز  این بیمار کار گذاشته شود.

انجام موفقیت‌آمیز جراحی پیچیده خارج کردن توده از بدن یک زن

به گفته زالی در این جراحی الکترود تحریک مغز در هسته‌های تالاموس قرار داده شد، با کمک این روش اختلالات و مشکلات مقاوم به دارو درمانی در این بیمار به میزان قابل توجهی کنترل می‌شود.

جراح مغز واعصاب با اشاره به اینکه نخستین جراحی سندرم لی در کشور توسط متخصصان بیمارستان شهدای تجریش انجام شده است، بیان کرد: خوشبختانه بیماری که تحت عمل جراحی درمان سندرم لی قرار گرفت، از طول عمر بالاتری در بین مبتلایان برخوردار است.

وی یادآور شد: اولین جراحی سندرم لی در دنیا توسط متخصصان جراحی اعصاب دانشگاه اکلاهما در ایالت اکلاهما آمریکا در بیماری 18 ساله انجام شده است.

در ادامه فیلم مربوط به انجام این جراحی را مشاهده می‌کنید:

.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چاقوی هوش مصنوعی چگونه نظام سلامت را جراحی می‎‌کند
  • کاشت الکترود در مغز یک زن برای درمان سندروم لی + فیلم
  • زیرمیزی نماد ناهنجاری در عرصه سلامت
  • دارو باز هم داد مجلس را درآورد؛ دارویار پس از ۲ سال به کجا رسید؟
  • مخالفت مجلس با ارسال گزارش دارو به قوه قضائیه
  • اختصاص ۷ همت به طرح دارویار
  • قم کمبود پزشک متخصص و عمومی دارد
  • متن گزارش کمیسیون بهداشت درباره دلایل کمبود و گرانی دارو
  • انجام ۱۸۰ هزار عمل جراحی در تعطیلات نوروز
  • متن کامل گزارش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره کمبود دارو