Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-19@11:33:52 GMT

کاهش مرگ‌ومیر کودکان در جهان

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۵۳۷۹۱

کاهش مرگ‌ومیر کودکان در جهان

به گزارش ایسنا، دو دهه قبل نزدیک به ۱۰ میلیون کودک پیش از رسیدن به سن پنج سالگی فوت می‌کردند اما در سال ۲۰۱۷ با وجود افزایش جمعیت جهان، این آمار تقریبا به نصف کاهش پیدا کرد.

کاهش آمار مرگ و میر کودکان نشان‌دهنده اقدامات موثر دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی برای مقابله با فقر و بیماری‌هایی همچون اختلالات مادرزادی، ذات‌الریه، اسهال و مالاریا در کودکان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند، همچنان آمارهای موجود از وجود ناهماهنگی در این زمینه در بخش‌های مختلف جهان حکایت دارد. در برخی از مناطق، سلامت کودکان به شکل حائز اهمیتی بهبود پیدا کرده و در برخی کشورها همچنان تعداد زیادی از کودکان در سنین اولیه جان خود را از دست می‌دهند.

آمارها نشان می‌دهد که از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷ تمامی کشورها جز یک مورد از ۹۷ کشور با میزان درآمد پایین و متوسط که اکثریت آمار مرگ و میر در میان کودکان را به خود اختصاص داده بودند، توانستند این آمار را کاهش دهند.

کارشناسان پیش‌بینی کرده‌اند درصورتیکه روند پیشرفت فعلی ادامه پیدا کند نزدیک به دو سوم از کودکان در فقیرترین کشورهای جهان که تا سال ۲۰۳۰ اهداف توسعه ملل متحد در آن‌ها محقق نمی‌شود، می‌توانند از حق حیات برخوردار باشند.

به گفته کارشناسان کاهش مرگ و میر کودکان می‌تواند نشانه شرایط زندگی سالم و پایدارتر برای بزرگسالان نیز باشد. همچنین اکثریت موارد مرگ و میر در کودکان قابل پیشگیری است. تغذیه کافی، دسترسی به آب سالم، مراقبت‌های بهداشتی، واکسیناسیون و داروهای آنتی‌بیوتیک، جان انسان‌های بسیاری را نجات می‌دهد. به علاوه سوء تغذیه عامل اصلی در نیمی از این مرگ و میرهاست.

روزنامه "نیویورک تایمز" در مطلبی به برخی از تغییرات مشاهده شده در بخش‌هایی از جهان در این خصوص اشاره کرده‌ است:

- هند: بیش از یک چهارم از کاهش جهانی مرگ و میر در کودکان نشان‌دهنده پیشرفت‌های بدست آمده در هند است که دومین کشور پرجمعیت جهان به حساب می‌آید. در سال ۲۰۱۷ نسبت به سال ۲۰۰۰ حدود ۱.۲ میلیون کودک کمتری جان خود را از دست داده‌اند. هرچند این پیشرفت در تمامی نقاط این کشور برابر نبوده و همچنان در ایالت‌های شمالی آن تعداد قابل توجهی از کودکان بر اثر عوامل مختلف جان خود را از دست می‌دهند.

- نیجریه: نابرابری منطقه‌ای در این کشور بسیار چشمگیر است. در مناطق اطراف لاگوس بزرگترین شهر این کشور از هر ۱۶ کودک احتمال مرگ یک نفر پیش از پنج سالگی وجود دارد. اما در مناطق شمالی این کشور، نرخ مرگ و میر در میان کودکان نسبت به دیگر نقاط جهان بسیار بالاتر است و تنها از هر پنج کودک، احتمال مرگ یک نفر پیش از پنج سالگی وجود دارد. در مناطق شمالی این کشور خشونت‌ها و درگیری‌های پی در پی و ناآرامی‌های سیاسی به آوارگی بسیاری از ساکنان آن منجر شده‌ که متعاقبا دسترسی آنان به خدمات و مراقبت‌های درمانی را محدود می‌کند.

- تایلند: تایلند در بحث برابری ملی در میان کشورهای مورد مطالعه پیشرو است. در تمامی مناطق آن هدف جلوگیری از مرگ بیش از یک نفر از هر ۴۰ کودک پیش از سن پنج سالگی محقق شده‌ است. سرمایه‌گذاری در بخش مراقبت‌های درمانی و توجه به خدمات اولیه درمانی از عوامل تاثیرگذار عنوان شده است.

- جنوب آفریقا: در بسیاری از کشورهای جنوب آفریقا کاهش موارد مرگ و میر بر اثر ویروس HIV تفاوت‌های آماری چشمگیری را به همراه داشته است. آفریقای جنوبی و بوتسوانا بیشترین کاهش را داشته‌اند. در سال ۲۰۱۷ حدود ۷۷ هزار کودک در جهان بر اثر این ویروس جان خود را از دست دادند در حالی که این رقم در سال ۲۰۰۰ حدود ۲۴۶ هزار نفر بوده‌ است.

- هائیتی: زلزله مرگبار سال ۲۰۱۰ در این کشور موجب تنزل جدی این کشور در آمار مرگ و میر در میان کودکان بوده‌ است. همچنین وقوع این حادثه موجب تشدید فاکتورهای موثر در مرگ کودکان از جمله شیوع بیماری‌های عفونی، عدم دسترسی به مواد غذایی و محل سکونت ایمن و همچنین منجر به محدودیتِ دسترسی به خدمات مراقبتی شده‌ است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۳۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قم در جایگاه نوزدهم رشد تورم در کشور قرار گرفت

شاکر آرانی  رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی قم‌ با بیان اینکه در مباحث اقتصادی سه نوع تورم محاسبه می‌شود ،افزود: یک تورم میانگین ۱۲ ماهه محاسبه می‌شود، یک تورم نقطه به نقطه که در هر ماه نسبت به مدت زمان مشابه آن ماه در سال گذشته است و یک نوع تورم هم تورم ماهانه یعنی از این ماه نسبت به ماه قبل تعریف می‌شود.

وی با اشاره به اعلام آخرین نتیجه نرخ تورم در پایان اسفند ماه سال گذشته گفت: استان قم در نرخ تورم ۱۲ ماهه در جایگاه نوزدهم قرار گرفت و در تورم نقطه به نقطه جایگاه بیست و یکم و این عدد در ثبت تورم ماهانه یعنی فقط فقط همان اسفند ماه در جایگاه یکم قرار گرفتیم که در مقایسه با استان دوم کشور که سمنان بود تنها یک دهم درصد اختلاف داشتیم.

شاکر آرانی با اشاره به اینکه آن چیزی که برای محاسبات اقتصادی مهم محسوب می‌شود میزان نرخ توهم ۱۲ ماهه یا نقطه به نقطه است گفت: در مجموعه فعالیت‌های سال گذشته ستاد تنظیم بازار به ویژه در هفت ماهه پایان سال حدود ۱۰ درصد در تورم نقطه‌ای کاهش داشتیم؛ این در صورتی است که میانگین کشوری حدود ۷ درصد کاهش را نشان می‌داد و سرعت کاهش تورم در استان قم در مقایسه با میانگین کشوری در تورم نقطه به نقطه بیشتر بود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان این جایگاه و رشد را نتیجه جلسات و پیگیری‌های ستاد تنظیم بازار استان دانست.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • قم در جایگاه نوزدهم رشد تورم در کشور قرار گرفت
  • افزایش ۷۰ درصدی تعداد تولدها از مادران غیر ایرانی در ۴ سال
  • این رژیم غذایی پیری مغز را تسریع می‌کند
  • از حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل تا کشف گور دسته جمعی در بیمارستان الشفا
  • ترکش‌‌ جنگ بر تن شرکت‌ های گردشگری
  • پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد جهان
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان
  • پرشدگی سدهای کشور به ۶۱ درصد رسید
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۲۹ فروردين
  • تولید فولاد ایران از مرز ۳۲ میلیون تن عبور کرد