Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی طی پیامی، روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد محمد حسین بهجت تبریزی معروف به شهریار را تبریک گفت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «جعفر مروارید» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی طی پیامی، روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد محمد حسین بهجت تبریزی معروف به شهریار را تبریک گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

متن پیام به شرح ذیل است:

به نام خدایی که هستی از اوست

آذربایجان، سرزمینی پرآوازه در عرصه علم و ادب و فرهنگ ایران زمین است، این سرزمین کهن خاستگاه شمس تا شهریار است که ستارگان فرهنگ این مرز پرگهر هستند، استاد سید محمدحسین بهجت تبریزی معروف به" شهریار" از مشاهیر فرهنگ و ادب ایران اسلامی است که در جایگاه برترین‌های شعر و ادب ایران جای دارد.

 

شهریار که برخاسته از خاک پاک آذربایجان است، از منظرهای گوناگون نماد و سمبل هویت اصیل ایرانی، مردم این خطه است، لطافت طبع و اندیشه این شاعر شیرین سخن، زبانزد خاص و عام است. او درکنار عشق و عرفان و مذهب و دین، اشعار نغز فولکور را به زیبایی بیان می کرد و مجموعه بی نظیر" حیدر بابایه سلام" را به شعر و ادب ایران و جهان تقدیم نمود.

 

در اوج ملی گرایی، شهریار جزء معدود شاعرانی است که از مسیر اصلی منحرف نگردید و در مجالی دیگر، بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران ، تبدیل به یک شاعر انقلابی شد که تا لحظه مرگ، قلمش تنها برای مام وطن لغزید و بس.

 

اقدام ارزشمند نامگذاری بیست و هفتم شهریور ماه سالروز وفات این شاعر نامدار به نام "روز بزرگداشت استاد شهریار و روزشعر و ادب" از آن جهت اهمیت دارد که شهریار با مهارت تمام به زبان‌های «فارسی» و «ترکی» شعر می‌سروده است.

 

نفوذ معنوی کلام این شاعر از یک سو در همه جای سرزمین پهناور ایران مشهود است و از سوی دیگر آوازه شهرت این عاشق دلسوخته از فراسوی مرزهای ایران به سرزمین‌های دیگر و به ویژه کشورهای ترک زبان رسیده است، امروز اشعار معروف او در وصف امام علی (ع) تبدیل به یک جریان فکری شده است و تا نام علی(ع) به میان می آید بی اختیار زمزمه می کنیم" برو ای گدای مسکین در خانه علی زن... که نگین پادشاهی دهد از کرم گدا را"

 

سید محمد حسین بهجت تبریزی بی شک "شهریار شعر ایران" است، اینجانب ضمن گرامیداشت یاد و خاطره ی این شاعر ولایی، بلندآوازه و محبوب قلبها، امید آن دارم که دغدغه های شهریار در حفظ اصالت فرهنگی و قومی ایرانیان، روز به روز پررنگ تر و عمیق تر گردد.

پایان پیام/483

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد ماه محرم اربعین حسینی شیراز عزاداری محرم مسجد طراز اسلامی محرم کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های مساجد کانون های مساجد فارس صدور پیام تبریک مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی استاد شهریار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۵۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشنواره منطقه‌ای شعر تمداربیت دراردل

به گزارش خبرگزاری خبرانلاین استان چهارمحال وبختیاری حجت الله شیروانی در برنامه بزرگداشت سعدی شیرازی که با حضور جمعی از شاعران و ادب دوستان در سالن مهرگان فرهنگسرای شهر اردل برگزار شد، افزود: تلاش آن است که جشنواره نام‌آشنای تمداربیت در حوزه شعر گویشی، تیر امسال با دعوت از شاعران منطقه زاگرس نشین رقم بخورد.

وی تصریح کرد: رویدادهای ادبی و هنری که تجربه برگزاری آن‌ها فراتر از یک دهه است به عنوان بخشی از هویت فرهنگی مناطق و استان شناخته می‌شوند و امید می‌رود با تداوم برگزاری آن‌ها بتوان علاوه بر ایجاد رونق و شور ادبی میان شاعران و اهالی فرهنگ و ادب، زمینه لازم برای ورود شاعران جوان و پرورش استعدادهای جدید به‌ویژه در حوزه شعر گویشی را نیز فراهم کرد.

معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری در ادامه با نکوداشت هفته فرهنگی سعدی شاعر بلند آوازه ایرانی گفت: بزرگانی که گفتار و اندیشه‌های سعدی را بررسی کرده‌اند بر این نکته اشاره دارند که وی، اجتماعی‌ترین، سیاسی‌ترین و امروزی‌ترین شاعر پارسی‌گوی به شمار می‌رود و او را می‌توان شاعر زندگی نامید.

وی اظهار داشت: برگزاری برنامه‌های نکوداشت بزرگانی همچون سعدی لازمه جامعه امروز است چرا که با وجود هجمه‌های فرهنگی مختلف، توجه به مفاخر و مشاهیر، تاثیر قابل توجهی در تثبیت و تقویت هویت ملی دارد و تکیه بر داشته‌ها و سرمایه‌های فرهنگی و معرفی هرچه بهتر آنان، توان رویارویی فرهنگی را ارتقا می‌دهد.

سراینده مجموعه رباعی «باران بزند به شیشه آن وقت بهار...» هم در این برنامه با اشاره به اینکه سخن گفتن درباره سعدی به گونه ای آسان و در عین حال سخت است، گفت: بزرگان بسیاری در تاریخ ادبیات ایران فرهنگی در سرودن اشعار پارسی زبانزد هستند اما عنوان استاد سخن به سعدی شیرازی تعلق دارد و همگان، چیره‌دستی او در نثر و نظم را معترف هستند.

وحید برزگر قهفرخی افزود: جامع الطراف بودن سعدی را می‌توان علت نام‌گذاری او به عنوان استاد سخن دانست چرا که او هم در قالب و هم در مضمون تمام کوچه‌های فرهنگ و ادب را قدم زده و به هر بن‌بستی از این حوزه سرک کشیده است.

وی یادآور شد: شاعر شیرین‌سخن قرن هفتم هجری در ادبیات عرفانی، طنز، انتقادی، اجتماعی، غزل و تمثیل و هر آنچه از شاخه‌های ادبی شناخته می‌شود دارای اثر است و همین خصوصیت اوست که موجب شده نام و سخن او تا دیگر ممالک جهان نیز نفوذ کند و پذیرفته شود.

این شاعر چهارمحال و بختیاری در ادامه به وجود تناقض‌های آشکار در گفتار سعدی اشاره و تصریح کرد: این تناقضات را نمی‌توان ضعف او دانست چرا که با بررسی کامل سخنانش می‌توان دریافت که سعدی این تنقاض را دانسته و با آگاهی به‌ کار برده است و این فرصت را در اختیار خواننده قرار می‌دهد تا خود به قضاوت بپردازد.

ازهم‌گسیختگی اندیشه از جمله چالش‌های نامتعارف امروز است

یکی از نویسندگان و پژوهشگران چهارمحال و بختیاری هم در بخش دیگری از این برنامه با اشاره به گفتاری از شیخ اجل که می‌فرماید؛ سعدیا گرچه سخندان و مصالح گویی به عمل کار برآید به سخن‌دانی نیست، این سخن وی را نشانه‌ای از احترام سعدی به اصالت عمل‌گرایی دانست.

لهراسب قلی پور افزود: ازهم‌گسیختگی اندیشه از جمله چالش‌های نامتعارف امروز است اما سعدی در زمانه خود و در هنگامه‌ای که ایران گرفتار ازهم‌گسیختگی فرهنگی و از بین رفتن بنیان‌های چند هزارساله خود پس از هجوم مغولان بود، اندیشیدن به اصالت، هویت و فرهنگ ایرانی را ملاک خود قرار داد.

وی تصریح کرد: سعدی در دورانی که پرداختن به هویت‌های اصیل به نوعی کفرآمیز به شمار می‌رفت بار پاسخ دادن به نیاز ایرانیان برای بازگرداندن ایران به خرد و عظمت را به دوش کشید.

قلی پور با تاکید بر آزاد منشی و بزرگی سعدی، او را قرینه‌ای بر فردوسی دانست و یادآور شد: او آنچنان ایران را دوست دارد که برای پاسداشت عظمت آن، وجود خود را تقدیم می‌کند و سعدی ستایشگر ایران و انسانیت است.

این پژوهشگر چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: امروز بزرگانی همچون سعدی، فردوسی، حافظ و مولانا به دفاع از فرهنگ ایران اسلامی مشغولند که در این میان سعدی جایگاه ویژه‌تری را به خود اختصاص داده است.

گفتنی است، برنامه بزرگداشت سعدی شیرازی به مناسبت هفته گرامیداشت این شاعر بزرگ نام پارسی‌گو با همکاری نهادها، انجمن‌ها و دستگاه‌های اجرایی اردل در سالن مهرگان این شهر برگزار شد. در این برنامه جمعی از شاعران به خواندن اشعار خود پرداختند و دختران خردسالی هم قصاید و غزلیات سعدی را برای جمع حاضر قرائت کردند.

همچنین سیزدهمین دوره جشنواره شعر گویشی تمداربیت مرداد ۹۸ با حضور ۱۳۹ شاعر از ۹ استان زاگرس‌نشین در ادل برگزار شد.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898920

دیگر خبرها

  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت معصومه حائری
  • پاکسازی محیط زیست در روستای رهنه به مناسبت هفته زمین پاک + تصاویر
  • احساساتی شدن جان تری پس از پیام تبریک مورینیو به مناسبت ورود به تالار مشاهیر لیگ برتر / زیرنویس فارسی
  • اختتامیه جشنواره استعدادیابی از مدرسه و محله تا انجمن در زابل
  • مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز:صدای امثال علی نژاد ها در غرب برای بی حجاب کردن دختران معصوم این مملکت صدای کودتای سازمان سیا است
  • برگزاری جشنواره منطقه‌ای شعر تمداربیت دراردل
  • پیام استاندار خراسان جنوبی به مناسبت "سالروز شکست آمریکا در طبس"
  • مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی درگذشت خبرنگار سیستان و بلوچستان را تسلیت گفت
  • سلماس؛میزبان هجدهمین جشنواره بین‌المللی شعر رضوی
  • پیام استاندار خراسان رضوی به مناسبت روز معمار