Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  پس از این که در ۲۳ شهریورماه ۹۸ نتایج کنکور سراسری ۹۸ اعلام شد، تبلیغات گسترده‌ای در فضای مجازی منتشر شد که می‌توان با قیمت‌های ۴۰۰ میلیون تومانی و ۵۰۰ میلیون تومانی صندلی پزشکی را در دانشگاه‌های مشهور کشور خرید.

نمونه‌های این تبلیغات در فضای مجازی با طرح این ادعا که ثبت نام در دانشگاه انجام می‌شود و قرارداد در محضر انجام خواهد شد و در نهایت دانشجو در کلاس درس بدون دغدغه به تحصیل می‌پردازد با یک جستجوی ساده در اینترنت قابل دریافت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ادعا‌ها پای دانشگاه‌های علوم پزشکی مشهور کشور از جمله شیراز و شهید بهشتی را نیز به میان کشیده و مدعی شده اند که می‌توان با پرداخت مبالغ کلان در رشته‌های پزشکی این دانشگاه‌ها تحصیل کرد.

این در حالی است که طبق قانون، سازمان سنجش آموزش کشور متولی اعلام اسامی پذیرفته شدگان کنکور سراسری هر سال به دانشگاه‌ها است و دانشگاه‌ها نیز با سیستم سنجش به طور کامل متصل هستند و اگر نامی در میان پذیرفته شدگان نباشد امکان ثبت نام داوطلب در دانشگاه وجود ندارد. ضمن اینکه دانشگاه هیچ فردی را بدون تایید سازمان سنجش نمی‌تواند ثبت نام کند.

این موضوع در مورد رشته‌های بدون آزمون هم صادق است و هر فردی که در سیستم سنجش ثبت نام کرده حتی با معدل دیپلم و در رشته‌های با آزمون پس از تایید سازمان سنجش به عنوان پذیرفته شده در رشته‌های بدون آزمون به دانشگاه معرفی می‌شود.

برای بررسی صحت و سقم ادعا‌های مطرح شده در تبلیغات خرید صندلی دانشگاه در رشته پزشکی با شماره‌هایی که برای تماس داده شده بود تماس گرفته شد، اما هیچ کدام از شماره‌ها در شبکه برقرار نبودند و امکان دسترسی به آن‌ها وجود نداشت.

میرحمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در پاسخ به خبرنگار مهر درباره ادعا‌های مطرح شده درخصوص خرید صندلی در دانشگاه‌ها گفت: تاکنون هیچ موضوعی، نامه ای، یادداشتی و مسئله‌ای در این زمینه مطرح نشده و به کمیسیون آموزش مجلس عنوان نشده است.

با این وجود بسیاری از خانواده‌هایی که علاقمند هستند فرزندانشان در رشته پزشکی تحصیل کنند به صرافت افتاده اند که این موضوع شاید راهی برای تحصیل فرزندشان باشد. راهی که جز سراب در پیش روی آن‌ها نیست و چه بسا که مسیر خطرناکی برای کلاهبرداری از آن‌ها باشد. مسیری که با قدم گذاشتن در آن هم رویای پزشک شدن فرزندشان را از آن‌ها می‌گیرد و هم سرمایه هنگفتی که برای این منظور هزینه کرده اند.

از سوی دیگر واضح و مشخص است که برای حل این موضوع و از بین بردن زمزمه‌های خرید صندلی‌های دانشگاه در ابتدای هر سال تحصیلی باید اقدام جدی انجام داد. نهاد‌های مختلف از سازمان سنجش، وزارتخانه‌های علوم و بهداشت و دانشگاه‌های زیر مجموعه باید مسئولیت این موضوع را به گردن بگیرند. این نهاد‌ها باید هر چه زودتر برای احقاق حق داوطلبانی که برای ورود به دانشگاه تلاش کرده و توانسته اند با رتبه‌های بالا وارد دانشگاه شوند و همچنین زدودن شایبه رانت و مدرک فروشی از چهره آموزش عالی و دانشگاه برنامه ریزی و اقدام کنند.

به گزارش مهر، در سال ۹۸ در کنکور سراسری سال ۹۸ از مجموع یک میلیون و ۱۱۹ هزار و ۴۱۱ داوطلبی که در آزمون سراسری ثبت نام کردند تعداد ۶۳۷ هزار و ۴۷۵ داوطلب علوم تجربی بودند که از این تعداد ۵۴۲ هزار و ۸۴ نفر در جلسه حاضر بودند و در نهایت ۶۴ هزار و ۸۷۰ نفر قبول شدند و با توجه ظرفیت پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی که حدود ۸ هزار و ۳۸، حدود همین تعداد در رشته‌های پر متقاضی قبول شده اند.

بر اساس آمار رتبه پذیرش در سهمیه آزاد دانشگاه علوم پزشکی تهران از یک تا ۷۵، رتبه پذیرش در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از ۴۸ تا ۲۱۱ و رتبه پذیرش دانشگاه علوم پزشکی ایران ۱۲۵ تا ۲۶۹ است به این ترتیب برای پذیرش در این دانشگاه‌ها رتبه‌ای کمتر از ۲۰۰ تا ۳۰۰ لازم است.

منبع: مهر

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی صندلی پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۵۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه سلامت در هرمزگان برگزار می‌شود

ایسنا/هرمزگان دبیر ستاد بزرگداشت هفته سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان گفت: نمایشگاه سلامت با هدف تقویت نقش خودمراقبتی در سلامت عمومی برگزار می‌شود.

رویا جهانگیری، امروز (ششم اردیبهشت ماه)، ضمن گرامی داشت فرا رسیدن هفته سلامت از یکم تا هفتم اردیبهشت ماه با شعار سلامت خانواده و مردمی‌سازی سلامت، اظهار کرد: به منظور گرامیداشت این هفته و یادآوری نقش خود مراقبتی در سلامت عمومی و جامعه و برنامه‌ریزی جهت ارتقای آن، نمایشگاه و جشنواره هفته سلامت برگزار و برنامه‌های متعددی متناسب با شعار هفته سلامت برگزار خواهد شد.

 وی با اشاره به اینکه در روزهای ششم و هفتم اردیبهشت ماه نمایشگاه هفته سلامت، عصرها از ساعت ۱۷ الی ۲۲ در بلوار ساحلی پارک غدیر زیر پرچم برپا می شود، تصریح کرد: در این نمایشگاه خدمات سلامت محور از جمله ویزیت و معاینه پزشک،  کنترل فشار و قند خون ، مشاوره تغذیه و روانشناسی ویزیت دندانپزشکی به صورت رایگان انجام می‌شود. همچنین عملکرد دانشگاه علوم پزشکی، معاونت‌ها، دانشکده‌ها و بیمارستان‌ها و دستگاه های اجرایی همکار در حوزه سلامت در معرض عموم قرار خواهد گرفت.

دبیر ستاد بزرگداشت هفته سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان، ضمن قدردانی از ادارات و سازمان‌هایی که در انجام این مهم با دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان همکاری دارند گفت: در این نمایشگاه ۳۰ غرفه خدمت رسان برپا و علاوه بر خدمات سلامت محور مسابقه و جنگ شادی برگزار می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تلاش سازمان سنجش برای تحقق عدالت آموزشی در کشور
  • همایش پیاده‌روی خانوادگی فردا در یاسوج برگزارمی شود
  • صندلی های خالی دستیاری پزشکی تهدیدی جدی برای نظام سلامت
  • نمایشگاه سلامت در هرمزگان برگزار می‌شود
  • مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ تمدید شد
  • دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در مقطع ارشد «هوشبری» دانشجوی خارجی می‌پذیرد
  • واگذاری دیپلماسی علمی محور مقاومت به دانشگاه شاهد
  • ایجاد زیرساخت هوشمند رصد رشته مقاطع و رشته محل‌های علوم پزشکی
  • ۲۷ رشته تخصصی جدید به دانشگاه علوم پزشکی قم اضافه می‌شود
  • جزییات برگزاری نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ در استان فارس اعلام شد