Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ۴ پهپاد ساخته شده توسط محققان کشور و یک اپلیکیشن را رونمایی کرد.

رویداد ارائه توانمندی های کشور در حوزه فناوری های مرتبط با پهپاد از دیروز در صندوق نوآوری و شکوفایی در حال برگزاری است که امروز به پایان می رسد.

جزئیات رونمایی از  ۴ پهپاد و یک اپلیکیشن

در این رویداد ۵۰ شرکت دانش بنیان و استارت آپ ها در حوزه های مرتبط با پهپادها حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از این نمایشگاه بازدید کرد و در آن از ۴ پهپاد و یک اپلیکیشن رونمایی کرد. پرنده نظارتی سبک مجهز به دوربین حرارتی با مداومت پروازی ۶۰ دقیقه یکی از این محصولات رونمایی شده بود. این پرنده مجهز به دوربین شب و روز و کیمبال سه محوره و ضبط کننده تصویر داخلی است.

یکی دیگر از محصولات رونمایی شده پرنده عمودپرواز تخصصی نقشه برداری بدون نیاز به نقاط کنترل زمینی است. این پرنده با مداومت پروازی ۹۰ دقیقه مجهز به سامانه تعیین موقعیت PPK-RTK جهت تعیین دقیق مراکز تصاویر اخذ شده است. حداکثر سرعت این پرنده ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت است که می توان به واسطه آن ماموریت های آفلاین و حین پرواز را طراحی کرد. این پهپاد به صورت خودکار می تواند به نقطه شروع حرکت خود بازگردد.

«پرنده تخصصی نقشه برداری بدون نیاز به نقاط کنترل زمینی (GEN-X۳)» از دیگر محصولات رونمایی شده است که دارای مداومت پروازی ۶۰ دقیقه و مجهز به دوربین ۲۴ مگاپیکسلی بدون آیینه است. این پهپاد بدون نیاز به نقطه کنترل زمینی بوده و مجهز به گیرنده مولتی فرکانس دقیق است.

از دیگر پهپاد هایی که رونمایی شد پهپاد خورشیدی بود که یکی از ویژگی های آن مداومت پروازی ۴ ساعته است. این پهپاد وزن ۴.۵ کیلوگرمی دارد و سقف پرواز آن ۱۰ هزار پا است. همچنین یک اپلیکیشن در حوزه تجاری سازی پهپادها نیز به مرحله رونمایی رسید.

پهپادهای ایرانی بهتر از نمونه های خارجی

همچنین سورنا ستاری امروز در جمع خبرنگاران در حاشیه «رویداد ارائه توانمندی‌های کشور در حوزه فناوری‌های مرتبط با پهپادها» در محل صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: حوزه پهپاد جزو حوزه‌هایی است که ما در آن مزیت‌های جدی داریم چرا که در بسیاری از بخش‌ها، محصولاتی که ساخته می‌شوند، قابل رقابت هستند.

وی با بیان اینکه برخی از محصولاتی که در حوزه پهپادها هستند، بهتر از نمونه‌های خارجی به شمار می‌روند، گفت: در برخی موارد، برخی نمونه‌های ایرانی بهتر از کلاس تولید شده در سطح خارجی هستند. بحث‌ جدی ما سرریز فناوری‌های ایجاد شده در حوزه پهپادها است که بخشی از آن، شامل پهپادهای غیرنظامی می‌شود.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: برخی از این پهپادهای غیرنظامی به صورت پایش‌های مختلف مورد استفاده برخی ارگان‌ها هستند؛ وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان نقشه‌برداری از جمله ارگان‌هایی هستند که نیاز به پهپادهایی دارند که می‌توانند با هزینه‌های بسیار کمتری اجرایی شوند.

وی با بیان اینکه سمپاشی اراضی از جمله مواردی است که می‌تواند به واسطه پهپادهای ایرانی انجام گیرد، گفت: برخی از شرکت‌های ایرانی و فناوران این دستاوردها را عرضه کرده و برخی از ارگان‌ها، این پهپادها را سفارش داده‌اند که این می‌تواند فرهنگ استفاده از پهپادها را نهادینه کند. ۹۶ درصد از شرکت‌های حاضر در این رویداد، شرکت‌های خصوصی هستند که تمام محصولات آنها داخلی‌سازی شده است.

به گفته معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، توانمندی‌های خوبی در زمینه طراحی و تولید پهپادها ایجاد شده به طوری که اکنون شاهد این هستیم که پهپادها و پرنده‌هایی در حوزه‌های مختلف با مداومت‌ پروازهای مختلف عرضه شده است. حوزه پهپادها جزو حوزه‌های نوآوری محسوب می‌شود و می‌توان چنین برداشت کرد که این بخش به واسطه نوآوری توسعه یافته است.

ستاری در خصوص صدور مجوز برای پهپادها گفت: صدور مجوز برای محصولات این حوزه، تا سه سال پیش‌بینی شده ولی خوشبختانه امروزه به صورت وسیع و بیش از سه سال از آنها توسط ارگان‌های مختلف استفاده می‌شود.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه حوزه پهپادها دارای مسائل امنیتی است، افزود: یکی از مشکلات پهپادها، غیرقابل شناسایی بودن آنها است که این می‌تواند برای هر سیستم نظامی یک تهدید به شمار برود.

وی با اشاره به اینکه کارگروه معاونت علمی و فناوری در این حوزه از چهار سال پیش تشکیل شده است، گفت: ما مشکلات مربوط به پهپادها را حل کرده‌ و توانسته‌ایم مجوزهای مربوط به آن را از ارگان‌های نظامی دریافت کنیم. پهپادهایی که امروز در این رویداد عرضه شده، پهپادهای غیرنظامی هستند و پهپادهای نظامی از فناوری‌های بالایی برخوردارند که بیش از ۹۵ درصد توسط بخش خصوصی طراحی شده است./مهر

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۶۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری رویدادی نوآورانه در صنایع خلاق/رونمایی از منشور مسئولت اجتماعی شرکت‌های خلاق

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسعود حسنلو، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری امروز در نشستی خبری که در محل مدرسه دارالفنون برگزار شد گفت:رویداد مانوین همزمان با اینوتکس 2024 برگزار می شود.

وی گفت: این رویداد با هدف کمک به حل مسائل اجتماعی از طریق ظرفیت‌های اجتماعی، ابزار‌های نوآورانه و فناورانه برگزار خواهد شد که همین موضوع ماهیت ذاتی صنایع خلاق است.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه بزرگترین جامعه آماری کشور، حوزه صنایع فرهنگی و نرم است؛ نیاز است تا فرهنگ نوآوری و فناوری در گروه‌های مختلف جامعه ورود پیدا کند.

به گفته دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری یکی از اهداف برگزاری این رویداد نگاه نوآورانه، آینده‌نگرانه و عدم غفلت از نیازهاى روز جامعه در عرصه‌ها و سطوح مختلف است. همچنین این رویداد با محوریت ترویج و جلب توجه سیاستگذاران، تصمیم سازان و تصمیم گیران به عرصه مهم و راهبردی صنایع خلاق است.

حسنلو ادامه داد: کارآفرینان نیز در حوزه صنایع خلاق نقش دارند، از این رو با هدف وارد کردن فرهنگ نوآوری و فناوری که منجر به کارآفرینی و خلق ثروت می‌شود و پیرو راهبرد کلان ۲ نقشه جامع علمی کشور مبنی بر کمک به گفتمان سازی اقتصاد دانش بنیانی و ارائه دستاورد‌های حوزه فناوری‌های نرم و فرهنگی کشور، این رویداد در دستور کار قرار گرفته است.

وی گفت: پیش بینی می شود در این مراسم از کتاب، محصول و منشور مسئولیت اجتماعی شرکتهای دانش بنیان و خلاق داشته باشیم.

در ادامه یاسر قرائی، دبیر اجرایی رویداد گفت: برگزاری مانوین در راستای نگـاه نـوآورانه، آینده‌نگارانه و عدم غفلت از نیاز‌های روز جامعه در عرصه‌ها و سطوح مختلف و ترویج فرهنگ نوآوری است که به کارآفرینی و خلق ثروت منجر می‌شود.

وی گفت: نشست‌های تخصصی، بخش نمایشگاهی، پروتوتایپ، رونمایی، روایت پیشرفت، حکمرانی، سرگرمی، مشارکت عمومی، همرسانی، مشاوره، رقابت و مسابقه، تقدیر و ارزیابی و پنل و سخنرانی از جمله بخش‌های مختلف مانوین است. رویداد «مانوین» با هدف ارائه دستاورد‌های صنایع خلاق همزمان با نمایشگاه «اینوتکس ۱۴۰۳» در ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه سال جاری در پارک فناوری پردیس برگزار خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: مشارکت در تامین محتوای بخش روایت پیشرفت، مشارکت در نشست‌ها و پنل‌ها، دعوت از فعالان و صاحب‌نظران، حضور واحد‌های نوآور، خلاق و فناوری مستعد و توانمند در بخش نمایشگاهی، معرفی ظرفیت‌های استانی در حوزه‌های فناوری فرهنگی نرم، توجه به بخش بازار پردازی و لزوم زنجیره ارزش محصولات صنایع فرهنگی و نرم از جمله انتظاراتی است که از اعضا شورای سیاست‌گذاری می‌رود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیسی: ایران امروز کشوری پیشرفته و فناور است
  • رئیسی: ایران امروز کشوری پیشرفته و فن‌آور است
  • پهپادهای مهاجم به اسرائیل تسلیحاتی ویرانگر و مخوف هستند
  • یورونیوز: پهپادهای مهاجم ایران به اسرائیل تسلیحاتی ویرانگر و مخوف هستند
  • توسعه فناوری همگام با تحولات آموزشی/ تولید نرم‌افزار داخلی با قابلیت آزمایشگاه فیزیکی شخصی
  • شارژ مجدد باتری پهپادها در حین پرواز / طول عمر پهپادها با سلول‌های خورشیدی پروسکایت
  • رونمایی از ۶ دستاورد صنایع خلاق و فرهنگی در رویداد ملی «مانوین»
  • پیام‌های حزب‌الله به تل‌آویو با سرنگونی ۵ پهپاد رژیم صهیونیستی
  • برگزاری رویدادی نوآورانه در صنایع خلاق/رونمایی از منشور مسئولت اجتماعی شرکت‌های خلاق
  • راه‌اندازی واحد احیاء فولاد بافت کرمان با نانوکاتالیست‌های پیشرفته ایرانی