Web Analytics Made Easy - Statcounter

​​​​​​​نتایج انتخاباتی تونس بسیار غافلگیرکننده و مغایر با پیش بینی‌ها بوده و میزان مشارکت مردم نیز بسیار کم بود. ۲۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۷ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری العهد درحال حاضر تونس در شرایط انتخابات ریاست جمهوری که نتایج مغایری با گزارش های بیشتر پیگیری کنندگان داشت به سر می برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روند پس از شمارش اولیه آرا بود که قیس سعید استاد دانشگاه و نبیل قروی تاجر تونسی پیشرفت چشمگیری داشتند.

این انتخابات به منزله دومین آزمایش دموکراسی نوپای تونس پس از انتخابات 2014 است که یک صحنه سیاسی جدید و یا یک زلزله سیاسی را در سایه بازگشت احزاب سیاسی بزرگ و نیز ظهور جریان هایی شده که معروف به عوام فریبی هستند.

واکنش نامزدهای شکست خورده در انتخابات تونس به نتایج اولیهنتایج رسمی انتخابات ریاست‌جمهوری تونس؛ راهیابی «قیس سعید» و «نبیل القروی» به دور دوم

 

کمیسیون مستقل انتخابات ریاست جمهوری تونس اظهار کرد که قیس سعید 19 درصد و نبیل قروی فعال رسانه ای که به اتهام فساد زندانی شده 14.5 درصد و عبدالفتاح مورور از حزب اسلام گرای النهضه 13.1 درصد از آراء را به خود اختصاص داده اند.

این به معنای آن است که رقابت در دور دوم انتخابات میان نبیل قروی و قیس سعید خواهد بود.

نتایج این انتخابات منجر به واکنش های زیادی در افکارعمومی تونس شده؛ زیرا بسیاری این انتخابات را به عنوان یک رای گیری انتقامی از شخصیت های سیاسی و احزابی که در خلال سال های گذشته در مدیریت صحنه سیاسی و شکاف های سیاسی شکست خوردند، به شمار می آورند. همچنین از نظر بسیاری از گروه های مختلف، این انتخابات تاثیر زیادی در وضعیت اقتصادی و معیشتی در این کشور دارد.

آسیا عتروس تحلیلگر سیاسی و روزنامه نگار تونسی در گفتگو با العهد اظهار کرد که اتفاقی که درحال حاضر درحال جریان است، یک زلزله سیاسی به شمار می رود. وی ادامه داد که در این میان یک صحنه جدیدی به وجود آمده است؛ اینکه در این دوره یک زندانی و یک تاجر و قطب رسانه ای و یا یک استاد دانشگاه پیروز می شود به مثابه یک غافلگیری بزرگ برای مردم تونس به شمار می آید.

عتروس در ادامه اضافه کرد که دلایل زیادی در خصوص کم شدن میزان مشارکت مردم در این انتخابات که تقریبا نصف میزان مشارکت آنها در دوره قبل است وجود دارد.

این تحلیلگر سیاسی اشاره کرد که اقشار مختلف جامعه از وضعیت خسته شده و می بینیم که صندوق های رای گیری تقریبا خالی هستند، اما سوالات زیادی در خصوص نارضایتی و عصبانیت مردم ضد این شخصیت های سیاسی شکست خورده و نیز جریان های رقیب وجود دارد.

وی درباره انتظاراتی که از رئیس جمهور آینده می رود اظهار کرد که رئیس جمهور جدید تونس باید در حد و اندازه این کشور و نیز با درایت بوده تا بتواند همه گروه ها و صفوف را متحد کرده و نیز به نام همه مردم تونس با رنگ های مختلف صحبت کند. آسیا تصریح کرد که تونس در شرایط بحران های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و نیز بحران ارزش ها به سر می برد.

این تحلیلگر سیاسی در ادامه افزود که این شرایط کاملا مبهم بوده و بعید نیست که سناریوی انتخابات ریاست جمهوری در انتخابات قانون اساسی آینده تکرار شود.

انتهای پیام/

R36346/P/S8,90/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۶۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب تشکیل استان تهرانِ شرقی در کمیسیون سیاسی دولت

سید محمدتقی شاهچراغی در جلسه شورای اداری ورامین با اشاره به لزوم پیگیری مطالبات مردم اظهار داشت: تشکیل استان شرقی و استان شدن ورامین فرایندی دارد که آغاز شده و در مسیر اجراست.

وی با بیان اینکه بخشی از کار‌های استان تهران شرقی پیش رفته است افزود: این تقسیمات فرآیندی دارد که در حال پیگیری است و تاکنون در کمیسیون سیاسی دولت مصوب شده و بر اساس قانون باید در دولت و مجلس بررسی شود.

معاون وزیر کشور تصریح کرد: مطالبات مردم و مشکلات احصا شده، لذا باید ثبت و توسط فرمانداران و معاونان استاندار تهران رسیدگی شود.

 شاهچراغی ابراز داشت: ارتباط با مردم نیاز به برنامه ریزی مستمر دارد و فرمانداران و بخشداران باید به این نکته توجه کنند که دیدار با اقشار مختلف جامعه از جمله دانشجویان، کشاورزان، عشایر و ... منوط به دوره خاصی نباشد و مشکلات احصا شده به‌صورت مستمر پیگیری شود.

وی با اشاره به برگزاری انتخابات افزود: انتخابات در استان تهران کم‌نظیر و حتی بی‌نظیر بود که با همکاری تمام استانداران و فرمانداران پیگیری شد و در احقاق ۴ راهبرد فرموده مقام معظم رهبری گام‌های ارزشمندی را شاهد بودیم.

معاون وزیر کشور در پایان خاطرنشان کرد: دشمنان ما از برگزاری انتخابات پرشور در ایران هراس داشتند و پیام‌های رسمی صادر کرده بودند که اختلال و ضربه‌ای به انتخابات وارد می‌کنند، اما انتخابات در تمام کشور و حتی در مرز‌ها به‌خوبی انجام شد و برای اولین بار بیش از ۹۹ درصد آرای مردم به‌صورت آنلاین اتخاذ شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • نامزدهای مورد حمایت شورای وحدت در دور دوم انتخابات مجلس اعلام می شود
  • مردم با شرکت در انتخابات دور دوم مجلس به تکلیف دینی و سیاسی خود عمل کنند/ احزاب لیست مشترک بدهند
  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • تصویب تشکیل استان تهرانِ شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • تصویب استان تهران شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • نامزدهای شورای وحدت در دور دوم انتخابات بزودی اعلام می‌شود
  • نیازمند تشکیل مجلس قدرتمند و کارآمد هستیم
  •  نامزدها چطور می‌پذیرند بیش از درآمد چهار سال نمایندگی برای انتخابات هزینه کنند؟
  • کدهای انتخاباتی نامزدهای انتخاباتی ۱۱ اردیبهشت اعلام می‌شود
  • نشست شورای سیاستگذاری جبهه ایران قوی با نامزدهای دور دوم انتخابات