Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@18:07:44 GMT

زنگ‌های هشدار در اقتصاد آمریکا به صدا درآمد

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۵۶۷۵۷

زنگ‌های هشدار در اقتصاد آمریکا به صدا درآمد

انتشار خبر اعتصاب نزدیک به 50 هزار نفر از کارکنان شرکت خودروسازی «جنرال موتورز» برای دومین روز متوالی، در کنار واکنش مدیران شرکت هواپیمایی ایرباس مبنی بر بازگشت دومینووار تقابل های تجاری واشنگتن با چین و بروکسل، پیش‌بینی تحلیل‌گران اقتصادی مبنی بر زمین‌گیر شدن بخش تولیدی آمریکا که به واردات مواد اولیه وابسته است را به واقعیت تبدیل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جنگ تجاری آمریکا و چین از حدود یکسال و نیم پیش و با اعتراض دونالد ترامپ به کسری تجاری۴۳۰ میلیارد دلاری ایالات متحده در برابر واردات کالاهای چینی آغاز شده و از آن زمان تاکنون، تعرفه واردات ۲۵۰میلیارد دلار کالای چینی رااز ۱۰ به ۲۵ درصد افزایش داده است؛ دولت چین نیز دراقدامی متقابل واردات ۱۱۰ میلیارد دلار از کالاهای وارداتی آمریکایی را مشمول پرداخت تعرفه کرده است.

با توجه به اینکه صنایع آمریکا به مواد اولیه ارزان قیمت دیگر کشورها از جمله چین نیاز دارند، جنگ تعرفه‌ای سبب شده تا بحرانی در بخش تولید آمریکا ایجاد شود. بر همین اساس بود که جنرال موتورز اعلام کرده، تقاضای کُند برای خرید خودرو در بازارهای آمریکا همراه با اعمال تعرفه بر فولاد و آلومینیوم چین، سبب کاهش فروش محصولات این شرکت شده و این مساله عامل اصلی بستن کارخانه‌های این شرکت در پنج منطقه آمریکا شده است.

براساس گزارش شبکه الجزیره،‌ اعتصاب کارکنان بزرگترین شرکت خودروسازی آمریکا همچنان ادامه دارد و گفت‌وگوهای شب گذشته(سه‌شنبه شب) نیز نتوانسته به راه‌حلی برای پایان دادن به آن منجر شود. معترضان،‌ شرکت را به بی‌تعهدی متهم و اعلام کرده‌اند، تلاش‌های آنها سبب شده از ۱۰ سال پیش تاکنون، جنرال موتورز را از ورشکستگی نجات دهند و اکنون نوبت انجام تعهدات مدیران در افزایش حقوق آنهاست.

اقدام جنرال موتورز در تعطیلی چند شعبه و کاهش تولید، نگرانی‌ها از رکود اقتصادی آمریکا را دوچندان کرده و سبب شده ترامپ که خود از عوامل ایجاد کننده چنین وضعیتی در اقتصاد آمریکاست، از اقدامات این شرکت برای تعطیلی شعبه‌های خود به شدت انتقاد کند. نخستین واکنش ترامپ به بستن این شعبه‌ها، تهدید به قطع اعتبار مالیاتی فدرال برای این شرکت خودروسازی در تولید خودروهای برقی بوده است.
عصبانیت رئیس جمهوری آمریکا از چنین رخدادهایی به این دلیل است که وی در پویش‌ها و تبلیغات انتخاباتی خود، احیای صنایع آمریکا و سیاست اقتصادی را به شعارهای اصلی خود تبدیل کرده بود؛ البته وی پیش از این نیز به انتقاد از شرکت‌هایی پرداخته بود که در نتیجه جنگ تجاری، اقدام به کاهش تولیدات خود کرده‌اند.
صنایع خودروسازی آمریکا بارها نسبت به سیاست‌های جنگ تجاری ترامپ انتقاد و تصریح کرده بودند که افزایش تعرفه‌ها بر واردات کالا بویژه فولاد چین، پیامدی جز رشد هزینه‌های خودروسازان و کاهش تقاضای خرید خودرو نخواهد داشت.
 



فعالان اقتصادی و منتقدان سیاست‌های تجاری ترامپ بارها هشدار داده بودند اگر رئیس کاخ سفید بر طبل جنگ تجاری با چین بکوبد، در کمتر زمانی، پیامد این آتش‌افروزی‌ها، دامن طیف گسترده‌ای از مصرف‌کنندگان و کارگران آمریکایی را خواهد گرفت.
اوایل سال جاری میلادی نیز مدیران جنرال موتورز اعلام کردند، در صورت تداوم وضعیت جنگ تعرفه‌ای، شمار کارکنان اخراجی از کارخانجات آنها در در ایالات متحده تا پایان سال 2019 به نزدیک 15 هزار نفر خواهد رسید. از نگاه اقتصادی، این روند دومینو وار به دیگر صنایع مرتبط با خودروسازی نیز کشیده خواهد شد و پیامدهای وخیمی در تراز تجاری آمریکا خواهد داشت.
در صورت تداوم وضعیت جنگ تعرفه‌ای، شمار کارکنان اخراجی از کارخانجات خودروسازی در ایالات متحده تا پایان سال 2019 به نزدیک  15 هزار نفر خواهد رسید.
برخی رسانه‌های آمریکا اعلام کرده‌اند، تداوم کسری تجاری آمریکا که اکنون به حدود 500 میلیارد دلار در سال رسیده، تا سال 2020 از یک تریلیون دلار عبور خواهد کرد که در نتیجه، به طور مستقیم بین 2.5 تا 7.5 میلیون شغل بویژه در بخش تولیدی آمریکا را از بین خواهد برد.
به دلیل آنکه حدود 85 درصد تجارت کالاهای ایالات متحده را محصولات تولیدی تشکیل می‌دهد، با سقوط بخش تولید، سرمایه‌گذاری کاهش می‌یابد و همه این عوامل، دامنگیر بخش اشتغال، سقوط درآمد و رشد هزینه‌ها خواهد شد. همه این عوامل،‌ رکود گسترده در اقتصاد آمریکا را به دنبال خواهد داشت.

تشدید جنگ تجاری با چین سبب شده تا پکن برای تداوم مثبت بودن تراز تجاری با آمریکا،‌ اقدام به کاهش ارزش پول خود(یوان) کند؛ این مساله سبب می‌شود که واردات کالا به آمریکا ارزان‌تر و صادرات ایالات متحده پرهزینه‌تر شود. برهمین اساس صادرات خودروهای ساخته شده جنرال موتورز برای خریداری خارجی گران‌تر شده است.
با توجه به این روند، صنایع آمریکا همچون جنرال موتورز تلاش دارند با کم کردن واحدهای تولیدی، خود را از عواقب رکود اقتصادی محفوظ نگه دارند؛ زیرا چشم‌انداز رکود اقتصادی در آمریکا در چند سال آینده بسیار مشهود است.

پیش از این نیز کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی آمریکا اذعان کرده‌ بودند بزودی شاهد گرانی کالاهای مصرفی مردم خواهیم بود به گونه‌ای که طبق برآورد بانک سرمایه‌گذاری جی. پی مورگان، متوسط سبد مصرفی خانوارهای آمریکایی هزار دلار در سال افزایش خواهد یافت.
طبق اعلام شرکت‌های فعال در حوزه صنعتی آمریکا، اعمال تعرفه‌های تجاری آمریکا بر کالاهای چینی، هزینه تولید بیش از ۱۶۰ گروه صنعتی را افزایش داده و این مساله اکنون کاهش سودآوری ۳۰ درصد از شرکت‌های آمریکایی را منجر شده است.
رئیس جمهوری آمریکا برای فرار از این اوضاع و در توجیه آسیب وارد شده به تولیدکنندگان آمریکایی، اثرگذاری افزایش تعرفه واردات کالاهای چینی بر اقتصاد کشورش را رد کرده و مشکلات ریشه‌دار مدیریتی را عامل این وضعیت توصیف کرده است. اما منتقدان ترامپ تاکید دارند،‌ این تقابل تجاری با دیگر کشورها بویژه چین، علاوه بر اینکه پویایی و تحرک اقتصاد هر دو کشور را کم می‌کند، بر رشد جهانی نیز تاثیرگذار است و سبب کاهش رشد و سرایت رکود اقتصادی به دیگر بخش‌ها و کشورها می‌شود.



 

خودزنی به شیوه ترامپ
جنگ تجاری که ترامپ علیه بسیاری از کشورها از جمله اتحادیه اروپا شروع کرده، صدای متحدان واشنگتن را نیز درآورده که: کاخ سفید منتظر پیامدهای آن باشد زیرا تعرفه‌های رئیس جمهوری آمریکا بر اروپا، به اقتصاد ایالات متحده بازخواهد گشت.
در همین رابطه تارنمای پولیتیکو به نقل از «گیلوم فوری» از مدیران اجرایی شرکت هواپیماسازی ایرباس اعلام کرد، روابط تجاری میان کشورها بویژه اروپا و آمریکا چنان به یکدیگر تنیده‌ شده که اعمال تعرفه بر کالاهای اروپایی، اقتصاد ایالات متحده را نیز با نتایج منفی مواجه خواهد کرد.  
وی با انتقاد از شیوه سیاستمداری ترامپ در بخش اقتصادی، افزود: شرکت هواپیمایی ایرباس ۴۰ درصد از تجهیزات مخابراتی خود را از شرکت‌های آمریکایی تهیه می‌کند؛ در صورت اعمال تعرفه بر این شرکت، فروشندگان آمریکایی نیز متحمل ضرر اقتصادی خواهند شد.
ترامپ فروردین امسال اعلام کرد که آمریکا تعرفه‌های تجاری به ارزش ۱۱ میلیارد دلار علیه واردات کالا از اتحادیه اروپا اعمال خواهد کرد. توجیه ترامپ برای این مساله این بود که اتحادیه اروپا یارانه‌های زیادی به شرکت ایرباس پرداخت کرده که به ضرر ایالات متحده است.

در گیرودار این اوضاع نابسامان اقتصادی برای خودروسازان آمریکا، مشکل کسری بودجه نیز برسنگینی مشکلات ترامپ افزوده است، به گونه‌ای که وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرده کسری بودجه دولت در ۱۱ ماهه سال جاری مالی به یک تریلیون و ۶۷ میلیارد دلار رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال مالی گذشته، بیش از 100میلیارد دلار افزایش نشان می‌دهد. این افزایش کسری بودجه در حالیست که رئیس جمهوری آمریکا در جریان مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۱۶ میلادی وعده کاهش بدهی دولت فدرال را داده بود.
سال مالی جاری در آمریکا از اول اکتبر ۲۰۱۸ (۹ مهر ۱۳۹۷) شروع شده و ۳۰ سپتامبر ۲۰۱۹ (هشتم مهرماه ۱۳۹۸) به پایان می‌رسد.
از پیامدهای افزایش کسری بودجه دولت، بالا رفتن بدهی عمومی و دامن زدن به نگرانی‌ها در مورد سلامت مالی آمریکا است. کاهش مالیات‌ها و برنامه‌هایی مانند بیمه تامین اجتماعی و خدمات بهداشت و درمان که بر دولت هزینه‌های زیادی تحمیل می‌کند، از جمله کاهش درآمدهای دولت و افزایش کسری بودجه آن اعلام شده است.


فرجام سخن
سیاست‌های اقتصادی ترامپ، با انتقاد رسانه‌های مختلف آمریکا همراه شده به گونه‌ای که روزنامه «لس آنجلس تایمز» در گزارشی خطاب به رئیس جمهوری آمریکا پیام داده بود، جنگ تجاری که کاخ سفید کلید زده، در گام نخست بر بازرگانان آمریکا فشار می‌آورد؛ به ویژه آن‌هایی که در بخش خودرویی و ارتباطات فعالیت می‌کنند.
بلومبرگ نیز پیش از این در گزارشی تصریح کرده بود، جنگ تجاری ترامپ علیه دیگر کشورها، در سال پیش از انتخابات ریاست جمهوری سبب افزایش هزینه‌های مصرف‌کنندگان شده و حتی شرایط را برای صادرکنندگان آمریکایی سخت‌تر خواهد کرده است.
طبق تحلیل لس آنجلس تایمز، رئیس جمهوری آمریکا تجارت را به عنوان یک فرایند برد-برد نمی‌داند و اعتقادی به یک نظام عادلانه برای همه نیست. در نتیجه این رخدادها، اقتصاددانان پیش‌بینی کرده‌اند اقتصاد آمریکا دچار بحران و رکودی شود که ترامپ پاسخ آن را در نتایج انتخابات 2020 خواهد دید.2023

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انتخابات ۲۰۲۰ اتحادیه اروپا دونالد ترامپ چین شرکت ایرباس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۶۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تردید درباره ادامه کمک به اوکراین در صورت پیروزی ترامپ

یک سناتور آمریکایی اظهار کرد اگر ترامپ بار دیگر به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود، او نمی‌تواند ادامه کمک‌ها به اوکراین را تضمین کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سناتور جمهوری خواه دن سالیوان از ایالت آلاسکا اظهار کرد او نمی تواند ادامه کمک رسانی به اوکراین را تضمین کند اگر ترامپ بار دیگر در ماه نوامبر به عنوان رئیس جمهور کشور انتخاب شود.

وی در مصاحبه با شبکه سی بی اس در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا او می تواند تضمین کند که آمریکا همچنان در کنار اوکراین می ماند اگر ترامپ بار دیگر به کاخ سفید بازگردد؟ گفت: من نمی توانم هیچ چیزی را تضمین کنم اما به راستی خوب است که رئیس جمهور زلنسکی نگاهی به افغانستان بیاندازد زیرا این کشور چیزهای زیادی را از دست داد.

اشاره سالیوان به اظهارات اخیر ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین پس از تصویب بودجه کمکی حدود 61 میلیارد دلاری در کنگره آمریکا برای این کشور در مقابله با روسیه است. زلنسکی پس از تصویب این بودجه گفته بود: اختصاص بودجه برای کمک به اوکراین، نشان می دهد که کشورش افغانستان دوم نیست و آمریکا در کنار اوکراین ایستاده است.

سالیوان ادامه داد من فکر می کنم ما باید به شرایط اوکراین نگاه کنیم. من قویا معتقدم به دلیل ضعف دولت بایدن، آنها هر ساله هزینه های دفاعی را در بودجه کشور کاهش دادند. سیاست های انرژی آنها نیز منعکس کننده ضعف آنهاست و خروج ناشیانه آمریکا از افغانستان، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه را به حمله به اوکراین، تشویق کرد.

این در حالی است که مجلس نمایندگان با 311 رای موافق و 112 رای مخالف در نهایت کمک 60.84 میلیارد دلاری به اوکراین را تصویب کرد.

این لایحه اکنون به مجلس سنا که تحت کنترل دموکرات‌ها است فرستاده خواهد شد و به احتمال زیاد در آنجا مورد تایید متحدان دولت جو بایدن قرار خواهد گرفت.

این طرح ماه‌هاست به دلیل مخالفت شدید برخی قانون‌گذاران جمهوری‌خواه در کنگره بلاتکلیف مانده بود.

این کمک‌ها به معنی تامین مهمات توپخانه و موشک‌های دفاع هوایی خواهد بود. دولت کی‌یف، که به شدت به این کمک‌ها نیاز دارد، بارها از کنگره آمریکا خواسته آن را تصویب کند چرا که این کمک‌ها را مسئله مرگ و زندگی برای اوکراین اعلام کرده است.

همچنین مجلس نمایندگان آمریکا کمک 26.38 میلیارد دلاری به رژیم صهیونیستی را با 366 رای موافقت در مقابل 58 رای مخالف به تصویب رساند. علاوه بر این، 8 میلیارد دلار برای کشورهای دوست و متحد آمریکا در حوزه هند-اقیانوس آرام شامل تایوان، و مبلغی نیز برای کمک های بشردوستانه برای غیرنظامیان غزه و دیگر مناطق درگیر جنگ اختصاص داده شد. همچنین قوانینی مربوط به امنیت ملی آمریکا از جمله ممنوعیت احتمالی شبکه اجتماعی تیک تاک، تصویب شد.

در همین حال سناتور جمهوری خواه ران جانسون از ایالت ویسکانسین، مجلس نمایندگان آمریکا را به دلیل تصویب لوایح کمک های خارجی مورد انتقاد قرار داد و گفت: کنگره پولی را برای این لوایح اختصاص داده که ما نداریم.

وی در جریان یک مصاحبه افزود: آمریکا به جای ارسال کمک های خارجی به کشورهای دیگر باید بر تضمین امنیت مرزهای خود تمرکز کند.

این در حالی است که دونالد ترامپ نیز در ماه های اخیر درباره ارسال کمک ها به اوکراین ابراز تردید کرده  و اظهار داشته که حمایت از اوکراین منافع حیاتی آمریکایی ها نیست. با این حال ترامپ در دیدار با مایک جانسون رئیس مجلس نمایندگان موافقت خود را با اعطای کمک ها به اوکراین به صورت وام، اعلام کرده است.

پیشتازی اندک ترامپ نسبت به بایدن در جدیدترین نظرسنجیپیامد تردید نسبت به یکی از متهمان پرونده 6 ژانویه برای ترامپبهبود دیدگاه‌ها نسبت به ریاست جمهوری ترامپ در آمریکا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت
  • ترامپ اوکراین را بخشی از روسیه می‌داند
  • آکسیوس: دیدار ترامپ و رئیس‌جمهور آرژانتین، کاخ سفید را خشمگین کرد
  • تردید درباره ادامه کمک به اوکراین در صورت پیروزی ترامپ
  • درآمد 6 هزار میلیاردی از جریمه رانندگان
  • نشریه هیل: انتخابات ۲۰۲۴ برای مردم آمریکا بازی باخت-باخت است
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف
  • افشاگری ظریف از دعوت ترامپ برای مذاکره + جزئیات
  • کلینتون: ترامپ دیکتاتور، مخالفان را به قتل می‌رساند
  • ترامپ سخنرانی خود را به دلیل آب و هوای بسیار بد لغو کرد