Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-18@19:36:14 GMT

انتخابات کنست اسرائیل؛ نتانیاهو در دوراهی مرگ و زندگی

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۵۷۷۳۳

انتخابات کنست اسرائیل؛ نتانیاهو در دوراهی مرگ و زندگی


فرارو- انتخابات پارلمان اسرائیل، معروف به کِنِست، روز سه شنبه برگزار شد. اما براساس نتایج غیرنهایی، جریان سیاسی وابسته به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، نتوانست اکثریت کرسی‌های پارلمان را بدست آورد. امری که احتمال پایان حضور ۱۰ ساله نتانیاهو در قدرت را تقویت می‌کند.
به گزارش فرارو، قبلا یک بار، در آوریل گذشته، انتخابات کنست برگزار شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما نتایج آن انتخابات به قدری موقعیت نتانیاهو را تضعیف کرده بود که او نتوانست دولت تشکیل دهد. براساس قوانین اسرائیل، هر حزب سیاسی برای تشکیل دولت بایستی بتواند ۶۱ کرسی از ۱۲۰ کرسی پارلمان را از آن خود کند. تا حالا هیچ حزبی، اکثریت را بدست نیاورده است. از این رو، تشکیل دولت در اسرائیل معمولا فرآیندی ائتلافی است. وقتی که دو حزب دارای اکثریت با هم ائتلاف کنند، رئیس جمهور اسرائیل پس از مشورت با سران احزاب پیروز، شخصی را که احتمال می‌دهد توانایی تشکیل دولت را دارد، به این کار مامور می‌کند. در انتخابات آوریل، نتانیاهو نتوانست دولت ائتلافی تشکیل دهد. در نتیجه بار دیگر انتخابات در سپتامبر برگزار شد.
در انتخابات جدید کنست اسرائیل، جریان رقیب نتانیاهو، یعنی حزب آبی-سفید به رهبری بنی گانتس، رئیس سابق ستاد مشترک ارتش، حدود ۵۵ کرسی پارلمان را از آن خود کرد. این تعداد کرسی، تقریبا با کرسی‌های جریان راستگرای نتانیاهو یا همان حزب تندروی لیکود، برابر است و اتفاقا مشکل اصلی همین برابری است. چون این دو جریان، رقیب یکدیگر هستند و بعید است که برای تشکیل دولت ائتلافی به توافق برسند. مگر آنکه در اثر اختلافات درونی، انشعاباتی در آن‌ها رخ دهد یا اینکه سایر احزاب کوچک با یکی از این دو حزب اصلی ائتلاف کنند. طبق نتایج اولیه، حزب نتانیاهو تقریبا ۵۶ کرسی را بدست آورده، ولی برای تشکیل دولت به شش کرسی دیگر نیاز دارد.
انتخابات کنست اسرائیل، نوعی همه‌پرسی درباره آینده سیاسی نتانیاهو بود. او تاکنون چهار بار نخست‌وزیر اسرائیل بوده و در این امر با دیوید بن گوریون، موسس اسرائیل، برابری می‌کند. اگر برای بار پنجم هم نخست‌وزیر شود، رکورد بن گوریون را خواهد شکست. نتانیاهو پس از چهار بار نخست‌وزیری در معرض آزمونی سرنوشت‌ساز قرار گرفته است. او ممکن است پس از انتخابات به نخست‌وزیری برسد یا اینکه به زندان افکنده شود. وی حداقل به سه پرونده فساد متهم شده، اما اگر نخست‌وزیر باقی بماند، احتمالا قادر خواهد بود که قانونی را تصویب کند که به او مصونیت بدهد. ولی اگر پست نخست وزیری را از دست بدهد، ممکن است محاکمه و به زندان افکنده شود.   بخوانید:  انتخابات زودهنگام؛ پایان نتانیاهو انتخابات اسرائیل؛ واکاوی دلایل پیشتازی راست افراطی
نتانیاهو، صبح چهارشنبه، از اقرار به شکست خودداری کرد و قول دارد دولتی تشکیل بدهد که احزاب عربی در اسرائیل را مستثنی کند. حزب نتانیاهو، که متشکل از افراطیون مذهبی یهودی و ملی‌گرا‌ها است، دیدگاه‌های بسیار سختگیرانه‌ای نسبت به فلسطینی‌های داخل اسرائیل و موضوعاتی مانند صلح با فلسطینی‌ها و شهرک‌سازی دارد. نتانیاهو، به شدت، وفاداری اقلیت عربی درون اسرائیل را زیرسوال برد. وی گفت: «در روز‌های آینده ما مذاکراتی به منظور تشکیل یک دولت صهیونیستی نیرومند انجام خواهیم داد تا جلوی یک دولت ضدصهیونیستی خطرناک را بگیریم.»
اما لفاظی‌های نتانیاهو علیه عرب‌های داخل اسرائیل، که احتمالا با هدف جذب اقشار تندروی راستگرا بیان می‌شود، ممکن است او را نجات ندهد.   "بزرگترین مشکل جامعه سیاسی اسرائیل"
طبق نتایج فعلی، حزب لیکود و حزب آبی-سفید ممکن است نتوانند به تنهایی دولت تشکیل دهند و مجبور شوند که با احزاب کوچکتر، مثل حزب «اسرائیل بیتنو (اسرائیل خانه ما)» به رهبری آویگدور لیبرمن، ائتلاف کنند. اما مشکل نتانیاهو این است که لیبرمن به یکی از بزرگترین منتقدانش تبدیل شده است. لیبرمن پس از اعلام نتایج با روحیه‌ای شاد به طرفدارانش گفت: او فقط یک گزینه را می‌پسندد و آن شکل گیری یک ائتلاف سکولار با دو حزب لیکود و آّبی-سفید. به عبارت دیگر، لیبرمن از تشکیل دولت وحدت ملی، استقبال کرده است. پس از انتخابات آوریل، لیبرمن، متحد سابق نتانیاهو، از ائتلاف با او خودداری کرد. چون لیبرمن با نفوذ احزاب مذهبی‌های افراطی مخالف بود.
اما تشکیل دولت وحدت ملی با حضور نتانیاهو در رأس دولت، دیگر مقدور به نظر نمی‌رسد. در حال حاضر، خود نتانیاهو تبدیل به مشکل شده است. در شرایطی که هر یک از احزاب، فاقد اکثریت لازم برای تشکیل دولت هستند، معمولا دولت وحدت ملی تشکیل می‌شود. اما گانتس قبلا گفته است تا وقتی که نتانیاهوی متهم به فساد، در رأس دولت است، او به دولت ملحق نخواهد شد. یکی از مشکلات اصلی نتانیاهو همین است، بسیاری از احزاب یا به خاطر دیدگاه‌های سیاسی سختگیرانه‌اش یا به دلیل متهم بودنش به فساد، از ائتلاف با او و حزب لیکود خودداری می‌کنند. احتمالا اگر او از ریاست حزب لیکود، کناره گیری کند، شاید سایر احزاب با لیکود ائتلاف کنند. به نظر می‌رسد انتخابات جدید اسرائیل، مرگ سیاسی نتانیاهو را رقم خواهد زد. به همین دلیل، برخی ناظران معتقدند که «کار نتانیاهو به آخر رسید» و او به «مشکل بزرگی» در سپهر سیاسی اسرائیل تبدیل شده است.
در همین رابطه دکتر احمد زیدآبادی، کارشناس مسائل اسرائیل، با اشاره به پایان کار نتانیاهو، در کانال تلگرامی خود نوشت: «در واقع تا زمانی که نتانیاهو در رأس حزب لیکود باشد، تشکیل دولت تازه نه برای خودش مقدور است و نه برای بنی گانتز رهبر حزب آبی - سفید که رقیب اصلی او به شمار می‌رود. بنابراین، برای هموار شدن مسیر تشکیل دولت یا نتانیاهو باید داوطلبانه از مقام نخست وزیری چشم بپوشد و یا اینکه حزب لیکود رأی به برکناری او دهد و یا اینکه لیکود در کشاکش بحث و جدل بر سر سرنوشت او دچار انشعاب شود و گروه انشعابی به همراه گانتز و لیبرمن و احزاب چپ، دولت وحدت ملی تشکیل دهد. در هر صورت نتانیاهو دیگر به چشم راه حل مشکلات اسرائیلی‌ها دیده نمی‌شود. یه واقع او خود به صورت بزرگترین مشکل جامعۀ سیاسی اسرائیل در آمده است!»

منبع: فرارو

کلیدواژه: انتخابات اسرائیل بنیامین نتانیاهو لیکود حزب آبی سفید کنست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۷۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه پشتیبانی شهرداری تهران برای دور دوم انتخابات مجلس

شهردار تهران درباره در پیش بودن دور دوم انتخابات مجلس در تهران گفت: موضع شهرداری تهران در انتخابات موضع پشتیبانی است. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، علیرضا زاکانی شهردار تهران در حاشیه نشست هفتگی هیئت دولت طی سخنانی در پاسخ به سوالی درباره مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی و اینکه این امر  در تهران به دلیل حضور تعداد قابل توجهی از داوطلبان در این مرحله اهمیت خاصی دارد،گفت : موضع شهرداری تهران در انتخابات موضع پشتیبانی است.

وی افزود:  در شهرداری هم در دور اول انتخابات از دستگاه‌های اجرایی و نظارتی به اقتضای ظرفیت‌ها و توانمان پشتیبانی کردیم و هم در دور دوم انتخابات مجلس این وظیفه را داریم. 

زاکانی گفت:  ظرفیت‌های خودمان را برای حضور فعال در دور اول به کار گرفتیم و قطعا در دور دوم انتخابات هم این کار را خواهیم کرد.

در حال تکمیل...

دیگر خبرها

  • بحران یعنی باقی‌ماندن نتانیاهو در قدرت | تهران باید مستقیم با واشنگتن مذاکره کند
  • زیباکلام: تهران و واشنگتن مستقیم مذاکره کنند
  • زیباکلام : با توجه به اختلاف نظر بایدن و نتانیاهو در باره جنگ ایران و اسرائیل، باید تهران و واشنگتن مستقیم مذاکره کنند
  • اوج گیری مبارزات انتخاباتی در هند
  • لایحه تشکیل وزارت بازرگانی از دستور کار مجلس خارج شده است!
  • برنامه پشتیبانی شهرداری تهران برای دور دوم انتخابات مجلس
  • اردن: هرگز میدانی برای جنگ منطقه‌ای نخواهیم بود
  • ایران رکن اصلی و حیاتی امنیت اسرائیل را از بین برد
  • احزاب لبنانی: عملیات «وعده صادق» ضعف اسرائیل را فاش کرد
  • درخواست دوباره لاپید برای سرنگونی نتانیاهو