Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه اینترنتی نشریه تایمز کره نوشت: مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا گفت هیچ مدرکی دال بر اینکه در حمله پهپادی به عربستان، پهپاد‌ها متعلق به انصارالله بودند وجود ندارد. او در عوض ایران را مقصر دانست.

اخبار سیاسی- این نشریه افزود: هیچ جای تعجب نیست، در حال حاضر اگر یک شهاب‌سنگ در حال برخورد به زمین باشد آمریکا باز هم ایران را مقصر می‌داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد پهپاد‌ها از ایران آمدند. اظهارات پمپئو احتمالا بر اساس این فرضیه است که یمنی‌ها اطلاعات و دانش کافی برای مدیریت چنین تکنولوژی را ندارند بنابراین حتما کار ایران بوده است.

عربستان سعودی همراه با دیگر متحدان عرب خودکامه‌اش از سال ۲۰۱۵ یمن را بمباران می‌کنند. یمنی‌ها بعد از گذشت یک سال از جنگ، شروع به شلیک موشک‌های بالستیک به سمت عربستان کردند، اما سعودی‌ها نمی‌خواستند باور کنند که آن‌ها خودشان به تنهایی این کار را انجام می‌دهند. آن‌ها تلویحا می‌گفتند نیروهای انصارالله آنقدر پیشرفته نیستند که بتوانند نیروی هوایی قدیمی یمن را که موشک‌های اسکاد آن ساخت شوروی سابق است به روز کنند و ارتقا دهند، پس ایران باید به آن‌ها کمک کرده باشد.

بنابر این گزارش، نیروی هوایی یمن سال‌ها قبل از سقوط دولت در سال ۲۰۱۵ موشک‌های اسکاد و متخصصانی که بتوانند آن‌ها را تعمیر کنند، در اختیار داشت. برخی از این متخصصان توانستند این موشک‌های اسکاد را با اضافه کردن یک مخزن سوخت بزرگ در وسط آن به روز کنند. این امر باعث شد ویژگی آن‌ها تغییر کند و از میزان دقتشان به مقدار زیادی کاسته شد، اما دامنه هدف گیری آن‌ها به اندازه کافی گسترش یافت که بتواند همه مناطق جنوبی و شرقی عربستان را هدف قرار دهد. انصارالله یمن در اواسط سال ۲۰۱۷، زمانیکه کنترل بیشتر قسمت‌های این کشور را در اختیار داشتند، نمونه ارتقا یافته خودشان را با نام موشک «برکان» ساختند.

برای نیروهای یمنی «سوپراسکاد‌ها» بیشتر یک تقویت روحیه بود تا یک برد جنگی. حملات اخیر به تاسیسات نفتی عربستان هم موردی دیگر برای تقویت روحیه بود که البته موجب شد تا تولید جهانی نفت بطور موقت حدود ۵ درصد کاهش پیدا کند.

 حدود ۲ تا ۳ میلیون شهروند سعودی در داخل عربستان به دلیل شیعه بودنشان از تبعیض‌های شدید آل سعود در رنج و عذاب‌اند. حتی عده‌ زیادی از  شهروندان سنی در عربستان از حکومت ناراضی هستند و می‌توانند حملاتی علیه رژیم آل سعود انجام دهند. انصارالله پس از حمله در بیانیه‌ای اعلام کرد حمله مذکور کار آن‌ها بوده و از همکاری افرادی در داخل عربستان تشکر کرد.

در انتهای این گزارش آمده است: اظهارات پمپئو برای مقصر دانستن ایران و سپس تکرار آن توسط ریک پری، وزیر انرژی آمریکا صرفا سیاست است و هیچ چیز را اثبات نمی‌کند. ترامپ خواهان جنگ با ایران نیست، همینطور عربستان سعودی و احتمالا چنین اتفاقی رخ نخواهد داد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ایران عربستان آمریکا انصارالله حمله پهپادی پمپئو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۷۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابرپروژه لاین عربستان به مشکل خورد

عربستان سعودی ابعاد گسترده پروژه بلندپروازانه ۵۰۰ میلیارد دلاری شهر لاین در شهر هوشمند نئوم را که در ابتدا قرار بود ۱۷۰ کیلومتر طول داشته باشد، تا ۹۸.۶ درصد کاهش داد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، عربستان سعودی از کاهش ۹۸.۶ درصدی ابعاد شهر لاین در نئوم خبر داد و اعلام کرد طرح اولیه برای پوشش منطقه‌ای به وسعت ۱۷۰ کیلومتر و پذیرایی از ۱.۵ میلیون نفر با هزینه‌ای بالغ بر ۵۰۰ میلیارد دلار ترسیم شده بود، اما پروژه لاین اکنون تنها ۲.۴ کیلومتر برای جمعیتی بالغ بر ۳۰ هزار نفر وسعت خواهد داشت.

لاین بخشی از چشم‌انداز ۲۰۳۰ ولیعهد عربستان سعودی برای مقابله با چالش‌های زندگی شهری و ترویج روش‌های جایگزین زندگی، همچنین بلندپروازانه‌ترین پروژه در میان انبوهی از پروژه‌های بزرگ در سرتاسر عربستان سعودی بود که در میان چندین پروژه نئوم قرار دارد. بر اساس طرح‌های اولیه این شهر با دیوارهای شیشه‌ای با عرض چند صد متر، مساحتی معادل ۱۳ مایل مربع را اشغال می‌کند و با یک خط ریلی پرسرعت به‌هم متصل می‌شود.

با این حال گزارش‌ها نشان می‌دهد این پروژه بزرگ به دلیل محدودیت‌های مالی باید کوچک شود. این تصمیم در شرایطی اتخاذ شد که صندوق دارایی مستقل پادشاهی هنوز بودجه کلی سال ۲۰۲۴ را برای منطقه اقتصادی نئوم تصویب نکرده است.

به این ترتیب در حالی که از ابتدا قرار بود لاین به‌صورت مرحله‌ای ساخته شود، هدف فعلی نشان‌دهنده عقب‌نشینی از برنامه‌های اولیه است و با انتشار اخباری مبنی بر کاهش احتمالی پروژه، حداقل یک پیمانکار شروع به اخراج کارگران از پروژه کرده است.

کاهش ابعاد لاین نشان می‌دهد که واقعیت‌های مالی تریلیون‌ها دلار سرمایه‌گذاری در پروژه‌های شهر هوشمند عربستان که در قالب طرحی ابتکاری و فراگیر برای متنوع‌سازی اقتصاد پادشاهی عربستان معرفی شده، در حال ایجاد نگرانی‌هایی در بالاترین سطوح دولت سعودی است که تلاش دارد برنامه بلندپروازانه چشم‌انداز ۲۰۳۰ خود را محقق کند.

پروژه لاین همچنین با نگرانی‌های حقوق بشری روبه‌رو شده است، زیرا ساخت‌وساز آن مستلزم اخراج قبیله حویطات از سرزمین‌های مادری خود در منطقه تبوک است.

کد خبر 746893

دیگر خبرها

  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • تعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • ایران مشتاق میزبانی از شهروندان سعودی | از آنان به بهترین نحو استقبال خواهد شد
  •   همۀ دوستان و دشمنانِ خاورمیانه در روایت نیویورک تایمز
  • ابرپروژه لاین عربستان به مشکل خورد