Web Analytics Made Easy - Statcounter

روند أخذ رأی در بیست‌ودومین انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی سه‌شنبه‌شب پایان یافت و کل آراء صبح امروز به طور کامل شمارش شده است. برای نخستین بار تا شمارش ۵۶ درصد آراء، ائتلاف آبی-سفید از لیکود پیش افتاده است.

نتایج رسمی هنوز اعلام نشده اما آنچه اعلام شده، نشان دهنده رقابت بسیار نزدیک حزب «لیکود» و «کاخُل لاوان» (آبی-سفید) به رهبری بنیامین نتانیاهو و بنی گانتز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تا الان هیچ کدام از دو جبهه رقیب، کار را به سود خود یکسره نکرده‌اند. کمیته مرکزی انتخابات، میزان مشارکت را حدود ۶۳.۷ درصد اعلام کرده که در مقایسه با انتخابات قبلی در ماه آوریل (فروردین) ۲.۴ درصد رشد داشته است. 

نتایج غیررسمی تا شمارش ۹۱.۴ درصد آراء نشان داده که حزب لیکود و ائتلاف آبی.سفید هر کدام تاکنون ۳۲ کرسی به دست آورده‌اند و لیست مشترک عربی (القائمة المشترکة) ۱۲ کرسی، شاس ۹ کرسی، اسرائیل بیتنو ۹ کرسی، یهدوت هتورات ۸ کرسی، «راست جدید» (شاکد و بنت) ۷ کرسی، حزب کار (هااَوُداه) ۶ کرسی و ائتلاف اتحاد دموکراتیک (هماخانه هدموکراتی) ۵ کرسی و «عوتسماه یهودیت» هم حد نصاب را نیاورده است.

بنابراین، جبهه راست و حریدی‌ها تا الان ۵۶ کرسی و جبهه چپ ۵۵ کرسی به دست آورده‌اند و در چنین شرایطی آویگدور لیبرمن که ۹ کرسی (تا ۹۲ درصد شمارش) به دست آورده، تعیین کننده شده است. البته لیست عربی هم کرسی‌های متعددی در اختیار دارد که می‌تواند تعیین‌کننده باشد اما هم نتانیاهو و هم لیبرمن اعلام کرده‌اند که محال است با احزاب عربی، ائتلاف کنند و دولت تشکیل بدهند. هنوز این نتایج غیررسمی است و حدود هشت درصد آراء باقی‌مانده که شمارش شده و هنوز اعلام نشده، این آمار را تقریبا تغییر خواهد داد. اما آنچه روشن است این است که اکنون لیبرمن است که باید تصمیم بگیرد که با چپ ائتلاف می‌کند یا راست و کدام یک از این دو، شروط لیبرمن را می‌پذیرند. 

رقبای انتخاباتی برای تشکیل دولت باید ۶۱ کرسی از ۱۲۰ کرسی پارلمان که نصف به علاوه یک هست، از آن خود کنند.

طبق آخرین تحلیل‌ها، گفته می‌شود شخص بنیامین نتانیاهو تا حدودی به شکست نزدیک شده هر چند حزب لیکود در صورتی که نتانیاهو را از گزینه‌های نخست‌وزیری کنار بگذارد، هنوز بخت زیادی برای تشکیل دولت دارد. 

چنین نتیجه‌ای کار را برای شخص نتانیاهو که رهبری حزب لیکود را بر عهده دارد، بسیار سخت کرده است زیرا ناچار است برای کسب نصف به‌علاوه یک تن به شروط دیگر احزاب بدهد و همین نکته، بخت او را و نه بخت لیکود را کاهش داده است. البته چنین نتیجه‌ای همچنین کار را برای بنی‌گانتز نیز دشوار کرده و کار او شاید از نتانیاهو سخت‌تر باشد. 

لیبرمن که پیشتر بر تشکیل دولت وحدت ملی و لیبرال تأکید کرده بود، صبح امروز چهارشنبه پس از روشن شدن نتیجه غیررسمی مقابل منزلش در شهرک «نوکدیم» گفت: تا اینجا یک کرسی اختلاف است و این چیزی را تغییر نمی‌دهد. پس یک گزینه بیشتر نمی‌ماند و آن دولت وحدت ملی است. من فکر می‌کنم که صحنه کاملا روشن شده، نتیجه هم روشن است. همه آنچه ما در طول روند انتخاباتی گفتیم، محقق شد. باز هم اعلام می‌کنیم که ما جز دولت وحدت ملی-لیبرال گزینه‌ای نداریم. با احزاب عربی ائتلاف نمی‌کنیم. این امر، مردود است. بنابراین نباید وقت را تلف کرد. 

از آنجا که لیبرمن در تشکیل دولت وحدت ملی با نتانیاهو، وحدت نظر ندارد، از سوی دیگر او امروز اعلام کرد که موضع روشنی هم از بنی‌گانتز (رقیب نتانیاهو) ندیده است. او گفت‌: «از سخنرانی بنی گانتز خیلی ناامید شدم. حرف‌های واضحی نشنیدم. امکان تشکیل دولتی را که تعهد روشن و از پیش تعیین‌نشده‌ای نداشته باشد، بررسی نمی‌کنیم؛ تعهداتی در موضوع‌هایی مثل قانون سربازی برای حریدی‌ها، برنامه آموزش غیرروشمند برای حریدی‌ها و لغو بسته شدن مراکز تجاری در روز سه‌شنبه».

با این حال، تحلیل‌ها نشان می‌دهد که جبهه راست‌گرایان بخت بیشتری برای تشکیل دولت دارند. عزمی بشاره، نماینده عرب سابق کنسیت که اکنون در قطر است، در توییتی نوشت: شاید نتانیاهو شخصاً انتخابات را ببازد اما جبهه راست‌گرا هنوز اکثریت را دارد و تعجب می‌کنم که برخی لیبرمن را وسط قرار می‌دهند. اگر آبی.سفید مأمور تشکیل دولت شود تلاش خواهد کرد که با لیکود دولت وحدت ملی تشکیل بدهد اما بدون شخص نتانیاهو و این اولویت نخست این ائتلاف است.

با این حال، باید این نکته را در نظر گرفت که شخص لیبرمن نیز از راستگراها قلمداد می‌شود و در صورتی که او با لیکود به توافق برسد، باز هم چپگراها در اقلیت محض قرار خواهند گرفت. حزب تحت ریاست آویگدور لیبرمن که وزیر جنگ سابق است، ۹ تا ۱۰ کرسی به دست آورده و تصمیم اوست که سرنوشت کابینه و دولت جدید را مشخص خواهد کرد. باید دید اختلافات اساسی او با نتانیاهو حل می‌شود یا اینکه سرنوشت دیگری در انتظار انتخابات است.

23311

کد خبر 1300888

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی اسرائیل بنیامین نتانیاهو عربستان آرامکو ایالات متحده آمریکا باشگاه پرسپولیس ایران و آمریکا باشگاه استقلال بازیگران سینما و تلویزیون ایران سینمای ایران حسن روحانی دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۹۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمهوری اسلامی آمادگی مقابله با هرگونه تهدید از جانب رژیم صهیونیستی را دارد

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در رابطه با عملیات روز جمعه ریزپرنده‌ها در اصفهان گفت: این مسائل دردی از کابینه نتانیاهو درمان نمی‌کند و جمهوری اسلامی ایران آمادگی برای برخورد و مقابله با هرگونه تهدید از سوی رژیم را داشته و دارد.

شهریار حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: رژیم صهیونیستی در حال حاضر به شدت دچار تزلزل و سردرگمی است، زیرا بعد از جنگ غزه از داخل به طور مستمر مورد انتقاد بوده است و به دنبال این بوده‌اند که تنش‌ها را به بیرون از مرزهای سرزمین‌های اشغالی هدایت کنند تا بار روانی و فضای اجتماعی بر علیه خود را کاهش دهند، در همین راستا حمله به بخش‌هایی از سوریه، لبنان و ترور شخصیت‌های نظامی و در نهایت در حمله به کنسولگری ایران یکی از استراتژی‌های رژیم صهیونیستی با محوریت کابینه و شخص نتانیاهو بود، اما انتظار نداشتند که جمهوری اسلامی پاسخی محکم و دندان شکن به رژیم بدهد.

وی افزود: در نهایت با عملیات مؤثر، بی‌نظیر و بازدارنده وعده صادق، رژیم بیشتر دچار تزلزل شد به گونه‌ای که ظرف یکی دو روز گذشته بازهم اعتراضات داخلی پیرامون کارکرد و عملکرد کابینه نتانیاهو افزایش پیدا کرد، بنابراین رژیم با حرکتی که روز جمعه انجام داد به دنبال این است که این فشارها را در داخل کم کند و توجیهی باشد برای کاهش فشارهای داخلی و این اقدامات درواقع متأثر از این مسائل و متزلزل بودن کابینه او است.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: اما این مسائل دردی از کابینه نتانیاهو درمان نمی‌کند. جمهوری اسلامی ایران آمادگی برای برخورد و مقابله با هرگونه تهدید از سوی رژیم را داشته و دارد اما به اعتقاد من در مورد حرکت روز جمعه باید به جامعه بین‌الملل برگردیم، اگر صادق هستند و اعتقادی به حقوق بین‌الملل دارند باید نهادهای بین‌المللی از جمله شورای امنیت و سازمان ملل جلوی تحرکات رژیم را بگیرند، اما اگر غیر از این باشد رژیم باید تنبیه شود و جمهوری اسلامی ایران آمادگی تنبیه رژیم را بخاطر فعالیت‌هایش دارد اما جمهوری اسلامی به دنبال تنش و گسترش اوضاع ناامن در منطقه نیست.

حیدری تصریح کرد: به اعتقاد من با توجه به کارکرد آمریکا در خاورمیانه و اعتقاد این کشور به توسعه ناامنی در این منطقه برای بهره برداری از منابع و فروش تسلیحات جدید به کشورهای منطقه، طبیعتاً رژیم صهیونیستی را به عنوان یک ابزار قرار داده است اما غافل است که این ابزار امنیت منطقه و جهان را به خطر می‌اندازد.

وی تاکید کرد: هر بحرانی یک کانون اصلی دارد و امروز رژیم صهیونیستی کانون ناامنی‌ها در منطقه خاورمیانه است بنابراین جهان و نظام بین‌الملل باید سریعاً وارد مذاکره جدی شوند تا نسبت به تحرکات و ادامه گستاخی‌های رژیم اقدامات فوری و آنی به دور از پشتیبانی آمریکا داشته باشند.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه این گونه تحرکات بی پاسخ نخواهد ماند، گفت: به نظر من تحلیل‌های رژیم نسبت به واقعیت‌های جمهوری اسلامی غلط است چرا که تحلیلشان این بود که اگر به سفارت حمله کنند پاسخی دریافت نمی‌کنند اما با دریافت پاسخ قاطع از سوی جمهوری اسلامی حتماً تحلیل‌های آنها تغییر خواهد کرد کما اینکه الان رژیم از داخل دچار سردرگمی است، فشارهای سیاسی و اجتماعی در کابینه نتانیاهو افزایش پیدا کرده، جمهوری اسلامی دست برتر، قدرت بازدارندگی و عملیاتی منحصر به فرد دارد و رژیم باید تاوان اینگونه اقدامات را دریافت کند و رژیم باید بفهمد که هر حرکت ضدامنیتی علیه جمهوری اسلامی بدون پاسخ نخواهد ماند.

کد خبر 746082

دیگر خبرها

  • بازدید میدانی یحیی السنوار از مناطق درگیری در غزه
  • حمله وزیر نتانیاهو به ارتش رژیم اسرائیل
  • تداوم موقعیت جنگی تنها راه بقای نتانیاهو در قدرت / کابینه اسرائیل در حال از هم پاشیدن است
  • اردن خود را متعهد به تأمین امنیت رژیم صهیونیستی می‌داند
  • تظاهرات گسترده در تل‌آویو علیه دولت نتانیاهو
  • هاآرتص رسوایی‌های نتانیاهو و کابینه‌اش را لیست کرد
  • لیبرمن خواستار کناره گیری نتانیاهو از نخست وزیری رژیم صهیونیستی شد
  • کابینه نتانیاهو در آستانه فروپاشی
  • زیرپوست وتوی کشور فلسطین
  • جمهوری اسلامی آمادگی مقابله با هرگونه تهدید از جانب رژیم صهیونیستی را دارد