Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در گزارش گالری گردی هفتگی، توضیحاتی از زیرشاخه‌های تجسمی ارائه می‌شود تا مخاطبان با آشنایی قبلی از آثار گالری‌ها دیدن کنند.

چاپ دستی یکی از شاخه‌هایی است که هنرمندان آن آثارشان را به نمایش خواهند گذاشت. در این گزارش با این هنر بیشتر آشنا شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چاپ دستی که با نام‌های چاپ هنری و گراورسازی نیز شناخته می‌شود، شاخه‌ای از هنر‌های تجسمی است که در آن اثر هنری از طریق چاپ تصویر بر روی یک سطح، عموماً کاغذ یا گاهی پارچه، چرم، پلاستیک و سطوح دیگر، توسط هنرمند خلق می‌ شود.

چاپ آثار هنری می‌تواند به روش‌های مختلفی از جمله چاپ فلزی، چاپ سنگی، چاپ چوب، چاپ دیجیتال و چاپ لینو فرآیند‌های هنری مبتنی بر انواع حکاکی صورت پذیرد.

چاپ‌های هنری امکانات فنی صوری و بیانی بسیار متنوعی را در اختیار هنرمند می‌گذارند و علاوه بر این، هنرمند به مدد چاپ و تکثیر اثر خود می‌تواند نمونه‌های ارزان‌تری را در دسترس مخاطبان قرار دهد. به همین سبب در قرن‌های اخیر اغلب هنرمندان برخی روش‌های حکاکی و چاپ را آزموده و در آن‌ها به استادی رسیده‌اند.

چاپ از طریق انتقال مرکب از یک کلیشه یا صفحه مسطح آماده شده بر روی سطح کاغذ یا مواد دیگر پدید می‌آید. انواع متداول کلیشه عبارتند از: صفحه‌های فلزی که معمولاً از جنس مس یا زینک یا صفحه‌های پلیمری که برای حکاکی یا خوردگی با اسید استفاده می‌شوند. از سنگ، آلومینیوم یا پلیمر برای چاپ سنگی و از قالب‌های چوبی برای چوب تراش و چوب کند و از لینونئوم برای لینوتراش استفاده می‌شود. پرده‌های پارچه‌ای از جنس ابریشم یا مواد مصنوعی برای چاپ سیلک اسکرین به کار می‌رود.

در پایان هفته جاری از نمایشگاه های زیر دیدن کنید:

گالری آب انبار: نمایشگاه عکاسی به همراه رونمایی از کتاب نگاهی از بیرون، مجموعه آثار ژوبین میراسکندری به کیوریتوری بهزاد حاتم از تاریخ ۲۹ شهریور تا ۱۷ آبان
گالری آتبین: نمایشگاه گروهی نقاشی با عنوان «طبیعت نیم جان». نمایش آثار ابراهیم گنجیان، علیرضا چلیپا، طاهره افضلی، مانی کومار، الهام فاطمی، فائزه بهارلو، اوژن شیر اوژن و رامین عباس زاده از تاریخ ۲۹ شهریور تا ۹ مهر

گالری اثر: نمایشگاه نقاشی‌های ایمان افسریان با موضوع غبار، سایه، شیشه و آب از تاریخ ۲۹ شهریور تا ۲۶ مهر

گالری‌ای جی: استعداد ای. جی، نمایشگاه انفرادی عکس از تاریخ ۲۹ شهریور تا ۴ مهر

گالری ایده: روزمرگی‌های یک زن؛ نمایشگاه نقاشی‌های ماهرخ طاهری از تاریخ ۲۹ شهریور تا ۳ مهر

گالری تم: نمایشگاه گروهی عکس با عنوان «سفر رنگین کمان» و با آثاری از داریوش خطیر، بابک بهاری، اکبراسعدی، ایمان دیناروند، مهدیار پیرزاده، ریحانه دریانی، آرزو منظوری، امیربهادر حسن زاده، الهام شویکلو، آزاده حیدری، مهتاب خطیر، بهار غفاری و فرشته محرمی از تاریخ ۲۹ شهریور تا ۴ مهر

گالری دنا: نمایشگاه مشترک طراحی از هنرمندان ایرانی و ارمنستان باعنوان «حال عمومی» و با آثاری از الهام شیروی، بصیرا بلبلی، آناهیتا شمس، شیرین بابازاده، نغمه نبئی، امیر علی مومن، سمیرا مهندسان، نازنین نانکلی، گوهر مارتیروسیان، آرارات میناسیان، تنی آدامیان، ساموئل وانویان، ماریا لروسالیمسکایا، واهیک هارطونیان، کارولین سمرجیان، کارین آروستامیان و آرپا هاکوپیان؛ کیوریتور: علی انصاری از تاریخ ۲۹ شهریور تا ۳ مهر

گالری سایه: نمایشگاه نقاشی‌های مانیا جلالی با عنوان «محدوده شخصی» از تاریخ ۲۹ شهریور تا ۳ مهر

گالری شکوه: نمایشگاه آینه کاری‌های سید اسماعیل سروریبا عنوان «در ستایش منیر» از تاریخ ۲۹ شهریور تا ۹ مهر

گالری شلمان: سکوت سرد؛ نمایشگاه نقاشی‌های مژده حسنی از تاریخ ۲۹ شهریور تا ۳ مهر

گالری طراحان آزاد: نمایشگاه نقاشی‌های داریوش قره زاد از تاریخ ۲۹ شهریور تا ۹ مهر

گالری فرمانفرما: نمایشگاه نقاشی‌های مریم آقایی با عنوان «سازگاری» از تاریخ ۲۹ شهریور تا ۱۲ مهر

گالری فرمانفرما: زندگی؛ نمایشگاه نقاشی‌های جواد علی محمدی اردکانی از تاریخ ۲۹ شهریور تا ۱۲ مهر

گالری گلستان: نمایشگاه نقاشی‌های فرشید رضوی از تاریخ ۲۹ شهریور تا ۳ مهر

گالری نگر: نمایشگاه گروهی نقاشیخط به منظور بزرگداشت میلاد استاد شجریان؛ نمایش آثار مراد فتاحی، علی مختاری، جعفرعلی سروی همپا، مسعود فضل اللهی، بهنام مرادی، امیرشجاع شجاعی پور، مرتضی علیپور، حمیدرضا اکبری، جواد یوسف زاده، ایرج شاهمرادی، الهام جهانفرد، سهیلا احمدی، علی حسن پور رحیم، حسن نائینی، محمدرضا جوادی نسب، محمد علی سبزه کار، رسول مرادی، مجتبی سبزه و... از تاریخ ۲۹ شهریور تا ۳ مهر

گالری ویستا: نمایشگاه نقاشی‌های عرفان شهیاد از تاریخ ۲۹ شهریور تا ۹ مهر

گالری هفت ثمر: نمایشگاه گروهی چاپ دستی با آثاری از الهام رادفر، مریم یسیلیانی، یلدا جهان پناه، دانا دهقان، ملیکا نیک محمدی، ثریا کلبادی، سارا سرافرازفر، آیدا پاشاخانلو و سهیل قیم حسین خانی؛ کیوریتور: المیرا میرمیران از تاریخ ۲۹ شهریور تا ۳ مهر

گالری اعتماد: نمایشگاه نقاشی‌های امیرحسین اخوان از تاریخ ۲۹ شهریور تا ۱۶ مهر

نگارخانه گویا: نمایشگاه نقاشیخط‌های شمس الله ساعدی از تاریخ ۲۹ شهریور تا ۳ مهر

گالری آرتیبیشن: پیوست طبیعت و معماری در آثار محمدعلی ترقی جاه، سمیرا دریا، مصطفی سلطانی، شنتیا ذاکرعاملی، زرین صلاحی، مرجان نعمتی و... از تاریخ ۲۹ شهریور تا ۸ مهر

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هنرهای تجسمی گالری گردی نمایشگاه هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۰۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جواد مجابی: کمال‌الملک شاگردان را به کپیه باسمه‌های فرنگی واداشت/حیدریان: دلش چون بید می‌لرزید که مبادا آن برگ پیش از آن‌که در تابلو ترسیم شود بیفتد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، استاد علی‌محمد حیدریان (۱۲۷۵-۱۳۶۹) یکی از شاگردان برجسته‌ی کمال‌الملک و سال‌ها استاد دانشکده‌ی هنرهای زیبا بود. در اوایل دهه‌ی ۵۰ خورشیدی وقتی اواخر هفتمین دهه‌ی عمرش را می‌گذراند در اوج شکوفایی به سر می برد، همچنان آثاری تازه خلق می‌کرد و بیش از نیمی از نقاشان سرشناس ایران شاگردش بودند. اردیبهشت ۱۳۵۲جواد مجابی نویسنده‌ی برجسته‌ی معاصر در زمینه‌ی آثار استاد حیدریان و نقاشی معاصر ایران با او گفت‌وگویی انجام داد که روز سوم اردیبهشت همان سال در صفحه‌ی هفتم روزنامه‌ی اطلاعات منتشر شد. بخش‌هایی از آن گفت‌وگو را در پی می‌خوانید:

ساعت ۱۱ به کارگاه استاد حیدریان رفتم، دیدار با او چندان آسان نیست که پیر است و بی‌حوصله و کنج قناعت گزیده، نه سودای نام و نشان دارد و نه پروای این و آن، از این رو در خانه‌اش جز بر روی دوستان و شاگردان بسته است. در طبقه‌ی دوم عمارتی در خیابان وزرا کارگاهی برای خود ترتیب داده است وقتی که وارد کارگاه شدم شاگردی در وسط سالن نشسته بود و تابلویی را بازسازی می‌کرد. حیدریان روی کاناپه دراز کشیده بود، انگار به تابلوی «میله» می‌نگریست که روبه‌رویش به دیوار آوخته بود، برخاست و چاق‌سلامتی کردیم، از آخرین دفعه که او را در دانشکده دیدم پیرتر به نطر می‌آمد و آسوده‌تر.

برای دیدن کارها آمده‌ام.

می‌دانی که حوصله‌ی گفت‌وگو ندارم.

استاد شما که آثاری بدین زیبایی و قدرت خلق کرده‌ای چرا به کپیه‌ی آثار نقاشانی چون رامبراند پرداخته‌اید؟

من کپیه نکرده‌ام. من کسب فیض کرده‌ام. دوباره ساختن این آثار علاوه بر این‌که مرا با رنگ و طرح و شیوه‌ی کار این استادان آشنا کرده آن هیجان و شوری که هنرمند به هنگام ساختن آن اثر داشته من نیز در خویش حس کرده‌ام، من از این رابطه فیضی برده‌ام وقتی که تابلوی «میله» را در لوور می‌ساختم یک روز نگهبان آن اتاق آمد گفت از این اثر نقاشان زیادی تاثیر گرفته‌اند یا بدل‌سازی کرده‌اند اما هیچ‌کدام مثل کار تو خوب از آب درنیامده است. من این تابلوها را بیش‌تر در لوور ساخته‌ام. بسیاری به من ایراد می‌گیرند که چرا حیدریان کپیه می‌کند. من در برابر استادان بزرگ تاریخ هنر شاگردی هستم و لاجرم از ساختن آثارشان بهره‌ها می‌برم.

نکته‌ای را همواره من گفته‌ام و نوشته‌ام و می‌خواهم با شما در میان بگذارم، دو گروه در دگرگونی نقاشی ایران سهمی داشته‌اند: کمال‌الملک و شاگردانش از یک سو و نوپردازان افراطی چون ضیاپور و یک دو تن از سوی دیگر اگر گرایش‌های تند و بی‌حساب این دو گروه نبود شاید نقاشی ما راهی بهتر می‌گزید و سامان می‌یافت. کمال‌المل شیفته‌ی هنر مغرب‌زمین شد. همو بود که شاگردان را به کپیه باسمه‌های فرنگی واداشت و نقاشی سه‌پایه را در ایران رواج داد گرچه کار او در این زمینه به اعتدالی رسید و آثاری چون «تالار آئینه» «میدان کربلا»، «تکیه دولت» و «فالگیر بغدادی» پرداخت که رنگ و روی ایرانی داشت، اما با آوردن نقاشی اروپایی به ایران، نقاشی عامیانه، مینیاتور و آثار اصیلی چون تابلوهای صنیع‌الملک و محمودخان ملک‌الشعرا و دیگران را بی‌فروغ کرد. گرچه تقلید از باسمه‌های فرنگی پیش از او شروع شده بود اما کمال‌الملک با قدرت و نفوذی که در قلمروی نقاشی داشت بر این تقلید صحه گذاشت. رواج‌دهندگان کوبیسم در ایران بی‌آن‌که به شرایط پدید آمدن مکاتب در جوامع خاص توجهی داشته باشند، این گرایش افراطی را به انحطاط رسانیدند.

کمال‌المل به غایت وسواس داشت برای ساختن یک منظره‌ از طبیطعت. دلش چون بید می‌لرزید که مبادا آن برگ پیش از آن‌که در تابلو ترسیم شود از درخت بیفتد. از خود چیزی در تابلو به جای نمی‌نهاد. آن‌چه را که می‌دید می‌ساخت و ما را چنین تربیت کرده بود. ما: من و اسماعیل آشتیانی و یک دو تن دیگر در آغاز نقاش باسمه‌های فرنگی یا طبیعت بودیم. به عنوان یک نقاش که از خود طرحی در جهان می‌افکند حضور نداشتیم. تجربه‌ای در مورد ساختن یک تصویر پیش آمد و من دریافتم که ارزش هر اثر در آن، در آن پاره از روح است که در اثر به جای گذاری.

«مرغان دریایی» را در چه مدت ساخته‌ای؟

من خیلی سریع کار می‌کنم در سه ساعت این تابلو را ساخته‌ام. بعدها دستی در آن می‌برم اما اصل کار خیلی زود شکل می‌گیرد.

چرا دوست‌داران نقاشی را از دیدن آثارت محروم کرده‌ای؟ چرا کارهای تازه‌ات را در نمایشگاهی عرضه نمی‌کنی؟

از قضاوت مردم پروا دارم چه آن‌ها که بی‌دلیل ستایشم می‌کنند و چه کسانی که از روی بی‌دانشی شاید بی‌ذوقی به این آثار حمله خواهند کرد. من از نادانی پاره‌ای کسان بیم دارم. نمایشگاه‌ها ارزانی آن‌ها باد که چشم به شهرت و ثروتی دارند. من این آثار را برای دل خود ساخته‌ام. این تابلوها نردبانی بود که من از این زندگی حقیر روزانه بالا رفته‌ام تا بدان‌جا که خیلی چیزها در نظرم بی‌اعتبار شده است. حتی نام و نشان من. هنوز هم صبح‌ها کار می‌کنم شاگردانم را تعلیم می‌دهم بعدازظهرها به استراحت و مطالعه می‌گذرانم و در این سن تحمل جنجال ندارم.

۲۵۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898282

دیگر خبرها

  • آثار مکرمه قنبری به نمایش درمی‌آید/ قصه‌هایی از دری‌کنده
  • «امروزِ دیروز» به آرتیبشن رسید/ پرسش از نقاشی یا عکاسی؟
  • «قصه‌هایی از دری‌کنده» نمایش آثار مکرمه قنبری در گالری سهراب
  • «نویزآف» در گالری بام
  • جواد مجابی: کمال‌الملک شاگردان را به کپیه باسمه‌های فرنگی واداشت/حیدریان: دلش چون بید می‌لرزید که مبادا آن برگ پیش از آن‌که در تابلو ترسیم شود بیفتد
  • استفاده از هنرمندان برای معرفی تاریخ در مناطق کم‌برخوردار
  • «سفر آخر» افتتاح شد/ عکس‌هایی از لحظات پایانی زندگی شهید آوینی
  • پیدا شدن نقاشی گمشده بعد از ۴ سال
  • «لی لی عامری» سازه‌های نامرعی می‌سازد
  • افتتاح نمایشگاه «سفر آخر» در حوزه هنری