Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-25@15:21:15 GMT

ماجرای بازگشت جاسوس آمریکایی به لبنان

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۶۱۲۰۶

 

مهر: هنوز خبر شناسایی و بازداشت یک افسر عراقی به اتهام جاسوسی برای آمریکا علیه نیروهای حشد شعبی و اقدام وی در خصوص لو دادن مواضع نیروهای بسیج مردمی در عراق از یادها پاک نشده که به تازگی پرونده بازگشت یک جاسوس اسرائیلی تبعه آمریکا به لبنان بعد از ۱۹ سال خبر ساز شده است.

ماجرا از این قرار است که عامر الفاخوری فرمانده نظامی زندان مخوف و مشهور «خیام» در زمان اشغالگری رژیم صهیونیستی در لبنان، به این کشور بازگشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الفاخوری چند روز پیش از طریق فرودگاه رفیق حریری وارد بیروت شد.

پلیس فرودگاه بیروت در بدو ورود الفاخوری با گذرنامه آمریکایی، متوجه می شود وی تحت تعقیب است اما پس از بررسی مشخص می شود، دستور توقیف او لغو شده و علاوه بر آن احکام توقیف غیر قضایی صادره از سوی ارتش نیز پس گرفته شده است. این در حالیست که حکم الفاخوری ۱۵ سال زندان با اعمال شاقه بود. در این شرایط پلیس فرودگاه بیروت نتوانست بدون حکم قضایی مانع ورود الفاخوری شود.

بعد از آن بود که دادگاه نظامی لبنان روز سه شنبه طی جلسه ای حکم رسمی بازداشت «عامر الیاس فاخوری» جاسوس اسرائیلی ملقب به «قصاب بازداشتگاه الخیام» را صادر کرد. آمریکا نیز در این خصوص بیکار ننشسته و هیأتی را از سوی سفارت این کشور به دادگاه نظامی اعزام کرد اما این هیأت اجازه ورود پیدا نکرد.

طبق اعلام اداره کل امنیت عمومی لبنان، فاخوری پیشتر در آمریکا متواری شده بود که پس از بازگشت به لبنان، در جریان عملیات اطلاعاتی بازداشت شد.

فاخوری در اعترافات خود گفته است که در سال ۲۰۰۰ پس از فرار به فلسطین اشغالی، شناسنامه و گذرنامه اسرائیلی دریافت کرده و پس از آن اراضی اشغالی فلسطین را ترک کرده است.

فاخوری معروف به «قصاب الخیام» در اواخر دهه هفتاد در جنوب لبنان مسئول بازداشتگاه الخیام بود و با همکاری با رژیم صهیونیستی، نقش زیادی در شکنجه زندانیان در این بازداشتگاه که عمدتا از جنوب لبنان بودند، داشت.

آمریکا که همواره برای آزاد کردن جاسوسی های خود و جاسوسی های رژیم صهیونیستی در کشورهای مختلف از اهرم اعمال فشار بر دولتها استفاده می کند اینک نیز برای آزاد سازی این جاسوس اسرائیلی وارد عمل شده است. گزارش های رسانه ای بیانگر آن است که برخی اعضای کنگره آمریکا تماس‌های تهدید آمیزی با مسؤولان لبنانی داشته‌اند.

آمریکایی ها پا را از این حد فراتر گذاشته اند؛ به طوریکه وکلای آمریکایی پیام‌های تهدیدآمیز برای وزرای لبنان فرستاده‌اند و هشدار داده‌اند که پرونده الفاخوری در دست اعضای کنگره است.

بازگشت الفاخوری به لبنان باعث شده تا خشم مردم این کشور شعله ور شود. لبنانی ها خواهان محاکمه وی هستند. تاکید لبنانی ها بر لزوم محاکمه این جاسوس اسرائیلی باعث شده تا واشنگتن بیش از پیش نسبت به سرنوشت وی نگران شود تا جایی که فشار آمریکا فقط بر مقامات سفارت و تحت عنوان «حمایت از شهروند آمریکایی» محدود نمانده است بلکه برخی اعضای کنگره نیز در این خصوص دست به تحرکاتی زده اند به این ترتیب که به بهانه اینکه الفاخوری به عنوان یک شهروند آمریکایی وارد لبنان شده است،  در تماس با مقامات لبنانی آزادی وی را خواستار شده‌ و اعلام کردند آنچه به وی نسبت داده می‌شود با گذشت زمان از بین رفته است.

این فشارهای آمریکا در حالی صورت میگیرد که مقامات سیاسی لبنان از جمله جبران باسیل وزیر خارجه و نبیه بری رئیس پارلمان این کشور بر ضرورت محاکمه جاسوس مذکور تاکید کرده اند.

در این بین حزب الله لبنان با موضع گیری در قبال پرونده این جاسوس اعلام کرد که جرایم، کشتارها و شکنجه اسرا نمی‌تواند با گذشت زمان محو شود. در همین خصوص رئیس شورای اجرایی حزب‌الله با طرح سوالی درباره نقشه‌ای که الفاخوری با ارائه تابعیت آمریکایی خود قصد اجرای آن را دارد، خواستار تعیین اشد مجازات برای چنین مجرمانی شد به ویژه که این افراد هنوز با دشمن اسرائیلی در ارتباط هستند.

در این بین، منابع سیاسی در لبنان از مداخله برخی طرف‌های سیاسی و قضایی این کشور در پرونده مزدور اسرائیلی نگرانند و احتمال می‌دهند یک توطئه آمریکایی برای بازگرداندن جاسوس‌های رژیم صهیونیستی به لبنان به منظور اعمال فشار علیه مقاومت در کار باشد.

مسأله ای در اینجا مطرح می شود این است که الفاخوری بعد از گذشت ۱۹ سال به لبنان بازگشته و پرونده های وی مشمول گذر زمان شده و همین مسأله باعث شعله ور شدن خشم لبنانی ها شده است. به همین دلیل نیز حزب الله به تازگی خواستار اصلاح قوانینی شد که به این مزدوران اجازه بازگشت و فعالیت در این کشور را می‌دهد.

به نظر می رسد برخی افراد در حذف نام وی از لیست افراد تحت پیگرد در لبنان دست داشته اند. اگر بخواهیم خوش بینانه در خصوص عملکرد نیروهای امنیتی لبنان نظر بدهیم باید بگوییم که آمریکا به دنبال زمینه چینی برای بازگرداندن جاسوس ها به لبنان است.  الفاخوری هفته گذشته به راحتی از طریق فرودگاه بین المللی رفیق حریری وارد بیروت شد؛ خبر ورود او اعتراض و تحصن خانواده شهدا و اسیران بازداشتگاه الخیام را به دنبال داشت.

واشنگتن همواره از حربه شهروند آمریکایی بودن سوء استفاده می کند و انتظار دارد اشخاصی که تابعیت آمریکا را دارند آزادانه در هر کشوری به هر اقدامی که می خواهند دست بزنند و حق محاکمه آنها در آن کشورها زیر پاگذاشته شود؛ همین مسأله در خصوص جاسوس های آمریکا در ایران نیز صدق می کند. نیروهای اطلاعاتی ایران همواره با هوشیاری، تعداد زیادی از این جاسوس ها را دستگیر کرده اند و دولت آمریکا هر بار به بهانه های مختلف از جمله اینکه این افراد تابعیت آمریکا دارند و یا اینکه حقوق بشر زیر پاگذاشته شده خواهان آزادی آنها شده است.

آمریکایی ها در خصوص پرونده جاسوسی محمود الفلاحی افسر عراقی مذکور نیز کارشکنی کردند به طوریکه فشارهای آمریکا اعلام نتایج تحقیق درباره الفلاحی را که متهم به جاسوسی برای سازمان سیا و دادن اطلاعات و مختصات مناطق حشد شعبی عراق به آمریکایی هاست به تعویق انداخته است.

در هر صورت باید گفت که رسوایی جاسوسی آمریکا علیه کشورهای منطقه دیگر امروزه در میان افکار عمومی به مسأله ای روشن و آشکار تبدیل شده؛ مسأله ای که با اعمال فشار واشنگتن برای آزاد سازی این جاسوس ها ادامه پیدا میکند. در خصوص لبنان نیز باید گفت که نیروهای مقاومت در این کشور باید نسبت به توطئه آمریکا در خصوص بازگرداندن جاسوس ها به آن هوشیار باشند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۱۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت تیک‌‌تاک در آمریکا تبدیل به قانون شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، مجلس سنای آمریکا با اکثریت آرا به قانونی رأی مثبت داد که اگر مالک تیک تاک، شرکت فناوری چینی بایت دنس، نتواند برنامه ویدیوی کوتاه محبوب را طی ۹ ماه تا یک سال آینده واگذار کند، استفاده از این شبکه اجتماعی را در آمریکا ممنوع می‌کند.

این لایحه  به دلیل نگرانی گسترده قانونگذاران آمریکایی مبنی بر اینکه چین می‌تواند به داده‌های آمریکایی‌ها دسترسی پیدا کند یا با این برنامه از آنها نظارت کند، توسط مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شد و جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا گفته است که روز چهارشنبه آن را امضا خواهد کرد.

سناتور مارکو روبیو، نماینده ارشد حزب جمهوری خواه گفت: سال‌ها به حزب کمونیست چین اجازه داده‌ایم یکی از محبوب‌ترین برنامه‌ها را در آمریکا کنترل کند که به طرز خطرناکی کوته بینانه بود. یک قانون جدید مالک چینی خود را ملزم می‌کند که این برنامه را بفروشد که اقدام خوبی برای آمریکا است.

نبرد چهار ساله بر سر تیک‌تاک که ۱۷۰ میلیون نفر در آمریکا از آن استفاده می‌کنند، تنها یک جبهه در جنگ بر سر اینترنت و فناوری بین واشنگتن و پکن است. هفته گذشته، اپل اعلام کرد که پکن به دلیل نگرانی‌های امنیت ملی چین به آن دستور داده است تا واتس اپ و موضوعات پلتفرم‌های متا را از اپ استور خود در چین حذف کند.

تیک‌تاک قرار است به دلیل اصلاحیه اول این لایحه را به چالش بکشد و انتظار می‌رود کاربران تیک‌تاک نیز دوباره اقدامات قانونی لازم را انجام دهند. یک قاضی آمریکایی در مونتانا در ماه نوامبر ممنوعیت ایالتی تیک‌تاک را با استناد به دلایل آزادی بیان مسدود کرد.

اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا گفت ممنوعیت یا الزام واگذاری تیک‌تاک یک سابقه جهانی نگران‌کننده برای کنترل بیش از حد دولت بر پلت‌فرم‌های رسانه‌های اجتماعی ایجاد می‌کند.

تیک‌تاک که می‌گوید داده‌های کاربران آمریکا را با دولت چین به اشتراک نمی‌گذارد فوراً درباره این موضوع اظهارنظر نکرد، اما به کارمندان گفته است که به سرعت به دادگاه می‌رود تا این قانون را مسدود کند.

در سال ۲۰۲۰ میلادی تلاش دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت آمریکا برای مسدودسازی تیک تاک و پیامرسان وی چت در این کشور با ممانعت دادگاه‌ها روبرو شد. با این حال، کارشناسان می‌گویند، اگر بایت دنس نتواند این برنامه را واگذار کند قانون جدید به دولت بایدن پایه قانونی قوی تری برای ممنوعیت تیک‌تاک می‌دهد

این لایحه همچنین ابزار‌های جدیدی را در اختیار کاخ سفید قرار می‌دهد تا فروش سایر اپلیکیشن‌های خارجی‌ها را که به نظر آنها تهدیدی امنیتی هستند، ممنوع یا اجبار کند.

سناتور دموکرات ران وایدن گفت که نگران است این لایحه اختیارات گسترده این قانون توسط دولت آینده برای نقض حقوق متمم اول آمریکایی‌ها مورد سوء استفاده قرار گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حزب‌الله لبنان: پاسخ محکم ایران نشان داد اسرائیل بسیار ضعیف است
  • ماجرای ورورد فیلمساز مشهور آمریکایی به تهران
  • ممنوعیت تیک‌‌تاک در آمریکا تبدیل به قانون شد
  • ماجرای ورورد فیلمساز مشهور آمریکایی به تهران | من زمان جنگ ویتنام هم به آمریکایی بودنم افتخار می‌کردم اما حالا...| تصاویر
  • حکایت قالی‌ایرانی و موکت‌آمریکایی/ یادداشت تحلیلی سردبیر روزنامه البناء لبنان درباره شرایط جدید منطقه
  • حکایت قالی‌ایرانی و موکت‌آمریکایی/ ترجمه یادداشت تحلیلی سردبیر روزنامه البناء لبنان درباره شرایط جدید منطقه
  • ناراحتی وزیر ورزش از شرایط حاکم بر فوتبال/ ماجرای جلسه کیومرث هاشمی با هیات رئیسه فدراسیون فوتبال
  • خیز بلند چین در افغانستان؛ چالش‌ها و چشم‌انداز
  • جنایت فجیع در لواسان به سبک سریال آمریکایی‌
  • راه بی بازگشت پاکستان در تکمیل خط لوله گاز | سفر رئیسی صادرات انرژی ایران را تسهیل می کند؟