Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-23@12:49:26 GMT

مشاور جدید امنیت ملی ترامپ درباره برجام چه می گوید؟

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۶۱۶۴۹

مشاور جدید امنیت ملی ترامپ درباره برجام چه می گوید؟

به گزارش پارسینه به نقل از ایرنا،حدود یک هفته پس از آنکه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به حضور جان بولتون به عنوان مشاور امنیت ملی خود در کاخ سفید پایان داد، روز چهارشنبه در یک یادداشت توئیتری اعلام کرد که "رابرت سی. او برایان" به این سمت منصوب کرده است.

رابرت چارلز اوبرایان یک وکیل آمریکایی است که در بخش خصوصی و دولتی ایالات متحده کار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او به عنوان مشاور امنیت ملی ایالات متحده خدمت می‌کند و سفیر با نماینده ویژه ریاست جمهوری ایالات متحده برای امور گروگان گیری و همچنین شریک شرکت حقوقی لارسون اوبرایان مستقر در لس آنجلس است که از سال ۲۰۱۶ تاسیس شد.

اوبرایان متولد لس آنجلس است و مدرک دکترای حقوق خود را از دانشگاه کالیفرنیا دریافت کرد.

از سال ۱۹۹۶ تا ۱۹۹۸، اوبرایان یک افسر حقوقی بود که با شورای امنیت سازمان ملل متحد (کمیسیون جبران خسارت) در ژنو سوئیس همکاری می‌کرد، جایی که او یک تیم چند ملیتی از وکلا، ارزیاب غرامت و حسابداران مطالبات دولت را مدیریت می‌کرد.

او همچنین مسئول بررسی دبیرخانه سازمان ملل متحد و رسیدگی به ادعای مطالبات میلیارد‌ها دلاری ناشی از تهاجم عراق و اشغال کویت در سال‌های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۱ بود.

وی به عنوان وکیل مدافع در ارتش آمریکا خدمت می‌کرد و در حالی که در بخش خصوصی فعالیت داشت در دولت جورج دابلیو بوش، اوباما و ترامپ هم اشتغال داشته و دارد.

اوبرایان در تاریخ ۱۰ نوامبر ۲۰۰۵ توسط جورج دابلیو بوش به عنوان جایگزین نماینده ایالات متحده در شصتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل، معرفی و از سوی سنای آمریکا تایید شد. وی علاوه بر وظایف هیات دیپلماتیک آمریکا، به مساله فلسطین در مجمع عمومی توجه کرد و نماینده ایالات متحده در کمیته ششم مجمع عمومی بود که کنوانسیون جامع تروریسم بین المللی را تدوین کرد.

اوبرایان در دسامبر ۲۰۰۷ از سوی کاندولیزا رایس وزیر خارجه وقت آمریکا برگزیده شد تا عنوان رئیس مشترک مشارکت بخش خصوصی-عمومی وزارت خارجه آمریکا برای اصلاح نظام قضایی افغانستان فعالیت کند.

در دوره اول دولت اوباما، وی همچنان عهده دار این مسئولیت بود تا با تربیت و آموزش قضات، دادستان‌ها و وکلای مدافع، حاکمیت قانون در افغانستان را ارتقا دهد.

او همچنین به عضویت کمیته مشاوره مالکیت فرهنگی ایالات متحده درآمد تا در مورد موضوعات مربوط به آثار باستانی و امور فرهنگی مشورت دهد.

در سال ۲۰۱۷، اوبرایان توسط دونالد ترامپ رئیس جمهوری فعلی آمریکا برای خدمت به عنوان وزیر مشاور نیروی دریایی در نظر گرفته شد که هیات تحریریه اورنج کانتی رجیستر، او را کاندیدای ایده آل برای اطمینان از ادامه تسلط جهانی آمریکا توصیف کردند به گونه‌ای که به زعم آن‌ها هم به روحیه ملی کنونی و هم با ارزش‌های ملی پایدارشان متناسب است.

در دهم ماه مه ۲۰۱۸، ترامپ اوبرایان را به عنوان نماینده ویژه در امور گروگان‌ها برگزید و یکسال بعد هم درجه سفیر ارشد را به او اعطا کردند.

مشاور امنیت ملی فعلی ترامپ در سال ۲۰۱۴، عضو ناظر غیرنظامی برای شورای سیاست بین المللی پاسفیک در پیش محاکمه خالد شیخ محمد مغز متفکر حمله ۱۱ سپتامبر در زندان گوانتاناموی کوبا بود.

وی همچنین عضو هیات اندیشکده جمهوریخواهان بین المللی برای نظارت بر انتخابات پارلمانی اوکراین در سال ۲۰۱۵ بود.

اوبرایان نویسنده کتاب "هنگامی که آمریکا خفته است"، کتابی که به دنبال بازگرداندن رهبری آمریکا در جهان بحرانی است.

برخی از نویسندگان سیاست خارجی بر این اعتقادند که این کتاب در ادامه کتاب "جنگ واقعی" ریچارد نیکسون است و توصیه می‌کنند که دانشجویان سیاست خارجی باید آن را بخوانند.

به اعتقاد رابرت اوبرایان، "صلح از طریق قدرت حاصل می‌شود" هنگامی که آمریکا در همکاری با متحدان و شرکای خود است و وقتی آمریکا قویتر خواهد بود که برای دوستانش قابل اعتماد باشد.

سناتور تام کاتن جمهوریخواه هم پس از انتصاب اوبرایان به جایگزینی جان بولتون، گفت: من رئیس جمهوری ترامپ را برای انتصاب رابرت اوبرایان به عنوان مشاور امنیت ملی خود تحسین می‌کنم.

وی افزود من رابرت را از نقش آفرینی‌های گذشته او شناخته ام و مطمئن هستم او می‌داند که تهدید‌های فوری که کشور ما با آن مواجه است از چین و ایران است.

در مقاله منتشر شده در "مادر جونز" آمده است: اوبرایان ایران را با آلمان نازی مقایسه و از توافق اوباما به شدت انتقاد کرده است که در ازای رفع تحریم‌ها محدودیت‌هایی را برای تولید هسته‌ای ایران ایجاد می‌کند.

مشاور امنیت ملی آمریکا در سال ۲۰۱۵ در نشنال اینترست مقاله‌ای با عنوان "حماقت اوباما؛ توافق فاجعه بار ایران" نوشت که در آن آمده است "هیچ شواهدی برای پشتیبانی از این ایده وجود ندارد که بتوانیم به ایران انقلابی اعتماد کنیم تا از اهداف بلند مدت خود در توسعه سلاح اتمی و سیستم‌های حمل آن چشم پوشی کند. "

اوبرایان ادامه می‌دهد: علاوه بر مشروعیت دادن به برنامه اتمی ایران که اکنون " صلح آمیز " خوانده می‌شود، این توافق احتمالاً منجر به مسابقه تسلیحات هسته‌ای در خاورمیانه خواهد شد.

مقاله نویس مادر جونز اضافه می‌کند یکی از مولفه‌های کلیدی سرخوردگی اوبرایان از توافق هسته‌ای این است که به اعتقاد او " ده‌ها میلیارد دلار از تحریم‌ها برداشته شد" و ایران ایستاد تا مقامات اوباما بقیه تحریم‌های تنبیهی را بردارند.

اوبرایان همسو با اظهارات جنگ طلبانه جان بولتون گفت" این اقدام اوباما ثروت بادآورده‌ای را در اختیار ایران گذاشت تا در اختیار گروه‌های نیابتی ایران همچون حزب الله در لبنان، رژیم اسد در سوریه، شبه نظامیان شیعه در عراق، شورشیان حوثی در یمن و حماس در غزه قرار گیرد".

حال باید دید مشاور جدید امنیت ملی ترامپ در شرایطی که کاخ سفید با جنگ تعرفه‌ای با چین و دیگر متحدان آمریکا، تقابل با روسیه و حتی مسابقه تسلیحاتی برای مدرن ساختن سلاح‌های اتمی، بن بست در مذاکرات کره شمالی، خروج از برجام و افزایش تنش با ایران، شکست طرح صلح خاورمیانه، ناتوانی در ائتلاف سازی چه در قالب نشست ورشو و چه در قالب ساختار بین المللی امنیت دریایی، بن بست در برون رفت از بحران خود ساخته در ونزوئلا و آمریکای لاتین روبرو است، چگونه می‌تواند ترامپ را از این گرداب نجات دهد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ آمریکا برجام کاخ سفید ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۱۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنعانی: در برجام آمریکا زیر میز دیپلماسی زد نه ایران/ اقدام ایذایی در اصفهان اقدامی بی‌ارزش بود

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا ناصر کنعانی در نشست خبری امروز (دوشنبه) با تاکید بر اینکه ایران به دنبال تشدید تنش در منطقه نیست و به دنبال تقویت صلح و ثبات در منطقه است، گفت: عملیات انجام شده از سوی ایران از مشروعیت بین‌المللی برخوردار بود و مقدمات سیاسی، حقوقی و بین‌المللی لازم را در این زمینه انجام داده بود.

آمریکا با کمک به رژیم صهیونیستی بر روی طرف بازنده شرط‌بندی کرده است

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی در ارتباط با مصوبه اخیر مجلس نمایندگان آمریکا در ارائه بسته کمک مالی به رژیم صهیونیستی برای ادامه جنایت‌های خود علیه مردم فلسطین خاطرنشان کرد: این مصوبات مایه تاسف است و در واقع ارائه کمک‌های هنگفت نظامی و مالی از سوی آمریکا به رژیم صهیونیستی چیزی جز ارائه پاداش از سوی آمریکا به یک رژیم جنایتکار که هفت ماه متوالی است اقدام به جنایت جنگی کرده، نیست.

وی با بیان اینکه دولت آمریکا اعتبار ملت خود را در کنار رژیمی قرار داده است که در این ایام هیچ پیروزی به جز کشتار و انجام جنایت به دست نیاورده است، اظهارکرد : آمریکا بر روی طرف بازنده شرط بندی کرده است و این گونه اقدامات کمکی به طرف بازنده نمی‌کند.

از ظرفیت‌های دیپلماتیک برای بی‌اثر کردن تحریم‌ها کناره‌گیری نکرده‌ایم

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوال ایسنا در مورد گفت‌وگوهای انجام شده در مورد لغو تحریم‌ها در جریان سفر وزیر خارجه به نیویورک گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از ظرفیت‌های دیپلماتیک برای بی‌اثر کردن و رفع تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان استفاده کرده و از چارچوب‌های دیپلماتیک که تامین کننده منافع ملی ایران است کناره‌گیری نکرده است.

طرفی که در برجام زیر میز دیپلماسی زد آمریکا بود نه ایران

کنعانی با بیان اینکه طرفی که زیر میز دیپلماسی زد آمریکا بود نه ایران، خاطرنشان کرد: شرکای آمریکا در حوزه برجام نیز نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در این مدت در مسیر بی‌اثرسازی تحریم‌ها حرکت کرده و در این زمینه نیز توفیق‌های زیادی داشته است، گفت: از طرف دیگر ما تلاش کرده‌ایم که از تمام ظرفیت‌های دیپلماتیک برای احقاق حقوق ملت ایران استفاده کنیم و طبیعتاً در نشست‌های بین‌المللی و دیدارها با طرف‌هایی که در موضوع برجام می‌توانند ایفای نقش کنند یا اساساً نقش تعریف شده‌ای در این زمینه دارند این موضوع مطرح می‌شود .

کنعانی گفت: سازمان ملل و دیدارهایی که در جریان آن انجام می‌شود همواره فرصتی است که موضوع رفع تحریم‌ها نیز در آن مطرح شود.

اقدام ایذایی در اصفهان یک اقدام بی‌ارزش از نظر نظامی بود

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در مورد حوادث اصفهان و اتفاق رخ داده در بامداد جمعه بین ایران و آمریکا پیامی منتقل شده است، گفت: آنچه که انجام شد حتی اسمش را نمی‌توانیم عملیات بگذاریم یک اقدام ایذایی بود که ما مشابه آن را نیز پیش از این مشاهده کرده بودیم.

وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی و هیچ طرف دیگری مسئولیت این موضوع را قبول نکرده‌اند، ادامه داد: در این زمینه سیستم دفاعی ایران به صورت حرفه‌ای عمل کرد و طرف اقدام کننده به هیچ سطحی از اهداف خود دست پیدا نکرد و یک اقدام بی‌ارزش از نظر نظامی بود.

کنعانی در پاسخ به اصرار سوال خبرنگار پرسش کننده گفت: این موضوع ارزش پیگیری در این سطح را نداشت.

این خبر تکمیل می‌شود.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898216

دیگر خبرها

  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • دیدار نخست وزیر قطر با مشاور امنیت ملی امارات در دوحه
  • کنعانی: در برجام آمریکا زیر میز دیپلماسی زد نه ایران/ اقدام ایذایی در اصفهان اقدامی بی‌ارزش بود
  • ظریف: ترامپ از من چند بار دعوت به مذاکره کرد، ولی ما اجازه نداشتیم/ آمریکایی‌ها هم در برجام علاقمند به سرمایه‌گذاری در ایران بودند
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف: ترامپ برای مذاکره از من دعوت کرد
  • افشاگری ظریف از دعوت ترامپ برای مذاکره + جزئیات
  • دسترسی به اطلاعات شهروندان آمریکایی قانونی می‌شود
  • دسترسی به اطلاعات شهروندان آمریکایی قانونی می شود