Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام نجیمی مساجد، حسینیه‌ها و هیأت‌های مذهبی را مهمترین مکان برای توزیع و معرفی آثار فرهنگی، هنری و ادبی عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، حجت‌الاسلام علیرضا نجیمی در دیدار با رییس و کارشناسان حوزه هنری یزد که در اداره کل تبلیغات اسلامی استان انجام شد بر گسترش ارتباط و ارتقای همکاری‌ها بین دو نهاد تأکید کرد و گفت: همکاری حوزه هنری و سازمان تبلیغات اسلامی در جامعه جریان ساز خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان یزد ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این نشست صمیمی اظهار داشت: در امر تبلیغ و ترویج مسائل فرهنگی، هنری و ادبی از جمله در توزیع کتاب باید از ظرفیت خیران و مردم بیشتر استفاده شود.

وی با اشاره به جایگاه و ظرفیت بی‌نظیر مساجد افزود: اگر بتوانیم دغدغه‌های فرهنگی و هنری را بین روحانیون و امام جماعت مساجد ایجاد کنیم و نگاه‌ آنها را به مسائل فرهنگی تغییر دهیم، بخشی از مسائل و دغدغه‌های فرهنگی حل خواهد شد.

این کارشناس دینی با بیان اینکه مسجد نخستین پایگاه مسلمانان بوده اظهار داشت: اگر مسجد در یک محله یا منطقه با همت و تلاش امام جماعت آن قوام پیدا کند و پایدار باشد، بسیاری از مشکلات، معضلات و آسیب‌های اجتماعی کاسته خواهد شد.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان یزد مساجد، حسینیه‌ها و هیأت‌های مذهبی را مهمترین مکان برای توزیع و معرفی آثار فرهنگی، هنری و ادبی دانست و افزود: اگر در ماه محرم هر روحانی یک کتاب از آثار نویسندگان و شاعران استان را در ابتدای هر منبر معرفی کند و کتاب هم در دسترس علاقه‌مندان قرار گیرد، فرهنگ مطالعه در جامعه رونق می‌گیرد و به نویسنده و صنعت نشر هم کمک می‌شود.

حجت‌الاسلام نجیمی، ترجمه آثار نویسندگان ایرانی به زبان‌های مختلف از جمله زبان اردو را امری ضروری برشمرد و تصریح کرد: اگر در این زمینه اقدام مؤثر و مناسبی صورت گیرد شاهد رونق نشر و تسریع در انتقال پیام انقلاب اسلامی به دنیا خواهیم بود.

وی برگزاری سلسله نشست‌های اندیشه‌ورزی «والعصر» در حوزه هنری یزد را حرکتی مؤثر در جهت تبیین و تحلیل بیانیه «گام دوم انقلاب» دانست و بر حضور گسترده روحانیون، طلاب و فعالان فرهنگی در این نشست‌ها تأکید کرد.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان همچنین از برگزاری «شب خاطره طلاب و روحانیون رزمنده یزدی» با همکاری دو نهاد در آینده نزدیک خبر داد.

رییس حوزه هنری استان یزد هم ضمن آرزوی موفقیت برای مدیر کل جدید تبلیغات اسلامی استان، به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های حوزه هنری اشاره کرد و گفت: این نهاد همواره در کنار دستگاه‌ها و نهادها از جمله سازمان تبلیغات اسلامی بوده و امیدواریم همکاری‌ این دو نهاد برآمده از انقلاب اسلامی هرچه بیشتر تقویت شود.

محمدصادق کوچک‌زاده با برشمردن وظایف و رسالت حوزه هنری در زمینه هنر و ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس افزود: تربیت نویسنده، شاعر و هنرمند انقلابی از جمله برنامه‌های این نهاد است و تاکنون تعدادی از جوانان خلاق و مستعد در حوزه‌های مختلف شناسایی، معرفی و حمایت شده‌اند.

وی تولید و توزیع محصولات هنری و ادبی با مضامین خاص انقلاب اسلامی، تبیین اندیشه و گفتمان انقلاب اسلامی با بهره‌گیری از ابزار هنری و رسانه‌ای و تعامل و همکاری گسترده با دستگاه‌ها و نهادهای انقلابی را از دیگر برنامه‌های این نهاد برشمرد.

در ادامه معاون فرهنگی و مسئولان واحدهای تجسمی، هنرهای تصویری، آفرینش‌های ادبی، دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری، آموزش و پژوهش و روابط عمومی حوزه هنری استان گزارشی از عملکرد و برنامه‌های واحد خود را ارائه کردند.

پایان پیام/449

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد اربعین حسینی عزاداری محرم ماه محرم شیراز مسجد طراز اسلامی اردبیل پیاده روی اربعین کانون های فرهنگی هنری مساجد فعالیت های مسجدی شبستان یزد حوزه هنری یزد سازمان تبلیغات اسلامی یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۲۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مظلومیت غزه با روایت نشان داده می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری و رونمایی از پوستر اولین دوره جایزه ملی داستان و بازآفرینی، امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت، با حضور سعید لشکری معاون راهبری استان‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی، احمد نوری رییس این جایزه ملی و رییس حوزه هنری اصفهان، حبیب احمدزاده دبیر اولین دوره جایزه ملی داستان و بازآفرینی، سعید لشکری معاون راهبری استان‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی، میلاد عرفان پور مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، دکتر علی عباسی مشاوره علمی این جایزه بازآفرینی، الهام زارع زاده دبیر اجرایی جایزه مورد اشاره و اصحاب رسانه در سالن مرحومه طاهره صفارزاده حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این نشست نوری گفت: موضوع داستان، موضوع بااهمیتی است که در قالب‌های مختلف سینما، تئاتر و هنرهای تجسمی از آن استفاده می‌شود. گفت و گوهایی درباره تحولی در بازآفرینی داستان برگزار شد که در خلال این گفت و گوها به جایزه ملی داستان و بازآفرینی رسیدیم. امیدواریم داستان در مسیر این جایزه به جایگاه خوبی برای گفتمان سازی برسد.

لشکری در ادامه نشست مذکور گفت: توجه به هنر انقلاب در سراسر کشور برای ما اهمیت دارد. امروز حوزه هنری اصفهان پایگاه جدی برای ما است، هنر در اصفهان از موسیقی و معماری گرفته تا دیگر هنرها مثل تجسمی چشمگیر است، به طوری که اصفهان و هنر به هم آمیخته اند. طراحی جایزه ملی داستان و بازآفرینی که در اصفهان اتفاق افتاد به ریشه قدیمی خود بازمی گردد.

وی با بیان اینکه در مساله فراتهران روایت مهم بود، به روایت اشاره کرد و گفت: روایت قلب این حرکت بود. حوزه هنری خود را مکلف به روایت می‌داند، روایتی که چند قید دارد؛ هویت انقلاب اسلامی قید اول روایت است. ما پایگاه تاریخ شفاهی هستیم و حوزه و سوره مهر افتخارش این است که سعی کردیم روایت را علاوه بر تاریخ شفاهی، پیش ببریم. در نهایت در فراتهران دنبال ضرب مسئله روایت در عرصه داستان هستیم.

عرفانپور از سخنرانان دیگر این مراسم گفت: در دوره اخیر شاهد تحولاتی در حوزه هنری هستیم که در فعالیت‌های مختلف حوزه خودش را نشان داده است. این نهضت در مراکز تخصصی و استان‌ها نیز جریان دارد. مساله فراتهران در حوزه هنری درخشش پیدا کرده و جلوات آن را در برنامه‌های مختلف کشور می‌بینیم. اگر بنا باشد در حوزه ادبیات داستانی تحولی اتفاق بیفتد، لزوما بنا نیست تهران متولی باشد، ابراز خرسندی می‌کنیم این تحول به سکان داری، مدیریت و سیاستگذاری استان‌ها پیش برود. سمنان متولی نشست مدرسه روایت در سطح ملی شده است. بسیاری از هنرمندان انقلاب برآمده از شهرستان‌ها هستند، استان‌ها بار انقلاب را به دوش می کشند و تهران یکی از این استان‌ها است. قرار است در این جشنواره بازآفرینی مورد نظر باشد. رمان و داستان و روایتی که به بازآفرینی متون کهن و شاخص بپردازد، این اتفاق نو و ویژه ای است که از دیگر اتفاقات آن را متمایز می‌کند.

عباسی در ادامه نشست مورد اشاره گفت: پوستر جشنواره جایزه ملی داستان و بازآفرینی با جشنواره داستان و بازآفرینی همراه است و با موضوع جایزه نزدیکی دارد. همه چیز روایت است. مظلومیت غزه با هیچ چیز جز روایت هنرمند نشان داده نمی‌شود. این کنش و جنایت توسط هنرمند باید حتما به روایت تبدیل شود.

وی افزود: بازآفرینی به معنی کشف کنش یا سخن آغازین است، این آغاز برای خداست. تکرار و خلق دوباره از یک کنش و سخن آغازین از طرف هنرمند به شرط اینکه نسبت به کنش آگاه باشد، معنی دیگر بازآفرینی است. یک ایرانی حتما باید هویت را در روایتش مشخص کند، اگر در یک اثر هنری در هر قالبی ردپای هویت ملی ایرانی اسلامی نباشد، نمی‌توان آن را شاهکار ادبی نامید چرا که نویسنده باید تجربه زیسته خود و خرد جمعی جامعه را در اثرش نشان دهد. اگر در اثر هنرمندی ردپای هویت ملی ایرانی اسلامی نباشد به عنوان نقاد نمی‌توانم آن را شاهکار ادبی بنامم.

زارع گفت: انواع هنرها می‌توانند زمینه داستان بازآفرینی باشند، امیدواریم هنرمندان بتوانند جریان سازی درستی در این زمینه کنند. در این جایزه ملی دو دسته فعالیت طراحی شده، یک دسته فعالیت رقابتی و دسته دیگر فعالیت ترویجی است. بخش رقابتی تمرکزش بر تولید داستان در پنج بخش رمان، داستان کوتاه، داستان کوتاه کوتاه، جستارنویسی و طرح داستان است که این بخش از امروز آغاز می‌شود تا تیرماه ادامه دارد و اختتامیه آن در پاییز ۱۴۰۳ برگزار می‌شود. یک بخش هم نیز به حمایت از طرح‌های داستانی اختصاص دارد که معمولا در راستای حمایت و تولید اثر است. همچنین بخش ترویجی دو گروه کارگاه دارد، کارگاه‌های داستانی که در استان‌ها برگزار می‌شود و کارگاه‌های علمی هم در اصفهان برپا می‌شود. هر کارگاه با هدایت یکی از داستان نویسان مطرح برگزار می‌شود.

کد خبر 6086754 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • مظلومیت غزه با روایت نشان داده می‌شود
  • جزئیات جایزه ملی داستان و بازآفرینی اعلام شد/ معرفی اصفهان به عنوان پایگاه روایتگری ادبی
  • توزیع هزار بسته گوشت قربانی در استان قزوین 
  •  توزیع  هزار بسته گوشت قربانی در استان قزوین 
  • هویت‌بخشی به گروه‌های سرود کانون‌های مساجد امری مهم است
  • توزیع ۱۲۰۰ بسته گوشت گرم در استان اصفهان
  • مدیرکل ارشاد سیستان و بلوچستان سکاندار کمیته آثار هنری در کنگره ملی شهدا شد
  • مسجد طراز اسلامی در سایه تعامل حداکثری متولیان مساجد محقق می‌شود
  • فعالیت ۵۳۶کانون فرهنگی هنری در لرستان
  • تلاش برای ارتقای توانمندی بانوان در حوزه جهاد تبیین