Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا،  پریسا کرمی در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی آستانه اشرفیه در محل فرمانداری این شهرستان  اظهار داشت: با راه اندازی این بخش ، کلیه نسخ خطی موجود در کتابخانه های عمومی استان گیلان در کتابخانه عمومی آستانه اشرفیه نگهداری می شود.

وی با تاکید بر حفظ آثار و نسخ خطی قدیمی افزود:  ایجاد یک فضای مناسب و استاندارد در کتابخانه عمومی آستانه اشرفیه می تواند در حفظ نسخ خطی استان موثر بوده و از آسیب به این آثار قدیمی جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته مدیر کل کتابخانه های عمومی استان گیلان  ، مقدمات راه اندازی این بخش در کتابخانه عمومی آستانه اشرفیه با جدیت در حال پیگیری است .

کرمی  در ادامه توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه را ضروری دانست و اظهار داشت: توجه به این فرهنگ ،  کاهش بسیاری از ناهنجاری های جامعه  را به همراه داشته و موجب توسعه آن می شود ضمن آنکه برای انجام فعالیت های فرهنگی به ویژه کتاب و کتابخوانی بایستی برنامه ریزی مناسبی را با توجه به فضاهای موجود  داشته باشیم .

فرماندار شهرستان آستانه اشرفیه نیز در این جلسه به نقش سازمان ها و نهادهای فرهنگی در توسعه فرهنگ کتابخوانی در بین کودکان و نوجوانان اشاره و تصریح کرد: ترویج  کتاب خوانی در جامعه از کارهای مهم فرهنگی است که ارتقاء سطح آگاهی و فرهنگی جامعه را به همراه دارد.

رحیم حیدری با بیان اینکه توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی باید از کودکان آغاز شود، افزود: نظام آموزشی در ترویج فرهنگ کتابخوانی نقشی موثر دارد و مدارس در این زمینه باید دانش آموزان را تشویق کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه ارتباط مردم با کتاب باید پررنگ شود افزود: توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی از بروز بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی در جامعه جلوگیری می کند ، ضمن آنکه استفاده از ظرفیت های خیرین در این بخش ضروری است.

رییس اداره کتابخانه های عمومی آستانه اشرفیه نیز در گفتگو با خبرنگار ایرنا ، با اشاره به اینکه این شهرستان از وجود چهار کتابخانه در مناطق شهری آستانه اشرفیه و بندرکیاشهر و روستاهای چهارده و دهنه سر سفید رود بهره مند است اظهار داشت: در مجموع این کتابخانه های عمومی دارای یکهزار و 200 مترمربع فضای مطالعه هستند و یکهزار و 945 نفر عضو ثابت دارند.

رقیه زرگری مساحت کتابخانه عمومی اهل بیت (ع) شهر آستانه اشرفیه را حدود 700 متر مربع اعلام و تصریح کرد : 29 هزار و 514 نسخه کتاب با موضوعات مختلف در این کتابخانه موجود است.

وی گفت : همچنین حدود 150 نسخه خطی چاپی ، سربی و سنگی قدیمی با موضوعات ادبی و دینی  نیز  در این کتابخانه نگهداری می شود .

وی یادآور شد: با توجه به اهمیت نگهداری از این نسخ خطی قدیمی ، ایجاد یک فضای مناسب در کتابخانه عمومی اهل بیت (ع) آستانه اشرفیه به منظور حفظ این آثار با ارزش در حال انجام است.

زرگری با اشاره به اینکه این بخش برای اولین بار در کتابخانه های عمومی گیلان راه اندازی می شود اظهار داشت: با راه اندازی این بخش ، دیگر نسخه های خطی کتابخانه های عمومی استان گیلان نیز در کتابخانه اهل بیت (ع) آستانه اشرفیه نگهداری خواهند شد.

شهرستان آستانه اشرفیه با داشتن دو بخش مرکزی و بندرکیاشهر در شرق استان گیلان قرار دارد.

7287 /6030

منبع: ایرنا

کلیدواژه: طرح های کتابخوانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۳۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمینه توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان مهیا است

نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان وجود ۳۳۰ هزار دانش‌آموز در استان را ظرفیتی بزرگ برای توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان دانست - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی پیش‌ از ظهر امروز در دیدار با دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور که در دفتر نماینده ولی‌فقیه در کردستان برگزار شد، ضمن خیرمقدم به مهمانان؛ به روایتی از بازدیدهای میدانی از کتابخانه‌ شهرستان‌ها و بررسی مشکلات از نزدیک پرداخت و اظهار داشت: ظرفیت‌های فرهنگی و نیروهای انسانی مستعدی در کردستان وجود دارد که نیاز به توجه بیشتر است.

وی خواستار رسیدگی و توجه مسئولان کشوری به حوزه کتابخانه‌های کردستان شد و گفت: ساختمان کتابخانه، تجهیزات و نوع کتاب‌ها در سنندج نیاز به بازسازی و به‌روزرسانی دارد. توجه به حوزه کتاب و کتابخوانی موجب توسعه فرهنگی جامعه خواهد شد.

زیباسازی و شاداب‌سازی فضای کتابخانه‌ها در اولویت قرار گیرد

نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان با اشاره به اینکه در برخی از شهرستان‌ها تعداد اعضای کتابخانه‌ها کم است، تصریح کرد: فضاسازی، شاداب‌سازی و طراحی فضای داخلی کتابخانه‌ها در اولویت قرار گیرد تا باعث ترغیب مراجعه‌کنندگان شود چراکه در بازید میدانی که از بیجار داشتم وضعیت کتابخانه این شهرستان چندان مناسب بود.

وی افزود: زیباسازی فضای درونی و بیرونی کتابخانه‌های عمومی می‌تواند در جلب توجه عمومی مردم به این مکان مقدس فرهنگی بسیار تأثیرگذار باشد

پورذهبی با ابراز خرسندی از اینکه کردستان؛ هنرمندان، هنرپیشه، موسیقدانان و نویسندگان بسیار مستعد و در تراز دارد، عنوان کرد: حیف است که این همه ظرفیت و استعدادها به کار گرفته نشوند. خواستار توجه به این عزیزانمان هستیم.

اعتبارات لازم به حوزه کتابخانه‌های کردستان اختصاص یابد

وی وجود 330 هزار دانش‌آموز در استان را ظرفیتی بزرگ برای توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان دانست و اظهار کرد:  این دفتر آمادگی حمایت از ترویج مطالعه و کمک فکری را دارد. باید زمینه مطالعه ویژه اقشار مختلف در جامعه فراهم شود.

نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان تأکید کرد: نهاد کتابخانه‌های عمومی با توجه به ظرفیت‌های این حوزه، در راستای اجرای برنامه‌های فرهنگی و ترویج فرهنگ کتابخوانی تلاش کند تا بلکه زمینه دسترسی و عدالت فرهنگی بیش از پیش برقرار شود.

پورذهبی با تأکید بر اینکه اعتبارات لازم به حوزه کتابخانه‌های استان اختصاص یابد، ابراز داشت: کتابخانه مریوان، سقز، سروآباد و بیجار نیازمند توجه بیشتر هستند.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان
  • توسعه کتابخانه‌های سیار در دستورکاراست/ایجادزنگ کتابخوانی درمدارس
  • اجرای طرح کتابخانه‌ بدون کتاب در کشور/۱۰شهر کردستان فاقد کتابخانه
  • زمینه توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان مهیا است
  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند
  • نحوه مدیریت و رویکرد کتابخانه‌های عمومی استان زنجان متحول شده است
  • لزوم اجرای برنامه های فرهنگی با محوریت کتاب و کتابخوانی
  • ترویج فرهنگ کتابخوانی نیاز امروز جامعه است
  • کتابخانه‌های عمومی با برگزاری برنامه‌های فرهنگی مردم را به کتابخوانی ترغیب کنند