Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@23:36:57 GMT

باید با کم آبی سازگار شویم

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۶۴۱۷۵

باید با کم آبی سازگار شویم

استاندار مرکزی با اشاره به لزوم سازگاری با کم آبی، نسبت به صرفه جویی و استفاده بهینه از آب در بخش کشاورزی، شرب و صنعت، تاکید کرد.

به گزارش ایسنا،  سیدعلی آقازاده در شورای حفاظت از منابع آب استان اظهار کرد: با استفاده از روش‌های مکانیزه در کشاورزی و صرفه جویی سعی بر حفظ سطح کشت در استان داشته باشیم.

وی افزود: فرمانداران در راستای سازگاری با کم آبی نقش مهمی دارند و وظایف باید برای آنها تبیین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، رئیس جهادکشاورزی استان نیز در این جلسه گفت: بخش کشاورزی در دنیا بیشترین سهم را از مصرف آب دارد و در برخی کشورها این سهم تا ۹۵ درصد هم می‌رسد. بخش کشاورزی برنامه‌های متعددی را برای افزایش بهره‌وری مصرف آب در بخش کشاورزی دنبال می‌کند.

مجید آنجفی بیان کرد: میزان تولید ماده خشک در بخش کشاورزی در استان ۸۵۰گرم بوده که در حال حاضر به ۱.۳۲ کیلوگرم افزایش پیدا کرده است. همچنین سطح زیر کشت گندم آبی از ۶۹ هزار هکتار به ۴۷ هزار هکتار رسیده که علیرغم این کاهش، میزان تولید افزایش داشته است.

وی ادامه داد: حجم تولیدات بخش کشاورزی در کشور از ۸۰ میلیون تن به ۱۱۸ میلیون تن رسیده و این در حالی است که مصرف آب کاهش داشته است.

رئیس جهادکشاورزی استان مرکزی اضافه کرد: طرح ارتقاء امنیت غذایی در ۴ کشور استان اجرا شده و استان مرکزی در سال گذشته به عنوان استان پنجم به این استان ها پیوسته است. در این طرح تولیدات بخش کشاورزی از اراضی آبی به اراضی دیم تغییر می کند و علاوه بر تولید غلات می توان اقدامات خوبی در خصوص تولید حبوبات و علوفه نیز انجام داد .

آنجفی اظهار کرد: با اجرای این طرح گام های موثری در خصوص رفع مشکلات آب در بخش کشاورزی برداشته خواهد شد.

به گزارش ایسنا، مدیرعامل آب منطقه‌ای استان مرکزی نیز گفت: میزان مصرف آب تجدیدپذیر در استان ۱۰۶ درصد است و در دنیا نرم مصرف ۴۰ درصد است. بر اساس برنامه ریزی های انجام شده میزان بهره گیری از آب تجدیدپذیر در کشور باید به ۶۹ درصد برسد.

عزت الله آمره ای افزود : کاهش میزان مصرف آب تجدیدپذیر از ۱۰۶ درصد به نصف این مقدار چشم انداز و هدف اصلاح الگوی مصرف آب است.

وی ادامه داد: با اجرا و نصب کنتورهای حجمی بر چاه های کشاورزی، تعیین تکلیف چاه های غیرمجاز  و اجرای پایش می توان در  میزان مصرف آب ۶۹۴ میلیون متر مکعب صرفه جویی ایجاد کرد.

مدیرعامل آب منطقه ای استان مرکزی گفت: بیشترین تعدیل باید در بخش کشاورزی حاصل شود و تا افق ۱۴۰۵ میزان مصرف آب در کشور از دو هزار و ۲۷۶ میلیارد مترمکعب باید به هزار و ۵۹۰ میلیارد مترمکعب کاهش یابد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استان مرکزی کم آبی خشكسالي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۴۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوخت تخصیصی بخش کشاورزی جهرم رصد می‌شود

مدیر جهاد کشاورزی جهرم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: نصب سامانه ردیاب مکانی برای نخستین بار در استان فارس با هدف نظارت بر میزان سوخت تخصیصی بخش کشاورزی بر روی تراکتورهای فعال بزودی در جهرم انجام می‌شود.

حسن زمانی با بیان این که سالانه سه میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر نفت گاز (گازوئیل) در بخش کشاورزی توزیع می‌شود، افزود: نحوه تخصیص سوخت به ناوگان بخش کشاورزی بر اساس میزان قدرت دستگاه و به صورت مساوی است در صورتی که برخی تراکتورها کارکرد بیشتری دارند و با نصب این دستگاه ردیابی میزان کارکرد بر اساس دستگاه‌های موقعیت یاب (جی پی اس) محاسبه می‌شود.

وی با اشاره به فعالیت افزون بر ۳۵۶ دستگاه تراکتور در بخش کشاورزی اضافه کرد: این طرح در مرحله نخست به صورت آزمایشی توسط یک شرکت دانش بنیان با نصب دستگاه موقعیت یاب بر روی تمامی دستگاه تراکتور انجام و گزارش گیری از آنها مورد ارزیابی کارشناسان قرار می‌گیرد.

مدیر جهاد کشاورزی جهرم بیان کرد: در این طرح میزان سوخت تخصیصی به تراکتورها بر اساس پیمایش محاسبه و در صورت قطع شدن، پیامک آن به کاربر مستقر در جهاد کشاورزی شهرستان ارسال و مورد بررسی قرار می‌گیرد.

کد خبر 6085562

دیگر خبرها

  • جلوی ورود سیلاب به شهر راور گرفته شد
  • حدود ۶۰ هزار تن چغندرقند از مزارع خوزستان برداشت شد
  • میزان سفرهای حمل ونقل عمومی درون شهری زیر ۵۰ درصد است
  • میزان سفر‌های حمل ونقل عمومی درون شهری ۵۰ درصد است
  • خواص میوه خشک برای کودکان
  • سوخت تخصیصی بخش کشاورزی جهرم رصد می‌شود
  • با وجود بارش های اخیر؛ البرز همچنان عطش دارد
  • البرزهم چنان عطش دارد
  • سهم ۳۲.۶ درصدی بخش کشاورزی از اشتغال استان زنجان
  • سهم بخش کشاورزی از اشتغال استان زنجان ۳۲.۶ درصد است