Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان, به نقل از خانه ملت محمدرضا پور ابراهیمی داورانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، درباره مصوبه الزام بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی به حذف سود و جریمه مضاعف از بدهی تسهیلات گیرندگان، گفت: اگرچه نحوه محاسبات سود و جرائم بانکی، ضوابط و مقررات کاملاً مشخصی دارد، اما برخی بانک‌ها به دلایل مختلف از این مقررات عدول می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: مجلس در تلاش است تا سود و جرائم تسهیلات بانکی با رویکرد ساده محاسبه و این عملکرد جایگزین ربح مرکب شود.

او اظهار کرد: در ابتدای شروع پروسه بررسی حذف سود مرکب، در جلسه‌ای با حضور روسای تمامی بانک‌ها و ریاست مجلس، مجموع منافع حاصله و هزینه بانک‌ها ناشی از تصویب این مصوبه مشخص شد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: به زعم مجلس افرادی که وام‌های سنگین از بانک‌ها دریافت کرده و مدت بازپرداخت آن‌ها نیز بسیار طولانی شده و منابع بانکی را در محل‌های مورد نظر هزینه نکردند، مشمول حذف سود مرکب نمی‌شوند.

حجم منابع بانکی به دلیل مطالبات در ترازنامه بسیار است که بعضا مشکوک‌الوصول هستند که با تصویب حذف سود مرکب انگیزه مردم برای بازپرداخت وام‌ها افزایش می‌یابد

بیشتر بخوانید:۷۰ درصد از منابع مالی در چنگال بانک‌های خصوصی! / وجه التزام، عامل اصلی بنگاه داری بانک هاست

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه مجلس به دنبال حذف سود مرکب از تسهیلات خرد و منابع کوچکی پرداخت شده به بخش‌های تولید، صنعت، کشاورزی و ... است، ادامه داد: علیرغم اینکه روسای بانک‌ها در جلسه مذکور با حذف سود مرکب موافقت کردند که به موجب آن جرائم بخشیده و سود وام‌ها ساده محاسبه می‌شود، اما پس از موافقت کمیسیون اقتصادی، شاهد مخالفت نظام بانکی با این مصوبه بودیم.

پورابراهیمی تصریح کرد: مصوبه حذف سود مرکب در صحن علنی مورد بررسی قرار گرفت و با رأی بالای نمایندگان تصویب شد، اما شورای نگهبان از آن ایراد گرفت، با اصرار مجلس این مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد که در آنجا نیز رد شد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حذف سود مرکب پس از اصلاحات، مجدداً در دستور کار رسیدگی قرار گرفت، به مزایای این مصوبه اشاره و اضافه کرد: حجم منابع بانکی به دلیل مطالبات در ترازنامه بسیار است، اما بعضا مطالبات مشکوک‌الوصول هستند که با تصویب حذف سود مرکب انگیزه مردم برای بازپرداخت وام‌ها افزایش می‌یابد.

وی گفت: حذف سود مرکب در ترازنامه نظام بانکی تأثیرگذار بوده و به اصلاح ناترازی نظام بانکی کشور کمک می‌کند، از سوی دیگر حجم منابع نقدی نظام بانکی و قدرت بانک‌ها برای تامین تسهیلات را افزایش می‌دهد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امیدواریم تصمیمی که مجمع تشخیص مصلحت نظام اتخاذ می‌کند منجر به گره‌گشایی از فعالان اقتصادی شود، تاکید کرد: با حذف سود مرکب حجم وسیعی از مطالبات نظام بانکی پرداخت می‌شود چراکه انتفاع ناشی از حذف سود مرکب از هزینه‌های آن بیشتر است، امیدواریم با نظر مثبت مجمع تشخیص مصلحت نظام نسبت به این مصوبه، شاهد آثار و پیامد آن در اقتصاد باشیم.

انتهای پیام/

شروع پروسه بررسی حذف سود مرکب، در جلسه‌ای با حضور روسای تمامی بانک‌ها

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بانک اخبار اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۴۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سال گذشته؛ ۱۸ هزار زوج هرمزگانی تسهیلات فرزندآوری دریافت کردند

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان هرمزگان زمان انتظار دریافت تسهیلات فرزند آوری را حداکثر یک ماه اعلام کرد گفت: سال گذشته بیش از ۱۸ هزار زوج در هرمزگان تسهیلات فرزندآوری دریافت کرد

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، حسن آرمات دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان هرمزگان افزود: این تسهیلات به فرزندانی که بعد از سال ۱۴۰۰ به دنیا آمده اند پرداخت می‌شود.

وی گفت: افرادی که متقاضی دریافت تسهیلات فرزند آوری هستند باید به سامانه اینترنتی به نشانی ve-bank.cbi.ir مراجعه کنند.

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان هرمزگان عنوان کرد: تسهیلات فرزندآوری برای نخستین فرزند چهل میلیون تومان و باز پرداخت آن ۳۶ ماهه و فرزند دوم ۸۰ میلیون تومان و بازپرداخت آن ۴۸ ماهه است.

وی زمان انتظار دریافت تسهیلات فرزندآوری را حداکثر یک ماه اعلام کرد و افزود: همچنین این تسهیلات برای فرزند سوم ۱۲۰ میلیون تومان و بازپرداخت آن ۶۰ ماهه و فرزند چهارم صد و پنجاه میلیون تومان و بازپرداخت آن ۷۲ ماهه و برای فرزند پنجم ۲۰۰ میلیون تومان و بازپرداخت آن ۸۴ ماهه است.

آرمات با بیان اینکه برای دریافت این تسهیلات نیاز به کارت پایان خدمت نیست و برای هر پرونده نیز یک ضامن معتبر نیاز است گفت: سال گذشته بیش از ۱۸ هزار زوج در هرمزگان تسهیلات فرزندآوری دریافت کردند.

دیگر خبرها

  • تسهیلات بانکی در اختیار تولیدکنندگان واقعی قرار گیرد
  • «دستورالعمل اعتبار اسنادی داخلی‏-ریالی» بازنگری و به شبکه بانکی ابلاغ شد
  • ارتقای امنیت بواسطه طرح پرداخت با گوشی به جای کارت بانکی
  • ریل‌گذاری نظام بانکی چگونه باشد؟
  • سال گذشته؛ ۱۸ هزار زوج هرمزگانی تسهیلات فرزندآوری دریافت کردند
  • مخالفت مجمع تشخیص مصلحت نظام با یک مصوبه مجلس در برنامه هفتم توسعه
  • تاجران پول در نظام سرمایه داری همان بانک‌ها هستند
  • ۵ باور غلط درباره رتبه اعتباری بانکی/امکان اصلاح رتبه هست؟
  • بانک‌ها در تله آفساید
  • دست انداز تازه برای واگذاری سرخابی ها به بانکها / مال بد،بیخ ریش صاحبش ماند!