Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-23@12:37:30 GMT

۳ هزار محیط بان و کارشناس در محیط زیست استخدام می شود

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۶۵۰۰۶

۳ هزار محیط بان و کارشناس در محیط زیست استخدام می شود

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم تکریم حسن پسندیده مدیرکل سابق و معارفه حسن عباس نژاد مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین ظهر پنجشنبه با حضور اصغر دانشیان معاون توسعه مدیریت، حقوقی و أمور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست، داود محمدی و بهمن طاهرخانی نمایندگان استان قزوین در مجلس شوری اسلامی، علی فرخزاد معاون عمرانی استانداری، مدیران استان، معاونان  و کارکنان حفاظت محیط زیست در سالن دانشگاه پیام نور برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصغر دانشیان در این مراسم اظهارداشت: توسعه پایدار بدون توجه به محیط زیست شکل نمی گیرد و اگر به این موضوع اهمیت ندهیم باید هزینه های زیادی را در کشور متحمل شویم.

وی بیان کرد: بسیاری از طرح های توسعه بدون نگاه کارشناسی و منطقی به امور زیست محیطی موجب شده در حین اجرا با چالش های جدی مواجه شویم که در این راستا این غفلت ها نگران کننده است.

دانشیان تصریح کرد: خشک شدن جنگل ها، تالابها، تجاوز به حریم رودخانه ها و بروز ریزگردها از مهمترین چالش های کشور است که اگر نتوانیم از گسترش آن جلوگیری کنیم در آینده با بحرانهای جدی مواجه می شویم.

 معاون توسعه مدیریت، حقوقی و أمور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست اظهارداشت: اخیرا به همراه دکتر کلانتری ریاست سازمان بازدیدی از محور قزوین به الموت و تنکابن داشتیم که واقعا نگران شدیم و این سوال را مطرح کردیم که چه ضرورتی ایجاب کرد تا این جاده احداث شود.

وی بیان کرد: در مسیری که تعداد روستاهای آن نیز بسیار کم است با چه توجیهی باید جنگل و محیط طبیعی را تخریب کنیم تا یک جاده در دل طبیعت ایجاد کنیم و گونه های جانوری و چشم اندازهای منطقه را نابود کنیم.

دانشیان گفت: بی توجهی به ابعاد مختلف محیط زیست موجب شده که باید در سالهای آینده به جای ماهی در دریا فقط پلاستیک صید کنیم و به جای مرتع شاهد زباله در دشتهای و جنگل های خود در استان سرسبزی مانند مازندران باشیم.

وی اضافه کردک امروزه در کشورهای اسکاندیناوی استفاده از پلاستیک ممنوع شده وای دشت ها و کوستانها و دریاهای ما مملو از پلاستیکی شده که بلای جان طبیعت ماست.

مدیران استانها اختیارات بیشتر می گیرند

وی اضافه کرد:در گذشته همه تصمیمات به صورت متمرکز در تهران گرفته می شد اما ریاست سازمان با تفویض اختیار به استانها درصدد پاسخگو کردن مدیران استانها هستند و از این پس اگر محیط زیست دچار مشکلی در استانی شود باید مدیران محلی تصمیم گرفته و پاسخگو باشند.
  
دانشیان اظهارداشت: تا زمانی که محیط زیست خود را مانند خانه خود ندانیم به نتیجه نمی رسیم و فرهنگسازی باید در همه عرصه ها و همه گروهها صورت گیرد تا به نتیجه برسیم.

وی بیان کرد: در حال حاضر در ۹۰۰ شهر نماز جمعه برپا می شود و این تریبون، مدارس و دانشگاهها و مساجد بهترین مکان تبلیغ برای فرهنگ سازی در مورد محیط زیست است که از آن غفلت کرده ایم.

دانشیان تصریح کرد: نهضت فرهنگ سازی را در سازمان محیط زیست آغاز کرده ایم و تلاش می کنیم تا این فرهنگ در توسعه نقش خود را ایفا کند.

وی اضافه کرد: ای کاش رسانه های گروهی بویژه رسانه ملی به اندازه تبلیغ یک پفک به فرهنگ سازی در خصوص محیط زیست اهمیت می دادند تا وضعیت بهتری داشته باشیم اما این دغدغه هنوز در بسیاری از حوزه های کشور جدی نیست.

سالانه ۲۵۰ محیط بان و ۵۰ کارشناس استخدام می شوند

دانشیان در ادامه با اشاره به کمبود نیروی انسانی در سازمان محیط زیست گفت: با هماهنگی انجام شده قرار است سالانه ۲۵۰ محیط بان و ۵۰ کارشناس در این سازمان استخدام شوند که در مدت ۱۰ سال بیش از ۳ هزار نفر به نیروهای سازمان اضافه خواهد شد.

معاون توسعه مدیریت، حقوقی و أمور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: کمبود نیروی انسانی در سازمان جدی است و هنوز نیروهای ورودی سال ۹۶ جذب نشده اند و در سال گذشته نیز مجوز استخدام ۳۳۰ نفر هنوز به نتیجه نرسیده است.

وی گفت: در توجه به شایسته سالاری در این سازمان جدی هستیم اما متاسفانه کمترین دریافت را داریم و مظلوم ترین سازمان کشور هستیم و که باید افزایش ۳۰ درصدی حقوق در آن اعمال شود.

دانشیان یادآورشد: لایحه حفاظت محیط زیست در مجلس به همه سازمان های دارای یگان تسری داده شد که چون بار مالی داشت از سوی شورای نگهبان برگشت خورد و برای اصلاح آن در حال پیگیری هستیم تا محیط بانان هویت بگیرند تا در صورت برخورد با متخلفان و داشتن شاکی دچار مشکلات جدی حقوق نشوند.

وی اضافه کرد: اگر محیط بان از اسلحه استفاده کند باید حمایت شود و موضوع قانون حیوان آزاری هم در مجلس پیگیری می شود که امیدواریم به نتیجه برسد.

در این مراسم ضمن تقدیر از خدمات حسن پسندیده مدیر سابق، حسن عباس نژاد به عنوان مدیرکل جدید محیط زیست استان قزوین معرفی شد. 

کد خبر 4722982

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان محیط زیست قزوین ماه محرم اربعین حسینی قزوین بوشهر شهرکرد شیراز هفته دفاع مقدس عاشورا مراسم عزاداری ایلام اربعین 98 گرگان سانحه تصادف استانداری سمنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۵۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محیط زیست و پسماند از مهم‌ترین چالش های امروزی بشر است

به گزارش خبرگزاری مهر، پیام جوهرچی، در یادداشتی عنوان کرد: «سوم اردیبهشت مصادف با ۲۲ آوریل، به عنوان روز جهانی زمین‌پاک نامگذاری شده که از مهم‌ترین رویدادهای زیست محیطی جهان به شمار می‌رود. مجمع عمومی سازمان ملل متحد از طریق این نامگذاری، از همه‌ی سازمان‌های بین‌المللی، منطقه‌ای و ناحیه‌ای، جامعه‌ی مدنی، سازمان‌های غیردولتی و همه‌ی ذی‌نفعان مرتبط دعوت می‌کند تا در صورت تمایل به افزایش سطح آگاهی‌های عمومی درباره‌ی روز جهانی زمین، اقدام کنند.

زمین و بوم سازگان‌های موجود در آن، خانه‌ی ماست. به منظور حفاظت از زمین از یک سو و تأمین نیازهای نسل امروز و فردا از دیگر سو، ناگزیر از هماهنگی انسان با طبیعت و زمین هستیم. روز جهانی زمین می‌خواهد به ما یادآوری کند که زمین و بوم سازگان‌های آن، حیات را برای بشر و سایر زیستمندان ممکن می‌سازد. نامگذاری این روز، فرصتی برای بالا بردن سطح آگاهی عمومی در سراسر جهان، نسبت به چالش‌هایی است که سیاره‌ی ما هم اکنون، برای تأمین رفاه و آسایش انسان‌ها با آن روبروست. ما روز زمین را جشن می‌گیریم تا یادمان نرود که زندگی و تغذیه‌ی ما، به این سیاره وابسته است.

از بین بردن منابع طبیعی و تخریب سریع محیط زیست، نتیجه‌ی الگوهای نادرست مصرف و تولیدات ناپایدار است که منجر به پیامدهای نامطلوب برای زمین، سلامت و رفاه عمومی بشر شده است. شواهد علمی نشان داده است که شیوه‌ی زندگی فعلی ما (به ویژه الگوهای مصرف و تولید پسماند) به شدت بر تحمل تاب‌آوری زمین تأثیر گذاشته است.

از دست دادن تنوع زیستی، بیابان‌زایی، تغییرات آب و هوایی، گرمایش زمین و اختلال در برخی از دوره‌های طبیعی، از جمله هزینه‌های نادیده گرفتن فرصت تجدید حیات برای طبیعت و یکپارچگی بوم سازگان‌های آن است. تحقیقات علمی اخیر نشان می‌دهد که از زمان انقلاب صنعتی، طبیعت به عنوان یک کالا محسوب شده که فقط به نفع مردم و برای رفع نیازهای اساسی جمعیت رو به رشد عمل کرده است و مشکلات محیط زیستی بوجود آمده را تاکنون، با استفاده از تکنولوژی حل کرده است. اما باید به یک نکته مهم توجه کنیم و آن این است که منابع این سیاره محدود بوده و بهره‌برداری‌های گذشته از این منابع، دیگر امکان پذیر نیست. بنابراین نیازمند یک مدل پایدارتر برای تولید، مصرف و به طور کلی برای اقتصاد هستیم.

محیط زیست به صورت عام و پسماند به صورت خاص یکی از مهم‌ترین چالش‌های امروزی بشر است. فهم چالش محیط زیست ضرورت ظهور اندیشه عمل‌گرایانه اثربخش است. فهم پدیده‌ها قطعاً مهم‌تر از حل آنهاست و اگر بدون فهمیدن بخواهیم مسائل را حل کنیم، بر دامنه مشکلات خواهیم افزود.

ایجاد یک دنیای جدید، نیاز به ایجاد یک رابطه‌ی جدید میان انسان و زمین دارد. منظومه‌ی شمسی به ما یادآوری می‌کند که همانطور که زمین در مرکز جهان قرار ندارد، ما انسان‌ها نیز مرکز زمین نیستیم. ما همراه با بقیه زیست‌مندان در سیاره‌ی زمین، در شبکه‌ی بزرگ‌تر مشترکی زندگی می‌کنیم.

از سال ۲۰۰۹، مجمع عمومی سازمان ملل با اتخاذ ۹ قطعنامه در مورد هماهنگی با طبیعت، تعریف این رابطه‌ی تازه را بر اساس یک رابطه‌ی غیر انسان محور با طبیعت، آغاز کرده است. این قطعنامه‌ها، حاوی دیدگاه‌های مختلف در مورد ساختن یک پارادایم جدید و غیر انسان محورانه است که در آن، اساس و پایه‌ی اقدامات درست یا غلط در مورد محیط زیست، تنها بر منافع انسان متکی نیست.

در میان انواع آلودگی‌ها، پلاستیک‌ها بیشترین آسیب را به کره زمین وارد می‌کنند. آلودگی‌های پلاستیکی و میکروپلاستیک‌ها از بزرگترین تهدیدهای زیست محیطی ما هستند که باعث صدمه به محیط زیست می‌شوند.

بیشترین حجم میکروپلاستیک‌ها ناشی از زباله‌های پلاستیکی مثل بطری و کیسه پلاستیکی در اقیانوس‌ها و منابع آبی هست که در معرض تابش آفتاب و انرژی آب به ذرات کوچک‌تر تجزیه شده و وارد آب‌های اقیانوس‌ها و منابع آبی می‌شوند.

زباله‌های پلاستیکی پراکنده در اقیانوس‌ها جان میلیون‌ها جاندار دریایی از جمله فک‌ها، نهنگ‌ها، دلفین‌ها، پرندگان دریایی، ماهی‌ها، خرچنگ‌ها، لاک پشت‌ها و بسیاری دیگر از حیوانات دریایی را تهدید می‌کنند.

کافی است به زیان‌های این کیسه‌ها برای سیاره ما و موجودات زنده آن، فکر کنید تا قانع شوید که استفاده از آنها باید با راهکارهای پایدارتری جایگزین شود. آمارها نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۵۰ وزن پلاستیک‌های رها شده در اقیانوس‌ها از وزن ماهی‌ها بیشتر خواهد شد. با این حال افزایش آگاهی مردم درباره آلودگی‌های پلاستیکی کورسوی امیدی برای بهبود این شرایط است. در این راستا آئین نامه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی به عنوان گام اول و ابتدایی جهت کاهش آثار مخرب آنها تدوین و در هیئت دولت مصوب شد. اجرای صحیح و به هنگام مفاد این آئین نامه مطالبه عموم و سازمان حفاظت محیط زیست است.»

کد خبر 6085220

دیگر خبرها

  • استفاده از پهپاد برای پایش‌تالاب‌ها
  • (ویدیو) هشدار جدی کارشناس محیط زیست به تهرانی‌ها
  • شورای فرهنگی محیط زیست در همه استان‌ها فعال می‌شود
  • ٢۵ خودروی عملیاتی محیط‌بانی رونمایی شد
  • طرح پتروشیمی «میانکاله» دیگر وجود ندارد
  • راه‌اندازی پویش «امروز من بدون کیسه پلاستیکی»
  • محیط زیست و پسماند از مهم‌ترین چالش‌های امروزی بشر است
  • پایش کیفیت ۱۴۳ رودخانه در سال ۱۴۰۲
  • محیط زیست و پسماند از مهم‌ترین چالش های امروزی بشر است
  • ماجرای بازپس‌گیری زمین «پتروشیمی میانکاله» به کجا رسید؟