Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-19@20:50:04 GMT

تغییرات اقلیمی روی سلامتی چه تاثیراتی دارد

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۶۵۹۰۸

تغییرات اقلیمی روی سلامتی چه تاثیراتی دارد

صدای ایران-بحران اقلیمی مردم را بیمارتر می‌کند و موجب تشدید بیماری‌های مختلف از آلرژی‌های فصلی گرفته تا بیماری‌های قلبی و ریوی می‌شود. کودکان، زنان باردار و سالخوردگان درمعرض بیشترین خطر قرار دارند و در حال حاضر نیز تأثیر بحران اقلیمی برای بیماران، پزشکان و پژوهشگران در تمام زمینه‌های پزشکی احساس می‌شود و نگرانی از بدتر شدن این وضعیت وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
آرون برنستاین از دانشگاه هاروارد می‌گوید: 

پژوهش‌ها نشان می‌دهد که داروهای تجویزی ممکن است به‌علت تغییر در الگوی گرما به بیمار آسیب بزنند. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد رویدادهای آب‌و‌هوایی شدید بر تدارکات حیاتی پزشکی تأثیر می‌گذارند، بنابراین ما نمی‌توانیم دیگر کارهای معمول گذشته را انجام دهیم زیرا مایعات IV (مایعات مورد استفاده برای تزریق داخل وریدی) در دسترس نیستند و نیز رویدادهای آب‌و‌هوایی شدید موجب ایجاد مشکل در زمینه‌ی تأمین انرژی مورد نیاز تأسیسات مراکز درمانی می‌شود.

نتایج مطالعه‌ای که در مجله‌ی American Medical Association منتشر شد، نشان می‌داد که احتمال بقای بیماران مبتلا به سرطان ریه که تحت پرتودرمانی قرار می‌گرفتند، وقتی که طوفان‌ها موجب اختلال در روند درمان آن‌‌ها می‌شد، کاهش پیدا می‌کرد. مقاله‌ای که ماه اوت در مجله‌ی New England Journal of Medicine منتشر شد، ده‌ها مورد مطالعه‌ی مشابه را ارائه می‌دهد تا نشان دهد که چگونه بحران اقلیمی روی زمینه‌های مختلف پزشکی تأثیرگذار است. رنی سالاس، یکی از نویسندگان این گزارش می‌گوید:
بحران اقلیمی نه‌تنها بر سلامتی بیماران بلکه بر نحوه‌ی ارائه‌ی مراقبت‌های بهداشتی و توانایی ما برای انجام کارها تأثیر می‌گذارد.     با افزایش دما، گیاهان به‌مدت طولانی‌تر گرده تولید می‌کنند و فصل آلرژی بلندتر می‌شود. افزایش غلظت کربن‌دی‌اکسید اتمسفر می‌تواند موجب رشد بیشتر گیاهان شود و نیز باعث شود که علف‌های بیشتری گرده تولید کنند. این گیاهان موجب آلرژی در حدود ۲۰ درصد از افراد می‌شوند. همچنین کربن‌دی‌اکسید موجب افزایش تأثیر حساسیت‌زایی گرده می‌شود. نیلو تامالا، متخصص گوش و حلق و بینی در واشنگتن می‌گوید که او بیماران زیادی را با رینیت آلرژیک یا التهاب حفره‌ی بینی، احتقان و ﺗﺮﺷﺤﺎت ﭘﺸﺖ ﺣﻠﻖ می‌بیند. تامالا توضیح می‌دهد:

معمولا روال این‌طور بود که تنها در بهار شاهد گرده درختان بودیم، گیاهان علفی تنها در تابستان بودند و آمبروسیا تنها در پاییز بود. اما اکنون زمان‌بندی این گیاهان با هم هم‌پوشانی پیدا کرده است.

یکی از بیماران تامالا که کلی کنی نام دارد، از کودکی دچار آلرژی فصلی بوده اما اکنون در تمام طول سال از دردهای سینوسی، فشار گوش و احتقان در رنج است. کنی می‌گوید: «طی چهار سال گذشته، علائم من بدتر شده است.»


زنان باردار   زنان باردار دربرابر گرما و آلودگی هوایی که همگام با تغییرات اقلیمی درحال بدتر شدن است، آسیب‌پذیرتر هستند. بروس بکار، پزشک متخصص زنان و زایمان که به‌عنوان یک فعال محیط زیست مشغول به فعالیت و پژوهش است، ۶۸ مطالعه را که درمورد ارتباط بین گرما، دود و ذرات ریز آلاینده‌ای که از سوخت‌های فسیلی حاصل می‌شوند و ارتباط آن‌ها را با زایمان زودرس، کاهش وزن تولد و مرده‌زایی انجام شده بود، جمع‌آوری کرد. وقتی هوا گرم‌تر باشد، دود بیشتری تشکیل می‌شود و برخی از پژوهش‌ها نشان می‌دهند که همگام با بحران اقلیمی، ذرات آلاینده‌ی موجود در هوا نیز افزایش پیدا می‌کنند. بکار و همکارانش ارتباط معنی‌داری را در ۵۸ مورد از ۶۸ مطالعه‌ی انجام‌شده پیدا کردند. درمجموع، این پژوهش‌ها شامل ۳۰ میلیون زایمان در آمریکا می‌شد. به‌گفته‌ی بکار، پزشکان باید با بیماران خود درمورد اینکه چگونه امواج گرمایی می‌تواند منجر به تولد زودرس شود و اینکه چگونه دور ماندن از آلودگی هوا می‌تواند به آن‌ها در حفظ سلامت فرزندشان کمک کند، صحبت کنند. بکار می‌گوید:

ما متوجه شده‌ایم، تعداد نوزادانی که به‌خاطر گرما و آلودگی هوا در وضعیت ضعیفی به دنیا می‌آیند، درحال افزایش است. این داستان، نسبت‌به نقش تغییرات اقلیمی در طوفان‌های فلوریدا متفاوت است. این تأثیر بسیار فراگیرتر و پیشرونده‌تر است.  

بیماری‌های قلبی و ریوی
آلودگی هوا با افزایش دما تشدید می‌شود و به قلب و ریه‌ها فشار وارد می‌کند. آلودگی حاصل از سوخت‌های فسیلی که موجب بحران اقلیمی می‌شود، با افزایش موارد بستری در بیمارستان و مرگ‌ ناشی از بیماری قلبی‌عروقی همراه است و با حملات آسم بیشتر و دیگر مشکلات تنفسی نیز ارتباط دارد.

آتش‌سوزی‌های بیشتر و شدیدتر دود بیشتری را وارد هوا می‌کنند؛ همان‌طور که امسال در غرب آمریکا اتفاق افتاد. روزهای گرم‌تر موجب ایجاد دود بیشتری می‌شوند؛ چیزی که انجمن ریه‌ی آمریکا از آن به‌عنوان «یک آفتاب‌سوختگی در ریه‌های افراد که ممکن است موجب آغاز حمله‌ی آسم شود»، یاد می‌کند.

مشکلات مرتبط با کودکان
براساس گزارش سالاس، کودکان دارای سن کمتر از ۵ سال، بیشترین بار سلامتی ناشی از تغییرات اقلیمی را متحمل می‌شوند. سامانتا آدوت، متخصص اطفال در الکساندریا دو کودک ۱۱ و ۱۳ ساله را تحت درمان قرار داد که پس از طوفان فلوریدا که جامعه و سوابق پزشکی آن‌ها را از بین برد، مهاجرت کرده بودند. یکی از آن‌ها به‌علت مشکل قلبی نیاز به جراحی داشت و باید مراحل درمان را از نو با یک متخصص قلب‌و عروق جدید آغاز می‌کرد. هر دو کودک مبتلا به اختلال نقص توجه- بیش‌فعالی (ADHD) بودند که درمان آن درمیان این وضعیت آشفتگی زندگی و نبود سوابق درمانی گذشته دشوار بود. آدوت می‌گوید که او شاهد هجوم خانواده‌هایی است که به‌علت بلایای آب‌و‌هوایی مهاجرت می‌کنند.

دهیدراسیون و مشکلات کلیوی
روزهای گرم‌تر، آبرسانی به بدن را دشوارتر می‌کند و با عدم توازن الکترولیت‌ها، سنگ‌های کلیه و نارسایی کلیه همراه است. بیمارانی که به‌علت نارسایی کلیه نیاز به دیالیز دارند، در وضعیت حوادث آب‌و‌هوایی شدید ازنظر درمان دچار مشکل می‌شوند.   بیماری‌های پوستی   دمای بالاتر و تخریب لایه‌ی ازون موجب افزایش خطر بروز سرطان پوست می‌شود. همان مبردها و گازهایی که به لایه‌ی ازن آسیب می‌رسانند، در تغییرات اقلیمی نیز نقش دارند.

 

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: اب و هوا اقلیم آب و هوایی سلامت گرم شدن زمین لایه ازون کودکان بیماری های قلبی زنان باردار سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۵۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک توصیه برای کاهش تاثیر استرس بر قلب

همه می‌دانیم که ورزش می‌تواند ما را سالم‌تر نگه دارد و خطر بیماری‌های قلبی را کاهش دهد اما تحقیقات جدید ریشه همه‌چیز را در استرس توصیف می‌کند.

به گزارش ایسنا، متخصصان بیمارستان عمومی ماساچوست در مطالعه جدیدی که روز دوشنبه منتشر شد، دریافتند افرادی که به طور منظم ورزش می‌کنند، احتمالا تا حدی به دلیل کاهش فعالیت‌های مربوط به استرس در مغز در برابر بیماری‌های قلبی مصون‌تر می‌مانند. شاید به همین دلیل است که افراد مبتلا به افسردگی‌ــ نوعی بیماری روحی‌روانی مرتبط با استرس‌ــ نیز اغلب با ورزش کردن حالشان بهتر می‌شود.

نویسنده ارشد مطالعه و متخصص قلب و عروق می‌گوید داشتن فعالیت بدنی در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌ عروقی در افراد مبتلا به افسردگی، تقریبا دو برابر موثرتر است و آثار آن بر فعالیت‌های مربوط به استرس در مغز ممکن است توضیحی برای این مشاهدات جدید باشد.

به عبارت دیگر افرادی که بیشتر ورزش می‌کنند، استرس کمتری دارند و این بر سلامتی قلب آنان نیز تاثیر مثبتی دارد.

نویسنده ارشد این مطالعه و همکارانش در این تحقیق که در مجله کالج آمریکایی قلب و عروق منتشر شد، سوابق پزشکی ۵۰ هزار و ۵۳۹ نفر را که در یک نظرسنجی آمادگی جسمانی شرکت کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند و از زیرمجموعه‌ای از این گروه اسکن مغز انجام دادند و فعالیت مغزی مربوط به استرس را در آن‌ها اندازه‌ گرفتند.

طی یک پیگیری ۱۰ ساله، نزدیک به ۱۳ درصد شرکت‌کنندگان به بیماری قلبی مبتلا شدند، اما افرادی که به طور منظم ورزش می‌کردند در مقایسه با افرادی که ورزش نمی‌کردند، ۲۳ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی بودند. در این میان، آثار مثبت ورزش بر سلامتی قلب و عروق در افرادی که از قبل افسردگی داشتند و فعالیت‌های مربوط به استرس در مغزشان بیشتر بود، کاملا مشهود بود.

بنابراین می‌توان گفت اگرچه همگان از ورزش کردن سود می‌برند، فعالیت بدنی سلامتی قلب کسانی را که استرس بیشتری دارند، تقویت می‌کند.

به گزارش ایندیپندنت، متخصصان خاطرنشان کردند در این حوزه به تحقیقات بیشتری نیاز است، اما نتایج بسیار دلگرم‌کننده بوده و اولین بار است که شواهد نشان می‌دهد ورزش بر سلامت جسمی و روانی آثار مثبت و عمیقی دارد.

پیش از این ثابت شده بود که فعالیت بدنی با بهبود عزت‌ نفس و تقویت عملکرد شناختی در کاهش اضطراب، افسردگی و همچنین بدخلقی موثر است. تحقیقات متعدد همچنین نشان می‌دهند که به فعالیت بدنی شدید هم نیازی نیست و کمی پیاده‌روی تند در هوای آزاد، دوچرخه‌سواری، کمی یوگا یا شنا هم برای سلامتی روان مفید است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • خواب کافی و راحت یکی از پایه‌های اصلی سلامتی است
  • ببینید | پدیده اقلیمی نادر در امارات | فرودگاه دبی به دریاچه تبدیل شد
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان
  • یک توصیه برای کاهش تاثیر استرس بر قلب
  • مروری بر آثار و زندگی شاعر بلند آواز بوشهر
  • بازار رمزارز‌ها / صعود اندک بیت‌کوین
  • مطالبه ۲۶۳ میلیون دلاری برقی ایران از ترکیه
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۲۹ فروردين
  • افزایش شمار قربانیان سیل و رعد و برق در پاکستان به ۶۳ نفر
  • پدیده اقلیمی نادر در امارات/ فرودگاه دبی به دریاچه تبدیل شد