Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه با یک رسانه آمریکایی تصریح کرد هرگونه اقدام نظامی علیه ایران شعله‌های یک جنگ تمام‌عیار را در منطقه روشن خواهد کرد. ۲۸ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۰ بین الملل دیپلماسی ایران نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز پنج‌شنبه در مصاحبه اختصاصی با شبکه خبری سی‌ان‌ان هشدار داد که اقدام نظامی علیه ایران به یک «جنگ تمام‌عیار» در منطقه منجر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظریف در پاسخ به این سؤال که در صورت اقدام نظامی آمریکا یا عربستان علیه ایران چه اتفاق رخ خواهد داد، تصریح کرد:‌ «من در صحبت‌های خود درباره دفاع از کشورم بسیار جدی هستم. با جدیت تمام می‌گویم که خواستار درگیری نظامی نیستیم اما در راه دفاع از خاک خود هرگز درنگ نخواهیم کرد. اقدام نظامی علیه ایران بر اساس دروغی که آنها درباره نقش داشتن ایران در حمله به تأسیسات نفتی عربستان می‌گویند، کشته‌های زیادی برای آنها خواهد داشت. عربستان باید تا آخرین سرباز آمریکایی بجنگد.»

وزیر امور خارجه کشورمان در عین حال تأکید کرد: «ایران امیدوار است که درگیری در منطقه رخ ندهد. ما خواستار مذاکره‌ای با کشورهای منطقه هستیم. البته امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد، مگر اینکه واشنگتن طبق مفاد توافق هسته‌ای سال 2015 [برجام] تحریم‌ها علیه ایران را به‌طور کامل لغو کند.»

وی افزود: «برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام توافقی است که ما و آمریکا در آن حضور داشتیم. حالا چرا باید دوباره بر سر آن مذاکره کنیم. چرا باید توافق جدیدی را آغاز کنیم که ممکن است در یک سال و نیم آینده بار دیگر از اعتبار ساقط شود؟»

ظریف در خصوص مسئله صدور روادید برای رئیس‌جمهور و هیئت ایرانی برای شرکت در هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز به سی‌ان‌ان گفت: «آمریکا هنوز برای تیم امنیت و تدارکات رئیس‌جمهور [که قبل از سفر او در نیویورک مستقر می‌شود] روادید صادر نکرده واین موضوع باعث دشواری سفر او شده است. نمی‌گویم برای این سفر دیر شده است، اما تقریباً دارد دیر می‌شود»

محمدجواد ظریف که سال‌ها در کسوت دانشجو، کارمند و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد ساکن آمریکا بوده، در پاسخ به این سؤال که آمریکا در این سال‌ها چه تغییری کرده است،‌ اظهار داشت: «امیدوارم منطق و تدبیر به سیاستگذاری آمریکا بازگردد. جای منطق در آمریکا خالی است و من فکر می‌کنم شایسته است که آمریکا عقلایی‌تر رفتار کند.»

طعنه ظریف به ترامپ: آمریکا با وجود دوست نزدیکی چون نتانیاهو نیازی به دشمن ندارد!ظریف: آمریکا و متحدانش در یمن گرفتار شده‌اندظریف: باقیمانده تیم «بی» برای فریب دادن ترامپ تلاش می‌کنند

انتهای پیام/.

R1535/P/S8,90,95,1128/CT10 واژه های کاربردی مرتبط دونالد ترامپ اخبار "آمریکا" اخبار "عربستان سعودی" ظریف

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دونالد ترامپ اخبار آمریکا اخبار عربستان سعودی ظریف دونالد ترامپ اخبار آمریکا اخبار عربستان سعودی ظریف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۷۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکایت قالی‌ایرانی و موکت‌آمریکایی/ یادداشت تحلیلی سردبیر روزنامه البناء لبنان درباره شرایط جدید منطقه

به گزارش قدس آنلاین، ایران که در اوج ظهور قدرت آمریکا موفق شد از رویارویی اجتناب کند و در سایه تحریم‌ها و محاصره، بر زخم‌هایش مرحم بگذارد؛ سه محور ثابت را حفظ و پیرامون آن دستاوردهایی کسب کرد: نخست؛ استقلال، ساختن کشور و اندوختن عناصر قدرت؛ دوم، انسجام اتحاد منطقه‌ای‌اش با سوریه و  سوم، موضع ایران در قبال فلسطین و جنبش‌های مقاومت و پافشاری در حمایت از آن‌ها. 

۲. نتانیاهو محاسبات خود را روی  دوگانه بنا کرد؛ اینکه آمریکا همچنان قادر به رویارویی و ایران هنوز در مرحله اجتناب از رویارویی است. او دچار غافل‌گیری مضاعف شد. همه‌چیز گویا بود که آمریکا – همان‌طور که جنگ در عراق و افغانستان نشان داد - دیگر نشاط اجتماعی و برتری نظامی لازم برای جنگیدن را ندارد. در جنگ علیه سوریه، آمریکا به گروه‌های تروریستی متوسل شد؛ با این حال، جنگ آن‌طور که آمریکا می‌خواست به پایان نرسید. اگر غافل‌گیری از آماده نبودن آمریکا برای رویارویی - فقط برای نتانیاهو بود، غافل‌گیری دوم هم برای او و هم برای دیگران بود؛ اینکه ایران برای رویارویی آماده است.

۳. پاسخ اسرائیل - که متکی به آمادگی آمریکا بود - شاهدی بر غافل‌گیری نخست بود؛ در حالی که پاسخ ایران - پیش از آن - بر اساس آمادگی ایران تعیین شده بود و مانور توان بازدارندگی، ایرانی - اسرائیلی نبود، بلکه ایرانی - آمریکایی بود. در جریان واکنش ایران، آمریکا تمام عناصر لازم برای شناخت توانایی ایران در به‌کارگیری قدرت را آزمایش و نیروها و متحدان خود را بسیج کرد، اما نتایج آن، او را ناکام گذاشت و نشان داد ایران دست بالا را دارد. دلیل نخست اینکه جمهوری اسلامی قادر است تمام نقاط حرکت نیروهای آمریکایی، حرکت هواپیماهای جنگی از مدیترانه به سمت خلیج فارس و کشورهای عربی و پراکندگی شبکه‌های موشکی را زیر نظر بگیرد و پهپادها و موشک‌های ایران، آماده‌باش را به تمام نیروهای آمریکا، اسرائیل و متحدانشان تحمیل کرد؛ در حالی که ایران فقط بخشی از آنچه در اختیار داشت را استفاده کرد و بخشی از آنچه که تصمیم به افشای آن داشت را در معرض رصد قرار داد. دوم، ناتوانی در تسلط الکترونیکی بر پهپادها و موشک‌هاست. دو ناوشکن ویژه پارازیت الکترونیکی برای انجام این مأموریت آماده شدند و نتیجه آن شکستی ناگوار بود؛ با وجود آنکه هواپیماهای ایرانی به مدت ۹ساعت، اهدافی در دسترس بودند. سوم اینکه موشک‌های معدود و مشخص ایران، بدون آنکه پدافندهای آمریکا و اسرائیل قادر به مقابله با آن‌ها باشند، به اهداف خود رسیدند.

۴. نبرد تمام شد؛ آزمون اذهان، اراده‌ها و توان فنی به پایان رسید و نتیجه «یک - صفر» به‌نفع ایران شد. این نتیجه نهایی است؛ زیرا دور بعدی پس از آن وجود نخواهد داشت و با توجه به نتایج این دور، در منطقه بسیار نوشته خواهد شد، به‌ویژه در مورد پرونده‌های جاری که در انتظار تعیین مرزهای قدرت میان آمریکا و ایران بود که ترسیم شد. پرونده اول، جنگ غزه است که تلاش نتانیاهو برای فرار از آن به سمت رویارویی ایران و آمریکا ناکام ماند. او اکنون باید به چالش‌های خود بازگردد، یا دنبال کردن جنگی که منجر به شکست بیشتر می‌شود یا تسلیم شدن در برابر شرایط مقاومت و تحمل ذلت. چشم‌انداز منطقه، سرنوشت عادی‌سازی روابط عربستان و اسرائیل و سرنوشت موضع‌گیری ترکیه هم از مسیر این جنگ و مسائل پیرامون آن عبور می‌کند.

این منطقه، از جو پرفشار اسرائیلی خارج شده و وارد جو کم‌فشار ایرانی می‌شود؛ در حالی که جوهره این گذار، بر برتری «بافنده فرش» بر «پوکرباز» در صبر، مهارت و پشتکار و برتری «قالی ایرانی» بر «موکت آمریکایی» استوار است.

مصطفی لشکری

دیگر خبرها

  • انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم/اسرائیل وارد جنگ تمام عیار با ایران نمی‌شود
  • «وعده صادق» از بزرگ‌ترین موفقیت‌های نظامی تاریخ معاصر ایران بود/ ایران چگونه نتانیاهو را کیش‌ومات کرد/ چرا آمریکا پشت اسرائیل را خالی کرد؟
  • نگرانی وزیر خارجه ایران از سرکوب دانشجویان آمریکایی/ امیرعبداللهیان: این سرکوب، در راستای تداوم حمایت و پشتیبانی تمام‌ عیار واشنگتن از رژیم اسراییل است
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • توطئه‌های دشمن علیه جمهوری اسلامی شکست خورد/ آمریکا به زودی از منطقه خارج می‌شود
  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • حکایت قالی‌ایرانی و موکت‌آمریکایی/ یادداشت تحلیلی سردبیر روزنامه البناء لبنان درباره شرایط جدید منطقه
  • نظر ۶ استاد روابط بین‌الملل درباره اقدام ایران علیه اسرائیل
  • عربستان : توافق ما با اروپا باید به فشار به اسرائیل برای توقف درگیری در غزه منجر شود