Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-18@23:50:31 GMT

کاهش ۶ تنی عملکرد تولید انگور فاروج در واحد سطح

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۶۷۸۹۶

کاهش ۶ تنی عملکرد تولید انگور فاروج در واحد سطح

مهران حیاتی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا  عملکرد تولید انگور در هر هکتار را  سال گذشته ۱۶ تن دانست و گفت: این رقم امسال به ۱۰ تن رسیده است.

وی با اشاره به خسارت ۱۱۴ میلیارد تومانی ناشی از سرمازدگی و بارندگی های سه ماهه اول سال به باغ های شهرستان افزود: ۶۰ درصد باغ ها اختصاص به محصول انگور دارد که شامل ۳ هزارو ۶۰۰ هکتار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی رقم قالب انگور شهرستان را سلطانی بی دانه دانست و گفت: با انجام اصلاح، احیا، بهزراعی و همچنین توجه به حوزه تغذیه باغ ها، تازه خوری انگور شهرستان در استان های شمالی، تهران و خراسان رضوی بازار مناسبی پیدا کرده است.

وی بخش خبوشان به مرکزیت تیتکانلو را قطب تولید انگور با کیفیت شهرستان برشمرد و افزود: بیش از ۹۵ درصد بافت جمعیتی این بخش باغدار انگور هستند و مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد این خانوارها وابسته به این محصول است.

حیاتی گفت: پیش بینی برداشت انگور شهرستان با توجه به خسارت ۳۵ درصدی باغ ها، ۳۷ هزار و ۴۴۰ تن است و با توجه به اینکه نسبت تبدیل انگور به کشمش ۴ بر یک است، میزان کشمش تولیدی هم امسال به ۹ هزار و ۳۶۰ تن می رسد.

سه هزار و ۶۰۰ هکتار  از باغ های شهرستان فاروج مربوط به محصول انگوراست و از جمله مهم ترین  ارقام انگور موجود، سلطانی بی دانه  یا کشمشی، صحابی، فخری، سبز انگور، عسکری، انگور سیاه، خلیلی، یاقوتی و... است.

مرکز شهرستان ۵۲ هزار نفری فاروج در ۹۰ کیلومتری شرق بجنورد و در مسیر اصلی استان های شمالی به مشهد مقدس واقع است.

۷۱۸۷/ ۶۰۴۲

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فاروج برداشت انگور یاقوتی کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۷۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۳۰ درصد از مالیات واحدهای تولیدی به عمران گناباد

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد گفت: کل مالیات و عوارض وصولی از واحدها و صنوف این شهرستان در سال گذشته ۲ هزار میلیارد ریال بوده است که ۶۰۰ میلیارد ریال از آن به شهرداری ها و دهیاریها تخصیص یافته و صرف توسعه و عمران شهری و روستایی و بقیه صرف بخش های دیگر شده است.   هادی ایزدی امروز در جلسه شورای اداری گناباد افزود: شهرستان گناباد با توجه به ظرفیتهای خاص تولیدی و اقتصادی خود، اکنون رتبه پنجم بخش صنعت و هفتم معدن استان خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.   ایزدی اضافه کرد: ۹۸ درصد واحدهای تولیدی این شهرستان توسط بخش خصوصی راه اندازی شده و این قابلیت خوبی برای تحقق جهش و رونق تولید و اقتصاد منطقه به شمار می رود.   فرماندار گناباد نیز در این جلسه ظرفیتهای اقتصادی گناباد در بخشهای صنعتی و معدنی و کشاورزی را یادآور شد و برند سازی و توسعه صنایع فرآوری و تبدیلی را از نیازهای مهم این شهرستان دانست.   رضا نصیری افزود: ۲۰ هزار تن پسته پارسال در گناباد تولید شد ولی حتی یک کیلوگرم آن در این شهرستان فروخته نشد و به صورت خام به دیگر نقاط منتقل و با بسته بندی به نام سایر نقاط به فروش رفت، در صورتی که با توسعه صنایع فرآوری و بسته بندی ضمن جلوگیری از خام فروشی محصولات کشاورزی با نام و برند این شهرستان به سایر نقاط ارسال و یا در بازار عرضه می شود.   وی افتتاح فرودگاه منطقه ای شهدای گناباد را از دستاوردهای مهم دولت سیزدهم و طرحهای مهم سال گذشته در این شهرستان دانست و تصریح کرد: با توجه به موقعیت گناباد در بخشهای مختلف تولیدی و اقتصادی باید از ظرفیت این فرودگاه در رونق اقتصادی و جهش تولید منطقه بیشتر بهره گرفت.   جلسه شورای اداری گناباد با توجه به نامگذاری سال جاری به عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم در یکی از واحدهای تولیدی این شهرستان برگزار شد.   ۱۸۸ واحد صنعتی در زیربخشهای صنایع کانی فلزی و غیرفلزی، صنایع غذایی، شیمیایی و سلولزی در بخش صنعت گناباد فعالیت دارند که برای راه‌ اندازی آنها چهار هزار و ۷۰۸ میلیارد ریال سرمایه‌ گذاری شده و برای سه هزار و ۶۹۵ نفر به طور مستقیم و ۲ برابر این تعداد به طور غیر مستقیم اشتغال ایجاد کرده‌ اند.   سه شهرک و ناحیه صنعتی نیز با ۴۴۷ هکتار زمین و ۵۴ واحد فعال و ۱۱ سردخانه و انبار و سیلو در این شهرستان فعال است.   مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

دیگر خبرها

  • برداشت خاکشیر از قطب تولید این محصول در خراسان آغاز شد
  • پیش بینی تولید بالغ بر یک هزار و ۶۰۰ تن محصول کلزا در میاندوآب
  • پیش بینی تولید بیش از ۹۳ هزار تن محصول گندم در شهرستان میاندوآب
  • تولید بی سابقه کُلزا در شهرستان دهلران
  • سطح کشت محصول سیر در طارم ۷۰ درصد کاهش یافت
  • احداث ۸ واحد جدید مرغداری در شهرستان فنوج
  • افزایش ۷.۶ درصدی تولید تخم مرغ در خراسان رضوی
  • اختصاص ۳۰ درصد از مالیات واحدهای تولیدی به عمران گناباد
  • کارخانه فرآوری صد‌ها تن انجیر، خرما، انگور و آووکادو را ببینید
  • تولید و تجاری‌سازی ۱۷ محصول از گیاهان دارویی توسط یک شرکت فناور