Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده کشورمان در نشست عمومی سالانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر ضرورت اعمال فشار مداوم بر رژیم صهیونسیتی جهت الحاق فوری و بدون پیش‌شرط به معاهده عدم اشاعه تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، کاظم غریب‌آبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان ملل و سایر سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در سخنانی در شصت‌وسومین کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در موضوع قابلیت‌های هسته‌ای رژیم اسرائیل و منطقه خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای، با اشاره به حمایت کامل ایران از ایجاد منطقه خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته ای، رژیم اسرائیل را مهم‌ترین مانع تحقق این هدف دانست و از جامعه بین‌المللی خواست فشار مداومی را بر این رژیم جهت پیوستن به معاهده عدم اشاعه تحمیل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غریب‌آبادی در ابتدا ضمن استقبال از درج موضوع قابلیت‌های هسته‌ای رژیم اسرائیل در دستورکار شصت‌وسومین کنفرانس عمومی آژانس و با اشاره به این که ایجاد منطقه خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته ای، خواسته طولانی‌مدت بسیاری از کشورهای منطقه بوده و از سال 1980 تاکنون قطعنامه‌های زیادی در این خصوص تصویب شده‌اند، افزود: جمهوری اسلامی ایران معتقد به ایجاد چنین نواحی به ویژه در یک منطقه بی‌ثبات مانند خاورمیانه است؛ چرا که فعالیت‌های هسته‌ای لجام گسیخته رژیم اسرائیل، کماکان تهدیدی برای منطقه و فراتر از آن است.

نماینده دائم کشورمان با ابراز نگرانی از کوتاهی‌های صورت گرفته در گذشته و هشدار در مورد تبعات ادامه این قصور و کوتاهی‌ها، گفت: اگر ما به قصور در این خصوص ادامه دهیم، کماکان شاهد پیامدهای وخیم علیه تمامیت، اعتبار و اهمیت معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای خواهیم بود.

وی با تأکید بر این که ایران قویا معتقد است پایبندی جهانی به ان.پی.تی و نیز اعمال جهانی پادمان‌های آژانس، به ویژه در منطقه خاورمیانه، به طور موثری باعث ایجاد منطقه عاری از سلاح‌های هسته‌ای می‌شود، ابراز امیدواری کرد که با پیوستن دولت فلسطین به عنوان یک دولت عضو به ان.پی.تی و اقدامات اولیه برای تحقق یک توافقنامه پادمان با آژانس، این توافقنامه می‌تواند در خصوص همه سرزمین‌های اشغالی فلسطین در موعد مقرر اعمال شود.

وی با اشاره به این که واقعیت این است که همه کشورهای خاورمیانه به غیر از رژیم صهیونیستی عضو ان.پی.تی بوده و در حال انجام تعهدات خود هستند، افزود: با این حال، این حقیقت که قابلیت هسته‌ای پنهانی رژیم اسرائیل یک تهدید جدی مداوم برای امنیت همسایگان و دیگر کشورهاست، از سوی برخی کشورهای خاص نادیده گرفته می‌شود.

سفیر کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار کرد: مایه تأسف است که رژیم اسرائیل که عضو ان.پی.تی نیست، به پشتوانه حمایت نظامی و سیاسی برخی کشورهای خاص، با گستاخی به اجرای برنامه نظامی زیرزمینی هسته‌ای خود ادامه می‌دهد و حتی قصد خود برای الحاق به این معاهده را نیز اعلام نکرده است.
      
غریب‌آبادی با ابراز تأسف از این که کنفرانس بازنگری ان.پی.تی در سال 2015 به علت موضع‌گیری نامناسب برخی کشورها در حمایت از یک عضو غیر ان.پی.تی ناکام ماند، اظهار کرد: این موضوع باید به عنوان یک عقب‌نشینی جدی دیده شود که عواقب وخیمی را برای امنیت بین‌المللی و منطقه‌ای در بر داشته است.

وی همچنین با تأکید بر این که یکپارچگی پادمان‌های جامع آژانس در خاورمیانه باید در دستورکار همه دولت‌ها باشد، افزود: رویکردهای گزینشی در منطقه خاورمیانه در این خصوص، بقای رژیم پادمان‌های آژانس را به خطر می‌اندازد.

نماینده دائم کشورمان در پایان با اعلام این که حفظ وضعیت موجود در خاورمیانه دیگر به عنوان یک گزینه مطرح نیست، افزود: نادیده گرفتن حقایق میدانی در خاورمیانه نه به مصلحت منطقه و نه به مصلحت جامعه بین‌المللی است.

غریب‌آبادی با اعلام این که ایران اعتقاد عمیق دارد که تنها راه حل این وضعیت، اعمال فشار دائم روی رژیم اسرائیل برای الحاق فوری و بدون پیش‌شرط به ان.پی.تی به عنوان یک عضو بدون سلاح هسته‌ای و قرار دادن همه فعالیت‌ها و تاسیسات هسته‌ای زیرزمینی خود تحت پادمان‌های جامع آژانس است، افزود: حضور خطرناک و مداوم تاسیسات هسته‌ای غیر ایمن رژیم اسرائیل نباید دیگر تحمل شود و اولین گام در این راستا، باید ممنوعیت کامل و جامع ارسال همه تجهیزات، اطلاعات، مواد و تأسیسات مرتبط هسته‌ای در این خصوص باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کاظم غریب آبادی رژيم صهيونيستي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۸۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار گروسی درباره بروز یک حادثه هسته‌ای در نیروگاه زاپروژیا

رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حملات پهپادی اخیر به نیروگاه زاپروژیا را نقض اصول ایمنی آن خواند و با اشاره به سفر آتی خود به مسکو و کی‌یف، از شورای امنیت خواست تا به کاهش خطر بروز یک حادثه هسته‌ای در این تاسیسات که بسیار جدی است، کمک کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شب گذشته، دوشنبه، در نشست شورای امنیت سازمان ملل تایید کرد که حملات اخیر به نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا (Zaporizhia) یکی از اصول اساسی حفاظت از این تاسیسات که یک سال پیش تدوین شده بود، را نقض کرد. وی توضیح داد: «طی 10 روز گذشته، اولین مورد از این اصول به طور مکرر نقض شده که نشان دهنده افزایش جدی خطرت مربوط به حفظ  ایمنی هسته‌ای و فیزیکی در نیروگاه زاپاروژیه است. ما در مورد ممنوعیت قطعی هرگونه حمله به این نیروگاه، راکتورها و پرسنل آن صحبت می‌کنیم.»

گروسی همچنین سایر اصول مصوب را یادآور شد که از جمله غیرقابل قبول بودن استفاده از نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا به عنوان انباری برای نگهداری تسلیحات سنگین یا استقرار نیروی نظامی و نیاز به حفاظت از تمام خطوط برق خارجی و رعایت دقیق همه موارد فوق است. وی همچنین تاکید کرد: آنچه در حال حاضر در حال رخ دادن است، تهدیدی جدی برای ایمنی نیروگاه اتمی است، بنابراین باید تمام تلاش خود را برای جلوگیری از بروز تهدید هسته‌ای انجام داد. به گفته او، آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکنون در این راستا کمک کرده و به حفظ کانال‌های ارتباطی در این مورد کمک خواهد کرد.

خطر یک حادثه هسته‌ای به دلیل حملات به نیروگاه زاپروژیا کاملاً واقعی است

رافائل گروسی در سخنرانی خود تاکید کرد که شورای امنیت سازمان ملل باید تمام تلاش خود را برای کاهش خطر حوادث خطرناک در نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا انجام دهد. رئیس آژانس افزود:«ما هفته گذشته به طور خطرناکی به یک فاجعه هسته‌ای نزدیک شده بودیم. و شما باید امروز هر کاری که ممکن است انجام دهید تا خطر نین حوادثی را به حداقل برسانید.»

او همچنین از انتقال هر شش رآکتور نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا به وضعیت خاموشی سرد استقبال کرده و یادآور شد که آژانس انجام چنین اقداماتی را توصیه می‌کند، زیرا ایمنی کلی سایت را بهبود می‌بخشد، ولی این اقدام بطور کامل خطر حادثه هسته‌ای را از بین نمی برد.

گروسی همچنین پس از نشست شورای امنیت در جمع خبرنگاران، از برنامه‌های خود برای سفر به روسیه و اوکراین خبر داد و افزود که آژانس بین المللی انرژی اتمی در نظر دارد از روسیه و اوکراین برای ارزیابی وضعیت فنی نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا دعوت کند.

وی با اشاره به اینکه آژانس موظف است کانال‌های ارتباطی با هر دو طرف را حفظ کند، افزود که هنوز تاریخ دقیقی برای سفرش به مسکو و کی‌یف در نظر گرفته نشده است. 

رئیس آژانس ادامه داد که از تعداد کارشناسان مستقر در نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا راضی است. و توضیح داد: ما یک تیم چهار تا پنج نفره در آنجا داریم، گاهی اوقات بیشتر، گاهی اوقات کمتر می شوند و این وضعیت رضایت بخش است. وی افزود که در تاریخ 16 آوریل، هجدهمین چرخش در  نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا از  اول سپتامبر 2022، زمانی که اولین بازدید او از این تاسیسات انجام شد، صورت می‌گیرد. چرخش قبلی ناظران گروه ماموریت آژانس در 12 مارس انجام شد و شامل چهار بازرس از کشورهای کانادا، اسپانیا، کره جنوبی و اسلواکی بود.

اوکراین دخالت در حملات به نیروگاه زاپروژیا را رد کردریابکوف: جنگ هسته‌ای هیچ برنده‌ای نخواهد داشتطرح فرانسه برای استقلال هسته‌‍ای بیشتر از روسیه

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدیر کل آژانس اتمی: حمله به تاسیسات هسته ای کشورها یک اشتباه وحشتناک است که تبعات بسیار جدی دارد/ از طرف های درگیر ( ایران و اسرائیل) خواستیم که خویشتن داری نشان دهند
  • نگرانی گروسی از احتمال حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران
  • غریب آبادی برای شرکت در کمیته مشترک قضایی سه جانبه مقابله با تروریسم وارد دمشق شد
  • غریب‌آبادی وارد دمشق شد
  • هشدار گروسی درباره بروز یک حادثه هسته‌ای در نیروگاه زاپروژیا
  • گروسی: مدرکی درباره ساخت سلاح اتمی در ایران نیست
  • گروسی: ما در ایران هستیم و به کارمان ادامه می‌دهیم
  • لفاظی سوناک علیه ایران درباره ایجاد بحران جدید در خاورمیانه
  • غریب‌آبادی: اقدام ایران علیه رژیم صهیونیستی دفاع مشروع و مطابق با موازین حقوق بین‌الملل بود
  • غریب آبادی: اقدام ایران علیه رژیم صهیونیستی مطابق موازین حقوق بین‌الملل بود