Web Analytics Made Easy - Statcounter

امام جمعه اهل سنت تایباد گفت: ازدواج زودهنگام دختران از عوامل ترک تحصیل آنان است و جامعه باید بپذیرد که سن ازدواج دختران جهت داشتن آمادگی فکری و روحی، به حداقل ۱۸ سال افزایش‌ یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن سیاح، فرماندار تایباد و رئیس شورای آموزش و پرورش تایباد، بعدازظهر امروز در جلسه شورای آموزش و پرورش این شهرستان اظهار کرد: شورای آموزش و پرورش و تیم‌ مدیریتی اداره آموزش و پرورش در سال گذشته، تلاش بسیار خوبی داشتند و گواه این موضوع، کنکور و پذیرش کم‌نظیر در شهرستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: انتظار ویژه داریم تا شهرداران، سهم آموزش و پرورش را پرداخت کنند و اگر قصوری ببینیم، با استفاده از ابزارهای در دسترس برخورد خواهیم کرد. غفلت از آموزش و پرورش، خسارات جبران ناپذیری بر جامعه تحمیل خواهد کرد.

رئیس شورای آموزش و پرورش تایباد تصریح کرد: در سال جدید، مشاورینی از دانش‌آموزان و فرهنگیان خواهیم داشت و از طریق آن‌ها تا جایی که بتوانیم از وضعیت حوزه تعلیم و تربیت از نزدیک مطلع می‌شویم. همچنین در هر جلسه شورای اداری شهرستان، دانش‌آموزان مقطع تحصیلی دوم متوسطه دعوت می‌شوند تا از نزدیک با فضای اداری شهرستان آشنا شوند.

سیاح ادامه داد؛ در بحث مباحث ترافیکی، تمهیداتی دیده شده است، با توجه به آسیب‌هایی که پیرامون واحدهای آموزشی وجود دارد، در طول سال تحصیلی، بصورت مستمر تمهیدات کنترلی و ترافیکی باید اندیشیده شود.

فرماندار تایباد در خصوص بازماندگان از تحصیل این شهرستان گفت: این یک موضوع بسیار مهم است؛ در خصوص موضوعات مالی هیچ دانش‌آموزی نباید به این دلیل از تحصیل باز بماند و در این راستا باید از ظرفیت خیرین و فعالین اقتصادی شهرستان استفاده شود.

وی اضافه کرد: اگر آموزش وپرورش تایباد در این خصوص اطلاعاتی در دست دارند، به فرمانداری اعلام کنند تا از ظرفیت خیرین استفاده شود.

مولانا غلام‌نبی توکلی، امام جمعه اهل سنت تایباد نیز در این جلسه، با تقدیر از عملکرد آموزش و پرورش شهرستان تایباد، به پذیرفته‌شدگان امسال تایباد در دانشگاه‌های کشور اشاره کرده و گفت: از قبولی در حوزه‌های پزشکی و فرهنگیان رضایت داریم و به نظر بنده، اینکه بیش از یکصد نفر از فرزندان ما بزودی وارد آموزش و پرورش می‌شوند، باعث مسرت است.

وی در خصوص نوسازی مدارس شهرستان گفت: در حوزه نوسازی مدارس هم رشد خوبی داریم، مدرسه خشت و گلی دیگر در تایباد وجود ندارد و با استاندارد سازی بخاری های مناطقی که هنوز گاز ندارند، مدارس ما استاندارد خواهند شد.

این استاد حوزه علمیه احناف تایباد در خصوص ترک تحصیل دانش آموزان گفت: ترک تحصیلی حدود ۳۰۰ دانش‌آموز در شهرستان کوچکی مثل تایباد جای نگرانی دارد، باید بررسی شود اگر مشکل اقتصاد است، خیرین ما می‌توانند با قدرت وارد کار شوند.

وی تاکید کرد: مدرسه‌سازی یک کار با ارزش است و حمایت از این کودکان، یک بحث دیگر است؛ حمایت از دانش‌آموز و مشاهده رشد و پیشرفت او لذتی غیرقابل وصف دارد.

امام جمعه تایباد یکی از دلایل ترک تحصیل دانش‌آموزان را گرانی لوازم‌التحریر عنوان کرده و بیان کرد: گرانی لوازم‌التحریر، امروز یک ضربه بزرگ برای خانواده‌ها است و یکی از عواملی است که باعث می‌شود پدر و مادری لذت دیدن پیشرفت و تعالی فرزندش را از خود دریغ کند و او را از تحصیل منع کند.

توکلی در خصوص موضوع ازدواج زودهنگام دختران که یکی از عوامل ترک تحصیل آنان است، گفت: در بحث ازدواج زودهنگام دختران، جای نگرانی است؛ این فرهنگ اشتباهی است که از گذشته وجود داشته و باید با این فرهنگ مبارزه کرد. ازدواج دختری در ۱۳ سالگی، باعث ترک تحصیل او می‌شود.

وی تاکید کرد: جامعه باید بپذیرد که سن ازدواج دختران به حداقل ۱۸ سال افزایش یابد، این کار باعث افزایش آمادگی فکری و روحی دختر برای ازدواج و همینطور سطح سواد او می شود. همچنین باید توجه شود که ازدواج‌های زودهنگام، نقش موثری در افزایش طلاق دارد.

امام جمعه تایباد اضافه کرد: ترک تحصیل این دانش آموزان، موضوع ازدواج زودهنگام دختران و مشکلات اقتصادی، از جمله مشکلاتی است که باید در خصوص آن‌ها چاره اندیشی کرد؛ البته در حال حاضر تلاش همگانی برای رفع مشکل اقتصادی دانش‌آموزان در شهرستان آغاز شده است.

مدیر اداره آموزش و پرورش تایباد نیز با بیان اینکه در بررسی‌های انجام شده، تشکل شورای آموزش و پرورش تایباد یکی از فعال‌ترین تشکل‌ها در استان می‌باشد، اظهار کرد: اگر موفقیتی در عرصه‌های مختلف حاصل شده است، به دلیل پشتیبانی شورای آموزش و پرورش و تلاش همکاران ما در آموزش و پرورش است.

محمود آریامنش با اشاره به اینکه شعار امسال، "امیدآفرینی، مشارکت‌پذیری و مهارآموزی" است، گفت: یکی از اتفاقات خوبی که روی داده، توجه به سند تحول بنیادین است که ۱۳۱ راهکار این سند، در حال بومی‌سازی در شهرستان است.

مدیر اداره آموزش و پرورش تایباد تاکید کرد: توجه به رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کاهش توجه به رشته علوم تجربی برهمین اساس است؛ همچنین دانش‌آموزان در ساعات شش‌گانه سند تحول دانش آموزگ با عرصه‌های مختلف فرهنگی، ورزشی، علمی و هنری آشنا می‌شوند.

آریامنش در خصوص آمار دانش آموزان در سال تحصیلی جدید، تصریح کرد: در سال جدید تحصیلی، ۲۸ هزار دانش‌آموز در ۱۱۵۵ کلاس درس حاضر می‌شوند؛ این درحالی است که روستای استای از شهرستان باخرز، تفکیک و به اداره آموزش و پرورش تایباد ملحق شده است. همچنین در سال جدید، ۳هزار و ۷۰۰ دانش‌آموز کلاس اولی، در سی و یکم شهریورماه وارد کلاس درس می‌شوند.

وی در خصوص بازماندگان از تحصیل سال تحصیلی ۹۹-۹۸ گفت: امسال ۲۴۰ نفر بازمانده از تحصیل داریم که لیست آن نهایی شده و به زودی با والدین این دانش‌آموزان تماس گرفته می‌شود تا بتوانیم آن‌ها را به ادامه تحصیل تشویق کنیم.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ازدواج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۸۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح ۲۷ مدرسه در ۶ ماه در وسیع ترین منطقه آموزش و پرورش کشور

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،  محمدحسین عبداللهی روز سه شنبه در آیین افتتاح مدرسه دو کلاسه روستای شاهین قلعه در بخش مرکزی مشهد افزود: وسیع ترین منطقه آموزش و پرورش کشور با ۱۵۱ هزار دانش آموز در روستاهای بخش مرکزی و مناطق شهری ۲، ۳، ۴، ۵، ۱۰ و ۱۲ در مناطق پیرامونی و حاشیه نشین کلانشهر مشهد خدمات آموزشی می دهد.

وی ادامه داد: از ۱۰ آبان ماه پارسال تا امروز، یعنی در مدت حدود ۶ ماه، ۲۷ مدرسه کوچک و بزرگ با ۲۱۸ کلاس درس با اعتبارات دولتی و کمک های خیران و با ۲ هزار و ۵۷۰ میلیارد ریال هزینه ساخته شده است.

رئیس منطقه آموزش و پرورش تبادکان مشهد ضمن تجلیل از کمک خیران در ساخت مدارس اظهار کرد: همچنین یک استخر، سالن ورزشی و چند زمین چمن در آستانه افتتاح در منطقه تبادکان قرار دارند که به زودی این طرح های ورزشی نیز به بهره برداری می رسند.

فرماندار مشهد نیز در این مراسم گفت: در ساخت مدارس به خصوص در مناطق کم برخوردار، خیران به شکل گسترده پای کار آمده اند.

محسن داوری افزود: ممکن است در برخی موارد میزان کمک خیران برای ساخت یک مدرسه کم باشد اما این مساله دارای اهمیت نیست چرا که مهم برکت کمک های خیران است.

وی ادامه داد: ساخت مدارس خیر ساز با برکت است چرا که سرعت اجرای طرح در این گونه موارد بیشتر است و از طرفی مردم به واسطه اینکه مدرسه وقف و خیرساز است در مراقبت از آن توجه بیشتری می کنند.

 

 مطابق اعلام فرمانداری مشهد :

سرانه فضای آموزشی برای هر دانش آموز در کشور ۵.۵ متر مربع، در خراسان رضوی ۴.۵ مترمربع و در حاشیه شهر مشهد و روستاهای اطراف این کلانشهر ۱.۲ مترمربع است.

با توجه به کمبود ۲ هزار کلاس درس در این شهرستان طرح ویژه ساخت مدرسه توسط خیران مورد حمایت قرار گرفته است و هر سه‌شنبه یک مدرسه در این شهرستان به بهره برداری می رسد.

تبادکان نام دهستانی در بخش مرکزی شهرستان مشهد است و همچنین از حیث تقسیم بندی آموزش و پرورش به محدوده‌ای چهار هزار کیلومتر مربعی واقع در شمال این شهرستان نیز اطلاق می‌شود، این منطقه وسیع از حیث سرانه های آموزشی نیازمند حمایت مسوولان و خیرین است.

تبادکان یک منطقه موزاییکی از نظر انواع گویشها، درآمد خانوار، مذهب و متنوع از نظر جمعیتی با بافت متراکم، بخشی از حاشیه کلانشهر مشهد نیز محسوب می‌شود که ۶۵ درصد دانش‌آموزان آن در زمره حاشیه‌نشینان هستند.

گرچه کم و بیش خیران و نیکوکاران تلاش ها و اقدام های موثری برای رفع این مشکلات داشته و دارند اما وسعت چهار هزار کیلومتر مربعی این منطقه و وجود بیش از ۱۴۰ هزار دانش آموز، که ۲۱ هزار نفر آنان را اتباع خارجی تشکیل می‌دهند و همگی از محرومیت و فقر رنج می برند، کار را برای اثربخشی چنین حمایت‌هایی سخت کرده است.

بخش مرکزی مشهد شامل ۲۲۰ روستا با افزون بر ۳۰۰ هزار نفر جمعیت شامل ۶ دهستان "تبادکان، توس، کارده، میان‌ولایت، کنه‌بیست و درزآب" است.

۱۲۸ روستا از این تعداد شامل برخی از روستاهای دهستان کنه‌بیست، در حریم کلانشهر مشهد قرار دارند.

۳۵ درصد دیگر دانش‌آموزان تبادکان ساکن روستاهای این منطقه وسیع هستند به طوری که فاصله دورترین مدرسه تبادکان تا شهر مشهد ۱۲۰ کیلومتر است.

دانش‌آموزان این منطقه با وجود همه محرومیت ها تاکنون چندین عنوان برتر مسابقات جامع علمی کاربردی کشور، قرآنی، جشنواره خوارزمی و دیگر رقابتهای مشابه را کسب کرده‌اند.

حدود ۸۰۰ هزار دانش آموز نیز در هفت هزار و ۵۰۰ واحد آموزشی شهرستان مشهد مشغول به تحصیل هستند.

استان ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی افزون بر یک میلیون و ۳۵۰ هزار دانش‌آموز شاغل به تحصیل در قالب ۴۷ منطقه آموزش و پرورش دارد.

 
 

دیگر خبرها

  • تأکید بر آگاه سازی دانش آموزان از نحوه برگزاری امتحانات نهایی
  • مدارس کار راهکاری برای کاهش ترک تحصیل / برنامه درسی هنوز برمبنای دهه ۶۰ است
  • برپایی آئین جشن تکلیف دختران سرفاریاب
  • افتتاح ۲۷ مدرسه در ۶ ماه در وسیع ترین منطقه آموزش و پرورش کشور
  • رشته‌های هنرستانی در استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • امام جمعه بوشهر: پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری تسریع شود
  • برخورد با عوامل خاطی در مدرسه شهرستان دلگان
  • وضعیت مطلوب شیر مدارس در چهارمحال‌ و بختیاری
  • وضعیت مطلوب شیر مدارس در چهارمحال‌وبختیاری
  • بازماندگی از تحصیل، بهانه آموزش‌وپرورش برای حفظ نهضت سوادآموزی/ سوخت‌بری، دانش‌آموزان را برای فرار از مدرسه وسوسه می‌کند