Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در ارتباط با عدم مذاکره ایران و آمریکا در هیچ سطحی خاطرنشان کرد: مواضع ایشان در واقع جمع‌بندی مواضع مقامات سیاسی کشور است که تاکید بر آن است که سیاست ایران عدم مذاکره با آمریکاست مگر این‌که آمریکایی‌ها به برجام بازگردند و در همین چارچوب اقدامات گذشته خود علیه ایران را جبران کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیدرضا صدرالحسینی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که پس از تصمیم آمریکایی‌ها برای خروج از برجام شاهد این بودیم که آنها یک عملیات روانی سنگین در کنار تحریم‌های مضاعف و فشارهای بی‌سابقه اقتصادی علیه ایران آغاز کردند، ادامه داد: آمریکایی‌ها تصور می‌کردند با موضوع تحریم‌ها و همچنین عملیات روانی و تهدید در مورد اقدام نظامی علیه ایران می‌توانند تهران را از مواضع به حق خود عقب بنشانند در صورتی که این موضوع محقق نشد و آنها نتوانستند به خواسته‌های خود دست یابند.

وی با بیان این‌که اخیرا در اظهارنظرهای مقامات کاخ سفید موضوعاتی در باب مذاکرات با ایران مطرح شده است، اظهار کرد: این موضوعی است که در طول 40 سال گذشته مورد نیاز آمریکایی‌ها بوده و آنها تصور می‌کردند که با فشار و تهدید می‌توانند ایران را از شعارهای انقلابی خود دور کنند و به جهانیان نشان دهند که هیچ کس نمی‌تواند بدون آمریکا به راحتی به زندگی خود ادامه دهد به همین دلیل در ایام اخیر بر موضوع مذاکره تاکید زیاد داشتند. در کنار این نکته باید به این مساله توجه داشت که ترامپ به مذاکره با ایران نیازمند است در این چارچوب که بگوید با فشارهایش توانسته پدیده‌ای به نام انقلاب اسلامی را به مذاکره وا دارد و در همین چارچوب از تحریم مضاعف و فشارهای همه‌جانبه استفاده می‌کند.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان این‌که در این مدت آمریکایی‌ها به واسطه برخی از کشورهای منطقه و اروپایی پالس‌هایی را فرستاده‌اند که حاضرند با ایران مذاکره کنند، ادامه داد: مقام معظم رهبری در سخنان خود  طی ماه‌های گذشته بر موضوع نه مذاکره و نه جنگ و مسائلی شبیه به این تاکید کرده بودند و این بار نیز در بیانات خود علت نیاز آمریکا به مذاکره با ایران و گفت‌وگو با مقامات تهران را در کنار سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه کشورمان مورد بررسی قرار دادند و در فرمایشات خود به این نکته اشاره کردند که آمریکایی‌ها می‌خواهند بگویند که ما به واسطه فشارها و تحریم‌ها توانستیم ایران را بر سر میز مذاکره بیاوریم در صورتی که ملت ایران ملت عزت و اقتدار است.

صدرالحسینی در بخش دیگری از صحبت‌های خود ادامه داد: مقام معظم رهبری در سخنان روز سه‌شنبه خود این امیدواری را دادند که به خاطر افزایش تولید و آگاهی مسئولان از چگونگی خروج فشارهای مضاعف وارد شده از سوی آمریکا به ایران وضعیت اقتصادی بهتر می‌شود.

وی با بیان این‌که نکته‌ دیگری که مقام معظم رهبری در این سخنرانی به صورت کوتاه به آن اشاره کردند در ارتباط با موضوع اروپایی‌ها بود، گفت: بسیاری از تحلیلگران سیاسی بر مساله نقش اروپا در رابطه با اعمال فشارهای مضاعف آمریکا علیه ایران بسیار صحبت کرده بودند ولی برخی از افراد در داخل کشور فکر می‌کردند که می‌توانند از منظر اروپا به آمریکا فشار آورند و از اختلافات این دو استفاده کنند. در صورتی که تحولات اخیر ثابت کرد که اختلافات آمریکا و اروپا حداقلی است و در مورد ایران و برجام اختلافی بین آنها وجود ندارد.

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: اشاره رهبری در سخنانشان بر این موضوع بود که اروپایی‌ها از تمام توان خود هم از تجاری، مالی و سیاسی و حیله‌گری بهره می‌گیرند تا بتوانند ایران را به گفت‌وگو با آمریکا مجاب کنند.

صدرالحسینی با بیان این‌که مواضع روز سه‌شنبه مقام معظم رهبری جمع‌بندی مواضع سیاسی دیگر مقامات کشور بود مبنی بر این‌که سیاست ایران عدم مذاکره است، خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری تاکید کردند که ایران هیچ مذاکره مستقیم و غیرمستقیم، دوجانبه و چندجانبه با آمریکا ندارد و اگر آمریکایی‌ها در چارچوب برجام اقدامات گذشته خود را جبران کنند به برجام برگردد و تحریم‌ها را بردارد امکان گفت‌وگوی جمعی درقالب 1+5 با آنها وجود دارد و ایران در کنار شنیدن صحبت‌های دیگران اظهارات آمریکایی‌ها را می‌شنود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مذاکره با آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۹۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض

همزمان با تشدید جنگ اسرائیل در غزه و ناکامی در اجرای قطعنامه آتش بس و مذاکرات سیاسی برای دستیابی به توافق میان اسرائیل و حماس، آنتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا پس از سفر به چین به عربستان سعودی می رود.

به گزارش ایرنا، رسانه آمریکایی اکسیوس روز سه شنبه به وقت محلی به نقل از دو مقام آمریکایی و یک مقام عرب گزارش داد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا پس از سفرش به چین، این هفته قصد دارد به عربستان سعودی سفر کند.

به گفته این منابع، انتظار می رود بلینکن در نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد که ۲۸ تا ۲۹ آوریل (۹ و ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳)  در ریاض برگزار می شود، شرکت کند.

بلینکن همچنین با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی و دیگر رهبران منطقه ای دیدار خواهد کرد.

دولت بایدن به کار به سمت یک توافق بالقوه که می تواند راه را برای عادی سازی روابط عربستان با اسرائیل هموار کند، ادامه می دهد، اما اکثر مقامات آمریکایی آن را یک رویا تلقی می کنند.

مقامات آمریکایی می گویند بلینکن همچنین در نظر دارد با سفر به سرزمین های اشغالی,  با بنیامین نتانیاهو  نخست وزیر اسرائیل  و دیگر مقامات ارشد این رژیم دیدار کند.

بلینکن هفته گذشته در دیدار با رهبران یهودی-آمریکایی گفت که امیدوار است در اواخر آوریل یا اوایل ماه می در اسرائیل باشد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان سعودی و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی  امیدوارند این توافقنامه ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می شود: اگر موافقت کند، می تواند یک توافق صلح  با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد  مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را  از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار  دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می کند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: بلینکن : سعودی ها همچنان مایل به عادی سازی روابط با اسرائیل هستند بلینکن باز هم راهیِ اسرائیل می شود

دیگر خبرها

  • پاسخ مهم رهبری به توصیه‌ها برای مذاکره با آمریکا در برنامه هسته‌ای را ببینید | فیلم
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • واکنش روسیه به کمک ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین | اوکراین ۵۰۰ هزار سرباز از دست داده است
  • شویگو: اوکراین نیم‌ میلیون سرباز از دست داده است
  • نیوزویک: آمریکا رو به افول است
  • دست برتر ایران و روایت وارونه غربگرایان
  • پیشنهاد مذاکره مستقیم با آمریکا برای استحاله اراده ملت ایران/ روزنامه شرق: ایران در عملیات وعده صادق صهیونیست‌ها را پشت خط ترس نگاه داشت
  • ادعای عجیب روزنامه آمریکایی از طرح اولیه حمله اسرائیل به ایران | حمله بزرگ به اهداف نظامی در نزدیکی تهران؟ | آمریکایی‌ها: ما نتانیاهو را منصرف کردیم!
  • رئیسی: ایران میز مذاکره را ترک نکرد و در برابر فشارهای آمریکایی‌ها گزینه مقاومت را برگزید
  • مقامات آمریکایی: تحریم واحد نظامی نیتسح یهودا امروز ممکن است رخ دهد