Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@17:26:53 GMT

کشت سبزینه‌های تازه در دامان البرز+فیلم

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۶۹۷۹۱

کشت سبزینه‌های تازه در دامان البرز+فیلم

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، در میان سلسله جبال البرز و جایی که مردمانش زودتر از ما بیدار می‌شوند بوی خوش سبزینه‌های شمال ۱۵۰ هکتار از زمین‌های کوهستانی را عطراگین کرده است و دشت‌ها همچون زمردی بر بام مازندران می‌رخشند.
۲۰ سال پیش مردی از دیار علویان به این فکر افتاد که همراه با خانواده به بام البرز کوچ کند و در زمینی که میراث اجدادی اش بود کشت سبزی را آغاز کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محسنی که ۲۰ سالی است بهار و تابستانش را در ارتفاعات لاریجان می‌گذراند از انگیزه شروع کار خود می‌گوید: زمانیکه خیلی جوان بودم تصمیم گرفتم به اینجا بیایم و در زمین‌هایی که بلااستفاده افتاده بود شروع به کشت سبزیجات کنم، سبزی‌های برگی که پیش از آن تجربه کشت آن‌ها را در کوهستان نداشتم.  
او افزود: نبود آب لوله کشی، سختی راه و آشنا نبودن به کشت سبزی در ارتفاعات باعث شد سال اول شکست بخورم و تمام سبزی‌هایی که در ۶ هکتار زمین کاشته بودم از بین برود. اما این شکست نه تنها مرا از هدفم روی گردان نکرد بلکه عزمم را جزم کردم با تجربه‌ای که در سال اول به دست آوردم کشت سال دوم را شروع کنم.
 محسنی پس از ۲۰ سال حالا در ۱۵۰ هکتار از زمین‌های نمارستاق آمل سبزی می‌کارد و ۵۰ نفر را هم به کار مشغول کرده است.   چشم‌ها با دیدن این دشت‌های سبز به وجد می‌آیند. اینجا تا چشم کار می‌کند باغ اسفناج و شوید و جعفری است.   سبزی‌های کوهستان بر سفره مردم محمد پسر آقای محسنی هم سالهاست در کنار پدر آستین همت بالا زده و زمین‌های بایر کوهستان را سبز می‌کند. او از علاقه اش به کشاورزی می‌گوید و اینکه زندگی در کوهستان با وجود سختی هایش بسیار لذت بخش است.
او می‌گوید: با مکانیزه کردن سیستم‌های آبیاری محصول سبزی بسیار پربارتر شده تا جایی که ما روزانه ۴۰ هزار دسته سبزی را آماده کرده و راهی بازار می‌کنیم. این سبزی‌ها شامل اسفناج، شاهی، تربچه، جعفری، گشنیز، شوید، نعنا، تره و ریحان است که علاوه بر شهر‌های مازندران راهی استان‌های گیلان و تهران می‌شود.  
بهار که می‌آید خانواده آقای محسنی به ارتفاعات البرز کوچ می کنند تا جانی دوباره به زمین‌ها برگردد.
خانواده محسنی پانزدهم فروردین که می‌شود سفره عید را برچیده و سفره سبز را بر طبیعت کوهستان پهن می‌کنند تا روزیه خود و کارگرانشان را از خاک‌های حاصلخیز البرز در بیاورند.
کشت سبزی در کوهستان از ۱۵ فروردین آغاز شده و تا ۱۵ مهر ماه ادامه دارد. حالا کشت موفق این سبزی‌ها در ارتفاعات کوهستان باعث شده تا مسئولان جهاد کشاورزی آمل نیز به کمک کشاورزان بیایند تا جوانان بیشتری مشغول به کار شوند.  
ناییجی مدیر جهاد کشاورزی لاریجان آمل در این باره می‌گوید: جهاد کشاورزی خدماتی همچون انتقال آب و افزایش راندمان آبیاری در ارتباط با تجهیز به سیستم آبیاری بارانی و انتقال آب و لوله گذاری در زمین‌های کوهستانی را ارائه داده و علاوه بر آن تامین بازار فروش در سطح استان و کشور از برنامه‌های دیگر این سازمان در جهت حمایت از کشاورزان است.  
مازندران در تولید سبزی‌های برگی رتبه دوم کشور را دارد که علاوه بر تازه خوری این سبزیجات می‌توان با حمایت بیشتر جهاد از کشاورزان کارگاه‌های تولید و بسته بندی سبزی‌های خشک و همچنین زمینه سازی برای صادرات آن‌ها نیز فراهم شود.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   سارا فرهمندراد   انتهای پیام/س

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی محصولات کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۹۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای عجیب قطع مسیر حقابه زمین‌های کشاورزی در قم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، محمد دانشور، معاون شرکت آب منطقه‌ای قم، گفت: سهم آب کشاورزی کشاورزان جمکران به دلایل شائبه برانگیزی قطع و مسیر آن به سمت نامشخصی هدایت شده است.

دانشور گفت: این موضوع موجب شده ضمن ضرر به کشاورزان، میزان زیادی از این آب دچار هدر رفت شود.

کشاورزان این محدوده هم ادعا می‌کنند بیش از ١٠ روز است که هیچ آبی از مسیر این حقابه‌ها که در محدوده فلکه ارتش قم است هدایت نشده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • آبیاری ۸۰ درصد مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوار تیپ
  • ۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوارتیپ است
  • آغاز برداشت گندم از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • دلایل نوسان قیمت پیاز
  • محسنی اژه‌ای: نباید از نظرها و سلیقه‌های مختلف هراسید
  • آزادسازی دو هزار مترمربع از زمین های کشاورزی اسلامشهر
  • بارندگی‌ شدید موجب توقف برداشت مقطعی پیاز شد
  • ماجرای عجیب قطع مسیر حقابه زمین‌های کشاورزی در قم
  • مقابله با سوداگران زمین با همکاری مردم میسر می‌شود
  • ۲حکم جدید محسنی اژه ای؛ انتصاب نمایندگان جدید قوه قضاییه در شورای نظارت بر صدا و سیما