Web Analytics Made Easy - Statcounter

«علی بیگدلی»، کارشناس حقوق بین‌الملل، در این باره که خرید و فروش سلاح بین کشورهای چگونه است و چرا یمن به‌دلیل داشتن سلاح سرزنش می‌شود، به خبرنگار سیاسی برنا گفت: فقط دستورالعمل صادره از شورای امنیت هست که کشورها را از فروش اسلحه منع می‌کند. همانگونه که قطعنامه 2231 بعد از  صدور برجام از طرف شورای امنیت صادر شد و ایران را موظف کرد که از خرید و  فروش منع شود و حق اجاره و خرید و فروش را نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این صورت است که کشورها منع می‌شوند.

وی افزود: شورای امنیت تصمیم می‌‌گیرد که بر اساس مدارک و اسنادی که به دست او رسیده است کشوری را که موازین صلح و امنیت بین المللی را رعایت نمی‌کند و حتی اقدامات آن کشور با موازین صلح و امنیت بین‌المللی مغایرت دارد، از خرید و  فروش اسلحه ممنوع کند. گاهی اگر شدیدتر از این وضعیت باشد علاوه بر منع آن کشور از خرید و فروش اسلحه، آن کشور را به ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد  می برد که به عنوان کشوری یاغی و سرکش تلقی می شود.

این کارشناس در پاسخ به این سوال که آیا برای شرکت های فروشنده سلاح نیز محدودیت هایی وجود دارد یا خیر؟ بیان کرد: خیر. فقط در زمانی این محدودیت‌ها به وجود می‌آید که شورای  امنیت بر اساس مدارک و منابعی تشخیص دهد، کشوری حالت نافرمانی پیدا کرده و صلح و امنیت بین‌المللی را به دلایل مختلف به خطر انداخته و آن زمان است که خرید و فروش را ممنوع می کنند. در مورد ایران، کره شمالی و کوبا و همچنین برخی کشورهای آفریقایی مثل زیمباوه و... اینگونه بوده است. بنابراین این کشورها، کشورهایی هستند که بر اساس تصمیمات شورای امنیت، ناقض موازین صلح  و امنیت بین‌المللی تشخیص داده شده و محدود می‌شوند.

بیگدلی در مورد محدودیت نوع خاصی از سلاح ها ادامه داد: مصداقی در مورد ایران وجود دارد که می گویند این موشک‌ها را بردارید، قطعنامه 2231 که شورای امنیت در مورد ایران وضع کرده، نوشته است ایران نمی‌تواند موشک‌هایی تولید کند که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای داشته باشد. همچنین نمی‌تواند سلاح‌های سنگین و استراتژیک از کشورهای دیگر خریداری کند و هیچ کشوری هم حق ندارد این سلاح‌ها را به ایران بفروشد.

وی بیان کرد: خرید و فروش اسلحه ممنوع نیست. میلیون‌ها نفر هستند که تجارت اسلحه انجام می‌دهند. ما 3 تجارت داریم که بسیار پرمنفعت هست و در رأس تجارت‌های خارجی قرار گرفته که یکی اسلحه است و دومی مواد مخدر و سومی نفت. خرید و فروش اسلحه نمی‌تواند ممنوعیت داشته باشد مگر اینکه بنابر تشخیص شورای امنیت و آن هم با اتکا به اسناد و منابعی، آن کشور صادرکننده یا کشور خریدار موجباتی را فراهم کند که صلح و امنیت بین‌‌المللی به خطر انداخته باشد. مثلا در جنگ جهانی دوم کشورهایی مثل آلمان، ژاپن و ایتالیا و کشورهایی که عضو جنبش محور بودند فروش اسلحه به آنها ممنوع بود به این خاطر که صلح و امنیت بین‌المللی را به مخاطره انداخته بودند.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: نمی توان گفت تصمیم شورای امنیت، کاملا سیاسی است. نظرات و آرای مختلفی در شورای امنیت وجود دارد.

علی بیگدلی درباره عدم برخورد شورای امنیت با اسرائیل اظهار کرد: اسرائیل هم خود سازنده این کلاهک‌های هسته‌ای است و هم خود خریدار این کلاهک‌ها را پیدا کرد. هر چند بارها از اسرائیل به شورای امنیت شکایت شده اما آمریکا این شکایت را وتو کرد. زمانی که شکایتی وارد شورای امنیت می‌شود آن 5 کشور که صاحب حق وتو هستند، می‌توانند آن را وتو کنند که بارها درباره اسرائیل این چنین شده بدین گونه که کشورهای عرب شکایت کردند ولی آمریکا آن را وتو کرد.

خبرنگار: آزاده رحیمی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: حقوق خرید و فروش ژاپن شورای امنیت هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۹۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دادگاه عالی آمریکا درباره اسلحه ارواح تصمیم می‌گیرد

دادگاه عالی آمریکا درباره کنترل قوانین مربوط به نوعی سلاح دست ساز تصمیم گیری می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دادگاه عالی آمریکا در مورد کنترل قوانین مربوط به نوعی سلاح دست ساز موسوم به «اسلحه ارواح» تصمیم گیری می کند.

براساس این گزارش، دادگاه عالی در مورد قوانین فدرال مربوط به کنترل استفاده از «سلاح‌های دست ساز ارواح» تصمیم گیری می کند در حالی که دولت جو بایدن با افزایش چشمگیر استفاده از این سلاح های غیر قابل ردیابی در جرایم سراسر کشور مبارزه می کند.

بر این اساس، قضات دیوان عالی با  بررسی درخواست تجدیدنظر دادگاه رده پایین تر دریافتند که اداره مشروبات الکلی، دخانیات، سلاح های گرم و مواد منفجره(ATF) در سال 2022 ، از صلاحیت و حد خود در تصویب قوانین مربوط به قطعات مختلف این اسلحه ها، فراتر رفته است.

سلاح های ارواح نوعی سلاح های دست ساز هستند که افراد می توانند کیت آن را خریداری کرده و به راحتی در مدت زمان کوتاهی با وصل کردن قطعات مختلف آن در کنار هم، سلاحی مرگبار و بدون سریال ساخت و غیر قابل ردیابی بسازند.

قرار است بررسی این پرونده در دوره بعدی دیوان عالی که در ماه اکتبر آغاز می شود، صورت گیرد.

در قانون ATF، تولید سریع سلاح های دست ساز که قطعات آن به راحتی به صورت آنلاین و بدون الزامات فدرال مانند شماره سریال یا بررسی پیشینه خریدار، فروخته می شود، مورد نظر است. ویژگی هایی که این سلاح ها را تبدیل به سلاح هایی جذاب برای مجرمان و دیگر افرادی کرده که به صورت قانونی اجازه خرید اسلحه را ندارند.

همچنین در این قانون تعریف از یک سلاح گرم تحت قوانین فدرال سال 1968 با نام قانون کنترل اسلحه برای شامل شدن قطعات و کیت های مختلفی که بالقوه تبدیل به یک اسلحه می شود، گسترش یافته است. لزوم درج شماره سریال و ملزم کردن تولید کنندگان و فروشندگان به دریافت مجوز برای اسلحه، از دیگر مفاد این قانون است. طبق این قانون، فروشندگان باید پیش از فروش سلاح، پیشینه خریدار را بررسی کنند.

شاکیان و مدعیان این پرونده شامل تولید کنندگان قطعات اسلحه، مالکان شرکت های مختلف اسلحه سازی و دو گروه حامی سلاح، برای مسدود کردن این قانون در دادگاه فدرال تگزاس دادخواست داده‌اند.

براساس اعلام اداره ATF ، ادارات پلیس در سراسر کشور، با موج فزاینده جرایمی که در آنها از اسلحه ارواح استفاده شده است، روبرو هستند، اسلحه هایی که سالانه دهها هزار قبضه از آنها تولید می شود.

با این حال اسناد منتشر شده در دادگاه نشان می دهد سلاح های ارواح تقریبا غیرقابل ردیابی هستند. اما ATF با موفقیت خریداران بدون مجوز را ردیابی کرده و طی سال های 2016 تا 2021، کمتر از یک درصد اسلحه‌های بدون سریال را از صحنه های جرم کشف کرده است.

بالا گرفتن خشونت‌های مسلحانه در آمریکا تا حدی است که هر هفته شاهد تیراندازی‌های خونین در نقطه‌ای از ایالات متحده هستیم. این تیراندازی‌ها در مکان‌های عمومی مانند مدارس، مراکز خرید و کلیساها به شکل چشمگیری افزایش یافته است. بسیاری از این جرایم با این نوع سلاح ها انجام شده است.

گفته می‌شود آمار بالای تیراندازی‌های جمعی در آمریکا موجب اضطراب و ناامنی مردمی شده و بحث‌های سیاسی زیادی را به راه انداخته است. منتقدان افراطی‌های جمهوری‌خواه حامی سلاح را به همکاری خیانت‌آمیز با لابی‌های اسلحه متهم می‌کنند.

در سال‌های اخیر، گروه‌های لابی ضد اسلحه البته در آمریکا نفوذ پیدا کرده‌اند ، اما در راس سیاست، به دلیل توازن قوا در سنا و محدودیت‌های سیستمی، هنوز کار چندانی انجام نشده است. بنابراین جمهوری خواهان همچنان در کنار صاحبان اسلحه هستند و دموکرات ها با پروژه های خود به جایی نمی رسند. برخی می گویند، بایدن به سادگی می تواند دستورات اجرایی صادر کند، یا وضعیت اضطراری بهداشت عمومی را اعلام کند و با توجه به تلفات خشونت با سلاح، اقدامات متقابل را انجام دهد. با این حال، در هر دو مورد، لغو این امر آسان خواهد بود و تا انتخابات بعدی هم تنها چند ماه دیگر باقی مانده است.

انجمن ملی سلاح آمریکا (NRA) یکی از قدرتمندترین سازمان های غیرنظامی در این کشور است که منافع صاحبان اسلحه و کسانی را که آن را ضروری می دانند هدایت می کند.

این انجمن ممکن است در سال‌های اخیر بخشی از نفوذ خود را از دست داده باشد و دیگر به اندازه سال 2016 که حدود 54 میلیون دلار برای مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری هزینه کرد قدرت مالی نداشته باشند. اما لابی اسلحه و حامیان آن پس از آن هم حدود 33 میلیون دلار در انتخابات ریاست جمهوری 2020 سرمایه گذاری کردند. یکی از اهداف اصلی آن ها جلوگیری از قوانین سختگیرانه علیه صاحبان اسلحه است.

در این شرایط، دموکرات های حاکم به ویژه طرفدار قوانین سخت گیرانه حمل اسلحه هستند، در حالی که جمهوری خواهان مخالف آن هستند. اما اکثریت نمایندگان سیاسی آمریکا علیه کشیدن دیوار قانونگذاری در مجلس سنای ایالات متحده در برابر این مسئله هستند. برای اجرای چنین پروژه ای اکثریت 60 درصدی در کنگره لازم است که وجود ندارد.

قاضی آمریکایی ممنوعیت حمل اسلحه با ظرفیت بالا را لغو کردخشونت با اسلحه بخشی از فرهنگ آمریکا

 

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • جزئیاتی از حمله به سایت اتمی ایران و کنسولگری ایران در سوریه از زبان دبیر شورای عالی امنیت /۵ پیشنهاد به نشست سن پترزبورگ
  • 5 پیشنهاد مهم دبیر شورای امنیت ملی ایران درباره امنیت اطلاعات/ احمدیان: تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است
  • هشدار دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به کشورهایی که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری خود را به رژیم صهیونیستی داده‌اند
  • تاکید کریمی‌قدوسی بر ادعایش: برای سوخت کلاهک هسته‌ای، جمهوری اسلامی «نصف روز» زمان لازم دارد!
  • کریمی قدوسی: برای تولید سوخت کلاهک هسته‌ای، «نصف روز» زمان لازم داریم
  • دادگاه عالی آمریکا درباره اسلحه ارواح تصمیم می‌گیرد
  • سخنگوی وزارت خارجه: موضوع استفاده از سلاح هسته‌ای هیچ جایگاهی در دکترین هسته‌ای و دفاعی کشور ندارد
  • حمله ایذایی اسرائیل ارزش چندانی نداشت و مسئولیت آن را هم نپذیرفتند/ به دنبال سلاح هسته ای نیستیم/ کسی که زیر میز دیپلماسی زد، آمریکا بود و نه ایران