Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی از راه اندازی کریدور بین المللی افغانستان-ایران-ترکیه خبر داد و گفت: قطار مسافری تهران-استانبول به زودی راه اندازی می شود. ۲۹ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۷ اقتصادی راه و مسکن نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم شهرام آدم نژاد، معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی محورهای تفاهم همکاری های حمل و نقلی بین ایران و ترکیه را اعلام کرد و با اشاره به پیگیری مصوبات اجرایی هشتمین اجلاس کمیسیون مشترک حمل و نقل جمهوری اسلامی ایران و ترکیه، از برنامه ریزی های مشترک برای راه اندازی و تقویت کریدور ترانزیتی افغانستان- ایران- ترکیه خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به مذاکرات گسترده در تقویت مسیر ترازیتی شرق به غرب اظهار کرد: در طول جلسات این دوره تاکید زیادی بر راه‌اندازی و تقویت کریدور ترانزیتی افغانستان- ایران- صورت گرفت و مقرر شد با محوریت ایران، صورتجلسه تاسیس این کریدور در آینده ای نزدیک برای ترکیه و افغانستان ارسال تا پس از آن در جلسه سه جانبه ای متن صورتجلسه نهایی شود.

وی یادآور شد: همچنین ارتقاء فعالیت‌های ترانزیتی کریدور ترکیه- ایران- قطر در چارچوب تفاهم‌نامه شهریور 1396 و اجرایی سازی کریدور اسلام آباد- تهران- استانبول (ITI) در دستور کار دو کشور قرار گرفت.

 مدیر کمیته حمل و نقل و ارتباطات بیست و هفتمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه گفت: در توسعه همکاری ها در حوزه حمل و نقل ترکیبی نیز مقرر شد قرارداد همکاری از طریق مجاری دیپلماتیک به طرف ایرانی ارسال شود تا مورد بررسی قرار گیرد.

آدم نژاد در خصوص مذاکرات حوزه حمل و نقل جاده ای گفت: برای اجرای ماده 7 موافقتنامه حمل و نقل جاده‌ای فی مابین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه،‌ دو طرف با برگزاری ‌نشست کمیته مشترک همکاری های حمل و نقل جاده ای دو کشور در سه ماهه دوم نیمه اول سال 2020 میلادی در تهران موافقت کردند.

 وی ضمن اشاره به ابزار خرسندی طرفین از راه اندازی قطار مسافری تهران – وان و تهران – آنکارا افزود: راه اندازی قطار مسافری تهران – استانبول در جلسه ای در سریعترین زمان ممکن در تهران مورد بررسی قرار خواهد گرفت. همچنین به منظور دستیابی به آمار جا به جایی یک میلیون تن بار در سال بین دو کشور جهت ادامه و تعمیق همکاریها در زمینه افزایش و توسعه حمل و نقل بار به وسیله ریل، طرفین موافقت کردند تا حمل و نقل میان ترکیه و کشورهای آسیای مرکزی از طریق مسیرهای ترانزیت ریلی ایران تسهیل شده و این مسیرها احیا شوند.

معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه از تفاهم دو کشور  در حوزه حمل و نقل دریایی خبر داد و اظهار کرد: دو طرف تمایل خود را برای جستجوی فرصت های همکاری در زمینه ایجاد و پیاده سازی تکنولوژی های پیشرفته جهت ساخت کشتی های تفریحی، تعمیرات و نگهداری کشتی،‌ بازیافت کشتی، لایروبی و اتوماسیون فرایندها و تهیه جانمایی ها اعلام کردند و مقرر شد چهارمین کمیته مشترک همکاری های بندری و دریایی بین دو کشور در سه ماهه اول سال 2020 در ترکیه برگزار شود.

به گزارش تسنیم بیست و هفتمین اجلاس مشترک همکاری های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه از 26 تا 29 شهریور ماه در آنکارا برگزار شد.

انتهای پیام/

R1012188/P/S7,81/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۷۰۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی به ایران می آید؟ | پیام جدید مدیرکل آژانس به تهران | واکنش به تهدید حملات هسته‌ای

به گزارش همشهری آنلاین، "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفت‌وگوها در این باره متعهد است. خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد.

او افزود: اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.
گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای(برجام)در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.

اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.
دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.


او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردیدها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند. او گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.


مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.
او بیان کرد:حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.

گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.


مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیزهای زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

کد خبر 846538 منبع: ایسنا برچسب‌ها رافائل گروسی هسته‌ای - آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خبر ویژه

دیگر خبرها

  • احمدیان: مشکل بزرگ‌تر در بقا و ثبات این کشورها خواهد بود
  • پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان
  • انجام مقدمات اعزام قطار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • چین:گشایش کریدور «واخان» با افغانستان را بررسی می‌کنیم
  • اطلاعیه راه‌ آهن درباره عدم مجوز قطار افغانستان ترکیه خلاف واقع است
  • انجام اقدامات لازم برای اعزام آزمایشی نخستین قطار ترانزیتی از افغانستان به ترکیه
  • اظهارنظر گروسی درباره هسته‌ای شدن ایران/ به تهران می‌روم
  • نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق
  • کریدور امن از تهران تا اسلام‌آباد
  • گروسی به ایران می آید؟ | پیام جدید مدیرکل آژانس به تهران | واکنش به تهدید حملات هسته‌ای