Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-19@08:41:29 GMT

بزرگترین مشتری نفتی عربستان چطور به زانو درمی‌آید؟

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۷۰۳۲۸

بزرگترین مشتری نفتی عربستان چطور به زانو درمی‌آید؟

آفتاب‌‌نیوز :

این حملات که باعث متوقف شدن تولید بیش از پنج میلیون بشکه در روز نفت عربستان سعودی شد، علاوه بر برانگیختن نگرانی نسبت به امنیت عرضه، آسیب پذیری اقتصادهای آسیایی در برابر اختلالات عرضه را برجسته کرد و ممکن است آنها را برای کاهش این آسیب پذیری به تکاپو بیاندازد.

حملات پهپادی به میدان نفتی خریص و تاسیسات پالایش ابقیق باعث شد تحلیلگران درباره قیمت نفت ۸۰ دلاری و حتی ۱۰۰ دلاری بسته به مدت زمانی که طول خواهد کشید تا فعالیت تاسیسات نفتی عربستان سعودی به وضعیت عادی برگردد، صحبت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال آخرین خبرها باعث پایین آمدن قیمت‌ها شد. شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی اعلام کرده که بیش از نیمی از تولید ۵.۷ میلیون بشکه در روز که در نتیجه حملات به تاسیسات نفتی متوقف شده بود، احیا شده است و پیش‌بینی کرد ظرفیت تولید نفت تا پایان سپتامبر به ۱۱ میلیون بشکه در روز و تا پایان نوامبر به ۱۲ میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

قیمت‌ها بلافاصله کاهش پیدا کرد و بسیاری از مردم در آسیا نفس راحتی کشیدند. آسیا بزرگترین مصرف کننده نفت عربستان سعودی است. طبق گزارش شرکت وود مک‌کنزی، واردکنندگان آسیایی حداکثر ۷۲ درصد از نفت این کشور را خریداری می‌کنند که به نرخ روزانه ۲.۵ تا ۲.۷ میلیون بشکه در روز نفت سبک و فوق سبک می‌رسد که گریدهای تولید شده در تاسیسات آسیب دیده هستند.

به دلیل این وابستگی به نفت وارداتی، هر بار افزایش شدید قیمت‌ها تاثیر فوری روی اقتصادهای آسیایی دارد به خصوص اگر آنها مانند اقتصاد هند با کندی رشد روبرو شده باشند. اما دلیل دیگر علاوه بر اختلال تولید که باعث نوسانات شدید قیمت‌ها می‌شود، احتمال بروز درگیری در خاورمیانه است.

در حال حاضر هند، ژاپن، کره جنوبی و همچنین چین در موقعیت دشواری قرار دارند. آمریکا در پی حملاتی که به تاسیسات نفتی عربستان سعودی صورت گرفت، ادعاهای واهی علیه ایران مطرح کرده و این کشورهای آسیایی را در موقعیت دشواری قرار داده است. به گفته میها هالی برنیک، تحلیلگر شرکت "وریسک مپل کرافت، انتظار می‌رود کره جنوبی و ژاپن تعادل محتاطانه‌ای میان منافع اقتصادی خود و همراهی با آمریکا برقرار کنند.

هند نیز یک اقتصاد آسیایی دیگر و واردکننده بزرگ نفت است که مطمئنا تلاش خواهد کرد امن‌ترین مسیر را در متوازن کردن منافع ژئوپلیتیکی متفاوت در پیش بگیرد. هند از همه به ایران نزدیک‌تر است و سابق بر این یکی از مشتریان بزرگ نفت ایران بوده است. این کشور با وجود این حقیقت که ناچار شده است به دلیل عدم تمدید معافیت از تحریم‌های نفتی آمریکا، خرید نفت ایران را کاهش دهد اما فعالانه تلاش دارد روابط گرم با همسایه‌اش را حفظ کند.

چین هم موضع خود را روشن کرده است. سخنگوی وزارت خارجه این کشور هفته جاری گفت چین مخالف هر گونه توسعه و تشدید منازعات است و از همه طرفین درگیر دعوت می‌کند از اقدامات بیشتری که به تشدید تنشهای منطقه ای منجر می شود، خودداری کنند.

چین تنها کشوری در آسیا است که برای حفظ تامین نفت مورد نیازش، فعالانه سرگرم بنای حضور نفتی بین‌المللی خود است. اکنون ژاپن، کره جنوبی و هند ممکن است لازم باشد الگوی این کشور را دنبال کنند. تولید داخلی برای کره جنوبی یا ژاپن گزینه نیست اما برای هند چنین گزینه‌ای وجود دارد با این حال گزینه سریع‌تر و ارزان‌تری نیست. ایجاد ذخایر استراتژیک و توسعه در نفت بین‌المللی و متنوع کردن منابع تامین نفت از دیگر گزینه‌های موجود هستند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، با این حال گفتن آن ساده به نظر می‌رسد. دلیل این که آسیا نفت زیادی از عربستان سعودی خریداری می‌کند ارزان‌تر بودن آن نسبت به نفت منابع دیگر است. توسعه نفتی بین‌المللی به سبک چین هم زمان و پول زیادی می‌طلبد. متنوع کردن منابع تامین نفت نیز به دلیل ملاحظات قیمت و دسترس پذیری آن به همین سادگی نیست. خبر خوب در این وضعیت پیچیده این است که احتمال تشدید رویارویی نظامی در خاورمیانه ‌اندک است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: تاسیسات نفتی عربستان قیمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۷۰۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید امیرقطر و ولیعهد عربستان سعودی بر جلوگیری از تنش در منطقه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، امیر قطر در تماسی تلفنی با ولیعهد عربستان درباره اوضاع منطقه‌ای و بین المللی به ویژه غزه گفتگو کرد.

در این گفتگو، امیر قطر و ولیعهد سعودی بر کاهش تنش و جلوگیری از گسترش درگیری در منطقه تاکید کردند.

امیر قطر و ولیعهد عربستان سعودی همچنین بر اهمیت آتش بس در نوار غزه و سرزمین‌های فلسطینی تاکید کردند.

روز گذشته نیز «سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهور کشورمان شامگاه دوشنبه در پاسخ به تماس تلفنی شیخ «تمیم بن حمد آل ثانی» ضمن تبریک عید سعید فطر به وی و مردم کشورش، با اشاره به تحولات اخیر منطقه مهمترین موضوع حال حاضر منطقه و حتی جهان را تداوم نسل‌کُشی بی‌رحمانه فلسطینیان غزه و ضرورت تلاش مؤثر برای متوقف کردن جنایات رژیم صهیونیستی دانست و افزود: کودک‌کُشی، نسل‌کُشی و جنایات هولناک صهیونیست‌ها در حالی با حمایت کامل آمریکا و برخی کشورهای غربی تداوم یافته است که مردم مظلوم و مقتدر غزه با مقاومت خود همچنان پیروز میدان هستند.

شیخ «تمیم بن حمد آل ثانی» نیز در این مکالمه تلفنی ضمن تبریک متقابل عید فطر، روابط دو کشور را بر اساس اعتماد عالی متقابل میان سران دو کشور، متمایز و ممتاز توصیف و تصریح کرد: ایران و قطر در همه احوال و شرایط پشتیبان و حامی یکدیگر بوده و هستند.

امیر قطر با اشاره به تلاش کشورش برای محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق افزود: امروز شاهد بالاترین سطح همگرایی جهانی و مردمی در حمایت از آرمان فلسطین هستیم و رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند با متشنج‌کردن اوضاع، افکار عمومی جهانی را از جنایات خود در غزه منحرف کند.

وی درایت جمهوری اسلامی ایران در طراحی و اجرای پاسخ به جنایت رژیم صهیونیستی را ستود و آن را حاوی پیامی واضح و روشن برای همگان دانست.

از سوی دیگر، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا موسوم به پنتاگون اعلام کرده است که ما نمی‌خواهیم شاهد جنگ با ایران باشیم، اما اقدامات لازم را برای حفاظت از اسرائیل انجام خواهیم داد.

سخنگوی پنتاگون همچنین افزود که ما در تلاش هستیم تا از یک جنگ همه جانبه در خاورمیانه جلوگیری کنیم.

همزمان، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در سخنانی اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در تلاش است جنگی منطقه‌ای به راه بیاندازد.

اردوغان افزود: نتانیاهو و سرکردگان اسرائیل به تنهایی مسؤول تنش اخیر در خاورمیانه هستند. نتانیاهو تلاش می‌کند برای باقی‌ماندن در مقام نخست‌وزیری جنگ را به درازا بکشاند.

رئیس جمهور ترکیه گفت: حمله به کنسولگری ایران در دمشق اقدام اخیر اسرائیل بود، اما کشورهایی که در این رابطه سکوت اختیار کردند، به حمایت از اسرائیل شتافتند.

اردوغان ادامه داد: ما اجازه نداده‌ایم هیچ تجهیزاتی که امکان استفاده در زمینه نظامی را داشته باشد به اسرائیل فروخته شود. موضع ما در قبال حمله اسرائیل به نوار غزه ثابت است.

از طرف دیگر، روزنامه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی با اشاره به تعمیق انزوای بین المللی رژیم صهیونیستی هشدار داد که همکاری با آمریکا و دیگر متحدان این رژیم در صورت عدم تغییر سیاست‌های کابینه اسرائیل امکان‌پذیر نخواهد بود و این روند چهره تل‌آویو را در دنیا مخدوش می‌کند.

این گزارش با اشاره به اینکه رژیم اشغالگر در یک انزوای بین‌المللی به سر می‌برد، تاکید کرد که این انزوا، در صورتی که اسرائیل سیاست‌های خود را به صورت ریشه‌ای تغییر ندهد، به پایان نخواهد رسید.

عوزی برعام وزیر اسبق امور داخلی و عضو سابق کنیست رژیم صهیونیستی در مقاله خود در این روزنامه به همکاری آمریکا و متحدان این رژیم با تل‌آویو اشاره و تاکید کرد که این همکاری دائمی نیست و تنها در مواقع بحران ایجاد می‌شود. اسرائیل نمی‌تواند خود را فریب داده و تصور کند که همیشه می‌تواند روی این همکاری‌ها حساب کند، اسرائیل به سرعت در حال از دست دادن اعتبار بین‌المللی خود در جهان است.

کد خبر 6080458

دیگر خبرها

  • چرا سعودی‌ها بازیگردان بازار نفت جهان هستند؟/ سه «بزرگترین» نفتیِ دنیا در عربستان
  • تلویزیون عربستان: ایرانی‌ها در صورت حمله اسرائیل، منطقه را به آتش می‌کشند!
  • عربستان در حال تغیر چهره خود است، اما آیا حقیقت دارد؟
  • جزائر الیاسات؛ چالش مرزی عربستان سعودی با امارات
  • تاکید امیر قطر و بن سلمان بر لزوم آتش‌بس در غزه
  • تاکید امیرقطر و ولیعهد عربستان سعودی بر جلوگیری از تنش در منطقه
  • عربستان: جهان کشتار ۳۳هزار انسان را در غزه نادیده گرفت
  • وزیر خارجه عربستان: خواهان نزاع بیشتر در منطقه نیستیم
  • عربستان: جهان کشتار ۳۳ هزار انسان را در غزه نادیده گرفته است
  • عربستان: جهان کشتار ۳۳هزار انسان را در غزه نادیده گرفته است