Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-23@12:18:23 GMT

نتانیاهو در «برزخ سیاسی» به سر می‌برد

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۷۷۰۳۸

«احمد بخشایشی اردستانی» تحلیلگر مسائل بین‌الملل در تشریح آخرین وضعیت نتایج انتخابات زودهنگام اسرائیل و سناریوهای پیش‌رو برای تشکیل دولت ائتلافی در گفت‌وگو با ایلنا اظهار کرد: واقعیت این است که جامعه اسرائیل یک جامعه شیشه‌ای است؛ به این معنا که جامعه به دلیل ناهماهنگی‌هایی که میان احزاب، قومیت‌ها و همچنین شکاف میان دولت و ملت، به یک چند قطبی شکننده تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبیعی است که این اتفاق از دولت و سیاستمداران نشأت می‌گیرد. اثبات این موضوع کاملاً راحت و روشن است. شما به راحتی می‌بینید که طی چندین سال گذشته کابینه رژیم صهیونیستی مدام در حال نوسان‌های مختلف بوده و اصالتاً دولت ائتلافی روی کار می‌آید. دولت ائتلافی در اسرائیل به این معناست که اختلاف میان احزاب بالا رفته که چندپارگی در جامعه را تقویت می‌کند و در نهایت باعث می‌شود یک حزب به صورت کامل نتواند تشکیل دولت دهد و در نهایت به دولت ائتلافی بسنده می‌کنند.

وی ادامه داد: جناح راست افراطی در اسرائیل به رهبری نتانیاهو و همچنین ائتلاف آبی و سفید به رهبری بنی گانتس که به عنوان جناح چپ حساب می‌شود به هیچ وجه نمی‌توانند ۱۲۰ کرسی کنست را به صورت مستقل کسب کنند. هر حزبی که بخواهد به صورت مستقل دولت را تشکیل دهد به ۶۱ کرسی نیاز دارد که اتفاق افتادن این حالت کاملاً دور از نظر است؛ چراکه شکاف‌ها و اختلاف‌های سیاسی و اجتماعی در سرزمین‌های اشغالی مانع از این اتفاق شده است. بحث فعلی این است که حزب آبی و سفید ۳۳کرسی را از آن خود کرده و حزب لیکود ۳۲ کرسی را کسب کرده اما برای هر دو جناح ائتلاف‌سازی مشکل است. بحث بر سر این بود که احتمالا بنی گانتس با نتانیاهو ائتلاف کند که روز گذشته این احتمال توسط گانتس طی نشست خبری رد شد و اوضاع را پیچیده‌تر کرد. در اینجا حزبی که بالاترین کرسی را کسب کرده از سوی رئیس‌ اسرائیل مامور تشکیل کابینه خواهد شد و این به معنای حاشیه‌نشینیِ موقت نتانیاهو است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه احتمال دارد بنی‌گانتس در تشکیل دولت با مشکل جدی مواجه شود، گفت: طبیعی است که اگر حزب آبی و سفید بخواهد ائتلاف تشکیل دهد و دولت را مستقر کند باید با احزابی مانند اعراب یا حزب شاس وارد گفت‌وگو شود که این امر هم بسیار مشکل است؛ چراکه خواسته هر کدام از آنها متفاوت است و جمع شدن آن حول یک محور واحد، نیاز به زمان دارد. اگر بنی گانتس نتواند دولت ائتلافی تشکیل دهد بدون شک حزب دوم که بیشترین کرسی را به دست آورده از سوی رئیس‌ رژیم صهیونیستی مسئول تشکیل کابینه خواهد شد. در اینجا نتانیاهو مامور تشکیل دولت می‌شود و احتمال آنکه با حزب اسرائیل خانه ما به رهبری آویگدور لیبرمن ائتلاف کند زیاد است. در اینجاست که احتمال دارد نتانیاهو از مرگ حیات سیاسی خود جلوگیری کند و مجدداً به متن رویدادهای اسرائیل بازگردد.

بخشایشی اردستانی افزود: عمده دلیل اینکه گفته می‌شود نتانیاهو در «برزخ سیاسی» گیر افتاده، همین موضوع است. او نه تنها نتوانست دولت مستقل تشکیل دهد بلکه حالا باید منتظر نتایج اقدام رقیب خود در تشکیل دولت ائتلافی بماند. بدیهی است که اگر بمی گانتس در زمان مقرر نتواند دولت تشکیل دهد او به میدان می‌آید و در اینجاست که تا حدودی خطر، برجسته می‌شود؛ چراکه لیبرمن اعلام کرده که حاضر است با نتانیاهو و حزب لیکود وارد ائتلاف شود و این به معنای جمع دو حزب بسیار افراطی در تل‌آویو است. نکته دیگر این است که اگر بنی گانتس بتواند آراء سرگردان را به نفع خود مدیریت کند و دولت ائتلافی تشکیل دهد، آن وقت احتمال دارد نتانیاهو به دلیل مفتوح بودن پرونده‌های فساد مالی وارد زندان شود. از این منظر اگر تشکیل کابینه (در صورت عدم موفقیت گانتس به تشکیل دولت ائتلافی) با مشکل روبه‌رو شود، نتانیاهو تمام تلاش خود برای فرار از زندان را به کار خواهد بست.

وی در پایان خاطرنشان کرد: لیبرمن یک تندروی روس‌تبار است و در صورت ائتلاف با نتانیاهو باید منتظر این باشیم که معامله قرن وارد فاز جدید شود؛ چراکه هر دو نفر (نتانیاهو و لیبرمن) رابطه خوبی با ترامپ دارند. نکته قابل توجه که نباید از نظر پنهان بماند این است که اگر بنی‌گانتس موفق به تشکیل دولت شود، افراط‌گرایی تا حد بسیار محدودی تعدیل می‌شود و با فساد اقتصادی مبارزه خواهد کرد اما فراموش نکنید که او یک نظامی است و راهبرد نظامی‌ها در مورد ایران، مقاومت فلسطین و به طور کلی موجودیت اسرائیل کاملاً مشخص است. نباید انتظار داشته باشیم که با روی کار آمدن گانتس همه‌چیز به یکباره آرام شود و اوضاع فروکش کند؛ چراکه ساختار سیاسی و امنیتی اسرائیل قائل به شخص نیست. بنابراین فکر نمی‌کنم جامعه اسرائیل توان برگزاری مجدد انتخابات را داشته باشد و به همین جهت یکی از دو حزب باید ائتلاف را شکل دهند. مگر آنکه اوضاع وخیم شود و حزب آبی و سفید با لیکود (بدون حضور نتانیاهو) وارد ائتلاف شود.      

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۷۷۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور پُر شور در دور دوم انتخابات سبب تشکیل «مجلس کارآمد» می‌شود

«لطف‌الله فروزنده» فعال سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اهمیت دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی جایگاهی ویژه در نظام و قانون اساسی دارد؛ نمایندگان مجلس مسائل کشور را مورد بررسی قرار داده و با قانون‌گذاری و نظارت خود، ریل‌گذاری می‌کنند.

وی ادامه داد: با توجه به جایگاه مهم مجلس شورای اسلامی، باید نمایندگانی وارد مجلس شوند که مردمی و پاک‌دست هستند؛ بنابراین در این راستا مهم‌ترین نقش را مردم بر عهده دارند و این مردم هستند که باید نمایندگانی با این ویژگی‌ها را انتخابات کنند.

فعال سیاسی تصریح کرد: در دور اول انتخابات مجلس شاهد حضور پُر شور مردم بودیم و ان‌شاء الله در دور دوم نیز شاهد حضور حداکثری مردم پای صندوق‌های رأی خواهیم بود.

فروزنده با بیان اینکه حضور در انتخابات حق قانونی مردم و تکلیفی برای آن‌هاست، ادامه داد: حضور پُر شور مردم و انتخاب نمایندگان اصلح باعث می‌شود مجلس کارآمد تشکیل شود.

وی با اشاره به اولویت مجلس دوازدهم تصریح کرد: در حال حاضر مهم‌ترین مساله کشور موضوعات اقتصادی است. همانگونه که رهبر معظم انقلاب شعار سال را به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردند، مجلس هم باید در این راستا گام بردارد. برخی قوانین برای جهش تولید وجود دارد و در برخی زمینه‌ها هم باید قانونگذاری صورت بگیرد.

فعال سیاسی اظهار کرد: در بُعد سیاسی و بین‌المللی هم پس از انجام عملیات دفاعی ایران علیه رژیم صهیونیستی، فضای ویژه‌ای برای ما ایجاد شده است؛ لذا مجلس شورای اسلامی باید ظرفیت‌ها و سیاست‌های لازم را فراهم کند تا دولت‌مردان بتوانند در صحنه بین‌المللی، دیپلماسی فعال داشته باشند.

فروزنده تصریح کرد: امروز در سایه عملیات «وعده صادق» فضای اقتدار و انسجام و وحدت در کشور ایجاد شده که طبیعتاً مجلس شورای اسلامی باید این مهم را تقویت کند.

وی کمک به دولت را از اولویت‌های دیگر مجلس دانست و افزود: علی‌رغم همه چالش‌هایی که از دوره قبل باقی مانده، دولت سیزدهم در حال تلاش و کوشش جهت رفع مشکلات کشور است؛ لذا مجلس آینده باید با دولت همکاری لازم را داشته باشد.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ در ۲۰۸ حوزه انتخابیه سراسر کشور برگزار شد که انتخابات ۲۱ حوزه به مرحله دوم کشیده شد. قرار است دور دوم انتخابات مجلس روز ۲۱ اردیبهشت برگزار شود.

کد خبر 6084223 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • نتانیاهو بقای اسرائیل را به خطر می اندازد/ ما یک قدم با شکست کامل فاصله داریم
  • یک پژوهشگر : نتانیاهو بقای اسرائیل را به خطر می اندازد/ شکست او در طول جنگ تصادفی نیست؛ این میوه تلخ چندین سال سیاست های فاجعه بار است
  • یووال نوح هراری: نتانیاهو بقای اسرائیل را به خطر می اندازد/ شکست او در طول جنگ تصادفی نیست؛ این میوه تلخ چندین سال سیاست های فاجعه بار است/ ما یک قدم با شکست کامل فاصله داریم/ متحدان ما یکی یکی از آنچه در غزه می‌گذرد وحشت زده شده‌اند
  • حمله اسرائیل به ایران نمادین بود | نتانیاهو به متحدانش لگدپرانی می کند
  • حضور پُر شور در دور دوم انتخابات سبب تشکیل «مجلس کارآمد» می‌شود
  • گانتس: هنوز اهداف جنگ خود را محقق نکرده‌ایم
  • آدرس غلط سی ان ان / تلاش برای تطهیر کاخ سفید
  • اندیشکده آمریکایی: روسیه خود را برای جنگ با ناتو آماده می‌کند
  • ادعای مهم اندیشکده آمریکایی؛ روسیه خود را برای یک جنگ بزرگ آماده می‌کند
  • هنیه: موضع اسرائیل علیه ترکیه، «وقاحت سیاسی» است