Web Analytics Made Easy - Statcounter

محدوده کاوش و خاکبرداری شامل  ۱۰ ترانشه در ابعاد ۱۰ در ۱۰ متر، بزرگترین محوطه کاوش در سطح کشور است که خلاء تحقیقات پیشین مسجد جمعه را برطرف کرده است. ۳۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۵:۴۲ استانها اردبیل نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، مسجد جامع عتیق اردبیل معروف به جمعه مسجد از جمله آثار تاریخی مهم شهر اردبیل از عصر سلجوقی است که در 28 خرداد ماه سال 1315 /18 ژوئن 1936 به شماره 248 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیشینه‏ تحقیقات باستان‏شناسی در محوطه باستانی و مسجد جمعه به سال های 1353 و 1357 و 1367 و 1374 می‏‌رسد.

ناگفته‌های کاوش معماری دست‌کند و غارهای زیرزمینی «گنزق» در سرعینسبکی از خاکسپاری در اردبیل کشف شد؛ تداوم کاوش در قدیمی‌ترین مسجد شهراردبیل|‌ واکاوی و مطالعه پیشینه شهر« ایردی موسی» سرعین آغاز شد

 

مسئول هیئت کاوش طرح پژوهشی این دوره از کاوش‏‌های باستان‏‌شناختی در محوطه باستانی مسجد جمعه را با هدف تکمیل تحقیقات میدانی پیشین و لایه‌نگاری توالی دوره ها و یازنگری عرصه و حریم قبلی و تاریخ‌گذاری شکل‏‌گیری و توسعه مسجد و برنامه‌ریزی جهت ساماندهی و مهیا نمودن زیرساخت‌های گردشگری مذهبی در راستای اقتصاد گردشگری و تدوین برنامه های حفاظتی راهبردی مسجد و محوطه بیان می‌کند و می‌گوید: «بی تردید اطلاعات حاصل از داده‏‌ها و مدارک باستان‏شناسی در کنار بهره مندی از اسناد و منابع تاریخی نه تنها در تکمیل خلاء تحقیقات پیشین محوطه تاریخی مسجد جمعه و تاریخ فرهنگ و تمدن شهر اردبیل در دوره‏های قبل از اسلام و عصر اسلامی موثر خواهد بود بلکه در تحلیل معمارانه و باستان‏‌شناسانه اثر مذهبی مورد نظر و سیر تحول معماری آن نقش اساسی خواهد داشت.»

حسن یوسفی می‌افزاید: « مهم ترین یافته باستان شناختی تا این لحظه کاوش کشف بقایای معماری شبستان غربی شامل ستون های متعدد این بخش است. براساس شیوه ی ساخت یادآور ستون های مساجد ماقبل سلجوقی(سده‌های سوم و چهارم هجری) از جمله تاریخانه دامغان و مسجد جامع نایین است و علاوه بر مشخص شدن نقشه مسجد سمت غربی مسجد جمعه، مواد فرهنگی مکشوفه قطعات سفالی متعدد متعلق به دوره های سلجوقی تا عصر قاجاریه است. یکی از مهم‌ترین یافته‌های تاریخی سنگ حجاری محرابی که مزین به کلمه متبرک الله می‌باشد.»

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل نیز با بیان اینکه بزرگترین محوطه کاوش کشور در جمعه کسجد اردبیل در حال مطالعه و انجام عملیات است، می‌گوید: «محدوده کاوش و خاکبرداری شامل  10 ترانشه در ابعاد 10 در 10 متر است که به مدت بیش از دو ماه است با نظارت هیات کاوش در حال حفاری و مستندنگاری است.»

نادر فلاحی به انجام 9 پروژه کاوش در 17 ماه گذشته در سطح استان را خاطرنشان کرده و اذعان می‌کند: «انجام این تعداد کاوش در کشور بینظیر بوده و این مطالعات باعث پرشدن خلاهای بسیاری در داشته‌های علمی را منجر شده است.»

جمعه مسجد اردبیل یکی از محلات قدیمی مرکز شهر است که تعیین تکلیف این محوطه و ساماندهی آن از مطالبات مردم استان و محققان بود.

گزارش از بهرام آدشیرین پور

انتهای پیام/

 

R41374/P/S6,49/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۷۷۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم اولین سالگرد شهادت آیت الله سلیمانی در زاهدان برگزار می شود

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید محمدرضا ثبوتی گفت: براساس برنامه ریزی صورت گرفته، مراسم بزرگداشت شهید آیت الله عباسعلی سلیمانی روز دوشنبه دهم اردیبهشت ماه با حضور فرزندان شهید، در محل مسجد جامع شهر زاهدان برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: این مراسم از ساعت ۹و۳۰ تا ۱۱و۳۰ دقیقه در محل مسجد جامع شهر زاهدان برگزار خواهد شد.

کد خبر 6086672

دیگر خبرها

  • لحظه دوست داشتن و دوست داشته شدن، لحظه واقعی زندگی است
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • حکمت الله ملاصالحی مؤسس فلسفه باستان شناسی است
  • از ابتدا پیوند عمیقی میان فلسفه و باستان شناسی وجود داشته است
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی حیله ور
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور
  • مراسم اولین سالگرد شهادت آیت الله سلیمانی در زاهدان برگزار می شود
  • کشف کلاه‌خود ۲۵۰۰ ساله
  • برج حاشیه باغ گیاه‌شناسی ایران با ورود رییس‌جمهوری کوتاه آمد
  • ورود پژوهشگران ایرانی به «باستان شناسی جنایی» برای نخستین بار