Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-25@14:17:21 GMT

دست‌های کوچک، قلب‌های بزرگ

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۷۷۵۸۴

دست‌های کوچک، قلب‌های بزرگ

باز هم خبری در راه است. دست در دست هم و در کنار هم صف‌ها بسته می‌شود. هر کس وظیفه‌ای را به گردن می‌گیرد. آب تصفیه، چای، استکان، قند، سیم، تیر چوبی... باز حماسه‌ای در راه است؛ حماسه‌ای که جوانان خالق اصلی آن هستند و در این میان کودکان نیز نقش مهمی را بر عهده می‌گیرند.

محرم در سرزمین سیلاب

هنوز آثار سیلاب از در و دیوار شهر و روستاهای حمیدیه پاک نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز ترک دیوار خانه زهرا ترمیم نشده است و هنوز هستند کودکانی که برای لمس دوباره خانه‌هایشان لحظه‌شماری می‌کنند. اینجا حمیدیه است؛ سرزمینی که بعد از حماسه سیلاب اخیر، حالا موکب‌های کوچک و ساده کودکان و نوجوانانش حرف اول را می‌زند.

رئیس شورای روستای گمبوعه بزرگ از وجود ۲ موکب ثبت شده و بیش از ۱۰ موکب خودجوش در این روستا خبر می‌دهد؛ موکب‌هایی که متولی آنها کودکان و نوجوانان روستا هستند و با هزینه همین کودکان نیز اداره می‌شوند. «عزیز عبودی» می‌گوید: دهیاری و شورا در برق‌کشی و تامین کمک‌های مردمی به این موکب‌های خودجوش کمک می‌کنند و با سرکشی و شرکت در مراسم این کودکان و نوجوانان انگیزه خدمت به زائران و زنده نگه داشتن حماسه حسینی را در آنها پایدار می‌کند.

غروب که می‌شود

محمد ۱۰ سال دارد. پول توجیبی او در دهه محرم صرف کمک به موکب روستایش می‌شود. همین که پرتو زرد و نارنجی خورشید بر چهره روستا می‌افتد، کودکان به سوی موکب رهسپار می‌شوند. آتش به راه می‌افتد و بساط چای و قهوه چیده می‌شود. صدای اذان که بلند شود، کودکان به نوبت برای نماز به سوی مسجد می‌روند. نماز که تمام شود، عزاداران به سمت موکب کودکان راهی می‌شوند. «ماجورین» کلمه‌ای است که کودکان در طول شب بارها از عزاداران می‌شنوند. بوی زغال در فضا می‌پیچد. وقتی ردیف استکان‌های کمرباریک در سینی جای می‌گیرد، یعنی چای تازه‌دم زغالی آماده است. کودکان هر کدام به کاری مشغول می‌شوند: یکی چای می‌ریزد و دیگری آب و شربت تعارف می‌کند. «عباس» صدای بلندگو را بلند می‌کند و قطرات اشک را از گوشه چشمش پاک می‌کند.

مسیر خسرج؛ تکرار حماسه حسینی

جاده خسرج هنوز بالا و پایین دارد و خودروها به سختی آن را طی می‌کنند اما مسئول ستاد عتبات عالیات شهرستان حمیدیه از برپا شدن ۱۲ هیات در این مسیر در محرم امسال خبر می‌دهد. «محمد مظلوم‌زاده» می‌گوید: کلمه «موکب» برای محل‌هایی به کار می‌رود که ظرف ۱۵ روز قبل تا بعد از اربعین پذیرای زائران عتبات عالیات از سراسر کشور است. موکب‌ها مجوز و بیمه دارند و تحت نظارت کمیته بازرسی هستند. مبالغی نیز به حساب آنها واریز می‌شود که مدیر و مدیر مالی موکب حق برداشت آن را دارند. وی ادامه می‌دهد: به ایستگاه‌های صلواتی که به صورت خودجوش در شهرها و روستاها برپا می‌شوند، «هیات» گفته می‌شود که با کمک‌های مردمی اداره می‌شوند و متولی اغلب آنها جوانان و به خصوص نوجوانان و کودکان هستند.

هیات‌های کوچک عاشق

«کرار» فلاکس چای را از دستان مادرش می‌گیرد و یک میز کوچک چوبی را آماده می‌کند. او می‌خواهد امسال یک موکب کوچک برپا کند و با چای تازه‌دم خستگی را از تن عزاداران بیرون کند. «اَسرا» فقط ۳ سال دارد. او که انگار به پویش «نه به پلاستیک، نه به ظروف یکبارمصرف» پیوسته است، با لیوان‌های شیشه‌ای به عزاداران روستایش شربت خنک تعارف می‌کند. امثال هیات‌های کوچکِ اسرا و کرار بسیارند؛ هیات‌هایی که یک نفر از صدها زائر پذیرایی می‌کند و صاحب آن دست‌های کوچکی هستند که عشق حسین(ع) در آنها موج می‌زند.  

کد خبر 455643 برچسب‌ها استان خوزستان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۷۷۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنایع کوچک روستایی در استان همدان توسعه می‌یابد

رئیس جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه استفاده از دانش‌‌بنیان در تولیدات دامی همدان ضرورت دارد، گفت: امسال صنایع کوچک روستایی در استان توسعه می‌یابد. - اخبار استانها -

رضا بهراملو در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار‌ داشت: استفاده از علوم کاربردی و پژوهش‌های تحقیقاتی بر پایه دانش‌بنیان و استفاده از آنها در زمینه‌های اصلاح دام، افزایش تولید دام و غیره می‌تواند یکی از عوامل مهم در جهش تولید در استان همدان باشد.

وی با اشاره به گستردگی جهاد کشاورزی و مسئولیت آن در تولیدات موادغذایی که دام، محصولات زراعی و باغی، مراتع، تولید گوشت و غیره را شامل می شود، افزود: در استان همدان باید از عدد تکراری تولید سالانه محصولات کشاورزی فاصله بگیریم و به تولید 5 میلیون تن محصول سالم و با کیفیت دست یابیم.

رئیس جهاد‌کشاورزی استان همدان با تاکید بر اینکه توسعه صنایع کوچک روستایی نیز از برنامه‌های دیگر امسال است بیان کرد: در این حوزه استقبال همه جانبه وجود دارد و باید عملیاتی شود به نحوی که روستاهای استان مولد و صنایع کوچک روستایی راه‌اندازی شود.

بهراملو تاکید کرد: با این طرح راه‌اندازی دامداری‌های کوچک روستایی 50 راسی، کشت گیاهان دارویی، صنایع تبدیلی با بعد خانگی، تولید نان کامل، گلخانه‌های کوچک مقیاس 300 مترمربعی و ایجاد صنایع لبنی روستایی با مشارکت مردم، روستاییان و کشاورزان در دستور کار است.

وی با اشاره به اینکه هدف جهاد کشاورزی افزایش سرمایه دامی برای وابسته نبودن به دیگر کشورها است، تاکید کرد: در تلاش هستیم با برنامه ریزی و همراهی بانک‌ها مشکلات مربوط به ارائه تسهیلات کم بهره به دامداران را مرتفع و با سوق دادن دانش‌بنیان‌ها به سمت فعالیت در حوزه دامداری کیفیت تولیدات دامی استان را افزایش دهیم.

رئیس جهاد‌ کشاورزی استان همدان همچنین با بیان اینکه بیش از 960 واحد دامداری سنگین در استان همدان فعال هستند که 378 مورد آنها شیری و مابقی آن گوشتی است، گفت: استان همدان نیز با برخورداری از آب و هوا، مراتع و چراگاه‌ها و شرایط جغرافیایی مطلوب، دارای زمینه‌های بسیار مناسبی برای فعالیت در این زمینه است که همت علاقمندان در کنار حمایت و همکاری مسئولان را می‌طلبد.

بهراملو در پایان تاکید کرد: استفاده از روش‌های نوین پرورش دام، اصلاح نژاد، بهبود تغذیه دام‌ها و ثبت مشخصات در رکوردگیری گاوهای شیری به منظور شناسایی دام‌های برتر از نظر ژنتیکی، از جمله اقدامات سودآور در عرصه دامپروری است که می‌توان با پرداختن به آن اقتصاد این بخش را تقویت و درآمدزایی روستاییان را افزایش داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چه شد که مغز و هیکل انسان امروزی انقدر کوچک شد؟!
  • کشف شگفت‌انگیز دانشمندان: این سیارک تکه‌ای از ماه است!
  • (تصاویر) آستیپالیا؛ جزیره‌ای دیدنی در یونان با ۳ هزار نفر جمعیت
  • فارن افرز: چرا قدرت بزرگ‌تر همیشه در ژئوپلیتیک بهتر عمل نمی‌کند؟
  • صنایع کوچک روستایی در استان همدان توسعه می‌یابد
  • درس بزرگ کودکان و زنان غزه به تاریخ
  • رونمایی از کوچک‌ترین مدل هوش مصنوعی مایکروسافت
  • تردستی با دست های کوچک
  • ژاپن برق خورشیدی را از فضا تامین می‌کند
  • جزییات پویش های شهرداری تهران در نوروز و ماه رمضان | وقتی جشن‌های بزرگ برای کودکان و نوجوانان برگزار شد