Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-20@04:27:13 GMT

چه گروهی می‌خواهد جامعه روحانیت را کنار بزند؟

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۷۸۷۱۸

چه گروهی می‌خواهد جامعه روحانیت را کنار بزند؟

غلامرضا مصباحی‌مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز پیش از این گفته بود که ما نمی‌توانیم به احزاب و جریان‌های اصولگرا اصرار یا التماس کنیم که برای وحدت سراغ ما بیایند یا ما را محور وحدت قرار دهند.

به گزارش شرق، حالا حسن بیادی فعال سیاسی اصولگرا هم گفته است: هر گروهی از اصولگرایان که تمایلی برای ورود جامعه روحانیت مبارز به مباحث انتخاباتی ندارند، مسئول و مقصر اصلی انشقاق و در پی آن شکست احتمالی اصولگرایان در انتخابات آینده معرفی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جامعه روحانیت مبارز بار‌ها در این سال‌ها تلاش کرده به روز‌های اوج خود بازگردد؛ به زمانی مانند دهه‌های ۶۰ و ۷۰ که هم تک‌محور وحدت در جناح راست آن زمان بود و هم فهرست‌های انتخاباتی زیر نظر او بسته می‌شد. بیادی دبیرکل جمعیت آبادگران جوان ایران اسلامی با بیان اینکه البته خبر‌هایی مبنی بر به حاشیه کشیده شدن جامعه روحانیت مبارز شنیده می‌شود، تأکید کرد: باید گفت: اگر اصولگرایانی که در حال تدارک فعالیت‌های انتخاباتی اصولگرایان هستند، به اعضای جامعه روحانیت مبارز بی‌توجهی کنند و آن‌ها را از مناسبات انتخاباتی حذف کنند، شک نکنید اصولگرایان با چند لیست مختلف وارد فضای انتخاباتی خواهند شد که شکست‌شان در چنین حالتی قطعی است.

جامعه روحانیت اخیرا اعلام کرده بود که یک مدل و الگوی انتخاباتی برای انتخابات مجلس آتی در نظر دارد که اجرائی شدن آن منوط به خواست و هم‌گرایی جریان‌های اصولگرایی ذیل چتر این جامعه است. اگرچه درباره جزئیات این الگو و مدل هیچ وقت صحبتی نشده است. به نظر می‌رسد به جز جبهه پیروان خط امام و رهبری و یکی، دو شکل کم‌اثر اصولگرا جریان‌های دیگر چندان تمایلی به رفتن ذیل چتر جامعه روحانیت ندارند.

جامعه روحانیت در این سال‌ها صرفا یک عضو با رأی برابر در جریان‌های ائتلافی بوده و نظرش قاطع و ساطع نبوده است تا جایی که وقتی فهرست اصولگرایان تهران در انتخابات مجلس فعلی از ورود به پارلمان باز ماند، سخنگوی جامعه روحانیت گفت که ما می‌دانستیم این فهرست رأی نمی‌آورد، اما چاره‌ای جز تمکین نداشتیم، چون فقط یک حق رأی داشتیم! همان زمان جبهه پایداری و جریان‌های نزدیک به او سهم قابل توجهی بیش از وزن و جایگاه خود در فهرست گرفته بودند سهمی که با اعتراض برخی چهره‌های قدیمی و سنتی‌تر اصولگرا مانند حسن غفوری‌فرد که از فهرست جا مانده بود روبه‌رو شد... همان وقت تلویحا گفته شد که جبهه پایداری تهدید کرده بود در غیر این صورت بازی را بر هم زده و با فهرست جدا خواهد آمد.

به نظر می‌رسد مورد مشخص مورد اشاره بیادی ماجرای کنارزدن جامعه روحانیت جبهه پایداری است که علنا نه تنها در جلسات شورای وحدت شرکت نمی‌کند بلکه به روند ائتلاف هم می‌تازد و معتقد است برای خود یک الگو و مدل وحدت دارد که انتظارش این است که دیگر اصولگرایان از مدل وحدت او پیروی کنند. قائم‌مقام این جبهه اخیرا در حمله تندی به اصولگرایان گفته بود: در فهرستی که اصولگرایان را معرفی کردیم، طرفدار برجام را گذاشته‌ایم کنار مخالف صددرصد برجام و به مردم دادیم که به ما رأی بدهید. مردم می‌گویند شما اصولگرا‌ها دکان باز کرده‌اید یا ما را مسخره کرده‌اید یا واقعا اعتقادتان است که در موضوعی مانند برجام به یک همفکری نرسیده‌اید. به این برادران می‌گوییم این فهرست رأی نمی‌آورد، در جواب به ما گفتند بازی‌به‌هم‌زن هستید. نتیجه حرف‌نزدن ما چه شد؟ آنجایی که حرف زدیم و از ارزش‌ها دفاع کردیم و فهرستی روبه‌روی هم دادیم، ۱۶، ۱۷ نفر از فهرست جبهه پایداری وارد مجلس شد، اما آنجایی که سکوت کردیم، شکست خوردیم. در آخرین دوره مجلس انتقاد ما به فهرست واحد اصولگرایان این بود که چرا باید سهم‌خواهی شود یا چرا فردی که کسی آن را نمی‌شناسد، فقط به این دلیل که از فلان حزب است باید وارد فهرست شود؟ یا دست کم کف اصولگرایی را نداشته باشد، اما ما گفتیم اگر ما بازی‌به‌هم‌زن هستیم؛ پس سکوت می‌کنیم که نتیجه‌اش شکست همه ۳۰ نفر بود. متأسفانه ادعای اصولگرایی داریم، اما طبق اصول عمل نمی‌کنیم، شکست‌ها و ضعف‌هایمان هم از اینجاست، بالاخره اصولگرایی چه چیزی برای انتخابات و... دیکته می‌کند. برای مثال فردی که اهل لابی و جزء اصولگرا‌ها بوده، در فتنه هم به آقای موسوی رأی داده است. شما انتظار دارید بنده و ایشان برای فهرست انتخاباتی به یک فهرست واحد برسیم.... وقتی لیدر فهرست اصولگرا‌ها در انتخابات قبلی و الان ادعایی هم دارد، از برجام دفاع کرده است و این‌قدر فهم سیاسی نداشته که این برای نظام خسارت است. ما آدم‌بده می‌شویم، ما بازی‌به‌هم‌زن می‌شویم؛ چون می‌گوییم نمی‌شود و آن دوست اصولگرا هم امضای کری را به عنوان تضمین قبول می‌کند».

زمان تسویه‌حساب درون نظام نیست
غلامرضا مصباحی‌مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به اینکه نیرو‌های سیاسی باید کاملا هوشیار باشند و در خدمت پازل دشمن نباشند در گفتگو با خبرآنلاین، گفت: برای اینکه این اتفاق بیفتد ما نیازمند همدلی، هم‌نوایی و انسجام ملی هستیم و باید مجموعه سازوکار‌های جناح‌ها و گروه‌های سیاسی به سمت مصالح ملی برود و خصوصا در این شرایط هرگونه اقدامی در جهت حمله به جناح‌ها و نیرو‌های سیاسی مقابل، به خیال آنکه مجلس آینده را به دست بگیرند و اکثریت مجلس را کسب کنند، خطای بزرگی است. حتما در آستانه انتخابات مقام معظم رهبری، پیام خواهند داد و مردم را به مشارکت حداکثری در انتخابات دعوت خواهند کرد و رسانه ملی هم باید در این راستا حرکت کند. مبادا در این مورد اشتباهی رخ دهد که تصور کنیم اگر جناحی را تضعیف کنیم، جناح دیگری پیروز می‌شود که این در دعوای انتخاباتی اشتباه بزرگی است و «نه» به هر دو جناح را به دنبال خواهد داشت و معتقدم که در این مورد خیلی باید هوشیار باشیم. شرایط امروز، شرایط تسویه‌حساب‌های درون نظام نیست و الان ما خطر را بیخ گوش خودمان احساس می‌کنیم و با جنگ نرم و جنگ اقتصادی که دشمن علیه ما انجام می‌دهد، باید به سمت گذشت و ملاحظه یکدیگر برویم و اگر می‌خواهیم توانایی خودمان را نشان دهیم، به جهات مثبت خودمان اشاره کنیم و نه جهات منفی رقیب؛ تخریب رقیب خدمت به خود نیست.

منبع: فرارو

کلیدواژه: جامعه روحانیت انتخابات اصولگرایان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۷۸۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فارین‌پالیسی: ایران قادر بود تل‌آویو را هم بزند اما خویشتنداری کرد

نشریه آمریکایی فارین‌پالیسی تاکید کرد: ایران قادر بود در عملیات اخیر حتی تل‌آویو را هم هدف بگیرد اما خویشتنداری کرد.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: فارین‌پالیسی در تحلیل مشترکی به قلم دنیل بایمن عضو اندیشکده مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی و استاد دانشگاه جورج تاون و کنت پولاک، تحلیلگر انستیتوی امریکن انترپرایز نوشت: حمله ایران به اسرائیل نگرانی‌ها از فراگیر شدن یک جنگ منطقه‌ای در خاورمیانه را افزایش داده است. ایران حملاتی پهپادی و موشکی را علیه اسرائیل به اجرا گذاشت و یک کشتی کانتینری مرتبط با اسرائیل را در تنگه‌هرمز توقیف نمود. این حملات پس از آن صورت گرفت که اسرائیل در حمله‌ای هوائی به ساختمان متعلق به سفارت ایران در دمشق چند فرمانده عالی‌رتبه نظامی این کشور را ترور کرد. حمله روز شنبه ایران، اندکی شدیدتر از حمله سال ۲۰۲۰ با ۱۵ موشک بالستیک به پایگاه نظامی عین‌الاسد به تلافی ترور ژنرال قاسم سلیمانی بود.

کسانی که در حمله اسرائیل به ساختمان سفارت ایران در دمشق کشته شدند به اندازه سلیمانی شناخته‌شده و قدرتمند نبودند، اما تلافی این ترور بزرگ‌تر و پیچیده‌تر بود. این اختلاف نشان می‌دهد که حمله اخیر هدفی بیش از بازیابی حیثیت و غرور را دنبال می‌کرده است. این حمله مربوط به عنصر بازدارندگی بوده است.

ایران از میزان توانمندی سامانه‌های دفاع هوائی اسرائیل به خوبی آگاه است. تقریباً با قطعیت می‌توان گفت که حمله به نوعی طراحی شده بود که حداقل بخشی از پرتابه‌ها با عبور از سامانه‌های دفاعی موجب به بار آمدن میزانی از خسارات شود. ایرانی‌ها می‌توانند بگویند که حمله دو شب پیش برای اتباع اسرائیل وحشت‌آور و برای دولت‌شان هشداردهنده بوده است. ایران احتمالاً امیدوار است که این حمله به اندازه کافی برای مقامات اسرائیل ناخوشایند بوده باشد که آنها را وادار به توقف انجام عملیات‌هایی نظیر عملیات اول آوریل در آینده کند.

هرچند حمله با ۳۰۰ پهپاد و موشک حمله‌ای سهمگین به نظر می‌رسد، اما در عین حال نشانه‌هایی از خویشتنداری نیز در آن دیده می‌شود که بیانگر نگاه تهران نسبت به عدم افزایش بیشتر تنش است. اولاً، ایران می‌توانست تعداد پهپادها و موشک‌های شلیک شده را حداقل به دو برابر حمله روز شنبه برساند. ثانیاً گزارش‌های اولیه حکایت از آن دارد که تمرکز اصلی حمله بر روی یک یا دو هدف نظامی بوده است. این عامل نیز نشان می‌دهد که طرف ایرانی محتاطانه عمل کرده است. حمله ایران می‌توانست تل‌آویو یا حیفا را هدف قرار دهد یعنی مناطقی که تاثیر حمله را بسیار عمیق‌تر و تعداد تلفات غیرنظامیان را بیشتر کند.

ثالثاً، حزب‌الله در این حمله نقشی نداشت. حزب‌الله برگ برنده اصلی ایران به‌شمار می‌رود. این گروه با دارا بودن زرادخانه‌ای متشکل از بیش از ۱۵۰هزار موشک و راکت می‌توانست سامانه دفاعی اسرائیل را فلج کند. اما تهران تنها در صورتی از کارت حزب‌الله استفاده می‌کند که اقدامی که قصد انجامش را دارد بسیار حیاتی و مهم باشد.

همه این مفروضات این ارزیابی استراتژیک را تقویت می‌کند که ایران به دنبال تشدید تنش نیست. حمله ۷ اکتبر حماس ضربه‌ای کاری بر پیکره اسرائیل وارد کرد، طرح‌های اسرائیل و عربستان برای عادی‌سازی روابط را به‌هم ریخت و موجب شد تا بخش عمده خاورمیانه و سایر کشورهای جهان اسرائیل و ایالات‌متحده را بابت تمام این قضایا سرزنش کنند.

ایران تاکنون هرگز از خاک خود مستقیماً اسرائیل را هدف قرار نداده بود و با حمله روز شنبه اکنون این خط قرمز را زیر پا گذاشته است. اسرائیل نیز اکنون این حق را برای خود قائل است که به صورت علنی مشابه چنین حمله‌ای را به خاک ایران انجام دهد. اما محاسبات اسرائیل نیز پیچیدگی خاص خودش را دارد. ایران مسئول تجهیز، تامین مالی و آموزش تعدادی از دشمنان منطقه‌ای اسرائیل نظیر حماس و حزب‌الله است. رهبران اسرائیل در حال آماده شدن برای جنگی با حزب‌الله هستند و برخی حتی بروز چنین جنگی را اجتناب‌ناپذیر می‌دانند. ایران همچنین از حوثی‌های یمن حمایت می‌کند که در پوشش ضربه زدن به اسرائیل در حال حمله به کشتیرانی بین‌المللی هستند. تعجبی ندارد که رهبران اسرائیل معتقد باشند توقف نفوذ منطقه‌ای ایران باید اولویت نخست این کشور باشد.

منبع: کیهان

دیگر خبرها

  • عربستان از سد استرالیا گذشت
  • فعال رسانه‌ای اصولگرا: طراحانِ بازگشتِ گشت ارشاد افرادی هستند که در شهرک‌های سازمانی زندگی کرده و فهمی از فضای عمومی کشور ندارند!
  • چین با پذیرش شکست مقابل ویتنام حذف شد
  • فعال رسانه‌ای اصولگرا: طراحانِ بازگشتِ گشت ارشاد در شهرک‌های سازمانی زندگی می کنند!
  • جنجال در آبادان: نمی‌خواهیم اوسمار حرف بزند!
  • رئیسی: اگر خطایی از رژیم صهیونیستی سر بزند، پاسخی می‌دهیم که پشیمان شوند
  • افتتاح نمایشگاه گروهی عکس بازگشت
  • فارین‌پالیسی: ایران قادر بود تل‌آویو را هم بزند اما خویشتنداری کرد
  • آیا بازیکنی که روی او خطا شده باید ضربه پنالتی را بزند؟
  • شمس الواعظین: ایران در زمین نتانیاهو بازی نکند