Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-25@09:35:18 GMT

قاچاق پذیرترین صنعت کشور چیست؟

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۸۰۶۵۸

قاچاق پذیرترین صنعت کشور چیست؟

وزیر صنعت، معدن و تجارت بدون اشاره به آمار، نساجی را یکی از قاچاق پذیرترین صنایع کشو دانست و گفت: برای جلوگیری از قاچاق این صنعت تلاش‌های فراوانی صورت می‌گیرد.

رضا رحمانی روز شنبه در آئین رونمایی از میز ملی توسعه صادرات نساجی کشور در سالن نگین اصفهان با بیان این که در چند جبهه از جمله زعفران، پوشاک و لوازم خانگی هوشمند پیشرفت محسوسی داشتیم، اظهارداشت: درست است پوشاک یکی از کالاهای قاچاق پذیر بوده و کماکان جز اولین موارد قاچاق پذیری است، اما حداقل در زمان کنونی قاچاق این صنعت به نصف تقلیل یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی میز ملی توسعه صادرات نساجی کشور باید جدی گرفته شود تا بتوانیم به یک جمع‌بندی اجرایی برسیم.

وی با بیان این که صنعت نساجی با این تاریخچه و خاطرات خوب و خوش جز فرهنگ و آداب و رسوم ما شده که امروز باید آن را احیا کنیم، گفت: بدون تردید یکی از برنامه‌های ویژه توسعه نساجی، پوشاک و کفش است که این مساله را جدی گرفتیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد : صنعت نساجی صنعت بومی و ملی ماست از این رو تردیدی بر روی این موضوع نداریم و به همین دلیل جز اولویت برنامه‌های امسال ما قرار گرفته است.

رحمانی با اشاره به آمار صادرات صنعت نساجی سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶، تصریح کرد: آمارها حاکی از افزایش صادرات در این بازه زمانی بوده است به گونه‌ای که کفپوش ۱۰ درصد، کفش ۲۵ درصد، پارچه ۲۰ درصد و پوشاک ۲۱ و کالای خواب ۵۰ درصد از نظر ارزش افزایش داشتند اما کفش و پوشاک و فرش ماشینی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که خوشبختانه روند افزایشی داشته است.

وی بیان کرد: براساس آمار ارائه شده در پنج ماهه سال جاری صادرات فرش استان اصفهان منفی یک درصد بود و این در حالیست که اکنون فرصت های بسیاری داریم که باید از آن ها استفاده کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد : باید در زمان های گذشته به خودکفایی در زمینه چادر مشکی دست پیدا می کردیم اما این موضوع در سال جاری در دست اجرا قرار گرفته است و اکیپ‌های مختلف در استان‌ها بر روی این موضوع کار می‌کنند.

وی ادامه داد: اراده کشور و برنامه ما بر این است که تا سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۱۰ میلیارد دلار ساخت داخل برای نساجی و پوشاک در نظر بگیریم.

رحمانی توسعه صنعت نساجی را فرصتی برای کشور دانست و خاطرنشان کرد: صنعت نساجی ۱۱ درصد کل صنایع است اما آنچه می‌خواهیم انجام دهیم ظرفیت بیشتری دارد از این رو قصد داریم به جایگاه واقعی برسیم، اصفهان در بسیاری از رشته‌ها حرف اول را می زند از این رو انتظار ویژه ای از این استان در راستای توسعه صنعت نساجی داریم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد : تامین مواد اولیه، جلوگیری از واردات و حتی پنبه را با وزارت جهادکشاورزی صحبت کردیم در این راستا ماموریت داریم زنجیره پنبه تا پوشاک را تکمیل کنیم.

وی تصریح کرد : تمامی موارد و مشکلات صنعت پوشاک و نساجی از جمله تامین مواد اولیه قابل حل است چرا که زمینه توسعه صنعت نساجی در کشور فراهم است تنها باید با هماهنگی و همکاری موانع را برطرف کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: مواد اولیه قابل حل است و می توان بیشتر با واردات مبارزه و در راستای تولید پنبه کار کرد همچنین می توان از قاچاق جلوگیری کرد اما باید گفت با توجه به شرایط کنونی نمی توانیم ماشین آلات نساجی را نوسازی کنیم.

به گفته وی در نبود بودجه باید راهکارهایی پیدا کنیم تا بتوانیم ماشین آلات را نوسازی کنیم.

سازمان توسعه تجارت ایران، میزهای تخصصی و کشوری را بر اساس مزیت هر استان به آن واگذار می‌کند و در همین پیوند تاکنون ۱۰ میز تخصصی و صادراتی از جمله صنایع‌دستی، شیرینی سنتی، فرش ماشینی، نساجی، روغن صنعتی و طلا و جواهر به استان اصفهان تفویض شده است.

نساجی به عنوان یک کهن هنر در اصفهان، از روزگاران دور بستری برای ارائه هنرهای بومی این خطه و به دنبال آن تحرک اقتصادی بوده است، اکنون در آستانه احداث شهرک صنایع نساجی، کارشناسان بر این باورند رمز توسعه پر شتاب نصف جهان در تار و پود نساجی نهفته است به طوری که در بطن تنگناهای اقتصادی فعلی، بهبود وضعیت اشتغال، سرمایه گذاری و رونق تولید را به دنبال خواهد داشت.

بررسی‌ها نشان می‌دهد صنایع نساجی ایران قدمتی بیش از ۱۰۰ سال دارد. کارشناسان بالا بودن توانایی ایجاد اشتغال در این بخش را مهمترین مزیت آن می‌دانند و در همین راستا طبق برنامه ریزی های انجام شده به زودی کلنگ احداث شهرک پوشاک و نساجی با حضور مسوولان کشوری در اصفهان به زمین می شود تا ظرفیت های موجود این بخش بیش از پیش شکوفا شود./ ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۸۰۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه فناوری های قیر و آسفالت، گامی نو در صنعت راهسازی کشور

تین نیوز

مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد گفت: با هدف استفاده از دانش بومی در صنعت نفت و گاز ایران، و برای بهره مندی بیشتر از توان علمی و اجرایی شرکت های دانش بنیان در این حوزه، تفاهم نامه ای بین مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و شرکت نفت پاسارگاد به امضا رسید.

 به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، اکبر دادخواه در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری مشترک علمی پژوهشی بین مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و شرکت نفت پاسارگاد، با بیان اینکه این تفاهم نامه با هدف رفع چالش ها و معضلات صنعت قیر و آسفالت از طریق همکاری های پژوهشی و تولیدی منعقد شده است، اظهار کرد: تمرکز بر فاز اجرایی پروژه های نظری است چرا که عملگرایی در این عرصه آثار ملموسی در توسعه و رشد پایدار کشور به ارمغان می آورد.

دادخواه افزود: عملگرایی بارها مورد توصیه و توجه رهبر معظم انقلاب قرار گرفت و در ترسیم نقشه راه ما نیز کمک شایانی کرد. ضمن آنکه با توجه به احیا سطح تعاملات میان دو مجموعه روی حمایت وزارت راه و شهرسازی نیز در تحقق این امر حساب ویژه ای باز کرده ایم.

وی با بیان اینکه البته در حال حاضر نیز همکاری های سازنده ای میان دو مجموعه شکل گرفته و تفاهمنامه های مشترک متعدد با تمام زیرمجموعه های وزارت راه به امضا رسیده است، اظهار کرد: اخیرا پیشنهادی مبنی بر راه اندازی یک واحد اداری برای تولید محتوای آموزشی  و تخصصی در راستای فعالیت های شرکت  مطرح شد، از آن جایی که حفظ رضایت مشتری و ذی النفعان از اولویت های اصلی است موضوع راه اندازی این واحد با هدف ترسیم چشم انداز کارشناسی شده برای مشتریان و ذی النفعان در دستور کار قرار گرفت.

دادخواه با تاکید بر حفظ سرمایه انسانی در کشور تصریح کرد: با تربیت نیروی عملیاتی می توان در جهت حفظ سرمایه انسانی کشور و نخبه گرایی حرکت کرد و در بحث اشتغال و اجرای مسئولیت تسهیل گری کرد. در همین زمینه با تکیه بر ظرفیت های موجود همچون تنوع جغرافیایی و در راستای ارتقا عملکرد مسئولیت های اجتماعی طرح هایی در نظر گرفته است.  

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • معرفی برگزیدگان رویداد مدیریت مصرف آب در صنعت نساجی
  • توسعه فناوری های قیر و آسفالت، گامی نو در صنعت راهسازی کشور
  • برگزاری رویداد فن‌آب برای صرفه‌جویی مصرف آب در صنایع نساجی
  • انتقادها از افزایش مالیات ارزش افزوده چای بالا گرفت/ کالا گران و قاچاق زیاد می شود
  • فولاد خوزستان چرا هدف تحریم‌ها قرار گرفت؟
  • پوشاک، اشتغال زا‌ترین صنعت در کشور
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل
  • سند ملی سبک پوشش اسلامی چه کمکی به صنعت پوشاک کشور می‌کند؟
  • رشد ۱۸ درصدی صنعت نساجی در دولت سیزدهم
  • برگزاری نخستین رویداد استارت‌آپی سال در صنعت نساجی اصفهان