Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-23@06:40:11 GMT

روشنایی شهر به قیمت سلامتی

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۸۱۲۳۸

روشنایی شهر به قیمت سلامتی

علی‌رغم فواید روشنایی و صرفه‌جویی‌های فراوان انرژی که با استفاده از لامپ‌های LED حاصل می‌شود، هنوز هم عده بی‌شماری این لامپ‌ها را مضر و خطرناک می‌دانند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، به نظر می‌رسد که در سال‌های اخیر استفاده از لامپ‌های LED خیابانی و تغییر شکل آن‌ها توسط مقامات محلی به منظور مناسب‌سازی برای کاربری‌های مختلف، رشدتصاعدی داشته است چرا که فشارهای مالی وارد بر دولت‌های محلی در بخش تأمین نیروی روشنایی عمومی در کوچه‌ها و خیابان‌ها بسیار زیاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تغییر لامپ‌های خیابانی از انواع سنتی به نمونه‌های LED فعلی، از آنجایی بسیار مورد توجه قرار گرفته است که با وجود فراهم آوردن نور بیشتر، میزان انرژی مصرفی را به نصف می‌رساند و علاوه بر این، با وجود امکان تعویض تجهیزات منقضی شده می‌توان قابلیت اطمینان آن‌ها را بهبود بخشید و هزینه‌های تعمیر و نگهداری مداوم از آن‌ها را کم کرد. علاوه بر این، لامپ‌های LED بسیار تطابق‌پذیر است و می‌تواند با هر شکل و کاربری که مورد نیاز است سازگار شود. از سوی دیگر این لامپ‌ها بلافاصله پس از نصب فعال می‌شود. لامپ‌های LED همچنین در طیف گسترده‌ای از دماها و رنگ‌ها وجود دارد که امکان صرفه‌جویی بیشتری را فراهم می‌آورد.

با این حال و با توجه به اثرات جانبی این فن‌آوری بر انسان‌ها، گیاهان و جانوران، استفاده از آن‌ها در بعضی از موارد بسیار نامطلوب و مضر به نظر می‌رسد، برای مثال نور آبی این لامپ‌ها بر تولید ملاتونین اثر می‌گذارد و ساخت لامپ‌هایی با نور شدید و خیره‌کننده، به سلامت چشم آسیب می‌رساند. بسیاری معتقدند که بنا بر آخرین گزارشات ارائه شده در زمینه تأثیر فوتوبیولوژیکی لامپ‌های LED، نور آبی ساطع شده از منابع نوری LED در تولید ملاتونین اختلال ایجاد می‌کند که بر ریتم شبانه‌روزی بدن، الگوهای خواب و در نتیجه سلامتی انسان تأثیرگذار است، بنابراین لازم است که استفاده از آن را متوقف کرد.

لازم به ذکر است که با هدف کاهش خطر در لامپ‌های LED خیابانی غشای نازکی مستقیم روی تراشه LED نصب شده است که نشان می‌دهد این منابع نوری هیچ‌گونه نقص فتوبیولوژیکی در انسان ایجاد نمی‌کند. علاوه بر این چنین تأثیری تنها در یک محدوده خاصی از طیف نور این لامپ‌ها رخ می‌دهد که با در نظر گرفتن استانداردهای لازم در این زمینه، امکان بروز خطر کاملا رفع می‌شود.

گزارشی دیگر نیز حاکی است که قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی شب احتمال ابتلا به سرطان‌های سینه و پروستات را افزایش می‌دهد. همان‌طور که پیش از این گفته شد، قرار گرفتن در معرض این نورها در یک محدوده خاصی منجر به سرکوب ملاتونین می‌شود که می‌تواند بر ریتم شبانه‌روزی بدن و تولید هورمون‌ها تأثیر گذارد. این تغییرات هورمونی منجر به افزایش تولید هورمون‌های دخیل در بروز سرطان‌های ذکرشده می‌شود.

همچنین از آنجایی که آزمایش انجام گرفته تنها تابش نور را از بالا مورد بررسی قرار داده است و نیز تنها به بررسی لامپ‌های خیابانی پرداخته است و دیگر منابع روشنایی هم‌چون نور محیط‌های داخلی، مراکز تفریحی، امنیتی یا تجاری تحت بررسی آن قرار نداشته‌اند بنابراین نمی‌توان به نتایج حاصل از آن استناد کرد چرا که جمع‌آوری داده‌ها در این آزمایش ناقص و غیرقابل اطمینان است. علاوه بر این نور بسیاری از لامپ‌های LED خیابانی به سمت جلو ساطع می‌شود که با توجه به استانداردهای ارائه شده، این امر کم‌ترین خطر را به وجود می‌آورد.

از دیگر مضرات استفاده از این لامپ‌ها نیز نوع تابش نور آن‌ها و احتمال آسیب‌دیدگی چشم عنوان شده است. به منظور رفع این مشکل برای استفاده از این نوع لامپ‌ها در مناطق عمومی، شرایط، محدودیت‌ها و استانداردهایی تعیین شده است که با توجه به آن‌ها اکثر منابع نوری خیابانی هم‌چون نورهای آبی و UV  در صورتی که با فاصله عادی از انسان نصب شود، بی‌خطر هستند. بدین ترتیب طراحی و برنامه‌ریزی دقیق ساختار مورد نیاز برای نصب این لامپ‌ها و دقت به تمامی جزئیات توسط مسئولان و طراحان بخش مربوطه می‌تواند از احتمال بروز هرگونه مشکل سلامتی یا خطر بکاهد.

برای مثال نصب لامپ‌های LED در فاصله پنج متری از سطح زمین و بالاتر تأثیرات ناچیزی بر سلامت انسان دارد و از بروز مشکلات پیشگیری به عمل می‌آورد. بنابراین علی‌رغم تصور عموم از خطرات بیش از حد استفاده از این لامپ‌های کم‌مصرف، در صورت رعایت نکات ایمنی و به‌کارگیری استانداردهای تعیین شده، این فن‌آوری هیچ‌گونه ضرری را به جوامع و ساکنان آن تحمیل نخواهد کرد.

کد خبر 390282

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سیستم روشنایی خیابان نورپردازی شهر شهرهای جهان کلانشهرهای جهان سلامتی سرطان لامپ های ال ای دی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۸۱۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸ نکته برای بادوام‌تر کردن باتری ساعت هوشمند

ساعت‌های هوشمند سال به سال مملو از ویژگی‌های جذاب‌تر می‌شوند، اما عمر باتری آن ها همچنان یک مشکل بزرگ است. ساعت‌های هوشمند ممکن است در پایان یک روز پرمشغله یا زمانی که فراموش می‌کنید قبل از خروج از خانه آن را شارژ کنید، نگرانی‌هایی را در مورد عمر باتری‌ خود ایجاد کنند، اما نگران نباشید، نکاتی که در ادامه به شما یاد می‌دهیم به شما کمک خواهد کرد تا عمر باتری ساعت هوشمند خود را افزایش دهید. 

روشن بودن صفحه: بیایید با چیزی شروع کنیم که ممکن است بحث برانگیز باشد و آن این که نیازی نیست همیشه صفحه ساعت خود را روشن نگه دارید. در واقع، احتمالاً زیاد به صفحه ساعت هوشمند خود نگاه نمی‌کنید. یک نگاه سریع برای بررسی زمان تنها چند ثانیه طول می‌کشد. در این زمینه، ساعت‌های هوشمند مدرن بسیار خوب تشخیص می‌دهند که چه زمانی بازوی خود را بالا می‌برید تا به ساعت خود نگاه کنید که در آن لحظه صفحه روشن می‌شود.

روشنایی صفحه: روشنایی صفحه ممکن است خیلی زیاد باشد که این موضوع منجر به تخلیه باتری می‌شود. کاهش روشنایی صفحه نمایش، عمر باتری ساعت هوشمند شما را تا حد زیادی بهبود می‌بخشد. اگر ساعت هوشمند شما حالت روشنایی خودکار دارد، روشن ماندن آن می‌تواند با کاهش روشنایی در مواقعی که نیازی به آن نیست، باتری بیشتری ذخیره کند.

حالت مزاحم نشوید: اگر هنوز متوجه نشده اید، صفحه نمایش بزرگترین قاتل باتری در یک ساعت هوشمند است. بنابراین، محدود کردن مدت زمان روشن بودن صفحه نمایش باعث افزایش عمر باتری می‌شود. راه دیگری که می‌توانید این کار را انجام دهید این است که از روشن شدن صفحه نمایش خود با هر اعلان کوچک جلوگیری کنید. به طور کلی ایده خوبی است که برنامه‌های بی اهمیت را از ارسال اعلان به ساعت خود غیرفعال کنید، بنابراین مجبور نیستید مدام حواس خود را پرت کنید. با این حال، یک راه سریع برای انجام این کار زمانی که به عمر باتری اضافی نیاز دارید، استفاده از حالت Do Not Disturb است. فقط آن را روشن کنید تا صرفا موارد مهم نمایش داده شوند.

حالت کم مصرف: برای مواقعی که واقعاً نیاز دارید عمر باتری ساعت هوشمند خود را افزایش دهید، به حالت کم مصرف یا قابلیت «بهینه‌سازی باتری» بروید. این حالت‌ها بسته به ساعت خاص شما کمی متفاوت خواهند بود، اما به طور کلی مواردی مانند نمایشگر همیشه روشن، شیب تا بیدار شدن، برنامه‌های پس زمینه و GPS را غیر فعال می‌کنند.

آن را به یک ساعت غیرهوشمند تبدیل کنید: برخی از ساعت‌های هوشمند دارای ویژگی صرفه جویی در باتری هستند که حالت کم مصرف را دور می‌زند. در گلکسی واچ سامسونگ، حالت Watch Only نامیده می‌شود و اپل واچ‌ها نیز دارای ویژگی مشابهی به نام Power Reserve هستند.

به روز رسانی نرم افزار: به روز نگه داشتن نرم افزاری که ساعت هوشمند شما را اجرا می‌کند نه تنها ویژگی‌ها و پیشرفت‌های جدیدی را اضافه می‌کند، بلکه منجر به بهبود عمر باتری نیز می‌شود. همیشه سیستم عامل ساعت خود را در صورت موجود بودن به آخرین نسخه به روز کنید.

صفحه ساعت تیره تر: اگر ساعت هوشمند شما دارای صفحه نمایش OLED است، می‌توانید از صفحه ساعتی استفاده کنید که عمدتاً مشکی است تا عمر باتری به شکل قابل توجهی کاهش یابد. در نمایشگر‌های OLED، پیکسل‌های سیاه روی صفحه خاموش می‌شوند و جلوه سیاه تیره و قدرتمندی به آن می‌دهند و در نتیجه باتری کمتری مصرف می‌کنند.

توقف اجرای برنامه ها: بسیاری از نکات دیگر مانند بستن برنامه‌های استفاده نشده و کاهش فرکانس پایش ضربان قلب وجود دارد که می‌تواند به افزایش عمر باتری کمک بیشتری کند. حتی پس از تمام این تغییرات، اگر از عمر باتری ساعت خود راضی نیستید، به ساعت دیگری با باتری بزرگتر ارتقا دهید.

منبع: ارم نیوز

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • روشنایی فضای سبز خیابان تالار تامین شد
  • یک تکنیک عالی برای اتصال مجدد سیم برق قطع شده به دو شاخه (فیلم)
  • تامین روشنایی سه راهی احمد آباد بوئین میاندشت
  • تجهیز ۱۳۸ کیلومتر از راه‌های اصلی استان همدان به روشنایی
  • دنباله‌دار 12P/Pons-Brooks در اوج روشنایی
  • ادامه تغییر چراغ‌های قدیمی روشنایی خیابان‌های ارومیه با لامپ LED
  • تعویض و جایگزینی ۱۵۲ دستگاه چراغ قدیمی روشنایی خیابان حیدر بابا در ارومیه با لامپ‌های ال‌ای دی 
  • چراغ خطی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
  • (ویدیو) جواد خیابانی: نه قهر کردم و نه از تلویزیون می‌روم
  • ۸ نکته برای بادوام‌تر کردن باتری ساعت هوشمند