Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@18:08:10 GMT

اشتغالزایی 7 متخصص با تشکیل هر استارتاپ

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۸۱۶۷۱

اشتغالزایی 7 متخصص با تشکیل هر استارتاپ

مدرس توسعه وب و مشاور و مدیر فنی چندین استارتاپ در یزد مهمترین ویژگی کسب و کارهای استارتاپی را مقابله با تحریم‌ها می‌داند و از اشتغالزایی مستقیم هر استارتاپ برای هفت نفر متخصص که هر کدام می‌توانند اشتغال غیرمستقیم تعدادی دیگر را رقم بزنند، می‌گوید.

«نوید وکیلی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا – منطقه یزد، با اشاره به این که اشتغال و بیکاری یکی از اساسی‌ترین مشکلات کنونی کشور است، اظهار می‌کند: متاسفانه در حالی که ایران جزو سه کشور برتر دنیا در تولید فارغ‌التحصیلان رشته‌های فنی و مهندسی محسوب می‌شود ولی بیش از 18 درصد دانش آموختگان این رشته‌ها در کشورمان بیکار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاثیر ترکیب جمعیت جوان جویای کار کشورمان در موضوع اشتغال را یادآور می‌شود و در این باره معتقد است که استارتاپ‌ها یا کسب و کارهای نوپا به صورت مستقیم و غیرمستقیم می‌توانند در اشتغالزایی بسیار تاثیرگذار باشند.

وی در این مورد می‌گوید: براساس آمارها هر کسب و کار در حال توسعه به طور متوسط هفت نفر متخصص را به طور مستقیم مشغول به کار می‌کند و این در حالی است که هر کدام از این متخصصان نیز می‌توانند به طور غیرمستقیم موجب اشتغالزایی و کارآفرینی در جامعه شوند.

رفع بیکاری کشور از طریق جوانان، میسر است

وکیلی استفاده از جوانان را راهکاری جهت رفع مشکل بیکاری در کشور می‌داند و در این باره تصریح می‌کند: در این راستا نیازمند ایجاد کسب و کارهایی نوپایی هستیم که توسط خود جوانان با ارائه ایده‌هایی جهت حل مشکلات جامعه ایجاد شده‌اند لذا فرهنگ‌سازی و ایجاد استارتاپ‌ها می‌تواند بخش قابل توجهی از مشکلات تولید، اشتغال، تجارت، مباحث مالی و خدماتی آن‌ها را برطرف کند.

وی با اشاره به تاثیر رونق فعالیت‌های مجازی در ایجاد اشتغال برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و نیز توسعه فضای کسب و کار در کشور، می‌گوید: فعالیت‎های مجازی منجر به توسعه اقتصادی کشور می‌شود و می‎تواند در کاهش ناهنجاری‌های جامعه نقش موثری داشته باشد.

وکیلی مهمترین ویژگی کسب و کارهای استارتاپی را ظرفیت مناسب آن‌ها برای روبرو شدن با شرایط تحریم می‌داند و تصریح می‌کند: از طریق توانمند کردن، تشویق و زمینه‌سازی فعالیت استارتاپ‌ها در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان، کشور توان رویارویی با هر گونه تهدید و تحریم اقتصادی را خواهد داشت.

وی با اشاره به کاسته شدن ارزش و اهمیت مدارک دانشگاهی در بازار فعلی کسب و کار، اظهار می‌کند: با پیشرفت فناوری اطلاعات به تدریج از اهمیت تاثیر مدرک دانشگاهی کاسته و مهارت‌آموزی برای ورود به بازار کار جایگزین مدارک تحصیلی شده است و از آنجایی که در کشورمان، بسترهای مناسبی برای یادگیری وجود دارد، تنها با جستجو در فضای اینترنت می‌توان از این ابزارها به نحو مناسبی بهره برد.

این کارشناس کسب و کارهای نوپا در ادامه توصیه می‌کند که افراد برای مشارکت در استارتاپ‌ها و یادگیری مهارت با در نظر گرفتن علایق خود از طریق دوره‌های آنلاین، مطالعه کتب الکترونیکی، فیلم‌های آموزشی و دیگر موارد اقدام کنند.

وی با اشاره به جایگزینی افراد دارای تحصیلات دانشگاهی به جای افرادی که تنها در کسب و کارشان دارای مهارت بودند، یکی از مزایای تحصیلات دانشگاهی برای ورود به حوزه کسب و کار را تشکیل شبکه‌ حرفه‌ای از افراد برای راه‌اندازی کسب و کار در آینده ذکر می‌کند.

چالش‌های فضای نوظهور استارتاپ، طبیعی است

وکیلی مشکلات و چالش‌های فضای نوظهور استارتاپ در کشور را مسئله‌ای طبیعی می‌خواند و می‌گوید: هر چند که هنوز نگاهی مناسب، جدی و حمایتی در جامعه نسبت به این نوع کسب و کارها شکل نگرفته و نوپا بودن آن‌ها مشکلات بسیاری را در مسیر رشد و توسعه آن‌ها در کشور ایجاد کرده اما صاحبان استارتاپ‌ها توانسته‌اند در ارائه برخی خدمات به جامعه موفق عمل کنند که همین موضوع زمینه امیدواری زیادی برای گسترش سایر فعالان این حوزه فراهم کرده است.

به گفته وی، نداشتن شناخت و آگاهی سرمایه‌گذاران، تامین نشدن زیرساخت‌های صحیح و سیاست‌های بازدارنده دولت برای کسب و کارهای نوپا، نوسانات ارزی، درک نادرست برخی مسئولان و مدیران و همچنین به‌روز نبودن قوانین و مقررات متناسب با سرعت رشد فناوری از مهمترین مشکلات استارتاپ‌ها محسوب می‌شود.

وی در ادامه با تاکید بر این که فرهنگ‌سازی لازمه حرکت جامعه استارتاپی در مسیر درست است، نبود نیروی ماهر در حوزه‌های استارتاپی را از دیگر مشکلات مهم تیم‌های استارتاپی عنوان می‌کند.

به گفته وکیلی، متاسفانه دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی هنوز به درک صحیح از یادگیری مهارت در طی مسیر تحصیل خود نرسیده‌اند و از آنجایی که دروس دانشگاهی برای ورود به بازار کار تعریف نشده باید با شناخت بازار، مهارت‌های مرتبط را نیز بیاموزند.

حمایت‌های دولتی عامل موفقیت استارتاپ‌های خارجی

این کارشناس فناوری اطلاعات در رابطه با تفاوت استارتاپ‌های ایران با سایر کشورها، تصریح می‌کند: تیم‌های نوآور تحت عنوان استارتاپ تقریبا مربوط به حدود دو دهه گذشته هستند که در کشورهای مختلفی گسترش داشته‌اند، به عنوان مثال بخش بزرگی از اقتصاد آمریکا را شرکت‌های نوآوری مانند گوگل و آمازون تشکیل می‌دهند.

وی با بیان این که مثبت بودن عمر استارتاپ‌های خارجی و موفقیت آن‌ها ناشی از حمایت همه‌جانبه دولت‌هایشان از استارتاپ‌هاست، می‌گوید: در ایران این بحث کاملاً متفاوت است و سرمایه‌گذاران اغلب جزو بخش خصوصی و به فکر منافع خودشان هستند و غالباً با کمترین دانش استارتاپی وارد این حوزه می‌شوند و به صورت شخصی یا از طریق شتاب‌دهنده‌ها به سرمایه‌گذاری در این اکوسیستم ورود می‌کنند.

وکیلی از دیگر تفاوت‌ها به محبوبیت استارتاپ‌ها و کسب و کارهای نوپای ایرانی در بین مردم اشاره می‌کند و می‌گوید: با بررسی و مقایسه استارتاپ‌های کشورمان با سایر کشورها می‌توان پتانسیل بالای اقتصاد کشور برای رشد استارت‌آپ‌ها را مشاهده کرد هرچند که در بین‌المللی‌سازی کارآفرینی، مشکلات عدیده‌ای وجود دارد.

وی در مورد وضعیت فعالیت استارتاپ‌ها در یزد نیز خاطرنشان می‌کند: با وجود پارک‌ علم و فناوری و ظهور شتاب‌دهنده‌ها در یزد، فضای استارتاپی در این استان رو به رشد است و جوانان به سوی کسب و کارهای نوپا سوق پیدا کرده‌اند.

این کارشناس حوزه استارتاپ‌ها با اشاره به ضرورت گسترش فرهنگ استارتاپی در بین اساتید و اعضای هیات علمی استان، یادآور می‌شود: این مسئله یکی از مهمترین نکاتی است که برای گسترش کسب و کارهای نوپا در یزد مستلزم توجه است چرا که خود می‌تواند بهترین ابزار جهت معرفی طریقه شکل‌گیری یک استارتاپ و حل مشکلات جامعه به دانشجویان باشد.

بنیانگذار استارتاپ «شبکه مهارت و اشتغال کارانت» که در حوزه مهارت آموزی و اشتغال فعالیت دارد، با بیان این که استارتاپ‌های یزد از گذشته در حوزه‌های خدمات، سلامت، اشتغال و آموزش و دیگر موارد به بلوغ رسیده و اکنون رشد یافته‌اند، از استارتاپ‌های «پذیرش 24» و «دکتر دکتر» در حوزه سلامت، «شهربین» در حوزه خدمات شهری، «اکوبار» در حوزه حمل و نقل و «بازرگام» در حوزه توزیع میوه به عنوان استارتاپ‌های موفق یزد یاد می‌کند.

وکیلی در پایان خاطرنشان می‌کند: خوشبختانه استارتاپ‌های فراوانی در استان یزد در مرحله رشد هستند که در صورت حمایت و پشتیبانی می‌توانند منجر به ایجاد تحول عظیمی در فضای استارتاپی این استان و حتی کشور شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استارتاپ اشتغالزايي استانی علمی و آموزشی تحريم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۸۱۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگروه تخصصی روابط بانکی ایران و آفریقا تشکیل شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمد صادق قنادزاده معاون ارتقا کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت در خصوص برگزاری اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا گفت: ایران و کشورهای آفریقایی از ظرفیت یکدیگر مطلع نیستد بنابراین برگزاری این اجلاس همزمان با نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی در راستای فراهم سازی شناخت زمینه‌های تجاری طرفین صورت گرفت.

وی افزود: با آفریقا در زمینه‌های مختلف از جمله کشاورزی، کشت فراسرزمینی و واردات مواد اولیه تولید می‌توان همکاری کرد.

قنادزاده با اشاره ذخایر نفتی و گازی قاره آفریقا اظهار کرد: با توجه به اینکه ایران در این زمینه تخصص دارد و دانش فنی دارد بنابراین چند گروه از قاره آفریقا نیز برای مذاکرات تخصصی در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی نیز به ایران خواهند آمد.

وی گفت: علاوه بر آن در حوزه عمران و خدمات فنی و مهندسی نیز می‌توان طرفین با یکدیگر ارتباط داشته باشند. همچنین در مساله زیر ساخت‌های بانکی با آفریقا هم یک کارگروه تخصصی تشکیل شده است برای حوزه خدمات مالی و بانکی طراحی شده است و در بانک مرکزی، صندوق ضمانت صادرات و صندوق توسعه ملی یک پول طراحی کرده اند با عنوان خلاقیت و راهکارهای روابط بانکی و سعی می‌کنند روابط بهتری با آفریقا را فراهم کنند.

کد خبر 6087852 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود
  • کارگروه تخصصی روابط بانکی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • طب ایرانی زمینه ساز توریسم درمانی در کشور
  • طب ایرانی می تواند برای کشور ارزآوری داشته باشد
  • سهم «هیچ» از اقتصاد خلاق
  • شاید موشک‌های آینده بدون سوخت کار کنند!
  • احداث چند شهرک صنعتی در باوی
  • وزیر کشور: استاندار جدید مازندران در حوزه اقتصاد متخصص است/ نوری: توجه جدی به اقتصاد دریا پایه خواهیم داشت
  • افزایش نگرانی‌ها از کمبود متخصص بیهوشی در قزوین
  • برپایی کنفرانس آندومتریوز (نابه‌جایی آستر رحم) در بیمارستان امام سجاد(ع)