Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شاید برای برخی این سوال پیش بیاید که با وجود تجهیزات و تسلیحات بسیار پیشرفته و مخربی که ارتش‌های قدرت‌های استکباری در اختیار دارند و البته مجهز کردن برخی کشور‌های منطقه مانند عربستان سعودی به این تسلیحات و تجهیزات پیشرفته چگونه است که ایران اسلامی با وجود این که بیش از ۴۰ سال است در شدیدترین تحریم و فشار‌ها قرار دارد، امروز به اعتراف همین قدرت‌های استکباری یکی از برترین ارتش‌های جهان را در اختیار دارد و به حدی از اقتدار و توانمندی دفاعی و نظامی دست یافته است و توانسته یک بازدارندگی فعال را ایجاد کند؛ از این رو برای پاسخ به سئوالاتمان پای صحبت‌های امیر علیرضا شیخ معاون تربیت و آموزش ارتش جمهوری اسلامی ایران نشستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیر علیرضا شیخ با بیان اینکه امروز نیازی به تجهیزات خارجی نداریم، اظهار داشت: به عنوان مثال ما سامانه «اس ۳۰۰» را از روسیه خریداری کرده ایم، اما بچه‌های ما در نیروی پدافند هوایی ارتش در استفاده از آن بسیار قوی‌تر از خود روس‌ها عمل می‌کنند و ارتقایی به این سامانه داده اند که خود آن‌ها هم باور نمی‌کنند.

معاون تربیت و آموزش ارتش در مورد اعزام دانشجویان ایرانی به سایر کشور‌های دیگر در حوزه نظامی نیز اظهار داشت: هیچ نیازی به بیرون کشور نداریم؛ البته تعاملاتی با برخی کشور‌ها وجود دارد و دانشجو به برخی از کشور‌ها اعزام و در داخل کشور ما نیز دانشجویان خارجی را پذیرفته ایم، اما این تبادل دانشجو، یک عمل دیپلماتیک است.

وی افزود: ما دانشجویانی در هند، چین، پاکستان و عمان داریم، اما این تبادل دانشجو صرفا از جهت دیپلماتیک است. من به عنوان مسئول آموزش ارتش که کشور‌های مختلف را دیدم می‌گویم که در حوزه آموزش تخصصی هیچ گونه نیازی به بیگانگان نداریم.

امیر شیخ در مورد دلیل توان و قدرت نیرو‌های مسلح نیز گفت: نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌هایی از «جنگ ترکیبی» ورود پیدا کردند که مبنای قدرت استکبار را زیر سئوال برده اند؛ در این عرصه نبرد قرار نیست که توانمندی دشمن را هدف قرار دهیم بلکه باید پاشنه آشیل او را هدف قرار داد و حرکت به سمت این گونه هوشمندی‌ها دشمن را متوقف می‌کند.

معاون تربیت و آموزش ارتش با تاکید بر اینکه داشته‌های امروز ما بسیار قابل توجه و قابلیت بازدارندگی دارد تصریح کرد: قابلیت‌های نیرو‌های مسلح می‌تواند پاسخ تهدیدات دشمن را بدهد؛ این سخنان شعار نیست و با ادله و اطلاع کامل می‌گویم ما در بحث بازی جنگ برنده میدان جنگ احتمالی خواهیم بود.

امیر شیخ با تاکید بر اینکه ما از لحاظ دانشی و روشی به خودکفایی رسیده ایم تصریح کرد: می‌توانیم در سطح استاندارد‌های ایکائو، خلبانان را آموزش دهیم.

معاون تربیت وآموزش ارتش در مورد اذعان هیئت علیرتبه نظامی به دلیل ترس ترامپ از نیروی مسلح ایران گفت: چند وقت پیش یک هیئت عالیرتبه نظامی خارجی که برای بازدید از توانمندی‌های دفاعی به کشورمان سفر کرده بودند بعد از بازدید و به مسئولان ایرانی گفت ما با دیدن این توانمندی‌ها فهمیدیم که چرا ترامپ جرات نکرد بعد از ساقط شدن پهپاد جاسوسی توسط ایران به شما حمله کند و یا واکنشی را داشته باشد این بازدارندگی و موفقیت به دلیل قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران است.

برای آشنایی بیشتر با مأموریت‌ها و عملکرد معاونت آموزش ارتش جمهوری اسلامی ایران و همچنین دلایل اقتدار دفاعی کشور با امیر سرتیپ علیرضا شیخ معاون تربیت و آموزش ارتش به گفتگو نشستیم.

متن کامل این گفتگو به شرح زیر است:

آموزش از اهمیت بالایی در سطح نیرو‌های مسلح و سایر سازمان‌ها برخوردار است و با وجود پیشرفت تکنولوژی و فناوری‌های مختلف در حوزه نظامی و دیگر حوزه‌ها نیروی انسانی اهمیت خودش را از دست نداده است، به عنوان مثال در عرصه نظامی در بسیاری از صحنه‌های نبرد در سطح جهان این نیروی انسانی کارآمد بوده که سرنوشت جنگ را تعیین کرده است. ارتش برای تربیت نیروی انسانی کارآمد چه برنامه‌هایی دارد؟

آموزش نیرو‌های انسانی در نیرو‌های مسلح و همه سازمان‌ها به عنوان یک مولفه برتری ساز محسوب می‌شود

آموزش نیرو‌های انسانی در نیرو‌های مسلح و همه سازمان‌ها به عنوان یک مولفه برتری ساز به حساب می‌آید. اگر بخواهیم علمی در این خصوص صحبت کنیم و یک واکاوی ریشه‌ای داشته باشیم ارزش هر مجموعه به نیروی انسانی آن مجموعه است، نیروی انسانی کارآمدی که بتواند کار را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. به همین دلیل آموزش و تربیت دو رکن اساسی در فعالیت هر سازمانی به حساب می‌آیند که هر سازمان باید متناسب با مأموریت خود نیروی انسانی کارآمد را آموزش داده و آماده پذیرش مسئولیت‌های محوله کند.

آموزش در حوزه دفاعی و به صورت خاص در ارتش جمهوری اسلامی ایران، تفاوت‌های بسیاری با دیگر سازمان‌ها دارد. در ارتش تربیت بر آموزش تقدم دارد، یعنی آماده کردن نیرو‌ها از لحاظ روحی و روانی برای پذیرش مسئولیت محوله و بعد آشنا کردن آن با تسلیحات حوزه نظامی، تا زمانی که فرد از لحاظ آمادگی‌های روحی و روانی آمادگی‌های لازم را کسب کرده نباشد به هیچ عنوان سلاح به او داده نمی‌شود. به این دوره، دوره جامع پذیری نظامی گویند. دوره‌ای که نیرو‌ها آماده پذیرش آموزش‌های نظامی می‌شوند. ما معتقدیم سلاح بدست انسان تربیت نشده نمی‌توان داد.

پیشرفته‌ترین تسلیحات نظامی بدون نیروی انسانی آموزش دیده و کارآمد فاقد کارآیی است

در حوزه نظامی بدون آموزش هیچ کاری را نمی‌توان انجام داد. بزرگترین و پیشرفته‌ترین تسلحات نظامی بدون نیروی انسانی آموزش دیده و کارآمد فاقد کارآیی است. نیروی انسانی آموزش دیده‌ای که بتواند آن سلاح را بدست بگیرد بسیار مهم است.

آن چیزی که موجب ماندگاری نیرو در صحنه خطر و تهدید می‌شود و تا آخرین لحظه او را در سنگر نگه می‌دارد تربیت و آموزش است. این تربیت است که به نیرو کمک می‌کند در صحنه نبرد بماند و آموزش‌های نظامی نیز به او کمک می‌کند که از تجهیزات در اختیارش به بهترین شکل استفاده کند.

ارتش جمهوری اسلامی ایران سابقه بسیار خوب و درخشانی در تربیت نیرو‌ها دارد. از این جهت باید از حوزه‌های اعتقادی، دینی، اخلاقی، فناوری و دانش در آموزش استفاده کرد تا در نهایت این توانمندی‌ها به یک قدرت بازدارنده تبدیل شوند. به همین دلیل ارتش جمهوری اسلامی از پتانسیل موجود در حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌های مختلف و با راهکار‌های علمی و فناوری بدنبال جمع کردن و بهره برداری از دستاورد‌های آموزشی در این حوزه‌ها است.

نیرو‌های ارتش پیش از انقلاب در پیشرفته‌ترین دانشگاه‌های دنیا آموزش می‌دیدند، اما با پیروزی انقلاب اسلامی این امکان از بین رفت و کشور ما در شدیدترین تحریم‌ها قرار گرفت. ارتش برای اینکه بتواند نیرو‌هایی بروز و کارآمد داشته باشد و ماموریت‌های خود را به خوبی انجام دهد چه اقدامی کرده است؟

این سئوال بسیار هوشمندانه طراحی شده و می‌تواند پاسخی برای سئوال بسیاری از جوانان ما باشد. زمانی که شما یک فناوری و تجهیزات را در اختیار ندارید و از کشور دیگر خریداری می‌کنید برای اینکه بتواند از آن استفاده کنید باید به کشور سازنده رفته و آموزش ببینید. به عنوان مثال شما امروزه وابستگی عربستان سعودی را به آموزش در دیگر کشور‌ها به خوبی مشاهده می‌کنید. اما زمانی که شما خود صاحب فناوری شوید و این فناوری‌ها را در خدمت مسئولیت خود بکار گیرد و خود صاحب کار باشید، آموزش‌ها را هم خودتان طراحی می‌کنید.

جنگ تحمیلی این اعتماد به نفس را در نیرو‌های مسلح ایران اسلامی بوجود آورد و از سویی دیگر ما به این خودباوری رسیدیم که می‌بایست روی پای خود بایستیم. به همین دلیل بدنبال این رفتیم که فناوری و تکنولوژی‌های موجود را مهندسی معکوس کرده و به ذات و علم و فناوری موجود در آن پی ببریم تا بتوانیم بر آن مسلط شویم. در مرحله بعد از فناوری‌های موجود و علم روز بهره برده و ابزار جدید بسازیم. به همین دلیل امروز به جایگاهی در حوزه دفاع و آموزش رسیده ایم که با درخواست‌های بسیاری از کشور‌ها برای سپری کردن آموزش در کشورمان روبرو هستیم. به همین دلیل همکاری‌های بسیار خوبی با کشور‌های دوست و همسایه در این حوزه داشته و تبادل دانشجو را انجام و آموزش‌های مورد نیاز را به آن‌ها انتقال می‌دهیم.

ایران به عنوان یک منبع آموزش در حوزه تجهیزات دفاعی است

امروز ایران به عنوان یک منبع آموزش در حوزه تجهیزات دفاعی است و آموزش‌های مختلف نظامی در کشور ما به بهترین شکل انجام می‌شود.

به عنوان مثال اورهالی که در نیروی هوایی ارتش صورت می‌گیرد، یعنی صفر تا ۱۰۰ یک هواپیما از کوچکترین قطعه تا بزرگترین قطعه آن هواپیما باز، بازنگری، تعمیر و مجددا متصل شده و این جنگنده پرواز می‌کند.

در حوزه دریا و پدافند و عرصه زمینی نیز به همین شکل است. ما اگر یک سامانه راداری را که داشتیم امروز ارتقا داده ایم به شکلی که موجب تعجب کشور سازنده آن شده است. این یعنی دستیابی به دانش مربوطه و توسعه آن دانش.

نیروی پدافند هوایی ارتش در استفاده از سامانه اس ۳۰۰ بسیار قوی‌تر از روس‌ها عمل می‌کنند و هیچ نیازی به بیرون کشور نداریم

به دلیل همین رشد و پیشرفت است که امروز نیازی به تجهیزات خارجی نداریم. به عنوان مثال ما سامانه اس ۳۰۰ را از روسیه خریداری کرده ایم، اما بچه‌های ما در نیروی پدافند هوایی ارتش در استفاده از آن بسیار قوی‌تر از خود روس‌ها عمل می‌کنند و ارتقایی به این سامانه داده اند که خود آن‌ها هم باور نمی‌کنند.

این یعنی حرکت صنعت دفاعی بر لبه دانش و فناوری روز جهان و استفاده از آن. به همین دلیل هیچ نیازی به بیرون کشور نداریم؛ البته تعاملاتی با برخی کشور‌ها وجود دارد و دانشجو به برخی از کشور‌ها اعزام و در داخل کشور ما نیز دانشجویان خارجی را پذیرفته ایم، اما این تبادل دانشجو، یک عمل دیپلماتیک است.

ما دانشجویانی در هند، چین، پاکستان و عمان داریم، اما این تبادل دانشجو صرفا از جهت دیپلماتیک است. من به عنوان مسئول آموزش ارتش که کشور‌های مختلف را دیدم می‌گویم که در حوزه آموزش تخصصی هیچ گونه نیازی به بیگانگان نداریم.

مهمترین تغییر رویکردی که معاونت آموزش از زمان روی کار آمدن سرلشکر موسوی داشته است، چیست؟

حرکت از عنصر سلاح بدست به سمت عنصر رزمنده رکن اصلی این تغییرات است. نظر امیر موسوی روزی که مسئولیت را برعهده گرفتند این بود که ریل آموزش باید تغییر کند و از عنصر سلاح بدست به سمت رزمنده پروری برویم. یعنی ما نمی‌خواهیم یک نفر سلاح دست گرفته و بتواند بجنگد بلکه نیرو باید بداند برای چه هدفی می‌جنگد.

به همین دلیل امیر موسوی تاکید دارند که باید اندیشه نیرو‌ها را پرورش و مدافع دین تربیت کرد نه فردی که تنها می‌تواند سلاح گرفته و بجنگد اگر چه جنگیدن را باید به نیرو‌ها آموزش داد، اما تفکر نیرو و چیستی و چرایی دفاع بسیار مهم است.

سرلشگر موسوی گفتند، شما بر روی آموزش ذهن و روح نیرو‌ها و چیستی و چرایی دفاع تمرکز کنید و در ضمن تخصص را هم در حد اعلا آموزش دهید.

در زمان برپایی نمایشگاه دستاورد‌های صنعت دفاعی در کنار این که مردم از این پیشرفت‌ها و توانمند‌ها بسیار خوشحال و امیدوار شدند، عده‌ای بودند که شروع به انتقاد کرده و با استفاده از شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های بیگانه مطرح می‌کردند که بر خی از این سلاح و تجهیزات قدیمی هستند، نظر شما در این خصوص چیست؟

نیرو‌های مسلح ایران در حوزه‌هایی از جنگ ترکیبی ورود پیدا کرده که مبنای قدرت استکبار را زیر سئوال برده اند

برخی افراد زمانی که یک پرنده را می‌بینند که با قدمت ۴۰ ساله پرواز می‌کند فکر می‌کنند این تجهیزات فرسوده شده است و نمی‌تواند پاسخگوی نیاز‌های کشور باشد، باید بدانید که به هیچ عنوان این گونه نیست.

امروزه ابزار تاثیر و حوزه جنگ‌ها به گونه‌ای تغییر یافته که نمی‌توان گفت جنگنده‌های نیروی هوایی مبنای قدرت است و یا اینکه موشک، نیرو‌ها و تجهیزات رزم زمینی و یا ناو‌های جنگی مبنای قدرت هستند. قدرت نظامی مولفه‌های گسترده‌ای دارد و زمانی که در کنار هم قرار می‌گیرند حوزه تاثیر و موفقیت را تغییر می‌دهند.

مثال بارز آن رژیم اشتغالگر قدس است که در مقابل رزمندگان حزب الله لبنان سر تسلیم فرود آوردند. اگر بخواهیم ابزار نظامی رژیم صهیونیستی با رزمندگان حزب الله را مقایسه کنیم به این سئوال پاسخ داده می‌شود که مولفه‌های برترساز تجهیزات صرف نظامی نیست. نیروی انسانی کارآمدی که بتواند از این ابزار استفاده کند، بسیار مهم است.

از سوی دیگر حوزه‌های تاثیر نیز بسیار متفاوت شده اند. بمب اتم اگر چه گفته اند بازدارنده است و جنگنده‌های راهبردی پیشرفته به طور قطع موثر هستند و کسی آن را رد نمی‌کند، اما نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌هایی از جنگ ترکیبی ورود پیدا کردند که مبنای قدرت استکبار را زیر سئوال برده اند.

در این عرصه نبرد قرار نیست که توانمندی دشمن را هدف قرار دهیم بلکه باید پاشنه آشیل او را هدف قرار داد. حرکت به سمت این گونه هوشمندی‌ها دشمن را متوقف می‌کند. درست است از لحاظ قابلیت یک جنگنده اف ۳۵ از یک جنگنده اف ۱۴ بیشتر است، اما یک خلبان به نام عباس دوران با یک جنگنده می‌تواند معادلات را تغییر دهد و قدرت دفاعی و نیروی بازدارندگی ایجاد کند.

داشته‌های امروز ما قابلیت بازدارندگی دارد و می‌تواند پاسخ تهدیدات دشمن را بدهد؛ این سخنان شعار نیست و با ادله و اطلاع کامل می‌گویم

تحریم اگر چه محدودیت‌هایی را برای کشور ما بوجود آورده است، اما فرصتی برای بازسازی قدرت داخلی است. اگر دست ما مانند سایر کشور‌ها باز بود با همین قابلیت و توانمندی که امروز داریم، قطعا بسیار جلوتر از این‌ها می‌بودیم، اما داشته‌های امروز ما بسیار قابل توجه و قابلیت بازدارندگی دارد و می‌تواند پاسخ تهدیدات دشمن را بدهد. این سخنان شعار نیست. با ادله و اطلاع کامل می‌گویم ما در بحث بازی جنگ برنده میدان جنگ احتمالی خواهیم بود.

چند روز پیش برای تهیه گزارش، بازدیدی از پایگاه یکم شکاری شهید لشکری داشتم، آن چیزی که توجه را جلب می‌کرد سن و سال بالای نیرو‌هایی بود که وظیفه اورهال را برعهده داشتند. آیا شما برنامه‌ای برای انتقال دانش و تجارب این افراد به نسل جوان دارید؟

بر اساس مدل آموزشی که در ارتش جمهوری اسلامی ایران وجود دارد مهارت‌ها به نیرو‌های تازه وارد و جوان منتقل می‌شود. در سطوح مختلف مهارتی نیرو‌ها به ترتیب در کنار نفر‌های بالادست خود قرار داده شده تا آموزش‌ها را از او فرا بگیرند. یکی از روش‌های ما برای انتقال تجارب استفاده از افراد با تجربه کمتر در کنار افراد خبره و به اصطلاح مجتهد در کار اورهال است.

این شیوه انتقال دانش سیستمی و کاملا منظم است و تاکنون جوانان بسیاری در این شیوه آموزشی تربیت شده که پتانسیل در دست گرفتن کامل کار را دارند.

یکی از موارد قابل توجه، آموزش خلبانان است؛ با توجه به تحریم‌ها این آموزش‌ها به چه صورتی و در کجا انجام می‌شود؟

یک زمان نیاز داشتیم برای استاندارد‌های آموزشی به کشور‌های بیگانه وابسته باشیم، اما از زمانی که موانعی بر سر این کار بوجود آمد به این فکر افتادیم که استاندارد‌ها و آموزش‌ها را در داخل کشور نهادینه کنیم. بر همین اساس با تدبیر شهید ستاری فرمانده وقت نیروی هوایی، دانشگاه هوایی تاسیس شد که امروز به نام ایشان نامگذاری شده است. از همان زمان تصمیم گرفته شد که باید مستقل باشیم و امروز در تمام حوزه‌های تخصصی پرواز و سطوح مهارتی در حوزه‌های فنی در داخل کشور و در دانشگاه هوایی شهید ستاری و مرکز آموزش هوایی شهید خضرایی آموزش‌ها داده می‌شود.

ما امروز میزبان برخی از دانشجویان دوره خلبانی از کشور‌های همسایه هستیم که برای آموزش به کشور ما آمده اند و این یکی از دستاورد‌های بزرگ انقلاب اسلامی است

ما امروز میزبان برخی از دانشجویان دوره خلبانی از کشور‌های همسایه هستیم که برای آموزش به کشور ما آمده اند و این یکی از دستاورد‌های بزرگ انقلاب اسلامی است.

این توانمندی چیزی نیست که کشور‌های منطقه آن را داشته باشند و معدود کشور‌هایی در جهان وجود دارند که می‌توانند این کار را انجام دهند. ما از سطوح پایه تا پیشرفته‌ترین مقاطع آموزش‌ها را در داخل کشور انجام می‌دهیم و همه خلبانانی که امروز در حال پرواز هستند در همین دانشگاه‌های داخل کشور آموزش دیده اند.

البته برای ارتباط با سایر کشور‌ها دانشجویانی را به این کشور‌ها اعزام کرده ایم که این اقدام تنها برای انتقال دانش‌های روز جهان است. ما از لحاظ دانشی و روشی به خودکفایی رسیده ایم و می‌توانیم برابر استاندارد‌های ایکائو، خلبانان را آموزش دهیم.

حوزه راداری و پدافند دارای دانش بسیار پیشرفته و به روز است. نیرو‌های مورد نیاز در این حوزه چگونه و در کجا آموزش می‌بینند؟

یکی از وظایف معاونت تربیت و آموزش در ارتش، رصد تحولات محیطی است، زیرا می‌بایست متناسب با تهدیدات، آموزش نیرو‌ها صورت بگیرد. تهدیدات موجود در منطقه توسط دستگاه‌های تخصصی، لحظه به لحظه دنبال می‌شوند و تجربیات حاصل از نبرد با تروریست‌ها در سوریه، عراق و همچنین تجارب جبهه یمن لحظه به لحظه رصد می‌شود و در مجموعه‌ای به عنوان نیازسنجی آموزشی، این اطلاعات جمع‌آوری و تبدیل به سرفصل‌هایی برای آموزش می‌شود.

همچنین هر کدام از نیرو‌های مسلح که در حوزه مستشاری در جبهه‌های مقاومت اعم از سپاه و ارتش حضور داشتند، اطلاعات خود را در اختیار ما قرار داده و مراکز آموزشی نیز این اطلاعات را تجزیه و تحلیل می‌کنند و این اطلاعات صحنه و نبرد، بررسی و پیاده‌سازی شده و تبدیل به نیازها، قابلیت‌ها و توانمندی‌ها شده است، یعنی برای مقابله با آن تهدید، چه نیاز‌هایی داریم و چه توانمندی‌هایی باید کسب شود.

این اطلاعات بعد از استخراج، در اختیار مراکز آموزشی قرار گرفته و روی آن‌ها کار تخصصی می‌شود و نیرو‌هایی که در مراکز آموزشی ارتش، دوره‌های تخصصی را پشت سر می‌گذرانند، با انواع تهدیدات روز و روش مقابله با آن‌ها آشنایی کامل دارند.

نیرو‌های مسلح ایران با تهدیدات تروریستی، سبک جنگ و همچنین تجهیزاتی که در اختیار دارند، به خوبی آشنا هستند. این اطلاعات جمع‌آوری شده از تهدیدات نوین در قالب کتاب‌هایی گردآوری شده و در اختیار مراکز آموزشی قرار گرفته شده است و نیرو‌های ما کسب این تجارب و اطلاعات، از مراکز آموزشی فارغ‌التحصیل می‌شوند. البته ما به تهدیدات موجود بسنده نمی‌کنیم و تهدیدات فرارو را نیز بر اساس سناریو‌هایی که طراحی می‌کنیم، پیش‌بینی و توانمندسازی صورت می‌گیرد.

ارتباط حوزه آموزش ارتش با دانشگاه‌ها به چه شکل است و چگونه ما با این مراکز علمی ارتباط دارید و از تجارب آن‌ها استفاده می‌کنید؟

ارتش دارای دانشگاه‌های سازمانی و مأموریت‌محور است. دانشگاه‌های موجود در ارتش دارای عمق و غنای علمی در یک حوزه تخصصی هستند. به عنوان مثال دانشگاه افسری امام علی (ع) تخصص‌های ویژه‌ای را متناسب با نیاز نیرو‌های چهارگانه ارتش، به افسران آموزش می‌دهند. در این دانشگاه دانشجویانی از نیرو‌های چهارگانه ارتش، متناسب با نیاز در حال تحصیل هستند که تخصص‌های مورد نظر را فرا می‌گیرند.

در حوزه بین‌سازمانی نیز ارتباطات آموزشی خوبی با سپاه و ناجا داریم و در این راستا تبادل استاد و دانشجو در سطوح مختلف انجام می‌پذیرد در ضمن از امکانات و زیرساخت‌های این سازمان‌ها بهره‌برداری می‌کنیم. در حوزه ملی نیز ارتش نیازمند به دانشگاه‌ها و مراکز علمی است.

به همین دلیل هر جایی که نیازی احساس می‌کنیم، به سراغ این دانشگاه‌ها و مراکز علمی رفته و از تجارب آن‌ها استفاده می‌کنیم. همچنین در حوزه‌های تخصصی، از اساتید دانشگاه‌های ملی استفاده می‌کنیم و در پروژه‌های موجود در نیرو‌های مسلح، از اساتید و نخبگانی که در دیگر دانشگاه‌های کشور فعالیت دارند، بهره می‌بریم.

همچنین تفاهمنامه‌های همکاری مشترک فراوانی میان نیرو‌های چهارگانه ارتش با دانشگاه‌ها و مراکز علمی منعقد شده است. ما دانشگاه را از آنِ خود می‌دانیم و هر جا که نیاز به علم و تخصصی داشته باشیم، به سراغ دانشگاه‌های برتر کشور می‌رویم و از تجارب آن‌ها استفاده می‌کنیم.

ارتش ارتباط بسیار خوبی با دانشگاه‌های داخلی و همچنین پارک‌های علم و فناوری دارد و از آن‌ها برای تحقق اهدافش استفاده می‌کند و پیشرفت‌هایی که امروز در حوزه دفاعی به آن دست یافته‌ایم، بدون بهره‌گیری از علم و دانش موجود در دانشگاه‌های کشور امکان‌پذیر نبود.

علاوه بر این، در بازدید‌ها و سفر‌هایی که به سایر کشور‌های دوست و همسایه مانند روسیه داریم، از مراکز علمی و دانشگاهی آن‌ها بازدید و با ظرفیت‌های آنها، آشنا و از این تجارب استفاده می‌کنیم.

یکی از عرصه‌هایی که ارتش سال‌ها در آن فعالیت داشته و در سال‌های اخیر نمود بیشتری داشته، بحث امدادرسانی به مردم در زمان بحران‌هایی مانند سیل و زلزله است که مورد تقدیر مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت. برای آموزش افسران خودتان برای مدیریت صحنه در این حوادث و بلایای طبیعی، چه برنامه‌هایی دارید؟

هم اکنون نیز تعداد زیادی از دانشجویان دانشگاه افسری در مناطق سیل‌زده حضور دارند و در حال کمک و خدمت‌رسانی به مردم هستند. این نشان می‌دهد که ارتش در کمک‌رسانی به مردم به صورت نمادین و شعاری ورود پیدا نکرده است و شعار «ارتش فدای ملت» نشان‌دهنده این است که ارتش برای ملت است و در حال خدمت‌رسانی به آنهاست. اعزام نیرو‌های ما به مناطق سیل‌زده و بحران‌زده، برای تربیت و آموزش نیرو‌ها است.

در دانشگاه‌های دافوس ارتش، فرماندهان یگان‌های مختلف حضور دارند و دوره‌های مدیریت بحران را می‌گذرانند تا بدانند چگونه باید در مواقع بحرانی وارد صحنه شده و چه عملکردی داشته باشند. این آموزش‌ها توسط اساتید به‌نام و حتی فرمانده کل ارتش ارائه می‌شود تا فرماندهان ما بتوانند در شرایطی که همه چیز از گردونه عادی خارج شده، از مدیریت و دانش فرماندهی خود استفاده و صحنه را سامان دهند.

ورود ارتش به صحنه خدمت‌رسانی به مردم در بلایا و حوادث، یک قاعده است و در زمان بحران که همه دستگاه‌ها و سیستم‌ها مختل می‌شوند، نیرو‌های مسلح وارد صحنه می‌شوند و این اختلالات را مدیریت می‌کنند. اگر ارتش در چنین شرایط بحرانی وارد نشود، سر و سامان دادن به اوضاع غیرممکن است. نیرو‌های مسلح به ویژه ارتش با استفاده از قدرت مدیریت و ابزاری که در اختیار دارند، در صحنه حضور پیدا کرده و نابسامانی‌ها را برطرف می‌کنند.

وظیفه ارتش در ایران و همه جای دنیا، دفاع از تمامیت ارضی کشور است، اما هر کجا که مردم در خطر و آسیب باشند، ارتشی‌ها خود را سپر آسیب می‌کنند به همین دلیل است که اولین یگانی هستند که در صحنه‌های بحرانی حضور پیدا می‌کنند. برای همه نیرو‌های ما در حوزه مدیریت بحران، آموزش‌هایی وجود دارد و هم نیرو‌هایی را برای کمک به مردم در این صحنه‌ها تربیت می‌شوند. ارتشی‌ها خادم مردم هستند بنابراین باید یاد بگیرند که به مردم خدمت کنند. مردم‌یاری جزو ذات و فلسفه وجودی ارتش است.

به نظر شما ارتش در چه حوزه‌هایی می‌تواند از پتانسیل رسانه بهره‌برداری کند؟

نیرو‌های مسلح به ویژه ارتش جمهوری اسلامی ایران در تمامی کشور عزیزمان مستقر هستند و حوزه فعالیت نیرو‌های مسلح نیز به دلیل این که به امنیت ارتباط دارد همه مردم از آن متاثر هستتند به همین دلیل خوشبختانه سایر حوزه‌ها نیز تلاش دارند نیرو‌های مسلح قوی، موفق و مقتدر باشند و بتوانند به خوبی فعالیت و ماموریت خود را انجام دهند.

با همکاری می‌تواند ظرفیت‌ها را به خوبی شناسایی و با فرهنگ سازی پروسه تربیت و آموزش را تکمیل کرد. ارتش نیز به مقتضای شرایط و نیاز باید ارتباط بیشتر و بهتری با جامعه داشته باشد تا بتواند به اصطلاح سایه اقتدار ارتش را در جامعه گسترش دهد، زیرا قدرت و اقتدار نیرو‌های مسلح به سایه آن است و این سایه اقتدار و قدرت است که می‌تواند بازدارندگی ایجاد کند، سایه اقتدار و قدرت نیرو‌های مسلح را رسانه‌ها می‌توانند ایجاد کنند و این اقدام بازدارندگی در پی خواهد داشت.

ارتش و نیرو‌های مسلح باید ظرفیت‌های رسانه‌ای را به خوبی شناسایی و از آن بهره برداری کنند

ارتش و نیرو‌های مسلح باید ظرفیت‌های رسانه‌ای را به خوبی شناسایی و از آن بهره برداری کنند. رسانه در ابعاد مختلف مانند ایجاد سایه اقتدار و قدرت ایجاد بازدارندگی و انتشار و انتقال اخبار ارتش به جامعه می‌تواند به ارتش و نیرو‌های مسلح کمک کند و موجب اطمینان خاطر و آرامش قلبی مردم شود.

انتشار اخبار فعالیت‌ها و اقدامات ارتش توسط رسانه‌ها می‌تواند به فرهنگ سازی در جامعه کمک بسیار کند همانطور که چندی پیش چند گزارش درباره دوران مقدس سربازی منتشر شد و این گزارش و اخبار بسیار موثر بود و بازتاب بسیار خوبی در جامعه داشت و توانست به بسیاری از شبهات پاسخ دهد.

بنیه دفاعی و تجهیزات نظامی ما

چند روز پیش یک هیئت عالیرتبه نظامی خارجی که برای بازدید از توانمندی‌های دفاعی به کشورمان سفر کرده بودند بعد از بازدید و به مسئولان ایرانی گفت ما با دیدن این توانمندی‌ها فهمیدیم که چرا ترامپ جرات نکرد بعد از ساقط شدن پهپاد جاسوسی توسط ایران به شما حمله کند و یا واکنشی را داشته باشد این بازدارندگی و موفقیت به دلیل قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران است.

ساقط کردن پهپاد جاسوسی آمریکا موجب تغییر رویکرد عربستان سعودی و امارات متحده در قبال ایران شد

قدرت چانه زنی مسئولان دستگاه دیپلماسی کشورمان و هر کشور دیگری به پشتیبانی قدرت دفاعی و نظامی آن کشور است. به طوری که یک اقدام پیشگیرانه صورت گرفته در حوزه نظامی، می‌تواند یک فراروی سیاسی بزرگ را تغییر دهد.

به عنوان یک اقدام پیشگیرانه نیرو‌های مسلح در ساقط کردن پهپاد جاسوسی آمریکا بر فراز آب‌های سرزمینی ایران موجب تغییر رویکرد عربستان سعودی و امارات متحده در قبال ایران اسلامی شد و شما مشاهده کرد این هیئتی از مرزبانی امارات چند وقت پیش به کشورمان سفر کرد و یک قرارداد همکاری دو جانبه با طرف ایرانی امضا کردند.

قدرت نظامی پشتیبانی قوی برای سیاست مداران و مشت پر سیاستمداران در مذاکرات است و سیاست مداران می‌توانم به حوزه دفاعی کشور ترکیه کنند.

منبع:مهر

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سامانه موشکی سامانه موشکی اس 300 برترین ارتش های جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۸۱۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نواختن زنگ سلامت در مدارس شهرستان خوی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،   درآیین نمادین که به این مناسبت   با حضور مدیر آموزش وپرورش، معاون هماهنگ کننده سپاه، رئیس دانشکده علوم پزشکی و جمعی از مسئولین شهری در آموزشگاه سید صدر محمد سیدی برگزار با نواختن زنگ سلامت برنامه‌های هفته سلامت در خوی آغازشد.

 محمد پورمدیر آموزش و پرورش خوی در آیین نواختن زنگ سلامت در مدارس گفت:از جمله شاخص های مهم و موثر توسعه یافتگی جامعه و کشور، سلامت شهروندان، امید به زندگی وتوسعه ارتباطات بوده وسلامت مقدم بر همه چیز است.

وی افزود: ارتقای سطح سواد سلامت جامعه از الزامات اساسی است و در این راستا توجه به سلامت جسمی و روانی و ارتقای سواد سلامت در بین دانش آموزان دارای اهمیت ویژه است.

 مدیر آموزش و پرورش خوی گفت :مشارکت دانش آموزان در امور آموزشی و پرورشی نقش مهمی در انتقال مفاهیم و آموزش ها از جمله ارتقا شاخص های سلامت دارد.

 وی تصریح کرد:هم افزایی و تعامل سازنده نهادهای مرتبط در امر ارتقا سلامت خصوصا در بین مدارس مهم و دارای اثر خواهد بود.

همچنین به مناسبت گرامیداشت هفته سلامت نخستین خانه بهداشت مجهز مدرسه در مدرسه خبرساز محمد سیدی افتتاح شد.

 

 

دیگر خبرها

  • براي تقويت و ارتقا جايگاه مدرسه بايد برخي از محدوديت ها را برداشت
  • مراسم روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در ترکیه
  • دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد
  • گرامیداشت چهل و پنجمین سالگرد شهادت سپهبد قرنی در قم
  • اخذ مجوز جذب یک هزار نخبه علمی توسط وزارت نیرو
  • اخذ مجوز جذب یک هزار نخبه علمی/۶۰ نفر استخدام شدند
  • نواختن زنگ سلامت در مدارس شهرستان خوی
  • ولایت مداری و مردمی بودن، مهمترین ویژگی ارتش
  • خروج نیرو‌های آمریکا از نیجر، پیروزی استراتژیک روسیه
  • پیشرفت‌های علمی و اقتصادی جامعه در پرتو امنیت شکل می‌گیرد