Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-24@20:39:14 GMT

کلانتری:شدت مصرف انرژی در کشور بسیار زیاد است

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۸۲۱۴۰

کلانتری:شدت مصرف انرژی در کشور بسیار زیاد است

عیسی کلانتری روز پنج‌شنبه در آیین تودیع و معارفه مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس افزود: روسیه با ۳۲ صدم درصد و ایران با ۲۳ صدم درصد در جایگاه اول و دوم هدر دادن انرژی تولیدی در جهان قرار دارند، در حالیکه آلمان برای تولید یک میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی ۱۰۰ هزار تن انرژی نفت مصرف می‌کند، این میزان مصرف در کشور ما ۸۵۰ هزار تن است، به عبارت دیگر ما برای یک دلار تولید ناخالص داخلی ۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ برابر آلمان انرژی مصرف می‌کنیم.

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در عین حال گفت: ما مواردی برای حفاظت از محیط زیست داریم که اگر درست اعمال شود بیشتر از محدودیت‌هایی که از سوی کنوانسیون‌های بین المللی برای حفاظت از محیط زیست اعمال می‌شود کارساز است، به عنوان مثال کنوانسیون بین المللی پاریس کاهش تولید کربن به میزان ۴ درصد تا سال ۲۰۳۰ را به عنوان یک عامل برای حفاظت بیشتر از محیط زیست پیشنهاد داده در حالیکه در راهبرد‌های اصلی و سیاست‌های کلان کشور ما و فرمایشات مقام معظم رهبری به عنوان عالی‌ترین اصل حفظ محیط زیست پیشنهاد کاهش تولید کربن به میزان ۴۰ درصد داده شده است، اگر ما به همین رهنمود‌ها درست عمل کنیم قطعا برای ما بیشتر و بهتر از نگاه به کنوانسیون‌های بین المللی کارساز است.
کلانتری با تاکید بر اینکه رهنمود‌های مقام معظم رهبری راهگشای حفظ محیط زیست است گفت: ایشان به صراحت تخریب طبیعت و تجاوز به محیط زیست حتی برای ساختن یک حوزه علمیه را حرام اعلام کرده‌اند، بنا بر این هر گونه تجاوز به عرصه‌های چهارگانه محیط زیست حرام است و این موضوع در آموزه‌های معنوی ما نهادینه شده است، اما باید به درستی به آن توجه کنیم.
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور خاطر نشان کرد: اگر ما به کنوانسیون‌های بین المللی به عنوان یک عامل محدود کننده تولید کربن نگاه کنیم فقط باید ۷۲ میلیون تن از تولید کربن تا سال ۲۰۳۰ بکاهیم در حالیکه راهبرد‌های جمهوری اسلامی بر کاهش ۷۳۰ میلیون تنی کربن تا این سال تاکید دارد.

کلانتری در بخش دیگری از سخنانش محیط زیست را ودیعه‌ای دانست که باید برای نسل‌های آتی هم حفظ شود و گفت: باید با اصلاح اشتباهات گذشته این رویکرد را دنبال کرد که محیط زیست متعلق به نسل‌های آتی هم می‌باشد، نباید به محیط زیست نگاه سیاسی داشت، محیط زیست متعلق به دولت و جناح خاصی نیست، نباید به تاکید و فشار بر سیاست‌های غلط مثل توسعه کشاورزی در استان فارس، سفره‌های آب زیر زمینی را به تاراج داد.

تاکید بر خودکفایی گندم یک اشتباه تاریخی

وی با بیان اینکه تاکید بر طرح خودکفایی تولید گندم نیز یک اشتباه تاریخی در دهه ۷۰ بود گفت: آن زمان که من مسوولیت وزارت کشاورزی را داشتم بر این سیاست تاکید می‌شد، اما این یک اشتباه تاریخی بود، تداوم همین روند در دهه‌های بعد می‌توانست به کلی منابع آب را در کشور نابود کند، اما زمانی که سیاست خودکفایی گندم را در مجلس تغییر دادیم مورد مواخذه برخی نمایندگان قرار گرفتیم، محیط زیست باید حافظ منافع مردم و حافظ منابع کشور باشد.

معاون رییس جمهوری ادامه داد بر اساس الگو‌های توسعه ۱۷ درصد از منابع ملی و اراضی کشور باید کاملا دست نخورده بماند برای نسل‌های بعد، این اراضی نباید صرف توسعه کشاورزی و حتی جنگل کاری شود، نسل‌های ۵۰ و ۱۰۰ سال بعد این حق را دارند که از منابع کشور استفاده کنند.

هزینه کرد ۱۰ هزار میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه

کلانتری به موضوع خشک شدن و احیای دریاچه ارومیه هم اشاره کرد و گفت: سد سازی بی رویه و استفاده از آب‌ها برای توسعه کشاورزی و از سویی افزایش سطح تبخیر موجب خشکی دریاچه ارومیه شد، ۱۰ هزار میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه هزینه شده و همین مقدار برای ۱۰ سال آینده باید هزینه شود تا به سطح تراز اکولوژیک دریاچه برسیم، سطح تراز اکولوژیک دریاچه ارومیه نگهداشت ۱۴ میلیارد متر مکعب آب است در حالیکه این دریاچه در دهه‌های پیشین ۲۳ میلیارد متر مکعب آب داشته است.

وی با تاکید بر اینکه اگر فرهنگ سازی برای حفظ محیط زیست نهادینه نشود ده‌ها برابر باید هزینه کنیم تا محیط زیست حفظ شود گفت: آمار هفت دهم میلیمتر فرسایش سالانه خاک در کشور ما فاجعه اقلیمی است، چرا نباید برای جلوگیری از این فرسایش چاره اندیشی شود، هر سال ۲۰ برابر آنچه خاک تولید می‌شود فرسایش خاک رخ می‌دهد، سالانه ۶۰ هزار هکتار از جنگل‌های بلوط زاگرس در کشور ما نابود می‌شود، این آمار‌ها واقعا نگران کننده است.

معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشوراضافه کرد: همین بیماری قارچی و ذغالی که دامن جنگل‌ها را گرفته ناشی از استفاده بی رویه از خاک و چرای بی رویه و نابودی آب‌ها است، این جنگل‌ها سال‌ها دوام داشته و به چنین بیماری قارچی مبتلا نشده و اکنون با تخریب محیط زیست انواع بیماری‌ها به سراغ درختان آمده است.

بودجه محیط زیست ۲.۵ هزارم بودجه کشور

کلانتری همچنین از ناکافی بودن بودجه سازمان حفاظت محیط زیست گله کرد و گفت: بودجه سالانه ما ۲.۵ در هزار از بودجه کشور است، آموز و پرورش به عنوان سازمان و دستگاهی که کمبود بودجه دارد بیش از ۴۰ برابر محیط زیست بودجه دارد، ما با بودجه یک چهلم آموزش و پرورش چگونه می‌خواهیم برای حفط محیط زیست فرهنگ سازی کنیم.

در این آیین از خدمات سعید محمودی مدیر کل پیشین حفاظت محیط زیست فارس تقدیر از حمید ظهرابی به عنوان مدیر کل جدید محیط زیست فارس معرفی شد. محمودی به سمت مدیر کل حفاظت محیط زیست تهران منصوب شد و ظهرابی نیز پیش از این معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست بوده است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: عیسی کلانتری مصرف انرژی محیط زیست کنوانسیون بین المللی پاریس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۸۲۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح از رده خارج کردن خودروهای فرسوده در سال جاری

تین نیوز

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست از اجرای برنامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده با اولویت حمل و نقل عمومی و موتورسیکلت در سال جاری خبر داد.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، ایرج حشمتی در همایش مدیران محیط زیست کشور با اشاره به مسئولیت محیط زیست در حوزه های پایش آب، هوا و خاک گفت: به روزرسانی سیاهه انتشار آلاینده های هوا و تدوین برنامه عملیاتی کاهش آلودگی هوای کلان شهرها در دستور کار سال ۱۴۰۳ سازمان قرار گرفته است، همچنین با همکاری وزارت صمت، وزارت کشور، پلیس راهور و راه و شهرسازی برنامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده با اولویت حمل و نقل عمومی و موتورسیکلت در سال جدید اجرا خواهد شد.

حشمتی ادامه داد: در اجرای ماده الحاقی قانون برنامه هفتم توسعه، با هدف تقویت سازگاری و کاهش آسیب پذیری کشور در مقابل تغییر اقلیم، برنامه مدیریت تغییر اقلیم کشور توسط سازمان و با همکاری سازمان های ذیربط تهیه خواهد شد.

وی با تشریح اقدامات سیاست گذاری و نظارتی در بخش آب و خاک، یادآور شد: قانون حفاظت از خاک قانون تخصصی است که بعد از انقلاب اسلامی ایران تصویب و ابلاغ شده است و در همین راستا آئین نامه اجرایی قانون حفاظت از خاک در سال گذشته در هیات وزیران و نیز خط مشی های مدیریت، حفاظت و بهره برداری پایدار از خاک کشور تصویب و ابلاغ شد که مطابق خط مشی های مذکور، بهینه سازی روش های استفاده از آب های نامتعارف در خاک در تطابق با شاخص های کمی و کیفی و استانداردهای مرتبط باید صورت گیرد.

حشمتی ادامه داد: در همین راستا و نیز کمک به حل بحران فعلی آب کشور تدوین و ابلاغ معیار مشمولیت واحدها در اجرای طرح پایش خوداظهاری برای بخش پساب و پارامترهای مشمولیت واحدها به تفکیک کد آیسیک دراجرای قانون حفاظت از خاک و آئین نامه جلوگیری از آلودگی آب تدوین و ابلاغ شده است.

معاون محیط زیست استانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور تصریح کرد: در سال گذشته، ۱۴۳ رودخانه با ۶۸۴ ایستگاه به صورت فصلی پارامترهای عمومی و سمی مورد پایش قرار گرفته که نتایج ۱۸۷۶ پایش نشان از این دارد که در ۷۰ درصد پایش های انجام شده کیفیت رودخانه متوسط تا بسیار خوب بوده است، همچنین ۵ گزارش ملی در راستای نظارت بر مدیریت زیست محیطی تنظیم و به نهادهای متولی قانونی آن جهت اقدام وفق تکالیف قانونی ابلاغ شده است.

حشمتی در ادامه با بیان اینکه وضعیت کیفیت آب زیر زمینی نیز با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت نیرو در کارگروه های برنامه ایمنی آب کشور در حال پایش است، افزود: رفع آلودگی با شناسایی انواع ریسک های آلودگی اولویت بندی و تدوین پایش آب زیرزمینی کشور صورت می گیرد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه نظارت بر اجرای قانون مدیریت پسماند و تغییر اقلیم از اولویت های پیش رو در سال جاری است که با جدیت دنبال می شود، گفت: رسیدگی به ١٠ هزار درخواست و تایید بیش از سه هزار نقل و انتقال پسماند در کشور بیانگر جدیت کار در این حوزه است، نظارت های محیط زیست در حوزه مدیریت پسماند هدفمند و هوشمند می شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • اجرای طرح اجتماعی پسماند در ۵ شهر و ۱۰ روستای چهارمحال‌ و بختیاری
  • مدیریت اجتماعی پسماند در ۱۵ شهر و روستای چهارمحال وبختیاری
  • روزانه ۲۳ تن زباله های پلاستیکی در ایلام تولید می شود
  • عوامل محیط زیستی، دلیل ۲۵ درصد مرگ و میر‌ها
  • اجرای طرح از رده خارج کردن خودروهای فرسوده در سال جاری
  • هوای زمین را داشته باشیم
  • یگان حفاظت محیط زیست خراسان شمالی جز پنج یگان برتر کشور اعلام شد
  • پایش کیفیت ۱۴۳ رودخانه در سال ۱۴۰۲
  • نظارت‌های محیط زیست در حوزه مدیریت پسماند هوشمند می‌شود
  • اقدامات مناسب برای کاهش مصرف پلاستیک انجام شود