Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@06:23:59 GMT

آسیای میانه یک قدم به بازارهای جهانی انرژی نزدیک تر شد

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۸۲۲۹۸

آسیای میانه یک قدم به بازارهای جهانی انرژی نزدیک تر شد

به گزارش روز شنبه نشریه تایمز آسیای مرکزی و به نقل از  بانک توسعه آسیایی،، وزرای انرژی و رهبران کشورهای افغانستان، آذربایجان، گرجستان، قزاقستان، جمهوری قرقیزستان، مغولستان، پاکستان، تاجیکستان و ازبکستان در پایان نشست همکاری های اقتصادی منطقه ای آسیای میانه (CAREC)، که روز جمعه ۲۰ سپتامبر (۲۹ شهریور) در ازبکستان برگزار شد، این بیانیه را به امضا رساندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

این نخستین باری است که وزاری انرژی آسیای میانه و غربی برای گفت و گو درمورد چالش های مشترک انرژی منطقه ای گردهم آمده اند.  

این بیانیه باعث می شود که با مشارکت و سرمایه گذاری بیشتر در بخش های خصوصی، منطقه را در مسیر اصلاحات زودهنگام، به سمت بازارهای آزاد انرژی سوق دهد و اتصالات برقی و تبادلات میان کشورها را افزایش دهد؛ همچنین تعهدی جدی برای بهره برداری از منابع تجدید پذیر و فناوری های پاک خواهد بود. این گروه همچنین برای ۱۰ سال آینده یک استراتژی جدید انرژی را معرفی می کند که نقشه راه را برای رسیدن به هدف منطقه از آینده انرژی مطمئن فراهم می سازد.

این جلسه در بحرانی ترین زمان برگزار شده است، چرا که بخش های انرژی این منطقه با چالش های بزرگی روز به رو است؛ این ۹ کشور دارای منابع طبیعی غنی هستند اما توزیع نامناسب این منابع - که با زیرساختهای ناکافی و بهره وری های اقتصادی ناکارآمد دولتی همراه است - برخی از این کشورها را با کمبود منابع انرژی همراه ساخته است. برای همگام شدن با رشد اقتصادی منطقه و افزایش تقاضای انرژی، منطقه باید ظرفیت فعلی سیستم برق خود را تا سال ۲۰۳۰ دوبرابر افزایش دهد. گسترش ظرفیت به سرمایه گذاری های قابل توجهی نیاز دارد که تا سال ۲۰۳۰ حدود ۴۰۰ میلیارد دلار تخمین زده شده است.

همکاری های منطقه ای در زمینه انرژی، بازارهای انرژی مدرن و افزایش چشمگیر سرمایه گذاری های خصوصی در بخش انرژی فرصتی برای غلبه بر این چالش ها و ایجاد منابع برق پایدار برای مصارف داخلی و صادرات به بازارهای انرژی در چین، پاکستان و هند است که با فرصت های جدید ترانزیت نفت و گاز از طریق ترکیه و گرجستان همراه می باشد.  

آغاز مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی برای تأمین نیازهای مهم زیرساخت انرژی منطقه حائز اهمیت است؛ در این بیانیه، منطقه متعهد شده است تا اصلاحاتی در ایجاد محیط تجاری مناسب تر برای جذب سرمایه گذاری های خصوصی در منطقه ایجاد کند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هند ازبکستان پاکستان قزاقستان آسیای میانه تاجیکستان بانك توسعه آسيايی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۸۲۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰۵ میلیون دلارحجم صادرات و صادرات دوباره از قشم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس، معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم در نشست خبری گفت: در این مدت همچنین تراز تجاری این منطقه به بیش از ۳۱۳ میلیون دلار رسید که این آمار یکی از بهترین تراز‌های مثبت مناطق آزاد کشور و بیش از ۳ برابر سال قبل از آن بود.

محمد منصور عظیم‌زاده اردبیلی به افزایش ۲۰ درصدی صدور و تمدید مجوز‌های سرمایه‌گذاری اشاره کرد و گفت: سال گذشته ثبت شرکت‌های شیلاتی و کشاورزی ۱۱ درصد افزایش داشت.

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم افزود: در حمل و نقل و ترانزیت به نسبت رفت و آمد در سال ۱۴۰۲ در حوزه خودرو و مسافر ۲۷ درصد تغییرات مثبت را داشتیم که همه اینها در رشد و توسعه جزیره قشم تاثیرگذار بوده است.

عظیم‌زاده اردبیلی با تاکید بر اینکه بخش صنایع و اشتغال ایجاد شده هم ۲۵ درصد افزایش یافته است گفت: در زمینه عقد قرارداد‌های فعالیت‌های صنعتی که منجر به تحویل زمین به سرمایه‌گذاران شده است هم با واگذاری ۸۰ زمین صنعتی شاهد رشد قابل توجه بودیم.

وی افزود: واردات کالا‌های ۱۵ درصد گمرکی هم بیش از ۳ برابر افزایش داشت که این افزایش درآمد‌ها در فرآیند و رونق جزیره نقش مهمی ایفا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: افزایش ۴۹ درصدی درآمد گمرکات هرمزگان

محمد منصور عظیم‌زاده اردبیلی گفت: با فعال شدن پنجره واحد الکترونیک در قشم تمام مراحل سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف در یک فرآیند زمانی کمتر از یک ماه صورت می‌گیرد.

وی افزود: تسهیل و ایجاد تحرک در حوزه سرمایه‌گذاری برای شفافیت و جذب بالاتر فعالان اقتصادی از هدف‌گذاری‌های مهم سازمان منطقه آزاد قشم است که از سوی کمیته سرمایه‌گذاری دنبال می‌شود.

دیگر خبرها

  • تاج و کافا قدرت‌ اول فوتسال آسیا
  • برگزاری جشنواره سماق درآینده نزدیک باحضور گردشگران داخلی وخارجی
  • (تصاویر) سفر تاریخی وزیر خارجه انگلیس به آسیای میانه
  • قیمت جهانی طلا کاهش یافت یا افزایش؟
  • پیام «وعده صادق» به قیمت نفت در بازارهای جهانی
  • ۵۰۵ میلیون دلارحجم صادرات و صادرات دوباره از قشم
  • افتتاح نخستین طرح پیشران اقتصادی کشور با سرمایه‌گذاری «ومعادن»
  • ندیمی در گفت و گو با قدس: دیپلماسی انرژی فعال در منطقه به ما کمک کرد که از گستردگی تحریم ها جلوگیری کنیم
  • افزایش آمار حمله قاچاقچیان به نیروهای جنگلبانی/ تعداد نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی 14 درصد استانداردهای جهانی است! سازمان منابع طبیعی در دفاع از نیروهای خود ناتوان است
  • توسعه همکاری‌های منطقه ای ایران در جهت تبدیل شدن به‌هاب گازی منطقه