Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-24@08:23:10 GMT

پرطرفدارترین خانه‌ها در بازار مسکن کدام ها هستند؟

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۸۲۳۳۶

آفتاب‌‌نیوز :

از آنجایی که دولت قدرت مهار قیمت های سوداگرانه در بازار را نداشت، حباب قیمت ها هر روز بزرگ تر شد تا جایی که بازار به رکود تورمی مبتلا گشت. در حالی که به دلیل کاهش قدرت خرید تقاضا به شدت کاهش یافت اما افزایش قیمت ها همچنان ادامه داشت تا جایی که به نصف رسیدن معاملات در نهایت باعث کاهش قیمت ۳ درصدی قیمت ها در تهران شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این افت و خیز و نوسان قیمت ها فقط متوجه تهران نبود و این گرانی به سایر شهرها هم سرایت کرد و شاهد این نوسانات در سایر استان ها هم بودیم.

در این مقطع بحرانی، وزارت راه و شهرسازی راهکارهایی را برای کنترل بازار مسکن ارایه کرد که راهکارهای کوتاه مدت مانند اعمال مالیات به اجرا نرسید. از دیگر راهکارهای دولت برای میان مدت و بلند مدت، ساخت و ساز خانه های کم متراژ است. در حال حاضر متوسط متراژ واحد مسکونی در تهران حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ متر است که این عدد باید به ۷۵ متر برسد.

مهم ترین مزیت هدایت انبوه سازان به سمت ساخت وساز خانه های کم متراژ، صاحبخانه شدن جمعیت بیشتری از خانواده ها است اما این سبک از زندگی بی عیب هم نخواهد بود و معایب خاص خود را برای جامعه به همراه خواهد داشت.

پیامد مثبت و منفی ساخت و سازهای نُقلی

شاید عده ای توان خرید مسکن با متری متوسط ۱۰ میلیون تومان را دارند اما می توانند این هزینه را برای خانه های ۵۰ تا ۷۰ متر بپردازند حال اینکه عرضه این واحدهای مسکونی در بازار بسیار محدود است چراکه در دهه ۸۰ سازندگان با پشتیبانی بانک ها در ساخت وساز خانه هایی با متراژ بالا سرمایه گذاری کردند.

بنابراین مهم ترین مزیت خانه های کم متراژ این است که می تواند مخاطب جمعیت بیشتری از متقاضیان مسکن باشد. از سوی دیگر تولید خانه های کم متراژ با توجه به کمبود عرضه زمین در کلان شهرها راحت تر از خانه هایی با متراژ بالا است. البته انبوه سازان معتقدند که واحدهای کم متراژ هزینه های ساخت را افزایش می دهند چرا که تعدد پارکینگ،‌ مصالح ساختمانی، انشعابات و ... می تواند هزینه ها را بالا ببرد.

«مهدی مافی» کارشناس مسکن درباره رویکرد وزارت راه و شهرسازی برای تشویق انبوهسازان به ساخت خانه های کم متراژ و پیامدهای تولید انبوه این واحدها، گفت: پیش از طرح مسکن مهر، ساخت مسکن ارزان مطرح شد که یکی از ویژگی های این واحدها متراژ پایین آنها بود البته این طرح در آن زمان دیده نشد و طرح مسکن مهر به اجرا رسد.

وی ادامه داد: یکی از مهم ترین موضوعاتی که در ساخت وساز این واحدها اگر رعایت نشود ممکن است مشکلاتی را برای ساکنان ایجاد کند، بحث جانمایی و تردد افراد است که رعایت این استانداردهای مرتبط با خانه های کم متراژ بسیار اهمیت دارد.

به گفته این کارشناس مسکن، از دیگر مباحثی که در ساخت و ساز واحدهای مسکونی کم متراژ اگر نادیده گرفته شود، معایبی را برای این طرح ایجاد خواهد کرد، مدت زمان استفاده از این واحدها برای مخاطبان آن است.

مافی با بیان اینکه باید ذهنیت ها درباره سکونت تغییر کند، ادامه داد: این یک تفکر رایج است که اقامت در یک مسکن باید طولانی مدت باشد اما در تمام دنیا مسکن کالایی شبیه به خودرو است و برای هر دوره ای قابل تعویض باید باشد و سکونت در خانه های کم متراژ باید مدت زمان مشخص داشته باشد و پس از آن به فرد یا افراد دیگری واگذار شود.

وی گفت: موضوع دیگر که در تولید انبوه خانه های کم متراژ باید مورد توجه قرار بگیرد بحث مخاطب شناسی این واحدهای مسکونی است. بخشی از تقاضای موجود در بازار مسکن متعلق به قشر دانشجو و یا مجردها است که باید متناسب با این قشر نسبت به ساخت مسکن مناسب اقدام کرد و می توان با این اقدام به این تقاضا پاسخ سریع داد.

این کارشناس مسکن تاکید کرد: اگر این سه مبحث مورد توجه قرار بگیرد به طور قطع معایب خانه های کم متراژ به حداقل خواهد رسید.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مسکن بازار مسکن خانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۸۲۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله علم‌الهدی:بنگاه‌داری ‎بانکها آفت بزرگ بازارمسکن است

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: بنگاه‌‎داری بانک‌‎ها یکی از آفت‎های بزرگ بازار مسکن کشور است، کار به جایی می‌‎رسد که اراضی وسیع و املاک ارزشمند در تهران، مشهد و کل ایران در تملک بانک‌هایی باشد که قرار است مردم را خانه‌دار کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی در دیدار با سیدخلیل منبتی، مدیرکل مسکن و شهرسازی خراسان رضوی و جمعی از معاونان وی که ظهر امروز به میزبانی دفتر نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد، تزریق امید به بازار مسکن را مهم‎ترین راهبرد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی دانست و اظهارداشت: مهم تر از هر چیز این است که مردم برای تأمین مسکن امید داشته باشند زیرا امروزه وضعیت طوری است که خانه‎‌دار شدن برای برخی اقشار به منزله یک امر غیرقابل تحقق و موهوم محسوب می‌شود و این ناامیدی باید ریشه‎کن شود.

وی افزود: مهم ترین چالش در بازار مسکن، عدم تناسب عرضه با تقاضاست؛ وقتی این تناسب وجود نداشته باشد و تقاضا بسیار بیشتر از عرضه باشد، کار به جایی می‌رسد که صاحب محصول به هر قیمتی که دلش بخواهد، کالا را وارد بازار می‌‎کند. مسئله مسکن نیز از این قبیل است و ساخت محدود خانه به موازات معطل نگه‎داشتن نیاز مردم کار را به جایی رسانده که برخی افراد به هر قیمتی که بخواهند، مسکن خود را ارائه می‎‌‌کنند.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: بنگاه‌‎داری بانک‎‌ها یکی از آفت‎های بزرگ بازار مسکن کشور است. اینجور که این‎ها رفتار می‌‎کنند، کار به جایی می‌‎رسد که اراضی وسیع و املاک بسیار ارزشمند در تهران، مشهد و کل ایران در تملک همین بانک‎هایی باشد که قرار است مردم را خانه‎دار کنند. اینجاست که می‎‌گوییم نهادهایی نظیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی که محصول تدبیر و درایت مستقیم امام راحل هستند، باید به‎ گونه‎ای میدان‎داری کنند که دست مافیا از بازار مسکن دور بماند.

شش ‎هزار  واحد مسکونی در مرحله تکمیل

سیدخلیل منبتی، مدیرکل بنیاد مسکن خراسان رضوی هم در ابتدای این دیدار ضمن ارائه گزارشی از اقدامات این نهاد در تأمین پروژه‎های ساخت مسکن گفت: هم‌اکنون در حاشیه شهر مشهد بیش از 1500 واحد مسکونی برای افراد کم‎ درآمد همچون مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی درحال ساخت است. علاوه بر این، عملیات عمرانی 3500 واحد نیز در سرتاسر استان در دستورکار قرار دارد و در تلاش هستیم تا حتی با حداقل آورده سرپرستان خانوار، خانه و سرپناهی برای آن‎ها فراهم شود.

وی بیان کرد: از ابتدای سال 1402 تاکنون، بیش از 26 هزار قطعه زمین در جریان نهضت ملی مسکن روستایی واگذار شده‌ که هم‌اکنون فرایند ساخت در آن‌ها در جریان است. علاوه بر این، در همین بازه زمانی بیش از 697 میلیارد تومان تسهیلات حوزه مسکن روستایی اعم از قیر، اعتبارات ملی، استانی و منابع نفتی تصویب شده که اعطای آن همچنان ادامه دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پنجره‌ای رو به شفافیت
  • واکنش بازار به تغییر مقررات انتشار آگهی مسکن
  • قیمت خانه در تهران چهارشنبه ۵ اردیبهشت+اینفوگرافیک
  • ساخت ۱۵۰ هزار مسکن استطاعت پذیر در تهران | ۵۵۰۰ خانه فرسوده و خطرناک نوسازی می شوند
  • کاری کنید امید مردم برای خانه‎دار شدن از بین نرود/بنگاه‌‎داری بانک‌‎ها، آفت بزرگ بازار مسکن کشور است
  • بنگاه داری بانکها از آفات بزرگ مسکن کشور است
  • آیت‌الله علم‌الهدی:بنگاه‌داری ‎بانکها آفت بزرگ بازارمسکن است
  • بنگاه داری بانک ها آفت بزرگ بازار مسکن کشور است
  • مانع تراشی در مسیر شفافیت بازار مسکن
  • سال سخت خانه‌به‌دوشان