Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

روزنامه گاردین در سرمقاله خود نوشت: در ماه های گذشته پیام های ضد و نقیضی را از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در ارتباط با سیاست خارجی شنیده ایم. او به خوبی نشان داده است که جهان بینی منسجم و تعریف شده ای ندارد. روز شنبه شاهد حملاتی علیه تاسیسات نفتی عربستان بودیم. رئیس جمهور آمریکا ابتدا در صفحه توییتر خود اعلام کرد که عوامل احتمالی شناسایی شده اند و ارتش آمریکا آماده واکنش نشان دادن به این حملات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما او در روزهای بعد در مصاحبه با خبرنگاران گفت که به دنبال جنگ با هیچ کشوری نیست. وزیر امور خارجه آمریکا در ابتدا به طور مستقیم ایران را متهم به انجام این حملات کرده بود. اما ترامپ گفت که منتظر جمع آوری اطلاعات و شواهد بیشتر است. در ماه ژوئن گذشته بعد از آنکه نیروهای مسلح ایران یک پهپاد آمریکایی را سرنگون کردند، رئیس جمهور آمریکا در نهایت از تصمیم خود برای استفاده از گزینه نظامی منصرف شد.

در ادامه این مطلب آمده است: اما هنوز نمی توانیم گام های بعدی ترامپ را پیش بینی کنیم. ترامپ بارها تاکید کرده است که تمایلی به شروع یک جنگ فاجعه آمیز دیگر در خاورمیانه ندارد. اما او فردی دمدمی مزاج و نادان است که رهبری دولتی پر هرج و مرج را در دست دارد. متاسفانه بحران کنونی در منطقه خلیج فارس هر روز وخیم تر می شود. حمله پهپادی و موشکی روز شنبه به بزرگ ترین مرکز فرآوری و پالایشگاه نفتی دنیا خطر جنگ در خاورمیانه را افزایش داده است.

ایرانی ها هر گونه نقشی در این حملات را رد کرده اند. شبه نظامیان حوثی یمن روز یکشنبه مسئولیت کامل این عملیات را بر عهده گرفتند.

ترامپ در اولین پیام های خود در توییتر این برداشت را القاء کرد که منتظر دستور گرفتن از ریاض برای حمله به ایران است. البته سعودی ها هنوز به طور مستقیم اتهامی را علیه تهران مطرح نکرده اند. عربستانی ها نگرانند که چنانچه به این حملات واکنش نشان ندهند، دوباره در آینده مورد هدف قرار خواهند گرفت. علاوه بر این، حملات اخیر باعث نگرانی سرمایه گذاران در شرکت نفتی دولتی آرامکو عربستان شدند. محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در حال برنامه ریزی برای فروش سهام این غول نفتی و اعمال اصلاحات گسترده در اقتصاد کشور بوده است. اما ریاض گزینه های محدودی برای واکنش نشان دادن دارد. آن ها به هیچ وقت تمایلی به شروع یک درگیری گسترده در منطقه ندارند.

ایرانی ها اطمینان پیدا کرده اند که با واکنش جدی از طرف واشنگتن روبرو نخواهند شد. آنها در ماه های اخیر به دنبال نمایش دادن این موضوع بودند که کمپین فشار حداکثری آمریکا عواقب بدی برای کل کشورهای منطقه خواهد داشت و فقط مردم ایران از تحریم های ترامپ رنج نخواهند کشید. ترامپ وعده داده بود که کارزار فشار رهبران ایران را به پای میز مذاکره بازخواهد گرداند. اما در عوض شاهد رفتار دیگری از تهران بوده ایم، زیرا آن ها چیزی برای از دست دادن ندارند. امارات نیز در ماه های اخیر بعد از حملات علیه نفت کش های تجاری از کمپین فشار واشنگتن دوری گرفت و به دنبال بهبود روابط خود با ایران است. اروپایی ها نیز به رهبری فرانسه در حال تلاش برای کاهش تنش در منطقه هستند. اما ابتکار عمل پاریس برای دیپلماسی در صورتی نتیجه خواهد داد که آمریکا حاضر به کاهش تحریم های اقتصادی علیه تهران باشد. با توجه به حملات اخیر حداقل در کوتاه مدت بعید به نظر می رسد که دو طرف به میز مذاکره برگردند.

ترامپ ادعا می کند به دنبال توافق بهتر و جامع تری با ایران است که در آن مسائلی همچون برنامه موشکی، حقوق بشر و حمایت از شبه نظامیان شیعه نیز در نظر گرفته شوند. اما خروج از توافق برجام حتی آینده برنامه هسته ای ایران را در هاله ای از ابهام قرار داده است. تصمیمات نسنجیده ترامپ منطقه را در معرض خطر جنگ قرار داده است.

منبع: سایت نامه نیوز

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ترامپ سیاست خارجی تحریم های آمریکا علیه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۸۳۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور ایران از توان بازدارندگی استراتژیک رژیم صهیونیستی‌/ضرورت تنبیه رژیم صهیونیستی برای امنیت جهان لازم بود

"عباس گلرو" عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان این واقعیت که جمهوری اسلامی ایران نشان داد اراده برای عملی کردن پاسخ به دشمنان را دارد، به خبرنگار حوزه پارلمانی خبرگزاری تقریب گفت: باید توجه داشت که جمهوری اسلامی تحولاتی که در منطقه غرب آسیا می‌گذرد را با حساسیت بیشتری پیگیری کند و در این بین هر گونه اظهار نظری که بتواند به ثبات منطقه کمک کند، باید گفته شود.
 
وی ادامه داد: تمامی کشورها باید علملیات وعده صادق را مدنظر قرار بدهند؛ چرا که این اولین بار در منطقه بود که جمهوری اسلامی ایران مستقیما به خاک سرزمین اشغالی فلسطین حمله و جواب شیطنت رژیم اسرائیل را داد.
 
نماینده مردم سمنان با اشاره به رایزنی های غرب برای جلوگیری از پاسخ ایران به اسرائیل، گفت: کشورهای اروپایی و غربی علی رغم رایزنی‌های فشرده با ایران برای خویشتنداری کردن کشور ما دیدیم که دستگاه دیپلماسی ما همگام با بخش نظامی خوب عمل کرد و پاسخ های محکمی داده شد که جدیت ایران در واکنش را مورد تاکید قرار داد.

گلرو با بیان این واقعیت که هیبت پوشالی اسرائیل که هیچ کس جرات چپ نگاه کردن به آنها را نداشت فرو ریخت، تصریح کرد: جهانیان دیدند که موازنه وحشتی برقرار شد، سطح بازدارندگی ایران ارتقا یافت  و تمامی اینها سبب شد افکار عمومی داخل اسرئیل نسبت به امنیت‌شان بیشتر از پیش نگران شوند.
 
این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به  رایزنی های کشورهای غربی  با مقامات وزارت خارجه ایران، تاکید کرد: زمانی که آنان جدیت ایران در پاسخ دادن به رژیم غاصب اسرائیل را دیدند از ما خواستند که در چارچوب حقوق بین‌الملل عمل کنم که خود این درخواست نشان داد عمل ما "دفاع مشروع"، "قانونی" و در "چارچوب حقوق بین‌الملل" بود؛ این عملیات نشان داد دنیا نمی‌توانست هیچ نقدی به واکنش ما داشته باشد.

 ادبیات نیانیاهو تغییر کرده است 
وی با بیان اینکه نتانیاهو همچنان به دنبال متقاعد کردن آمریکا و غرب برای پاسخ به ایران است، ادامه داد: ادبیات رژیم غاصب اسرائیل "ادبیات نگرانی" در درون است. یعنی با نگرانی حرف از واکنش می زنند و می گویند به گونه ای جواب ایران را خواهیم داد که منطقه را ملتهب نکند؛ و این بدین معناست که ما به طرف های اروپایی تضمین می‌دهیم که دست به کاری نزنیم که ایران با شدت بیشتری با ما برخود کند.
 
گلرو با یادآوری این واقعیت که اظهار نظرهای نتانیاهو قبل و بعد از اقدام ایران بسیار متفاوت و با احتیاط شده است، چرا که خوب فهمیده است راه پاسخ دادن باز شده است،  بیان داشت: "وعده صادق" درواقع پاسخ به اسرائیل نبود بلکه به طرف های غربی عضو ناتو هم پاسخ دادیم. چرا که انگلیس و فرانسه  با استفاده از جنگنده و ابزارهای مختلف نظامی خود در جهت رهگیری موشک های بالستیک، کروز و پهپادهای ایرانی آمده بودند ولی ما علی رغم همه کمک هایی که به رژیم صهیونیستی شد موفق عمل کردیم.
 
عضو کمیسیون امنیت ملی در پایان با اشاره به اینکه آمریکا و غرب اعلام کردند که پاسخ حمله ایران به رژیم صهیونیستی را از طریق دیپلماتیک خواهند داد، افزود: با توجه به دیپلماسی قوی و فعالانه دولت در برخورد کردن در این زمینه و همچنین مذاکراتی که با سایر کشورها بویژه چین و روسیه انجام شد مشاهده کردیم که  آمریکا و اروپا در پاسخ دیپلماتیک به ایران شکست خوردند.
 
 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی برای مقابله با حملات ایران
  • به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • آمریکا: به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
  • عبور ایران از توان بازدارندگی استراتژیک رژیم صهیونیستی‌/ضرورت تنبیه رژیم صهیونیستی برای امنیت جهان لازم بود
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت
  • تاکتیک رسانه‌ای واشنگتن پست در قبال عملیات وعده صادق
  • ادعای گروسی درباره فاصله ایران تا دستیابی به یک بمب اتمی | حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است
  • بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت/ آمریکا در قبال فلسطین بر خلاف منافع ملی خود عمل کرد
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند