Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رادیو بین‌المللی چین، «شی جین پینگ»، رییس جمهوری خلق چین ۲۹ شهریور /۲۰ سپتامبر بنا به دعوت با «سلمان بن عبدالعزیز آل سعود» پادشاه عربستان سعودی تلفنی گفت و گو کرد. سلمان بن عبدالعزیز وضعیت حمله به تاسیسات نفتی این کشور را به اطلاع رهبر چین رساند.

شی جین پینگ تاکید کرد: چین حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی را محکوم می کند، این رویداد به وضعیت منطقه خلیج فارس و بازار انرژی جهانی هجوم برده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امید است این حادثه به طور همه جانبه، عینی و عادلانه مورد تحقیق و بررسی قرار گیرد. وی طرف های ذیربط را به پرهیز از اقدامات تنش‌زا و حفاظت مشترک از صلح و ثبات منطقه فراخواند.

بامداد ۲۳ شهریور دو پالایشگاه شرکت نفت آرامکو در شهرهای «بقیق» و «هجره حُریص» مورد حمله قرار گرفتند.این خبر سراسر جهان را حیرت زده کرد، قیمت نفت بین المللی نیز جهش بی سابقه ای در چند دهه گذشته را تجربه کرده است. پس، پیشرفت این حادثه قضاوت قبلی ما را به اثبات می رساند که طوفانی در راه است و ابر سیاه جنگ بار دیگر بر فضای خلیج فارس حکم فرما است.

عربستان چهارشنبه هفته گذشته بقایای یک موشک کروز و پهپادهایی را به نمایش گذاشت که می‌گوید در حمله اخیر به تاسیسات نفتی‌اش مورد استفاده قرار گرفته و گفته که نقش ایران در این حملات غیرقابل انکار است.

ایران حضور در این حمله را رد کرد، محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران هشدار داد: اگر به ایران حمله شود، «جنگی تمام‌عیار» در خواهد گرفت و عربستان باید «تا آخرین سرباز آمریکایی» بجنگد.

عربستان سعودی و ایران جزو کشورهای بزرگ خاورمیانه هستند، اگر بین این دو کشور درگیری و حتی جنگ مستقیم رخ دهد، نتیجه آن فاجعه بار خواهد بود. ایران نه حوثی یمن است و نه سوریه، اگر جنگ علیه این قدرت سنتی خاورمیانه رخ دهد، ممکن است کل خاورمیانه به باتلاق جنگ کشانده شود.

چین بزرگ ترین وارد کننده نفت خاورمیانه است، تشدید تنش های منطقه امنیت تامین انرژی جهان را تهدید می کند، این موضوع با منافع خاورمیانه و جهان همخوانی ندارد و به نفع چین هم نیست. چین به عنوان کشور مسوولیت پذیر در امور خاورمیانه همواره نقش متقاعد کننده صلح و مذاکرات را بازی می کند. «هواچون یینگ»، سخنگوی وزارت خارجه چین هم گفته بود، چین در امور خاورمیانه هرگز تماشاگر نیست، ما فعالانه برای حفظ صلح و ثبات خاورمیانه تلاش کرده و می کنیم. گفت و گوی تلفنی رهبران چین و عربستان نمونه‌ای جدید از تلاش های چین در این راستا است.

اما برخلاف اقدامات مسوولانه چین، آمریکا بدون ارایه هیچ گونه شواهدی، در اولین فرصت پس از رخ دادن این رویداد، ایران را به دست داشتن در این حادثه متهم کرد. عربستان به عنوان همپیمان آمریکا شاید به اجبار اتهامات شبیه آمریکایی را عنوان می کند، تیر روی کمان گذاشته شده و باید پرتاب شود. آمریکا تاکنون در این منطقه نقش آتش افروزی داشته و تنها به دنبال آشفته سازی جهان است.

به گزارش بی بی سی، وزارت دفاع آمریکا خبر داد دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا با اعزام نیروهای نظامی این کشور به خلیج فارس «برای دفاع» و عموما برای دفاع هوایی و موشکی در عربستان موافقت کرده است. پنتاگون می‌گوید این اولین گام آمریکا در واکنش به حمله اخیر به تاسیسات نفتی عربستان است.

یک روز پیش وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد که چند نهاد بانکی ایران، از جمله بانک مرکزی ایران را تحریم کرده است. دونالد ترامپ روز جمعه در کاخ سفید در جمع خبرنگاران از توسل به تحریم، به جای اقدام نظامی دفاع کرد.

وی در توضیح استفاده از تحریم‌ها علیه ایران گفت: ساده‌ترین کار این است که ۱۵ نقطه اصلی را در ایران بزنم. می‌توانم همین حالا جلوی شما این کار را بکنم و همین است که هست. بعد هم شما خبر قشنگ و بزرگی برای گزارش دارید. اما من فکر می‌کنم که شیوه برخورد شخص قدرتمند و چیزی که قدرت شما را نشان می‌دهد این است که قدری خودداری کنید.

در مقایسه با «خودداری» ترامپ، رسانه های غربی خاصه رسانه های آمریکایی بسیار هیجان زده شدند، آن ها تا حد امکان فضایی جنگی ساخته و گزارش های فراوانی مربوط به حمله نظامی به ایران منتشر کردند. اما خنده دار این است که همین رسانه ها یک هفته پیش به جوسازی «دیدار تاریخی» ترامپ و روحانی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل پرداختند.

در حال حاضر میزان تولید سالانه نفت خلیج فارس یک سوم میزان تولید کل جهان را تشکیل می دهد، بسیاری کشورها به خصوص کشورهای آسیای شرقی و اروپا به نفت خاورمیانه وابسته اند. اما روند پیشرفت وضعیت کنونی اضطراب این کشورها را به دنبال داشته است، اگر جنگ رخ دهد، عواقب آن خیلی وحشتناک خواهد بود. به این سبب ما شاهد آن هستیم که حتی ژاپن هم گفته‌های آمریکا و عربستان را قبول نکرده است. ۲۷ شهریور وزیر دفاع ژاپن مدعی شد که وی هیچ اطلاعاتی دال بر این که ایران دستی در حمله به دو سایت نفتی عربستان دارد، ندیده است. ژاپن امیدوار است بین آمریکا و ایران و کشورهای خاورمیانه میانجی گری کند.

یکی از اظهارات ترامپ پرمعنی است، وی ۲۵ شهریور در توییتی نوشت: آمریکا بزرگ ترین کشور تولید کننده انرژی است، دیگر به نفت و گاز خاورمیانه نیاز ندارد. باید اعتراف کرد که رهبر آمریکا شاید نه از روی عمد، اما حقایقی را عنوان کرده است: به دنبال تکمیل فناوری نفت و گاز شیل، آمریکا به کشور صادر کننده انرژی جهان تبدیل شده است، در حقیقت از لحاظ بازرگانی، آمریکا و کشورهای تولید کننده خاورمیانه به رقبای تجاری بدل شده اند.

بنابراین تنش پیوسته خاورمیانه و حتی قطع تامین نفت برای آمریکا به معنای آن است که شاید فرصت ها از چالش ها بیشتر است، چرا که آمریکا می تواند به قیمت خوب، نفت و گاز صادر کند، همچنین اسلحه بیشتری بفروشد.

کد خبر 4724523

منبع: مهر

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا چین عربستان سعودی جنگ ایالات متحده آمریکا عربستان سعودی رژیم صهیونیستی دونالد ترامپ ایران شرکت نفت آرامکو عربستان سوریه نتانیاهو عراق فلسطین روسیه افغانستان جنگ 2015 یمن فرانسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۸۵۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام تحریم‌های جدید آمریکا علیه سپاه، انصارالله و حزب الله/ مخالفت آمریکا با خط لوله گاز پاکستان و ایران/ اظهارات توهین آمیز بایدن درباره پوتین/ شهید و زخمی شدن ۴۰ تن در حمله آمریکا به «دیرالزور»

بین الملل تابناک: اعلام تحریم‌های جدید آمریکا علیه سپاه، انصارالله و حزب الله، مخالفت آمریکا با خط لوله گاز پاکستان و ایران، اظهارات توهین آمیز بایدن درباره پوتین، شهید و زخمی شدن ۴۰ تن در حمله آمریکا به «دیرالزور» و برگزاری رزمایش نیرو‌های سه گانه ارتش تایوان، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.  

اعلام تحریم‌های جدید آمریکا علیه سپاه، انصارالله و حزب الله 

وزارت خزانه داری آمریکا در تداوم سیاست های یکجانبه این کشور به بهانه حمایت مالی از گروه انصارالله یمن، تحریم هایی را علیه این گروه، نیروی قدس سپاه پاسداران ایران و حزب الله لبنان به بهانه تامین مالی این گروه وضع کرد.

 سه‌شنبه ۷ فروردین ۱۴۰۳ برابر با ۲۶ مارس ۲۰۲۴، وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا در تداوم سیاست های تحریمی خود اعلام کرد، تحریم‌هایی را علیه شبکه‌ تسهیل‌کننده حواله‌های مالی برای حوثی‌ها (انصارالله یمن) حزب‌الله لبنان و نیروی قدس سپاه پاسداران ایران اعمال کرد. تحریم‌های جدید آمریکا شامل شش نهاد، یک فرد و دو نفتکش می‌شود.

در بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا آمده است: اداره کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری (OFAC) شش نهاد، یک فرد و دو نفتکش را که در لیبریا، هند، ویتنام، لبنان و کویت مستقر یا ثبت شده اند و در تسهیل حمل و نقل کالا و تراکنش های مالی برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حوثی ها و حزب الله فعالیت می کنند، تحریم می کند.

بر اساس اعلام و ادعای وزارت خزانه داری آمریکا، «این ششمین دور تحریم‌هاست که شبکه ساعد الجمال، تسهیل‌کننده مالی حوثی‌های مستقر در ایران را هدف قرار می‌دهد و گام دیگری در یک عملیات هماهنگ برای ایجاد اخلال در امور مالی سپاه پاسداران انقلاب اسلام و نیروهای وابسته به آن مانند گروه تروریستی حوثی هاست.»

برایان نلسون، معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی گفت: «ما به استفاده از ابزارهایمان علیه کسانی که به دنبال تأمین مالی فعالیت های غیرقانونی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و گروه های نیابتی بی ثبات کننده آن هستند، متعهد هستیم.»

این مقام ارشد وزارت خزانه داری آمریکا ادامه داد: «ایالات متحده آمریکا به اقدامات خود برای ایجاد اختلال در روش های استفاده از بازارهای بین المللی انرژی برای تسهیل فعالیت های تروریستی ادامه خواهد داد.»

 وزارت خزانه داری آمریکا در اولین روز سال ۱۴۰۳ هجری شمسی برابر با ۲۰ مارس ۲۰۲۴ تحریم‌های جدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران به بهانه برنامه موشکی بالستیک، هسته ای و دفاعی تهران وضع کرد.

مخالفت آمریکا با خط لوله گاز پاکستان و ایران

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن از ادامه اجرای طرح ساخت خط لوله انتقال گاز میان ایران و پاکستان حمایت نمی‌کند.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی، این مطلب را در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال بیان کرد، پاکستان در حال مشاوره با نهاد های قانونی برای بررسی یک معافیت درباره انتقال خط لوله گاز با ایران است. آیا آمریکا در این زمینه معافیتی صادر خواهد کرد؟

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این پرسش، ابتدا گفت: من در مورد هیچ اقدامی زودهنگام صحبت نخواهم کرد؛ اما ما همیشه به همه هشدار می دهیم که تجارت با ایران خطر برخورد با تحریم های ما را به دنبال دارد و به همه توصیه می‌کنیم این موضوع را با دقت بررسی کنند.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین گفت: ما از ادامه انجام این پروژه خط لوله حمایت نمی کنیم.

وزیر نفت پاکستان با اعلام اینکه کار روی احداث خط لوله مرتبط با پروژه مشترک گازی با جمهوری اسلامی ایران به زودی آغاز می‌شود، گفته است: اسلام‌آباد قاطعانه به دنبال دریافت معافیت تحریمی از آمریکا خواهد بود.

اظهارات توهین آمیز بایدن درباره پوتین

رئیس‌جمهور آمریکا بار دیگر به همتای روس خود توهین و او را «قصاب» خواند.

«جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا در یک سخنرانی در تجمعی در کارولینای شمالی مدعی شد «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه یک «قصاب» است و واشنگتن می‌تواند در صورت افزایش مالیات‌های میلیاردرها از اوکراین همچنان حمایت کند.

پایگاه اطلاع‌رسانی کاخ سفید نوشت که جو بایدن در سخنرانی خطاب به رای‌دهندگان در کارولینای شمالی در عین حال از یک طرح برای افزایش مالیات بر درآمد افراد قشر پردرآمد و رساندن نرخ این مالیات از ۸.۲ درصد به ۲۵ درصد صحبت کرده است.

به گفته رئیس جمهور آمریکا، این طرح می‌تواند باعث کسب ۴۰۰ میلیارد دلار از راه این مالیات در ده سال آینده شود.

رئیس جمهور آمریکا اظهار کرد: «تصور کنید ما با این پول چه کارهایی می‌توانستیم انجام دهیم. ما می‌توانستیم به شکلی اساسی کسری بودجه فدرال را کم کنیم. ما می‌توانستیم خدمات مراقبت در منزل را تضمین کنیم. ما می توانستیم خیلی کارهای اساسی دیگر را انجام دهیم از جمله اینکه سرانجام حمایت از اوکراین در برابر پوتین قصاب را تضمین کنیم.»

بایدن که تا کنون توهین‌های مکرری به رئیس جمهور روسیه داشته، پیش از این نیز از پوتین با لفظ قصاب و خونریز توصیف کرده بود. رئیس‌جمهور آمریکا در جریان دیدار از یک اردوگاه آوارگان اوکراینی در ورشو با  این پرسش از سوی خبرنگاران درباره اینکه پوتین مواجه شده و پاسخ داد: «او یک خونریز است.»

اوایل اسفند ماه گذشته نیز رئیس جمهور آمریکا به پوتین در یک مراسم خصوصی در سان فرانسیسکو توهین کرده و او را «دیوانه» و «حرامزاده» خوانده بود.

«دیمیتری پسکوف»، سخنگوی دفتر ریاست‌جمهوری روسیه در آن زمان در واکنش به این توهین بایدن گفت: «این اظهارات سخیف از زبان رئیس دولت آمریکا بعید بود. توهین او به رئیس‌جمهور یک کشور مانند پوتین ننگ بزرگ برای خود ایالات متحده است.»

شهید و زخمی شدن ۴۰ تن در حمله آمریکا به «دیرالزور»

وزارت دفاع سوریه روز (سه‌شنبه) از شهادت و زخمی شدن ۴۰ سوری در حملات جنگنده های آمریکا به مناطق مختلف در استان دیرالزور خبر داد.

خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) در این باره به نقل از یک منبع در وزارت دفاع این کشور اعلام کرد: نیروهای اشغالگر آمریکا بامداد امروز با استفاده از جنگنده‌ها و پهپادهای خود، تعدادی شهرک، روستا و اماکن نظامی را در استان دیرالزور و حومه آن هدف قرار دادند.

این منبع گفت: این تجاوز منجر به کشته شدن هفت نظامی و یک غیرنظامی، زخمی شدن ۱۹ نظامی و ۱۳ غیرنظامی و نیز وارد شدن خسارات مادی شدید به اموال عمومی و خصوصی شد.

همچنین خبرگزاری «اسپوتنیک» بامداد امروز به نقل از منابع محلی در استان دیرالزور اعلام کرده بود: «ساعت ۰۱:۴۹، جنگنده‌های آمریکایی با انجام ده حمله هوایی همزمان چند منطقه را در این استان و حومه آن هدف قرار دادند.»؛ این حملات خیابانی در قلب شهر دیرالزور و همچنین محله «التمو» در شهر «المیادین»، منطقه «السویعیه»، روستای «الصالحیه» و خیابان «الهجانه» در شهر «البوکمال» انجام گرفت.

طبق گفته این منابع، لحظاتی قبل از این حملات نیز انفجارهای شدید همزمان شهرهای «المیادین»، «البوکمال» و داخل شهر دیرالزور در شرق سوریه را لرزاند که گفته می‌شود ناشی از حملات آمریکا بوده است.

برگزاری رزمایش نیروهای سه گانه ارتش تایوان 

وزارت دفاع تایوان در بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروی‌های سه‌گانه ارتش این جزیره سه‌شنبه در واکنش به گزارش‌های دریافتی مبنی بر افزایش فعالیت نظامی پکن در نزدیکی تایوان، رزمایش دفاعی با تمرکز بر دفاع هوایی انجام داده‌اند.

به گزارش راشا تودی، در بیانیه وزارت دفاع تایوان آمده است: هدف از برگزاری این رزمایش، بررسی و برآورد توان رزمی مشترک دفاع هوایی نیروهای سه‌گانه زمینی، دریایی و هوایی تایوان است و این رزمایش‌ها برای مقابله با تهدیدهای احتمالی، ادامه خواهد داشت.

در همین ارتباط، نیروی هوایی تایوان نیز با انتشار بیانیه‌ای از انجام رزمایش پدافند هوایی همه‌جانبه نیروهای هوایی، دریایی و زمینی ارتش تایوان در ساعات اولیه صبح سه‌شنبه (به وقت محلی) با استفاده از موشک‌های بومی زمین به هوای اسکای باو و موشک‌های پاتریوت ساخت آمریکا خبر داد.

 

 

 

 

دیگر خبرها

  • فرانسوی‌ها به‌شدت از وقوع حمله‌ تروریستی طی هفته‌های آتی می‌ترسند
  • آیین اهتزار پرچم جمهوری اسلامی ایران درپایتخت مقاومت
  • بازدارندگی آمریکا در مقابل ایران تضعیف شده است
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا علیه سپاه، انصارالله و حزب الله/ مخالفت آمریکا با خط لوله گاز پاکستان و ایران/ اظهارات توهین آمیز بایدن درباره پوتین/ شهید و زخمی شدن ۴۰ تن در حمله آمریکا به «دیرالزور»
  • عباسی، استاد اقتصاد دانشگاه مریلند: فاصله اقتصاد ایران با ترکیه و عربستان در حال افزایش است/باید بتوانیم تورم را به زیر 20درصد برگردانیم// عبده تبریزی: ایران پتانسیل خروج از وضعیت فعلی را دارد/ در همین نظام هم کم تنش تر با هم زندگی می کردیم
  • سفر اسماعیل هنیه به ایران/ حمله به پایگاه نیروی دریایی پاکستان/ اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه چین/ جزئیات تماس تلفنی بورل با امیرعبداللهیان
  • داعش سرکوب شده است
  • افشای دیدار ضدبرجامی جان کری و سعودالفیصل در داخل هواپیما به روایت روحانی /چه کسانی ترامپ را برای خروج از برجام تشویق کردند؟
  • کاخ سفید: رأی ممتنع به آتش‌بس غزه به معنای تغییر سیاست آمریکا نیست
  • رأی ممتنع به قطعنامه آتش‌بس غزه به معنای تغییر سیاست آمریکا نیست