Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرزاد ویسی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: در روزهای اخیر در برخی خبرها آمده است که ۴۰ دانشگاه کشور موفق به حضور در نظام رتبه‌بندی تایمز شده‌اند که همزمان با این خبر مطرح شده که چرا دانشگاه رازی در این فهرست نیست.

وی ادامه داد: در پاسخ به این سوال باید گفت که نظام‌های رتبه‌بندی متعددی در دنیا وجود دارند که براساس شاخص‌های متفاوت و با شیوه‌های مختلفی دانشگاه‌ها را ارزیابی می‌کنند، برخی از این نظام‌ها داده‌های مربوط به وضعیت علمی هر دانشگاه را به صورت کامل از پایگاه‌های اطلاعاتی مستقل دریافت و اقدام به ارزیابی دانشگاه‌ها می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویسی ادامه داد: از جمله این نظام‌ها می‌توان به رتبه‌بندی "لایدنگ" اشاره کرد که دانشگاه رازی از جمله ۲۵‌دانشگاه کشور است که در این نظام حضور دارد و یا رتبه بندی "سای ویژن" که در آن دانشگاه رازی رتبه دهم را در بین دانشگاه‌های جامع کشور کسب کرده است.

 وی اضافه کرد، اما در مقابل در نظام‌های رتبه‌بندی نظیر تایمز بخشی از اطلاعات از طریق پرسشنامه و خود اظهاری دانشگاه‌ها دریافت می‌شود که به نظر می‌رسد قابلیت راستی‌آزمایی کمتری در مقایسه با نظام‌هایی که تمام اطلاعات خود را از منابع مستقل دریافت می‌کنند داشته باشد، به ویژه اگر این اظهار نظرات از سوی افرادی باشد که صلاحیت و تخصص لازم را در مورد شاخص‌های علم سنجی و نظام‌های رتبه‌بندی ندارند.

این مسوول افزود: علاوه بر این موارد پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) در سال ۲۰۱۹‌برای اولین بار رتبه‌بندی بین‌المللی دانشگاه‌ها را منتشر کرد که دانشگاه رازی در رتبه پنج تا ۱۰ دانشگاه‌های جامع کشور قرار گرفت، هم‌چنین لازم است به این نکته اشاره شود که در تمام نظام‌های مذکور یکی از مهمترین شاخص‌ها تعداد انتشارات علمی هر دانشگاه و نیز تعداد استنادات به آنها است که این شاخص موسوم به شاخص H است.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه رازی کرمانشاه ادامه داد: شاخصH دانشگاه رازی ۹۲است که رتبه هشتم در میان دانشگاه‌های جامع کشور است و دانشگاه رازی هم مانند سایر دانشگاه‌های کشور همواره در تلاش برای حضور فعال در عرصه علم و فناوری در کشور و سطح جهانی بوده و در پایگاه‌های اطلاعاتی و نظام‌های رتبه بندی جهانی جایگاه مناسب و در شان خود را دارد.

سیستم رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مؤسسه‌های آموزش عالی تایمز، یکی از مشهورترین نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی است. این رتبه‌بندی اولین بار در سال ۲۰۰۴ با همکاری تایمز و کیواس منتشر شد.

دانشگاه رازی کرمانشاه در بهمن ماه سال ۱۳۵۱با عنوان دانشکده علوم توسط شادروان دکتر عبدالعلی گویا شروع به فعالیت کرد.

این مرکز در سال ۱۳۵۳ به دانشگاه رازی تغییر نام یافت، در شروع سال تحصیلی در سال ۱۳۵۱‌دانشکده علوم با پذیرش ۲۰۰‌دانشجو در چهار رشته فیزیک، شیمی، زیست شناسی و ریاضی موجودیت خود را اعلام کرد.

هم اکنون نزدیک به ۱۳‌هزار دانشجو و ۴۶۰هیات علمی با ۱۴‌دانشکده در دانشگاه رازی کرمانشاه فعال هستند.

۷۴۶۰/۳۰۳۳

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه رازی پایگاه رتبه بندی تایمز کرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۸۷۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسری امتیازات قانون نظام رتبه‌بندی معلمان به آموزشیاران و راهنمایان تعلیماتی سازمان نهضت سوادآموزی

دیوان محاسبات کشور، مستند به مفاد ماده ۴ قانون نظام رتبه بندی معلمان و تبصره ۱ ماده ۳ آیین نامه اجرایی قانون مذکور و اصلاحیه آن، آموزشیاران و راهنمایان تعلیماتی سازمان نهضت سوادآموزی را مشمول امتیازات قانون نظام رتبه بندی معلمان اعلام کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • تسری امتیازات رتبه‌بندی معلمان به آموزشیاران نهضت سوادآموزی
  • آموزشیاران نهضت سواد آموزی مشمول قانون رتبه بندی معلمان هستند
  • تسری امتیازات قانون نظام رتبه‌بندی معلمان به آموزشیاران و راهنمایان تعلیماتی سازمان نهضت سوادآموزی
  • اجرای قانون نظام رتبه بندی معلمان در نهضت سوادآموزی
  • برگزاری نوبت اول کنکور سراسری با حضور ۳۹ هزار داوطلب کرمانشاهی
  • حمایت ۴ میلیارد تومانی بخش صنعتی از پژوهشگران امیرکبیر
  • رقابت بیش از ۳۹ هزار داوطلب از استان کرمانشاه در نوبت اول کنکور سراسری
  • سقوط دانشگاه‌های چهار کشور بزرگ جهان در رتبه‌بندی QS
  • ۳۰ دانشگاه برتر رتبه بندی ملی ISC مورد حمایت ویژه قرار می‌گیرند
  • تصویب معیار‌های جدید رتبه بندی ملی دانشگاه‌های کشور