Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-24@04:35:55 GMT

بازندگان انتخابات غافلگیرکننده تونس

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۹۰۱۵۶

بازندگان انتخابات غافلگیرکننده تونس

همه نامزدهای انتخابات تونس که از نتیجه غافلگیر شدند از دو نامزدی شکست خوردند که یکی مستقل و بی‌حزب است و دیگری در زندان و متهم به پولشویی.

به گزارش مشرق، دور نخست انتخابات ریاست جمهوری تونس سه‌شنبه هجدهم سپتامبر (۲۷ شهریور) برگزار شد و بر خلاف انتظارها، دو نامزدی به دور دوم راه یافتند که کسی توقع آن را نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از یک سو «قیس سعید» حقوقدان و نامزد مستقل بیشترین رأی را کسب کرد و در سویی دیگر «نبیل القروی» تاجر و رئیس حزب «قلب تونس» صاحب بیشترین رأی شد؛ کسی که اکنون به اتهام «پولشویی و فرار مالیاتی»‌ در زندان است.


دو نامزد راه‌ِیافته به دور دوم

جدای از تعجب ناظران و غافلگیری بسیاری از سیاسیون، شاید بتوان بزرگ‌ترین بازنده را «یوسف الشاهد» نخست‌وزیر فعلی دانست که زمانیکه کار خود را با حزب «تحیا تونس» (زنده باد تونس) آغاز کرد، با قدرت وارد میدان شد اما اکنون با شکست بزرگ در انتخابات ریاست جمهوری، بعید نیست حزب او در انتخابات پارلمانی نیز شکست بخورد و به یک حزب کوچک کم‌تأثیر تبدیل شود.

بازنده دوم را حزب «حرکة النهضة» می‌دانند. عبدالفتاح مورو، شیخ جنجالی که شاید به دلیل تعدد رقبای غیردینی مثل خودش، تا حدی مطمئن بود که حداقل به دور دوم راه خواهد یافت. برخی رسانه‌های تونسی می‌گویند، مورو نه حریف قیس سعید شد که نه حزبی دارد نه گروهی که از او دفاع کند نه حریف القروی شد که در زندان است و متهم به پولشویی.

مشکل النهضة (به ریاست راشد الغنوشی) بیش از این چیزها به نظر می‌رسد چون برخی از اعضای آن به مورو (نامزد حزب خودشان) رأی نداده‌اند و این سبب اختلاف درون حزبی شده است. حالا الغنوشی علت شکست را عدم انصراف نامزدهایی مثل المنصف المرزوقی، حمادی الجبالی و سیف الدین مخلوف می‌داند. اکنون المرزوقی در دور دوم می‌خواهد از سعید حمایت کند.

بازنده سوم، عبدالکریم الزبیدی است که حامیان حزب سکولار «نداء تونس» گرد او آمدند و یوسف الشاهد نخست‌وزیر دولت نتوانست آنان را جذب کند. از الزبیدی به عنوان آخرین سنگر یا آخرین بخت یاد می‌شد که از طریق آن بتوانند عناصر فعلی حاضر در قدرت را حفظ کنند؛ عناصری که بعد از انقلاب ۲۰۱۱ به قدرت رسیدند و تمایلی نداشتند آن را ترک کنند.


بازندگان بزرگ انتخابات

بازنده چهارم نمایندگان جریان چپ بودند که اردوگاه آنان هم پر از اختلافات داخلی بود. حامیانشان آراءشان را تجمیع نکردند و یکدیگر را متهم کردند تا آنکه بعد از انتخابات دریافتند حجم رأیی که به دست آورده‌اند بسیار کم و غافلگیرکننده است.

حال در چنین وضعی که انتخابات ریاست جمهوری به دور دوم رفته و قرار است ششم یا سیزدهم اکتبر برگزار شود، انتخابات پارلمانی نیز در راه است و وضعیت سیاسی این کشور را بیش از پیش پیچیده می‌کند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز اخبار خودرو دربی90 تحولات یمن انتخابات تونس انتخابات ریاست جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۰۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلسه تندروها برای حذف قالیباف از ریاست مجلس دوازدهم/چه کسانی میدان‌دار شده‌اند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یک ماه دیگر یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به پایان رسیده و از هفتم خرداد ماه دوازدهمین دوره مجلس آغاز خواهد شد.

آنگونه که ایلنا روایت می‌کند، در دوره جدید مجلس برخلاف دوره کنونی انتخابات هیات رییسه و جایگاه ریاست دوره آینده محل بحث و تحلیل فراوان شده است، کرسی‌ای که در مجلس یازدهم اگرچه به طور ثابت ریاست قالیباف را بر خود دید اما هر ساله موضوعی چالشی میان او و منتقدانش بوده است.

بر همین اساس و با توجه به نتایج انتخابات دوازدهمین دوره مجلس که قالیباف جایگاه نخست را در تهران از دست داد و بعد از ۳ کاندیدای عضو یا نزدیک به جبهه پایداری و منتقدانش در رتبه چهارم قرار گرفت گمانه‌زنی‌ها درخصوص آینده حضور او در جایگاه ریاست و حتی ادامه حضور در مجلس شتاب تازه‌ای گرفت.

در روزهای نخست پس از انتخابات حجم اظهارنظرها و واکنش های مجازی به قدری افزایش پیدا کرده بود که مورد تذکر رهبری قرار گرفت و ایشان فرمودند: «منتخبان مجلس جدید مراقبت کنند و نگذارند شیرینی تشکیل مجلس در کام مردم و فضای سیاسیِ با طراواتِ کشور تلخ شود، ضمن اینکه اگر مجلس دچار دعوا و ستیزه و مقابله و جبهه‌ بندی‌های گوناگون شود، از کار اصلی خود باز می‌ماند.»

حال به نظر می‌رسد منتقدان و مخالفان قالیباف در روزهای پایانی مجلس یازدهم و در آستانه شروع به کار مجلس جدید وارد فاز تازه فعالیت های خود شده‌اند؛ در همین راستا شنیده می‌شود عصر امروز جلسه‌ای به دعوت حمید رسایی منتخب مردم تهران در مجلس دوازدهم با حضور جمعی از منتخبان دوره جدید مجلس برگزار خواهد شد.

احتمالا یکی از مهمترین محورها و موضوعاتی که در جلسه امروز مطرح می‌شود موضوع انتخابات هیات رییسه مجلس و ریاست مجلس در دوره آینده باشد.

این احتمال وجود دارد که اگرچه محوریت این جلسه با رسایی است اما برخی افراد بیرون از مجلس جزو متولیان برگزاری آن باشند.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897906

دیگر خبرها

  • پایان ریاست قالیباف نزدیک است؟
  • ویکتور اوربان: با شرایط خاصی جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۵ تمام می‌شود
  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد
  • علاقه مردم آمریکا به انتخابات به کمترین میزان خود در ۲۰ سال گذشته رسید
  • پنج دغدغه بزرگ برای انتخابات ریاست جمهوری
  • جلسه تندروها برای حذف قالیباف از ریاست مجلس دوازدهم/چه کسانی میدان‌دار شده‌اند؟
  • تشکیل هیئت بین‌المللی حمایت از « راشد الغنوشی»
  • رونمایی از اسامی ۱۳ نامزد انتخابات ریاست فدراسیون شطرنج
  • رقابت ۱۳ نفر برای ریاست فدراسیون شطرنج
  • جلسه رسایی با منتخبان مجلس دوازدهم با طعم ریاست مجلس