Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-23@19:13:37 GMT

نبوی: در دفتر فلان سردار دو جاسوس اسرائیلی شناسایی شدند

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۹۰۲۱۲

نبوی: در دفتر فلان سردار دو جاسوس اسرائیلی شناسایی شدند

بهزاد نبوی گفت: جریان سوم می تواند یک جریان پوپولیستی باشد که شعارهای پوپولیستی و به ظاهر عدالت خواهانه می دهد. مبارزه با فساد انتخابی را در دستور کار قرار می دهد یعنی برخی افراد فاسد انتخاب شده را هدف قرار می دهد ، به ریشه ها و اصل فساد خیلی کار ندارد. شعار جوانگرایی می دهد. با این شعار نسل اول و دوم انقلاب را عملا کنار می گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخش هایی از گفتگو با بهزاد نبوی با ستاره صبح را بخوانید:

آیا جریان موسوم به جریان سوم را راهکاری برای برون رفت از مشکلات و حل نواقص سیاست های سه دهه گذشته می دانید؟

بنظر می رسد جریان سوم می تواند یک جریان پوپولیستی باشد که شعارهای پوپولیستی و به ظاهر عدالت خواهانه می دهد. مبارزه با فساد انتخابی را در دستور کار قرار می دهد یعنی برخی افراد فاسد انتخاب شده را هدف قرار می دهد ، به ریشه ها و اصل فساد خیلی کار ندارد. شعار جوانگرایی می دهد. با این شعار نسل اول و دوم انقلاب را عملا کنار می گذارد. من مخالف جوانگرایی نیستم ولی این به معنی استفاده از نیروهای بی تجربه و صفر کیلومتر و نادیده گرفتن تجربیات ۴۰ ساله انقلاب نیست. بنظر من جوانگرایی یعنی جایگزینی تدریجی نیروهای جوانتر با تجربه با نیروهای قدیمی است فی المثل اگر درحال حاضر اداره کشور در دست گروه سنی بطور متوسط ۷۰ ساله است باید به دست افراد ۶۰ ساله داده شود و آرام آرام به گروه های سنی پایین تر، نه اینکه یکدفعه یک جوان خام و بی تجربه را مدیرعامل فلان گروه خودروسازی بزرگ کشور کرد. آنچه که توسط این جریان موسوم به سوم مطرح نمی شود مردم سالاری و توسعه سیاسی و سرمایه گذاری در کشور است . عدالت ورزی در جامعه فقیر حاصلی جز توزیع فقر ندارد. چیزی که در شوروی اتفاق افتاد و به فروپاشی منتهی شد.

شما به موضوع «نفوذ» در کشور باور دارید؟ یا این موضوع را بهانه ای برای برچسب زنی و حذف رقبای سیاسی و نوعی تئوری دایی جان ناپلئونی می دانید؟

من معتقد هستم که در کشور کارهایی می شود که نمی توان آن ها را به اصلاح طلبان و اصولگرایان نسبت داد یا حتی ناشی از تند روی دانست. به عنوان مثال آمریکا بعد از خروج از برجام، برای اولین بار به لحاظ سیاسی در این چهل سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی ، تا حدود زیادی منزوی شده است و بجز نتانیاهو کسی نیست که از خروج آن دولت از انزوا و نزدیکی آن با اروپا سود ببرد. در چنین شرایطی چه کسی در داخل می تواند کاری کند که اروپا به سمت آمریکا برود ؟ نتانیاهو چندین بار به اروپا سفر کرد تا آنها را به سمت آمریکا بکشاند. اگر کسی در کشور ما این کار را بکند شما به من حق می دهید که دایی جان ناپلئون بشوم؟ خصوصا که در برخی سطوح اتفاقاتی رخ می دهد که به این شائبه قوت می بخشد. مثلا در دفتر فلان سردار دو جاسوس اسرائیل شناسایی شد که در زندان با برخی زندانیان سیاسی هم همبند بودند و یکی از آنها اعدام شد. تازه اینها در رده های پایین است و من نگران رده های بالاتر هستم. بطور مثال در ماجرای بمب گذاری پاریس در محل مراسم مجاهدین خلق، درست زمانی این اتفاق رخداد که آقای روحانی برای اعلام حسن نیت به اروپا سفر کرده است . موضوع نفوذ بسیار مهم و جدی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

در این روزها چندبار تاکید داشتید که الان زمان مناسبی برای مذاکره با امریکا نیست و از سوی دیگر بر مقاومت تاکید داشتید بر اساس تجربه مدیریتی که در زمان جنگ داشتید برای وضعیت امروز چه پیشنهادی دارید؟

من در مصاحبه های دیگر نیز گفته ام که شرایط فعلی زمان مناسبی برای مذاکره با آمریکا نیست. و باید در قبال فشارهای دولت امریکا ایستادگی کرد و بر این باورم که اگر برخورد معقولانه بکنیم به تدریج آن دولت مجبور به عقب نشینی می شود که شاید تا اینجا با افراد تندرو هم موضع بنظر برسم، ولی نوع ایستادگی مورد نظر من با آنها متفاوت است. برای این ایستادگی به لحاظ اقتصادی باید قدرت خرید مردم را حفظ کرد. باید حداقل نیاز مردم را با قیمت ثابت و قابل قبول در اختیارشان قرار داد. در مراسم افطار آقای روحانی، وقتی این پیشنهاد را مطرح کردم، گفتند منظور شما کوپنی کردن است که در پاسخ گفتم کوپن هم می شود ولی راه های مدرن تری نیز وجود دارد. بنابراین باید مردم را بلحاظ اقتصادی مقاوم کرد بویژه اقشار آسیب پذیر را . پس از پایان جنگ همه، چه اصلاح طلب چه اصولگرا دنبال اقتصاد بازار رفتند چرا که روی آوردن به اقتصاد کنترل شده در شرایط فعلی دشوار به نظر می رسد . البته باید توجه داشت که علیرغم حاکمیت اقتصاد بازار در جوامع سرمایه داری، در موارد ضروری آنها هم سراغ کوپنی شدن رفته اند.

بنظر شما برجام تمام شده و ما در عمل از برجام خارج شده‌ایم؟

من معتقدم که نباید از برجام خارج شویم هرچند فشار برای خروج از آن زیاد است ولی آقای روحانی هنوز خارج نشده است. البته دولت مانور هایی می دهد که قابل برگشت است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: سیاست ایران بهزاد نبوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۰۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درس‌­های اقتصادی عملیات وعده صادق

مدیرمسئول بازارنیوز در یادداشتی به درس‌هایی که می‌توان از عملیات ایران علیه اسرائیل گرفت، پرداخت.

گروه اقتصاد کلان بازارنیوز- بهزاد قبادی؛ رضا غلامی، مدیر مسئول پایگاه خبری بازارنیوز در یادداشتی نوشت: امروز مهمترین و موثرترین حربه دشمن علیه مردم ایران، تحریم اقتصادی است. براساس ادبیات نظری، تحریم اقتصادی از چند جهت مهم و موثر است. اول این که، تحریم می‌تواند توان نظامی و دفاعی کشور مورد تحریم را محدود کند که در آن شرایط، کشور تحت تحریم آسیب پذیرتر خواهد شد. دوم، به دلیل اثرگذاری مستقیم جریان مالی و اقتصادی بر اشتغال، تجارت و معیشت مردم کشور تحت تحریم (متن جامعه)، بخصوص در کشور‌هایی که نسبت تجارت به تولید در آن‌ها بالا است، تحریم اقتصادی بطور مستقیم فشار را بر مردم وارد خواهد کرد. نکته این است که با توجه به نقش بالای مبادلات مالی و تجاری بین المللی در رشد اقتصادی و رفاه کشورها، همین نقطه مورد توجه تحریم کنندگان قرار می‌گیرد و تلاش دارند با ایجاد محدودیت در جریان تجاری و مالی کشورها، از طریق جریان کالایی و ارزی به کشور مورد تحریم صدمه بزنند.

دشمنان ما نیز با اهدافی که در بالا گفته شد، اقدام به تحریم ایران کردند. تحریم طی دهه ۹۰ جریان مالی و ارزی و تجاری کشور را به شدت محدود کرد و در سایه تدابیر ناکافی دولت ها، آثار منفی تحریم به صورت رشد اقتصادی تقریبا صفر در یک دهه، تورم بالا و فقیرتر شدن جامعه در این دوره نمود یافت.

نکته قابل توجه این است که اگرچه دشمن به دلیل خباثت خود به دنبال فشار بر مردم ایران است و باید در جهت مقابله با آن نیز تدبیر کرد، ولی این موضوع نافی آن نیست که در شرایط تحریم، تدابیر کافی و متقن برای کاهش آثار آن اتخاذ نکنیم. متأسفانه کم کاری دولت‌ها و هماهنگی ناچیز و درک نادرست از موقعیت کشور و حتی شرایط تحریم و بعضا نفوذ افراد ذی نفع، تبعات منفی تحریم به مردم و متن جامعه منتقل گردیده است در حالی که لازم است متناسب با شرایط تحریم، تدابیر لازم را اتخاذ کرد. این برنامه ریزی در جریان عملیات نظامی اخیر که با هدف تنبیه رژیم صهیونیستی انجام شد و موجب موفقیت بالای آن گردید، به خوبی مشهود است. شاید بتوان از تجربیات این عملیات نظامی برای مدیریت تحریم‌ها استفاده کرد. در ادامه، مهمترین درس‌هایی که از این عملیات برای اداره اقتصاد کشور گرفت می‌شود، اشاره می‌شوند.

 

درس‌­های اقتصادی عملیات وعده صادق

۱)نکته قابل تامل در جریان این عملیات نظامی این بود که در ساعت صفر روز ۲۶ فروردین سال ۱۴۰۳، صد‌ها فروند پهپاد و موشک ایرانی هزاران کیلومتر مسیر را با اعلام قبلی طی کرده و در سرزمین‌های اشغالی فرود آمدند تا به دشمن خبیث بفهمانند که نباید پای خود را از گلیمش درازتر کند. اولین و مهمترین نکته در این عملیات «باور داشتن وجود شرایط خاص و جنگی» است. همانطور که در جریان این عملیات نظامی، همگی باور داشتند که شرایط جنگی است و همه باید وظیفه خود را بخوبی انجام دهند، باید در جریان جنگ اقتصادی نیز به این باور برسیم که جنگی وجود دارد و باید همه توان خود را بسیج کنیم.

برداشت بنده از شرایط کشور و سیاست‌های اقتصادی که دولت‌ها طی دهه گذشته پیش گرفته اند این است که حتی در درون دولت هم این باور که در یک جنگ تمام عیار اقتصادی قرار داریم، وجود ندارد. به همین دلیل هم، سازوکار و مقدمات لازم برای اداره اقتصاد در این شرایط مثل اتاق فرماندهی مشخص، تدابیر یکپارچه، کاهش اتلاف منابع، هم جهت کردن توان‌های دستگاه‌های اجرایی و مانند آن بطور کامل فراهم نشده است.

۲)نکته دومی که در جریان عملیات نظامی تنبیهی روز ۲۶ فروردین بسیار مشهود بود، آمادگی، هماهنگی، شجاعت و اطمینان در اثربخشی عملیات بود. اگرچه موفقیت قطعی یک عملیات در گرو برنامه ریزی دقیق، تمهید مقدمات و هماهنگی‌های لازم داخلی و خارجی، انتخاب ابزار‌ها و اسباب مناسب و کارآ است، ولی این‌ها هم برای موفق بودن در یک عملیات لازم هستند، ولی کافی نیستند. یک عملیات وقتی به موفقیت کامل می‌رسد که تبعات احتمالی آن نیز به دقت بررسی شده و تدابیر لازم برای دفع تبعات احتمالی اندیشیده شده باشد. به بیان دقیق تر، باید علاوه بر برنامه ریزی دقیق برای حمله، به دقت سناریو‌های مختلف واکنش احتمالی دشمن را نیز بررسی کرد. متأسفانه با وجود مشکلات اقتصادی مردم، نه تنها هماهنگی در اجرای سیاست و تمهید مقدمات آن‌ها انجام نمی‌شود بلکه بعضاً مشاهده می‌شود که سیاستی بدون حداقل مطالعات لازم در دستور کار قرار می‌گیرد و حتی تبعات احتمالی آن اندیشیده نشده راهکار‌های لازم برای کنترل تبعات منفی آن اندیشیده نمی‌شود. اجرای سیاست‌های مختلف ارزی بدون بررسی دقیق تبعات آن‌ها بر سفره مردم، در واقع از بین بردن آثار مثبت سیاست است.

۳)نکته سوم، هماهنگی همه ارکان حکومتی از نیرو‌های مسلح، قوای سه گانه تا صدا و سیما در جریان عملیات نظامی اخیر از نقاط مثبت و برجسته عملیات بود. ولی متأسفانه چنین هماهنگی در جریان اجرای سیاست‌های اقتصادی (حتی در درون دولت) مشاهده نمی‌شود. بار‌ها مشاهده شده است که سیاست‌های دستگاه‌ها متفاوت بوده و تشتت آراء از درون دولت به جراید نشت می‌کند. این عدم هماهنگی در جریان اداره اقتصاد کشور تحت تحریم، در حالی است که دامنه سیاست‌های اقتصادی بسیار وسیع‌تر و عمیق‌تر از یک عملیات نظامی است.


لذا درس‌هایی که از این اقدام نظامی تنبیهی برای اداره اقتصاد در شرایط جنگی می‌توان گرفت، به شرح زیر است؛

(۱) باور کنیم در میانه یک جنگ اقتصادی قرار داریم و لازم است سازوکار‌ها و ساختار‌های لازم برای مدیریت اقتصاد در شرایط جنگ را فراهم کنیم و با هوشیاری برای هر اقدام (تحریم کننده یا اختلال کننده) دشمن برنامه دقیق داشته باشیم و تبعات آن را کنترل کنیم.

(۲) هماهنگی گسترده در قالب فرماندهی واحد برای اداره این شرایط و موقعیت ایجاد کنیم و تلاش کنیم اثرگذاری هر سیاست را «حداکثر» و تبعات منفی اجرای آن را «حداقل» کنیم.

(۳) شرایط قبل از اجرا و نتایج مورد انتظار پس از اجرا را به صورت قابل فهم برای عموم تبیین کنیم تا نتایج مشهود و ملموس، قابل قضاوت برای عموم باشد.

به قطع می‌توان گفت که کشور بزرگ ایران با منابع غنی نیروی انسانی و طبیعی و موقعیت خاص استراتژیک، توان نمو و بالندگی در شرایط سخت‌ترین تحریم‌ها را داشته و دارد. تنها لازم است سه اقدام فوق الذکر با دقت مورد توجه قرار گیرند.


پایان پیام//

برچسب ها: غلامی ، ایران ، اسرائیل لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9H

دیگر خبرها

  • دفتر حماس تا زمانی که برای میانجی‌گری با اسرائیل «مفید و مثبت» باشد در دوحه باقی می‌ماند
  • شناسایی ۳۰۰ فقره تارنمای تبلیغ فروش سوالات کنکور ۱۴۰۳
  • (ویدیو) اعتراف افسر جاسوس موساد به قدرت و توانایی ایران
  • معاون شهردار تهران: دوره قبل مدیریت شهری زیست شبانه و نگهداری از حیوانات خانگی را ترویج می‌داد
  • سیاستمدار اسرائیلی: الان وقت جنگ با ایران است؟ / ترور سردار زاهدی یک تصمیم کوته بینانه است
  • بنگاه داری بانکها از آفات بزرگ مسکن کشور است
  • نماینده پارلمان عراق: ترکیه ۵۰۰۰ بار حاکمیت عراق را نقض کرده است
  • جاسوس همه‌فن حریف اوکراینی‌ها در جنگ با روسیه!
  • مدارس غیردولتی خود را از جریان آموزش و پرورش جدا ندانند
  • درس‌­های اقتصادی عملیات وعده صادق