Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- ابعاد مختلف لایحه صیانت، کرامت و تامین امنیت زنان در برابر خشونت در گفت‌وگوی ویژه خبری با حضور معاون حقوقی قوه قضاییه بررسی شد. تاریخ انتشار: 22:50 - 30 شهريور 1398 - کد خبر: ۵۵۱۶۰۳

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، ابعاد مختلف لایحه صیانت، کرامت و تامین امنیت زنان در برابر خشونت در گفت‌وگوی ویژه خبری با حضور معاون حقوقی قوه قضاییه  و پوران ولویون قاضی دیوان عالی کشور بررسی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

متن لایحه صیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان در برابر خشونت منتشر شد

حجت الاسلام و المسلمین  دکتر مصدق در این گفت‌وگو با گرامیداشت هفته دفاع مقدس در پاسخ به  سئوالی مبنی بر علت تدوین لایحه اظهار کرد: این لایحه در سال 96 ابتدائا در دولت تدوین شده، با توجه به اینکه صبغه قضایی داشت به قوه قضاییه ارجاع شد. از سال 96 بر زمین مانده بود تا اینکه آیت الله رئیسی مسئولیت قوه قضاییه را بر عهده گرفت در این مدت کوتاه هم نمایندگان مجلس در جلسات متعددی که خدمت رئیس قوه قضاییه رسیدند و هم افراد دیگر به دنبال این بودند که لایحه به دولت ارسال شود. ریاست قوه قضاییه نیز خیلی وقت برای این موضوع گذاشتند.

وی ادامه داد: آنچیزی که غربی‌ها از خشونت علیه زنان مطرح می‌کنند در ایران نداریم. ادبیاتی که غربی ها در خصوص این موضوع دارند با ادبیات ما متفاوت است و ما به این موضوع به دلیل حفظ کرامت و صیانت و امنیت زن از دیدگاه اسلام نیاز داشتیم. خیلی مسائل را ما خشونت می‌دانیم اما غربی ها خشونت نمی دانند.

در ادامه پوران ولویون در رابطه با علت طولانی شدن تدوین این لایحه، با تشکر از رئیس قوه قضاییه برای به سرانجام رساندن  لایحه صیانت، کرامت و تامین امنیت بانوان و عمل به وعده ای که داده بودند، بیان داشت: حدود ده سال پیش در دیدار نخبگانی مقام معظم رهبری با زنان، ایشان مطالباتی در رابطه با امنیت زنان داشتند و تاکید فرمودند که زنان در خانه و خانواده باید امنیت داشته باشند و بر تصویب قانون در این زمینه تاکید کردند. برای بنده و امثال بنده این موضوع و مطالبه مقام معظم رهبری انگیزه‌ای شد تا در جلسات تدوین این لایحه حضور داشته باشیم.

وی با بیان اینکه موضوعات مربوط به زنان از نگاه‌های مختلف فرق دارد، افزود: این لایحه در دولت ها و شرایط مختلف مطرح شده و در قوه قضاییه سال گذشته چندین ماه متوالی قضات و وکلا  و حقوقدانان و اساتید دانشگاه روی این مسئله بحث کردند. شرایط اولیه تدوین لایحه به گونه ای بود که هنوز قانون مجازات اسلامی و آیین دادرسی کیفری را نداشتیم و نیاز بود در تراز جمهوری اسلامی، قانونی داشته باشیم که از زنان حمایت کند.

این قاضی دیوان عالی کشور در رابطه با علت تغییر نام لایحه به لایحه صیانت، کرامت و تامین امنیت زنان در برابر خشونت، گفت: صیانت و کرامت و تامین امنیت زنان در برابر خشونت در محتوای این لایحه است. این لایحه به کرامت و صیانت زنان توجه می کند.

ولویون ادامه داد: این لایحه 77 ماده دارد و هر موضوعی که از عدالت خارج شود و به طرف ستم برود مصداق خشونت می دانیم و کمااینکه در اسلام خشونت مردود شده و دیدگاه اسلام را در این لایحه گنجاندیم.

دکتر مصدق در ادامه در رابطه با قوامیت مرد و لایحه صیانت، کرامت و تامین امنیت زنان در برابر خشونت، بیان داشت: هدف این است که در این لایحه نگاهی به خانواده و تحکیم مبانی خانواده داشته‌ایم. در این لایحه اینگونه نیست که مرد در برابر زن یا بالعکس قرار گیرند، بلکه مواد قانونی به گونه‌ای تنظیم شده است که ضمن جلوگیری از تعدی دیگران نسبت به زن، موضوع تحکیم خانواده مورد توجه است و توازن بین حقوق زن و تکالیف زن را در نظر گرفته است.

در ادامه ولویون در مورد حفظ کیان خانواده در این لایحه تصریح کرد: خیلی دقت روی بعد معنوی و هم ابعاد مادی آن شده است. وقتی قانونی تصویب و اجرا می شود حالت بازدارنده دارد. شاخص دادرسی عادلانه و اسلامی برای زنان در نظر گرفته شده است.

وی افزود: یکی از آثار مثبت لایحه این است که جرایم خشونت آمیز علیه زنان کاسته می‌شود و اینکه در این لایحه موادی برای حمایت از زنان زنان بزه دیده و زنانی که در معرض آسیب های اجتماعی قرار گیرند، شده است.

در ادامه معاون حقوقی قوه قضاییه در رابطه با اینکه کدام جرایم به عنوان حرایم خشونت علیه زنان مطرح شده است، اظهار کرد: فصل چهارم این لایحه در پنج مبحث جرایم علیه تمامیت جسمانی، جرایم علیه حیثیت معنوی و روانی، جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی،  جرایم علیه حقوق و تکالیف خانواده و جرایم علیه حقوق و آزادی های مشروع زن ترتیب داده شده و آنچه که مربوط به خشونت علیه زنان است فصل بندی شده است.

ولویون نیز در تکمیل اظهارات معاون حقوقی قوه قضاییه بیان داشت: به همان نسبت به زمینه های مناسبی برای حمایت قرار گرفته، برای کسی که مرتکب جرم شود عناوین مجرمانه در نظر گرفته شده است. بر این اساس اگر مردی اقدام به اخراج زنش از خانه بکند یا نگذارد همسرش وارد خانه شود یا خودش منزل را ترک کند و زن در عسر و حرج قرار گیرد، مطابق این لایحه نصداق خشونت است.

وی ادامه داد: مجازات ها منطبق با قانون مجازات اسلامی است و فقط در برخی موارد که در قوانین دیگر مجازات های شدیدتر اعمال شده؛ از آن مجازات شدید استفاده گردیده است.

 

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: لایحه تامین امنیت زنان معاون حقوقی قوه قضاییه لایحه صیانت از زنان قوه قضاییه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۰۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدامیر حسین قاضی زاده هاشمی معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در دیدار با همسران و فرزندان شهدا در شهرستان دشتی از توابع خورموج گفت: توفیقی است در سفر مجدد به استان بوشهر این بار در محضر همسران و فرزندان عزیز شهدا هستیم.

وی ادامه داد: خداوند رحمان انسان را در بستر زمین خلق کرد و زمین را پرورشگاه انسان قرار داد برای رسیدن به سعادت و این هم بر اساس عهدی است که ابتدا از انسان گرفته می‌شود و بعد به زمین فرستاده می‌شود و اگر انسان بتواند از تعلقات دنیوی عبور کند و بر عهد و پیمان خود به خداوند وفادار بماند آن وقت سربلند از این پرورشگاه زمین به سرمنزل مقصود خواهد رسید.

قاضی زاده هاشمی افزود: در این بین خداوند یکسری شاگرد نابغه دارد که اینها آنقدر باهوش و استعداد هستند و آنقدر سریع طی طریق می‌کنند که بلافاصله نمره ممتاز می‌گیرند و خداوند چون می‌خواهد آنها الگو شوند از چهره شأن رونمایی می‌کند.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: خداوند می‌خواهد که بشر بداند چه الگویی برای ادامه مسیر زندگی داشته باشد، برای همین شهدا را الگو قرار داد، اینگونه دیگران نمی‌توانند بگویند که شهادت برای زمان معصومین (ع) بوده و زمانه تغییر کرده است. خداوند از هر شغل و منصبی و در هر عصر و زمانی انتخاب می‌کند از بین انسان‌های نابغه‌ای که جانشان را با خدا معامله کردند و به راستی که بهترین الگو برای انسان در مسیر «الله» هستند.

وی ادامه داد: خدا با ما و شهدایی که با ما می‌زیسته‌اند احتجاج می‌کند و ما نمی‌توانیم بهانه بیاوریم.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: نکته مهم در مورد شهدا این است که باید بدانیم پشت سر چنین فرزندان نابغه و درس خوانی چه مادر و چه همسری بوده که منجر به شکوفا شدن نبوغ آنها شده است.

وی با اشاره به فرمایش حضرت آقا که می‌فرمایند؛ اگر شهادت قله است دامنه‌اش پدر و مادر شهید است تصریح کرد: در مجاهدتی که شهید کرده و توانسته است به این عالم پشت کند و به قله برسد، در بستر تربیت این پدر و مادر و پشتیبانی این همسران به نتیجه رسیده است و البته که اینها در مقام شهید شریک‌اند.

قاضی زاده هاشمی با تاکید بر نقش زنان در مسیر شهادت افزود: زنان شجاع و فرهیخته این سرزمین که همچنان در مکتب زینبی و فاطمی ایستاده‌اند، در طول تاریخ پر است.

معاون رئیس جمهور مطرح کرد: اگر استان بوشهر استان غیور مردان است این مهم در بستر غیور زنان بوشهری، دشتی، تنگستانی و جای جای این استان بزرگ اتفاق افتاده است

وی افزود: جای سپاس و شکر دارد برای حضور چنین غیور زنانی در کشور و بنده وظیفه خود می‌دانم به عنوان کمترین خادم خانواده‌های معزز شهدا و ایثارگران از این عظمت تشکر کنم و اینکه این غیور زنان همچنان پرچمدار شهدا هستند و ما هم امیدواریم در قبال شأن وظایفمان را به خوبی انجام دهیم.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به نقش دولت و مجلس در اعطای اعتبارات به بنیاد شهید بیان کرد: در این دو سال اعتبارات ما چندین برابر شده و این توجه ویژه دولت آیت الله رئیسی به خانواده شهداست.

قاضی زاده هاشمی در پایان از خانواده شهدا و ایثارگران خواست که دعا کنند تا مجموعه بنیاد شهید و امور ایثارگران بتوانند خادمان بهتری برای خدمتگزاری باشند.

کد خبر 6082281

دیگر خبرها

  • وتو امریکا در برابر 12 رای مثبت به عضویت فلسطین در سازمان ملل (فیلم)
  • وتو امریکا در برابر 12 رای مثبت به عضویت فلسطین در سازمان ملل
  • شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند
  • اجازه پایمال شدن حقوق زنان را نمی دهیم
  • واکنش واعظی به ادعای مقام دولت رئیسی علیه روحانی
  • مسئولان قضایی در جهت تحکیم آرامش و امنیت مردم تدابیر مقتضی را اتخاذ کنند
  • ایران هرگونه تعرض به منافعش را پاسخ خواهد داد/ تشکیل پرونده قضایی علیه مقامات رژیم صهیونیستی
  • رای دیوان عالی کشور در مورد قانون مبارزه با مواد مخدر
  • ابلاغ طرح صیانت از آثار تاریخی روستاهای زرندیه
  • توقیف کشتی رژیم صهیونیستی یک عملیات تلافی‌جویانه بود