Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-24@03:23:27 GMT

آرام بخشی قوی در دل کویر

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۹۰۴۴۲

آرام بخشی قوی در دل کویر

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، سالیان سال است که مردم برای درمان بیماری‌های خود به سراغ شیوه‌های مختلف درمان و پیشگیری در طب مدرن یا مکمل هامی روند، به کمک روش‌هایی نظیر طب سوزنی، رایحه درمانی، زالو درمانی و... تلاش می‌کنند تا احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را در طول زندگی کمرنگ‌تر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از روش‌هایی که امروزه برای درمان بسیاری از امراض به کار می‌رود ریگ درمانی است، مردم جنوب تا اسم ریگ به زبان آورده می‌شود یاد طوفان‌های شنی می‌افتند که روز‌های آن‌ها را به شب‌هایی تاریک تبدیل می‌کند ،ریگ‌ها و شن‌هایی که علاوه بر زحمت برای ساکنان شهرستان‌های فهرج و ریگان رحمت را هم به ارمغان آورده اند و برای درمان بعضی از بیماری‌ها کاربرد دارند.

هاله تاج الدینی متخصص طب سنتی ایرانی در گفت و گو با  خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، گفت: طب سنتی ایران راهکار‌ها و تدابیر بسیار ارزشمندی برای بهبود کیفیت زند‌گی و کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌ها و اختلال‌های جسمی و ذهنی را دارد، به شرط آنکه تدابیر و نکات حفظ‌الصحی‌اش مورد توجه مردم و خانواده‌ها قرار بگیرد و در زند‌گی به کار گرفته شود، این روز‌ها ریگ درمانی در استان از جمله روش‌هایی است که ما به بیماران برای درمان بیماری هایشان توصیه می‌کنیم.

او افزود: یکی از شیوه‌هایی که از زمان‌های دور برای درمان بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفته، ریگ درمانی بوده است و کاربرد درمانیِ آن برای درمان بیماری‌های پوستی و مفصلی در جای جای جهان چشمگیر است.

از تأثیر درمانی خاک و شن غافل نشویم

او بیان داشت: متاسفانه امروزه به دلیل افزایش میزان آلوده‌گی محیط زیست، بسیاری از مردم تصور می‌کنند که خاک و شن (ریگ) را باید در گروه کثیف‌ترین چیز‌ها در طبیعت دانست و تا حد امکان باید از تماس با آن پرهیز کرد. به این ترتیب، خانواده‌ها ترس دارند که کودک شان به خاک و شن دست بزند در حالی که همین تماس ، آن‌هم خاک و شنی که از سلامت و بهداشت آن در طبیعت مطمئن باشیم، می‌تواند تاثیرات موثر و درمانی ویژه‌ای بر سلامت افراد داشته باشد.

تاج الدینی گفت: ریگ درمانی عموما برای درمان درد مفاصل و روماتیسم، ناراحتی‌های پوستی، بیماری‌های روماتیسمی، سیاتیک و درد‌های مزمن توصیه می‌شود.

او تصریح کرد: بر اساس متون طب سنتی تمرغ یا خوابیدن درشن یا اندفان در شن (ریگ) یکی از راه‌های درمانی برای بیماری‌ها است، خصوصا در بیماری‌هایی که ناشی از رطوبت بوده است برای مشکلات ناشی از مفاصل یکی از درمان‌های مفید ذکر می‌شود.

مکانی در استان کرمان با شن های روان

شهرستان‌های ریگان فهرج ازجمله شهر‌های استان کرمان هستند که پذیرای توریست‌ها و گردشگران داخلی و خارجی برای شن درمانی و بازدید از تپه های شنی هستند.

امین باقری فرماندار شهرستان ریگان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، گفت: بلندترین تپه‌های شنی ایران با ارتفاع ۱۰۰متر و وسعت۳۰کیلومتر مربع در روستای علی آباد پشت ریگ قرار دارند که همه ساله میزبان گردشگران زیادی برای ریگ درمانی هست، این تپه‌های شنی در ۱۲کیلومتری از مرکز شهرستان قرار دارند که به جز جاذبه گردشگری خاصیت درمانی نیز دارند.

او افزود: جهت رفاه حال گردشگران خانه بوم گردی در جوار این تپه‌های شنی راه اندازی شده است که تاکنون از ۱۰کشور از این تپه‌ها وخانه بوم گردی بازدید نموده اند.

فرماندار ریگان تصریح کرد: سند جامع تپه‌های شنی ریگان تدوین شده است که با تخصیص اعتبارات در این منطقه اجرایی خواهد شد، در حقیقت تپه‌های شنی که روزگاری مشکلاتی را برای اهالی منطقه ایجاد نموده بودند اکنون مکانی جهت درآمد زایی برای اهالی شهرستان هستند.

باقری گفت: مهمترین جاذبه گردشگری ریگان تپه‌های شنی این شهرستان است که به عنوان بزرگترین تپه‌های شنی جهان شهرت دارند و مکان مناسبی برای توریست درمانی هستند.

باقری بیان داشت: برای ریگ درمانی در این تپه‌های شنی ۴سایت در نظر گرفته شده است که به زودی عملیات احداث آن‌ها با مشارکت دهیاری روستا انجام خواهد شد.

امیر باقری زاده فرماندار شهرستان فهرج در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، گفت: ریگ‌ها یلان بزرگ‌ترین تپه‌های شنی کشور هستند که در کویر شهرستان فهرج واقع شده و دارای دو راه ورودی اند که یکی از راه‌ها از طرف شهداد و راه دیگر که در شرق استان و ورودی شهرستان فهرج است.

او افزود: وسعت تپه‌های شنی واقع در شهرستان ۱۵۰ در ۷۰ کیلومتر برآورد شده است که این تپه‌ها در حاشیه روستا شاهرخ آباد که خالی از سکنه است قرار دارند.

باقری زاده بیان داشت: برای رونق گردشگری شهرستان، خانه‌های بوم گردی برای راحتی حال گردشگران و توریستانی که برای ریگ درمانی به اینجا می‌آیند احداث کرده ایم.

او تصریح کرد: بلندترین تپه‌های شنی کشور در دشت لوت با ارتفاع ۵۵۰ متر قرار دارند به همین جهت پایگاه جهانی لوت در ورودی فهرج در حال احداث است.

شن هایی بدون مار و عقرب مناسب برای درمان بیماری

ریگ درمانی برای درمان بیماری‌های مختلف توصیه می‌شود ،و جالب بدونید درمحل ریگ درمانی هیچ گونه عقرب یا مار وجود ندارد مردم می‌توانند از این نعمت خدادادی برای درمان بیماری‌های خود استفاده کنند.

بدون شک وجود تپه‌های شنی در ریگان و ریگ‌های یلان در فهرج می‌توانند هر ساله تعداد زیادی گردشگر را به خود جذب کنند.

رضا بردبار معاونت سرمایه گذاری و سرپرست معاونت گردشگری میراث در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، گفت: تعداد کل گردشگرانی که شش ماهه اول ازجاذبه‌های گردشگری فهرج بازدید داشته اند نزدیک به ۳۸۰۰۰ نفراست که از این تعداد حدود ۲۳۰۰ نفر از ظرفیت شن درمانی بخش نگین کویر فهرج استفاده کردند.

او افزود: در شهرستان ریگان طی شش ماه اول سال نزدیک به ۵۰۰۰۰ نفر گردشگر حضور داشته است که از این تعداد نزدیک به ۵۰۰۰ نفر از ظرفیت تپه‌های شنی آن استفاده کرده اند.

در حقیقت استان کرمان به تپه‌های شنی و ریگ‌های یلان در دشت لوتش معروف است.

مجید نظری مسئول امور بیابانی سازمان منابع طبیعی استان کرمان هم گفت: سطح ماسه‌ای و تپه‌های شنی شهرستان فهرج ۳۷۹۵۷ هکتار برآورد شده است.

او افزود: در شهرستان ریگان تپه‌های شنی که فاقد مالچ پاشی هستند ۱۰۰۰ هکتار است و مساحت کل تپه‌های شنی استان که بیشتر به دشت لوت مرتبط است ۶۳۵۶۸۸ هکتار برآورد شده است.

اما هر چه که از فاید شن درمانی بگوییم بهتر از نظر مردمی که به این منطقه آمده اند نیست پیرزنی که از استان های مجاور برای دیدن تپه های شنی به ریگان آمده است گفت: این تپه‌ها شنی واقعا درد زانوهایم را آرام کردند و دوست دارم که حداقل سالی یک مرتبه برای ریگ درمانی به شهرستان‌های فهرج و ریگان بیایم.

گزارش از فاطمه جابری نسب

انتهای پیام/ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فرمانداری تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۰۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصفهک؛ سفری به عمق زیبایی در دل کویر/ روستایی مطرح در سطح جهانی

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: اینکه گردشگری روستا پیشران گردشگری در خراسان جنوبی است یک شعار نیست. اگر سری به روستاهایی چون خراشاد که هنر «توبافی» آن ثبت جهانی شده است و یا خور با گنجینه بی بدیل سنگ‌های قیمتی و یا افین با باغ‌های جذاب زرشک در فصل پاییز بزنیم درخواهیم یافت که این روستاها ذخایر بی بدیلی برای جذب گردشگر هستند.

این روزها در حوزه گردشگری روستا یا همان روستا گردی در خراسان جنوبی نام روستای اصفهک بیشتر به گوش می‌رسد. روستایی که آنقدر پتانسیل‌های خود را برجسته کرده است که برای ثبت به عنوان «دهکده جهانی» انتخاب شده است.

اصفهک درست مثل یک ققنوس، از خاکستر ویرانه‌های یک زلزله سربلند کرده، جان گرفته و شده یک روستای گردشگری مثال زدنی؛ آن‌قدر که نامش در جهان مطرح شود و جایزه بهترین منظر گردشگری TO DO ۲۰۲۰ آلمان را به خود اختصاص بدهد.

توسعه اقتصادی روستا در خراسان جنوبی مبتنی بر توسعه گردشگری است

احمد کاشانی مدیر انجمن گردشگری پایدار و میراث ماندگار خراسان جنوبی پیرامون گردشگری روستا در خراسان جنوبی و ظرفیت‌های استان با تأکید بر اینکه توسعه اقتصادی روستا در خراسان جنوبی مبتنی بر توسعه گردشگری است، افزود: گردشگری مزرعه در دنیا و برخی استان‌های ایران به صورت علمی مورد توجه قرار گرفته که از نظر اقتصادی برای کشاورز درآمد جانبی نیز محسوب می‌شود.

کاشانی اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم وجود آثار تاریخی، مذهبی، طبیعی و صنایع دستی است که در جوار روستاها و مزارع کشاورزی قرار دارند و در واقع وجود مجموع این جاذبه‌های گردشگری در کنار هم یک بسته کامل برای گردشگران است.

وی با بیان اینکه «روستاگردی» گنج پنهان گردشگریِ خراسان جنوبی است، بیان کرد: روستاهایی مانند افین با مزارع زرشک، دهسلم با نخلستان‌های زیبا و اصفهک با بافت قدیمی ارزشمند فرصت‌هایی برای جذب گردشگر است.

اشاره‌ای به ویژگی‌های روستای اصفهک

محمد عرب، رئیس میراث فرهنگی طبس در گفت و گو با خبرنگار مهر درباره ویژگی‌های روستای اصفهک گفت: بافت تاریخی روستای اصفهک که در بخش شرقی سکونت گاه امروزی قرار گرفته است، مجموعه‌ای از واحدهای همسایگی است که با ساختاری فشرده و درون گرا در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند.

وی ادامه داد: وجود پتانسیل‌های سرزمینی اعم از خاک مرغوب و حاصل خیز و آب فراوان جهت توسعه کشاورزی و باغداری، مهمترین عوامل شکل گیری هسته اولیه روستای اصفهک است. قرارگیری روستا در دشتی هموار در پایین دست کوهی مرتفع با سفره‌های زیرزمینی غنی سبب شده است تا قنات‌های حیات بخش، اب مورد نیاز ساکنان را در گذر زمان فراهم کنند.

رئیس میراث فرهنگی طبس با بیان اینکه روستای اصفهک یکی از ۱۴ روستای هدف گردشگری خراسان جنوبی تعیین شده است، ادامه داد: کارگاه‌های صنایع دستی سبد بافی و حوله بافی در روستای اصفهک توسط زنان روستا تشکیل شده است که به صورت انفرادی و گروهی در روستا فعال است و سالانه تعداد زیادی گردشگر برای آموزش و خرید محصولات به این منطقه سفر می‌کنند.

توسعه گردشگری علمی در اصفهک

عرب ادامه داد: توسعه گردشگری علمی از طریق راه اندازی مدرسه قدیم روستای اصفهک به عنوان پژوهشکده خاک یکی از راه‌های جذب گردشگر به این منطقه است.

وی با بیان اینکه تنها روستای موجود در خراسان جنوبی که احیای آن به صورت مشارکت مردمی بوده و مرمت و بازسازی شده اصفک است، یادآور شد: بافت تاریخی روستا دارای خانه‌های با ارزش، حمام قدیمی، حسینیه و مسجد قدیم، مدرسه قدیم و… اثر هستند که در پرونده بافت تاریخی روستای اصفهک ثبت شده‌اند.

حمید رضا ابراهیمی، رئیس شورای روستای اصفهک در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در حال حاضر در روستای اصفهک هشت اقامتگاه بوم گردی، یک سالن غذا خوری، دو مرکز خدمات کافی شاپ یا شربتکده و یک رصد خانه داریم.

وی با اشاره به اینکه یک حمام خزینه‌ای و مسجد تاریخی نیز در روستا وجود دارد، بیان کرد: حمام خزینه‌ای در حال حاضر با امکانات بهداشتی قابل استفاده است و می‌تواند یک تجربه متفاوتی را برای گردشگران رقم بزند.

رئیس شورای اصفهک یادآور شد: یکی از ویژگی‌های بافت تاریخی روستای اصفهک مردمی بودن مرمت آن است که با کمک آحاد مردم روستا این اقدام صورت گرفت.

بهار فصل گردشگری در اصفهک

ابراهیمی با بیان کرد: بهترین فصل گردشگری در اصفهک مهرماه تا پایان اردیبهشت و نهایت پایان بهار است ولی از آنجایی که دمای هوا در اصفهک نسبت به طبس چند درجه‌ای خنک‌تر است گاه خود اهالی طبس برای فرار از گرمای هوا به اصفهک می آیند.

هادی شاه وردی مدیرکل میراث فرهنگی خراسان جنوبی نیز به خبرنگار مهر گفت: انتخاب بهترین دهکده گردشگری از سال ۲۰۲۱ توسط سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) دنبال می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هدف از این اقدام تبدیل گردشگری به محرک توسعه روستایی و رفاه روستاییان است، بیان کرد: سازمان جهانی گردشگری ۹ شاخصه از جمله دارا بودن منابع فرهنگی، ترویج و حفاظت از آن، پایداری اقتصادی، محیطی، اجتماعی، پتانسیل گردشگری و توسعه و یکپارچگی زنجیره ارزش، حاکمیت و اولویت‌بندی گردشگری و نیز امور بهداشت، ایمنی و امنیت را به عنوان معیارهای انتخاب روستاهای جهانی اعلام کرده است.

شاه وردی ادامه داد: قبل از سال ۱۴۰۳ با توجه به پیگیری‌های انجام شده در خراسان جنوبی هیأتی از وزارت خانه برای ارزیابی روستایی‌هایی که می‌توانند کاندید ثبت به عنوان دهکده جهانی شوند به استان آمدند.

روستاهایی که می‌توانند عنوان روستای گردشگری جهانی را داشته باشند

وی افزود: این هیأت سه روز در خراسان جنوبی بودند و همه این روستاها را ارزیابی کردند و با توجه به ملاک‌های مد نظر بعد از مدتی بیان کردند که روستای اصفهک برای ثبت به عنوان دهکده جهانی پذیرفته شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: البته نظر ما بر این است که در کنار اصفهک روستاهای دیگر خراسان جنوبی چون افین و خور با توجه به ظرفیت‌هایشان می‌توانند کاندیدا در این زمینه شوند.

شاه وردی گفت: مهمترین فایده و ثمره ثبت یک روستا به عنوان دهکده جهانی این است که در سطح جهانی به عنوان ظرفیتی برای گردشگری مطرح می‌شود.

وی با بیان اینکه روستای اصفهک از نظر زیرساخت اقامتی چندین اقامتگاه بوم گردی دارد، بیان کرد: البته باید در بافت قدیمی اصفهک جمعیت ثابتی اسکان داشته باشند تا در رقابت با سایر روستاهای نام آشنای کشور به ایستگاه آخر برسد.

امید آنکه جاذبه‌های روستاگردی در خراسان جنوبی را بیش از قبل به علاقمندان حوزه گردشگری معرفی کنیم و بر این گنج پنهان استان افتخار کنیم.

کد خبر 6083990

دیگر خبرها

  • پروژه های درمانی و بهداشتی فیروزکوه افتتاح شد
  • اختراعی با قدمت دوهزار سال| یخچال‌هایی در دل کویر
  • واریز بخشی از مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد تامین‌ اجتماعی
  • نگاه استان به پروژه‌های درمانی و سلامتی قزوین ویژه است
  • بانک ملی ایران پیشگام در حمایت توسعه خدمات بهداشتی و درمانی
  • ورود یگان ویژه به کویر برای رشد ایران اسلامی
  • اصفهک؛ سفری به عمق زیبایی در دل کویر/ روستایی مطرح در سطح جهانی
  • ورود یگان ویژه به کویر!
  • خیل عظیم مردم بر سر مزار شهیدی در دل کویر بردسکن
  • دستگیری ۲ شکارچی در پارک ملی/ ۲۷ فشنگ چهار پاره کشف شد