Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-20@01:22:48 GMT

وقتی هوش مصنوعی کنترل فضا را در دست می‌گیرد!

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۹۰۶۷۲

وقتی هوش مصنوعی کنترل فضا را در دست می‌گیرد!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، مدار پایین زمین به زودی در تماس با ماهواره‌های کوچک قرار خواهد گرفت و فعالان حوزه امنیت ملی آمریکا در مورد این موضوع، اظهار نگرانی کرده‌اند.

پژوهشگران "آژانس امنیت ملی"(NSA) آمریکا در نظر دارند برای مشخص کردن ویژگی‌های عجیب ماهواره‌های کوچک، از هوش مصنوعی استفاده کنند تا بتوانند کنترل آنها را در دست بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"آرون فرگوسن"(Aaron Ferguson)، از مدیران فنی این سازمان گفت: ما در جستجوی راهی هستیم تا داده‌های دورسنجی را مشخص کنیم و بتوانیم با به کارگیری ماهواره‌های جدید، تنظیمات جدیدی انجام دهیم. اگر از تحلیل‌گران در مورد ماهواره‌های کوچک بپرسید، خواهند گفت که همه چیز را تحت کنترل دارند و همه داده‌ها را دو یا سه بار بررسی کرده‌اند اما در واقع، اطلاعات کاملی در دست آنها نیست زیرا داده‌های بسیاری در این مورد وجود دارند که از دسترس تحلیل‌گران دور هستند؛ در نتیجه آنها نمی‌توانند از مشکلات احتمالی باخبر شوند. نظر کلی آنها معمولا این است که  زباله‌های فضایی، با ماهواره‌ها برخورد می‌کنند و مسیر حرکت آنها را تغییر می‌دهند.

وی افزود: بیشتر ماهواره‌های کوچک، در قسمت‌های خاصی از مدار پایین زمین به کار گرفته می‌شوند. ماهواره‌هایی که از این قسمت‌ها بیرون می‌روند یا در هر قسمت دیگری به کار گرفته می‌شوند، رفتارهایی غیرمعمول و عجیب از خود نشان می‌دهند.

از آنجا که میزان داده‌های مربوط به حرکت ماهواره‌ها زیاد است، انسان‌ها به تنهایی نمی‌توانند رفتارهای غیرمعمول ماهواره‌های کوچک را متوجه شوند و قابلیت درک سریع آن را نیز ندارند.

فرگوسن ادامه داد: ما نمی‌توانیم خوب یا بد بودن رفتار ماهواره‌های کوچک را تشخیص دهیم. ما در نظر داریم که راهی ارائه دهیم تا نوعی نرم‌افزار را در یک ماهواره کوچک به کار ببریم و آن را از یک ایستگاه زمینی کنترل کنیم. این کار می‌تواند راه حل مناسبی برای بررسی تهدیداتی باشد که در کمین ماهواره‌های کوچک هستند.

آمریکا مدت‌هاست که برای بررسی ماهواره‌های کوچک در مدار پایین زمین تلاش می‌کند تا بدین وسیله، راه‌های سریع‌تری برای برقراری ارتباط در اختیار نیروی نظامی خود بگذارد. بسیاری از مقامات آمریکایی، نگرانی بسیاری در مورد گسترش تهدیدات جدید فضایی ابراز داشته‌اند اما حجم بالای داده‌های مربوط به ماهواره‌های کوچک موجب می‌شود که تشخیص و بررسی این تهدیدات، کار بسیار دشواری باشد.

گسترش حمله به ماهواره‌ها

"برایان ویدن"(Brian Weeden)، مدیر برنامه‌ریزی این پروژه گفت: انجام دادن حملات سایبری علیه ماهواره‌ها، کاملا امکان‌پذیر است. ماهواره‌ها و سیستم‌های زمینی آنها، رایانه‌هایی هستند که نرم‌افزارهای خاصی دارند و مانند بسیاری از سیستم های رایانه‌ای، نسبت به بسیاری از حملات سایبری، آسیب‌پذیر هستند. برای ارسال دستورات به این ماهواره‌ها، معمولا باید به یک آنتن زمینی خاص دسترسی داشته باشید و منتظر عبور ماهواره بمانید اما اگر بتوانید رایانه کنترل کننده آنتن را هک کنید، وارد شدن به این حوزه ساده‌تر خواهد بود.

هک کردن کنترل یک ماهواره، به سادگی دزدیدن ایمیل یک نفر نیست اما می‌تواند امکان‌پذیر باشد. برای این کار، هکر به ایستگاه زمینی کنترل‌کننده ماهواره حمله می‌کند و این کار را یا به صورت فیزیکی و یا با کمک تجهیزات ویژه انجام می‌دهد.

این حملات، به سرعت در حال گسترش هستند و تلاش مجرمان برای دستیابی به داده‌های ماهواره‌ها در حال افزایش است. حملات زنجیره‌ای پیچیده به ماهواره‌ها می‌توانند پیامدهای منفی بسیاری به همراه داشته باشند و به مشکلاتی از جمله اختلال در تولید مواد غذایی، خشکسالی و تغییر زمان برداشت محصول منجر شوند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: زمین امنیت ملی هوش مصنوعی مشکلات ماهواره رایانه ایمیل خشکسالی امنیت ملی فضاپیما ماهواره هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۰۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای رسیدن خدمات هوشمند دولت به ۳۰ درصد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ماهواره‌های متعددی در حال ساخت و ماهواره‌هایی آماده پرتاب داریم و سعی می‌کنیم ماهواره‌های متعددی را به شکل سنجشی داشته باشیم؛ یعنی چند ماهواره تصویربرداری در فضای کشور وجود داشته باشد.

عیسی زارع پور در حاشیه جلسه هیات دولت گفت: از جمله کار‌های مشترک ما و دستگاه‌های اجرایی در سال گذشته، هوشمندسازی خدمات بود؛ پارسال پنجره واحد دانشگاه‌ها فعال شد که ۲۶۰ دانشگاه به آن متصل شدند و این کار در ارزیابی اتحادیه بین‌المللی مخابرات منتخب شد که مایه افتخار است.

وی ادامه داد: پنجره ملی خدمات دولت هوشمند هم سال قبل از آن در این اتحادیه مورد تقدیر قرار گرفته بود. امسال مسیر هوشمندسازی دولت را دنبال خواهیم کرد و سال گذشته ۷۰ درصد خدمات دولت از طریق پنجره داده می‌شد و ۱۲ درصد از آن هوشمند بوده و تلاش می‌کنیم امسال این میزان به ۳۰ درصد برسد.

عیسی زارع پور گفت: تولید گوشی با وزارت صمت است و برای تولید گوشی ایرانی برنامه ای را با دوستان در وزارت صمت دنبال می کنیم.

وی ادامه داد: مورد بحث یک بحث حقوقی است؛ آن ها ادعا می کنند و مستنداتی دارند که از نوکیا اجازه گرفتند و خلاف این هم ادعاهایی وجود دارد که در حال بررسی است ولی در حوزه کاری ما نیست و وزارت صمت باید اظهارنظر بکند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: موضوع یک بحث اختلافی است و شکایتی هم صورت گرفته و در دادگاه در حال بررسی است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • سی ان ان: هیچ آسیبی به ‌پایگاه هوایی اصفهان وارد نشده است
  • شواهدی از تخریب در پایگاه هوایی اصفهان وجود ندارد
  • کوچک‌ترین نفوذ دشمن زیر چشم نیروهای مسلح قرار می‌گیرد
  • نخستین تصویر ماهواره ای از پایگاه هوایی ایران در اصفهان بعد از حمله صهیونیست ها
  • کنایه آشنا به اسرائیلی‌ها: موشک یا موش کوچک؟!
  • تبلیغات ۱۰۰ میلیارد تومانی سینمای ایران در شبکه GEM
  • بیش از 100 میلیارد تومان هزینه سینمای ایران برای تبلیغ در شبکه جم
  • تصویری ماهواره ای از پایگاه هوایی رامون اسرائیل بعد از 14 آوریل
  • تلاش برای رسیدن خدمات هوشمند دولت به ۳۰ درصد
  • چرا باید به مدار‌های مختلف فضا ماهواره ارسال کنیم؟