Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-20@04:51:39 GMT

این طرحِ محققان ایرانی تحریم را دور زد

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۹۱۴۳۰

این طرحِ محققان ایرانی تحریم را دور زد

شهروز ساویز رئیس مرکز تحقیقات فیزیک و پلاسمای دانشگاه آزاد در گفت‌وگو با فارس، گفت: مرکز  تحقیقات فیزیک و پلاسمای دانشگاه آزاد در سال 1376 تاسیس شد که پس از آن تحقیقات خود را در زمینه پلاسما یا همان حالت چهارم ماده انجام داد، چرا که دستگاه پلاسما در صنایع مختلف پزشکی،‌ نظامی و غیره کاربردهای زیادی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* دستگاه پلاسمای دانشگاه آزاد کاربرد پزشکی دارد

وی افزود: دستگاه پلاسمای دانشگاه آزاد به سه بخش پلاسمای گرم، سرد و داغ تقسیم می‌شود. به طوری که در پلاسمای سرد محیط یونیزه فعال همانند دمای اتاق است که کاربرد پزشکی دارد. به طور مثال می‌تواند زخم‌های افراد دیابتی را بهبود بخشیده و همچنین باکتری‌های محصولات کشاورزی را از بین ببرد، از طرفی باید بگویم از این تکنولوژی می‌توان در حذف بوهای نامطبوع استفاده کرد چرا که هوای نامطبوع به عنوان یک آلاینده محسوب می‌شود.

 تمام تکنولوژی‌های دستگاه پلاسما تا چند سال قبل وارداتی بوده‌اند اما اکنون خودمان با اتکا به دانشمندان و نیروهای داخلی توانسته‌ایم مشعل‌های پلاسمای گرم را به تغییر در دمای متغیر بسازیم

* تکنولوژی دستگاه پلاسما داخلی است

رئیس مرکز تحقیقات فیزیک و پلاسمای دانشگاه آزاد ادامه داد: دستگاه پلاسمای گرم نیز از سه هزار تا 20 هزار درجه سانتیگراد دما دارد که توسط مشعل پلاسمایی ایجاد شده است. تکنولوژی این دستگاه تاکنون در کشورهای آمریکا، روسیه و رژیم صهیونیستی و تعدادی انگشت شماری از کشورهای اروپایی وجود داشت این در حالی است که ساخت دستگاه پلاسمای حرارتی از سال 88 آغاز شد چرا که صنایع مختلف مانند ذوب‌آهن، متالوژی، ساخت سرامیک و شیشه به این دستگاه نیازمند بودند که بتواند در دمای بالا محصولات مختلف را تولید کند. البته باید به این نکته اشاره کنم که تمام تکنولوژی‌های دستگاه پلاسما تا چند سال قبل وارداتی بوده‌اند اما اکنون خودمان با اتکا به دانشمندان و نیروهای داخلی توانسته‌ایم مشعل‌های پلاسمای گرم را به تغییر در دمای متغیر بسازیم. 

* دستگاه پلاسما قابلیت رقابت با محصولات جهانی را دارد

ساویز تصریح کرد: ساخت مشعل‌های دستگاه پلاسمای حرارتی در مرحله اول با بحث‌های تئوری در سال 88 شروع شد که پس از آزمون و خطاهای زیاد و فعالیت شبانه‌روزی در طی مدت 4 سال خوشبختانه توانسته‌ایم در سال 94 به تکنولوژی ساخت مشعل پلاسما دست پیدا کنیم که اکنون این دستگاه قابلیت رقابت با محصولات جهانی را داردکه این موضوع نشان از پیشرفت و رشد علمی و ارتقاء سطح علمی و پژوهشی در کشور دارد.

* راندمان کاری با پلاسما افزایش یافته است

وی افزود: دستگاه پلاسمای حرارتی دانشگاه آزاد در حال حاضر با استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا می‌تواند به صورت پیوسته کار کند و دیگر نیازی به خارج نداریم که این اتفاق باعث شده راندمان کاری افزایش پیدا کند. از طرفی باید بگویم دستگاه پلاسمای این دانشگاه در رقابت با محصولات کشورهای آمریکا و روسیه جایگاه خوبی دارد.به طوریکه ما هر محصولی را با هر توانی می‌توانیم بسازیم.

 اکنون از 6 ماه قبل پروانه ساخت دستگاه پلاسمای امحای پسماند را از وزارت بهداشت دریافت کرده و به صورت پایلوت از 4 ماه گذشته تا کنون زباله‌های بیمارستانی را امحاء می‌کنیم

* 10 سال است از فاز آزمایشگاهی به مرحله پلاسما رسیدیم

رئیس مرکز تحقیقات فیزیک و پلاسمای دانشگاه آزاد ادامه داد:‌ در حال حاضر یکی از کاربردهایی که بر روی آن متمرکز شده‌ایم این است که ما از فاز آزمایشگاهی گذشته‌ایم و از 10 سال قبل وارد مرحله پلاسما شده‌ایم. به طوری که طرح ملی امحای پسماندهای خطرناک را با تکنولوژی پلاسمای حرارتی را  از اسفند 94 در دستور کار قرار داده‌ایم و با ارائه پیشنهاد به معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری توانستیم از سال 95 این طرح را انجام دهیم. در حال حاضر با اختصاص بودجه یک میلیاردی از سوی معاونت علمی و فناوری توانستیم در آبان سال 97  تائیدیه این طرح را دریافت کنیم. اکنون از 6 ماه قبل پروانه ساخت دستگاه پلاسمای امحای پسماند را از وزارت بهداشت دریافت کرده و به صورت پایلوت از 4 ماه گذشته تا کنون زباله‌های بیمارستانی را امحاء می‌کنیم.

* دمای دستگاه پلاسما 1800درجه سانتیگراد است

ساویز افزود: ساخت دستگاه پلاسما برای امحای پسماندهای بیمارستانی دارای ثبت اختراع است به طوری که این دستگاه دارای یک کوره پلاسمایی بوده که داخل آن سه مشعل وجود دارد که کوره را گرم کرده و دمای آن به 1800 درجه سانتیگراد می‌رسد. این در حالی است که نقطه ذوب شیشه 1500 درجه سانتیگراد است. 

* زباله‌های بیمارستانی به انرژی تبدیل می‌شود

وی با اشاره به اینکه مواد یا پسماندهای بیمارستانی شامل مواد عالی شامل پارچه و غیر آلی مانند شیشه به صورت یکجا در دستگاه پلاسمای حرارتی به انرژی تبدیل می‌شوند،‌گفت: یکی از مزیت این دستگاه این است که بدون دخالت دست همه پسماندهای بیمارستانی را در درون کوره تجزیه  می‌کند. به طوری که هر کدام از مواد ترکیباتی همچون کربن، هیدروژن و اکسیژن آزاد می‌کند. در واقع این زباله‌ها به انرژی تبدیل می‌شود.

 هنگام امحای پسماندهای بیمارستانی گاز مصنوعی از زباله خارج می‌شود که به عنوان پاکترین گاز مطرح است

* پلاسمای زباله سوز هیدروژن تولید می کند

رئیس مرکز تحقیقات فیزیک و پلاسمای دانشگاه آزاد افزود:‌ تفاوت این دستگاه با دستگاه‌های زباله‌سوز دیگر این است که در امحای پسماندهای بیمارستانی در دستگاه معمولی تنها زباله‌ها می‌سوزند و هیچ سودی ندارند اما در دستگاه پلاسمای حرارتی پسماند بیمارستانی بعد از امحا تولید هیدروژن می‌کند که ما می‌توانیم از آن برق و بنزین تولید کنیم. در واقع هنگام امحای پسماندهای بیمارستانی گاز مصنوعی از زباله خارج می‌شود که به عنوان پاک‌ترین گاز مطرح است.

* دستگاه‌ پلاسمای مادر مقایسه با کشورهای همسایه غیر قابل مقایسه است

ساویز گفت: مشعل‌های دستگاه حرارتی ما با انرژی الکتریکی فعال می‌شوند و راندمان آن بالاست به طوری که 90 درصد پسماندهای بیمارستانی امحا می‌شوند که در این رابطه باید بگویم از صفر تا صد این تکنولوژی با توانمندی داخلی به دست آمده است. به طوری که در بازدید کارشناسان کشورهای اروپایی مانند فرانسه، آلمان و رومانی از طرح امحای پسماندهای بیمارستانی که از طریق دستگاه پلاسمای حرارتی انجام می‌شود، کارشناسان خارجی تعجب کرده بودند، همچنین حتی در سفر اخیری که ما به کشور ترکیه رفته بودیم دستگاه‌های ما در مقایسه با آنها غیر قابل مقایسه بود، چراکه آنها تنها به مونتاژ دستگاه می‌پردازند. 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۱۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرعت بخشی به پروژه بیمارستان هزارتختخوابی ازمطالبات اصلی مردم است

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمدعلی آل هاشم روز چهارشنبه در دیدار با معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، افزود: سرعت بخشی به عملیات پروژه بیمارستان یکهزار تختخوابی یکی از مطالبات اصلی و مهم مردم این استان و بلکه استان‌های شمال غرب کشور است.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه آذربایجان شرقی به عنوان قطب درمانی شمالغرب کشور و حتی کشورهای همجوار محسوب می‌شود، انتظار می‌رود دولت و وزارت متبوع حمایت‌های کافی را در خصوص تکمیل این بیمارستان داشته باشد.

آل هاشم اظهار کرد: با وجود تمام مشکلات و کمبود تجهیزات و زیرساخت‌ها، کارهای فوق العاده‌ای در عرصه بهداشت و درمان به وقوع پیوسته است و معتقدیم امکانات کفاف این خدمت را نمی‌دهد از این رو تجهیز بیمارستان‌ها و ارائه خدمات در مناطق محروم باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: حضور چهره‌های متعهد و متخصص در صدر مدیریت دانشگاه علوم پزشکی تبریز باعث شده است تا مشکلی را در این دانشگاه نداشته باشیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این دیدار، توجه به زیرساخت‌های بخش بهداشت و درمان در دولت سیزدهم را مورد تاکید قرار داد و گفت: افزایش تخت بیمارستانی در دولت به جد مورد توجه است.

بهروز رحیمی اعلام کرد: در ۳۰ ماه گذشته بیش از ۱۶ هزار تخت بیمارستانی به مجموعه تخت‌های بیمارستانی کشور اضافه شده است.

وی با اشاره به توجه دولت به امر بهداشت و موضوع جوانی جمعیت، افزود: بحث جوانی جمعیت به عنوان تکلیف شرعی و علمی مورد توجه وزارتخانه بوده است و با تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت تلاش کرده‌ایم تا در این مسیر با رفع موانع قدم‌های مؤثری را برداریم.

رحیمی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز به عنوان یکی از دانشگاه‌های پیشرو در امر پرداخت مطالبات کادر بهداشت و درمان نام برد و اضافه کرد: اتفاقات خوبی در این استان به وقوع پیوسته است و امیدواریم با سرعت بخشی به عملیات بزرگ پروژه بیمارستان یکهزار تختخوابی تبریز شاهد تداوم ارائه خدمات با کیفیت در سطح این استان باشیم.

کد خبر 6081388

دیگر خبرها

  • واژگونی مرگبار پراید در محور هفتکل -اهواز
  • ۵ مصدوم در حادثه انحراف خودرو از جاده در محور خرمشهر به اهواز
  • ۵ مصدوم در پی انحراف از جاده خودرو در محور خرمشهر به اهواز
  • ۷ مصدوم انحراف از جاده خودروی سواری در محور آبادان به اهواز
  • تصویری باورنکردنی از زباله‌های بیمارستانی در ساحل خزر خبرساز شد
  • سرعت بخشی به پروژه بیمارستان هزارتختخوابی ازمطالبات اصلی مردم است
  • کشف اسرار جدید از ماه
  • افتتاح دستگاه سی.تی.اسکن بیمارستان امام رضا(ع) تبریز
  • توقیف ۵۴ دستگاه خودرو انتقال پسماند غیر مجاز | کشف ۲۰۰ تن پسماند از زباله گردها
  • تولید ابرخازن با ساندویچ کردن یک ژل بین دو لایه گرافن