Web Analytics Made Easy - Statcounter

به عقیده کارشناسان میزبانی از اجلاس جهانی جاده ابریشم می‌تواند راهی میانبر برای ثبت جهانی جاذبه‌های طبیعی یا آثار باستانی همدان باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصر همدان؛ شهر همدان از یکم تا هفتم مهرماه میزبان اجلاس جهانی جاده ابریشم است. در این اجلاس ۴۰ میهمان از ۱۴ کشور حضور خواهند داشت و سران یونسکو نیز جهت شرکت در نشست‌های تخصصی همایش بین المللی جاده ابریشم به همدان سفر می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میزبانی از اجلاس جهانی جاده ابریشم بی‌تردید برای شهر و استان می‌تواند دستاوردهای مهمی در پی داشته باشد که یکی از مهم‌ترین آنها ثبت جهانی آثار تاریخی و جاذبه‌های طبیعی همدان است.

شهر همدان با ۳ هزار سال تمدن و برخورداری از آثار تاریخی منحصر به فرد و جاذبه‌های متنوع طبیعی حتی یک اثر ثبت شده جهانی ندارد.

غار علیصدر و تپه هگمتانه از جمله جاذبه‌های طبیعی و آثار باستانی همدان به شمار می‌روند که از قابلیت ثبت جهانی برخوردارند و مدت‌ها است اخباری از تلاش مسئولان استان برای ثبت جهانی آنها در رسانه‌ها به گوش می‌رسد، اما متاسفانه به هر دلیلی این امر تاکنون محقق نشده است.

نظر به آن که سران یونسکو به منظور حضور در اجلاس جهانی جاده ابریشم به همدان سفر می‌کنند فرصت مناسبی فراهم می‌شود که با رایزنی مستقیم با مسئولان این سازمان شرایط ثبت جهانی غار علیصدر و تپه هگمتانه فراهم شود.

مسئولان در زمینه ثبت جهانی آثار همدان کم کاری کرده‌اند

نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هزاران سال قبل از «جاده ابریشم» برای انتقال کالا از چین به اروپا و برعکس استفاده می‌شده است اظهار کرد: ۱۶ کشور از جمله ایران در مسیر این جاده قرار گرفته‌اند و هرساله همایشی برای انتقال فرهنگ و بررسی ادیان در یکی از کشورهای راه ابریشم برگزار می‌شود.

امیر خجسته بیان کرد: برگزاری همایش جهانی راه ابریشم فرصتی است که در ادامه نشست‌های بین‌المللی سال ۲۰۱۸ در همدان ایجاد شده و باید نهایت استفاده را از آن برد.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس «جاده ابریشم» را راه تبادل فکر، فرهنگ و اندیشه معرفی کرد و گفت: همدان در همایش جهانی راه ابریشم میزبان ۱۴ کشور است و باید از این فرصت برای معرفی ظرفیت های گردشگری و تاریخی این استان استفاده شود.

وی با بیان اینکه مدیریت سیاسی و فرهنگی استان باید صدای همدان را بلندتر از سایر نقاط به گوش جهانیان برسانند، عنوان کرد: در همایش جهانی راه ابریشم باید از تجربه همدان ۲۰۱۸ برای بهره‌وری حداکثری از این رویداد استفاده کنیم.

خجسته با بیان اینکه حضور سران سازمان یونسکو در همایش جهانی راه ابریشم باید مغتنم شمرده شود اضافه کرد: متاسفانه همدان با ۱۸۰۰ جاذبه تاریخی و طبیعی ثبت جهانی ندارد که این امر نشان دهنده غفلت مسوولان این حوزه است.

وی با بیان اینکه چندین اثر استان از جمله تپه هگمتانه و غار علی‌صدر قابلیت ثبت جهانی دارند عنوان کرد: در همایش جهانی راه ابریشم باید ظرفیت های تاریخی و طبیعی همدان به اعضای یونسکو و مهمانان این همایش معرفی شوند.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس بیان کرد: استفاده از ظرفیت همایش جهانی راه ابریشم برای ثبت جهانی آثار تاریخی و طبیعی همدان و جذب گردشگران خارجی موثر خواهد بود.

ثبت جهانی یکی از آثار همدان ره آوردی خوب از اجلاس جهانی جاده ابریشم

معاون گردشگری، اداره کل میراث فرهنگی استان همدان نیز اظهار داشت: اجلاس جهانی راه ابریشم زمینه را برای ثبت جهانی یکی از آثار تاریخی همدان هموار می کند.

خاکسار با بیان اینکه ایران به واسطه موقعیت خاص جغرافیایی که در غرب آسیا داشته رابط بین شرق و غرب بوده است، اظهار کرد: بر همین اساس تجار برای هر گونه تردد و مبادله‌ای از شرق به غرب و از غرب به شرق ناگزیر بودند از ایران عبور کنند چرا که محدودیت شمال را به واسطه وجود دریای خزر و سرزمین‌های صعب‌العبور سیبری داشتیم و از جنوب نیز آب‌های آزاد مانع بود و بنابراین تمامی تبادلات اقتصادی و تجاری باید از ایران عبور می‌کرد.

وی با اشاره به اینکه به همین دلیل ایران همیشه نقش اثرگذاری در مراودات اجتماعی و اقتصادی و مبادلات و ارتباطات تجاری داشته است، گفت: راه ابریشم که شاهراه اقتصادی بوده نیز از مسیر ایران عبور می‌کرده است.

خاکسار ادامه داد: راه شاهی نیز که پایتخت هخامنشی شوش را به سارد متصل می‌کرد برای عبور از فلات ایران به سمت شرق و پایتخت تابستانی هخامنشیان یعنی هگمتانه می‌آمد و از هگمتانه به سمت شرق و غرب عبور می‌کرد و به همین دلیل همدان یکی از شهرهای اثرگذار در محور جاده ابریشم بوده که این اثرگذاری در طول تاریخ برای همدان حفظ شده است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان همدان با بیان اینکه هرچند همدان تنها در مدت کوتاهی پایتخت بوده اما اثرگذاری خود را داشته است، عنوان کرد: همدان طی سال‌های اخیر نیز مورد توجه بوده و با برگزاری رویدادهای بین‌المللی که طی یکی دو سال اخیر، خوب درخشیده و نام و آوازه خود را در دنیای امروز از طریق میهمانانی که در این رویدادها حاضر شده‌اند پر طنین کرده تا جایی که در صدر اخبار داخلی و خارجی قرار گرفته است.

خاکسار با بیان اینکه میزبانی رویدادهای بین‌المللی می‌تواند همدان را به عنوان مقصد گردشگری مطرح کند، گفت: نباید اجازه دهیم اجلاس جاده ابریشم به همین جا ختم شود و باید ارتباط با مهمانان و افراد اثرگذار و فعالان اقتصادی را گسترش دهیم تا طی سال‌های بعد شاهد تفاهم‌نامه‌های برای کارهای مشترک باشیم.

وی با بیان اینکه در کنار برگزاری رویداد جاده ابریشم باید یک آورده خوب را دنبال کنیم که آن ثبت جهانی یکی از آثار همدان است، گفت: ثبت جهانی اثر چیزی نیست که تنها با یک نشست محقق شود بلکه این اجلاس زمینه‌ای برای آن است که افراد اثرگذاری که از یونسکو در نشست جاده ابریشم حضور دارند با دید مثبتی که نسبت به جاذبه های همدان پیدا می‌کنند، در آینده نظرشان جلب شود تا پرونده‌ای که برای یونسکو می‌فرستیم با نظر مثبت در چرخه ثبت قرار بگیرد.

وی با اشاره به اینکه طی سال‌های گذشته جلسات مختلفی برگزار و چند پرونده در استان همدان برای ثبت جهانی مدنظر قرار گرفت، گفت: از جمله پرونده‌های تهیه شده، پرونده تپه تاریخی هگمتانه به عنوان قدیمی‌ترین پایتخت ایرانی است.

خاکسار با بیان اینکه معبد نوشیجان به عنوان تنها معبد سالم باقی مانده از دوره مادها نیز برای ثبت جهانی پرونده دارد، گفت: البته معابد دوره ماد را به صورت زنجیره‌ای می‌توانیم ثبت کنیم اما معبد نوشیجان به تنهایی هم ظرفیت ثبت جهانی دارد.

خاکسار گنبد علویان را یکی دیگر از آثاری که برای آنها پرونده تشکیل شده است عنوان کرد و گفت: گنبد علویان یکی از بناهای قرون میانه اسلامی با مشخصه‌ها و تزیینات معماری خاص است.

وی به دستکندهای همدان نیز اشاره کرد و با بیان اینکه دستکندهای همدان به ویژه ارزانفود به دلیل قرار گرفتن در ضلع شرقی الوند به عنوان منظر طبیعی برای ثبت جهانی مدنظر است، گفت: غار علی‌صدر نیز به عنوان یک اثر طبیعی در زمره این آثار قرار دارد.

خاکسار اضافه کرد: پرونده‌ها تهیه و ارسال شده اما از آنجا که هر سال یک اثر از هر کشور ثبت جهانی می‌شود آثار همدان در بین اولویت‌های ایران تا کنون نبوده که امیدواریم اجلاس جهانی جاده ابریشم سبب شود یکی از آثار همدان معرفی کرده و مورد پذیرش قرار گیرد.

به گزارش عصر همدان؛ با توجه به اینکه فرصت اولین میزبانی از اجلاس جهانی ابریشم به همدان واگذار شده است، امید است که مسئولان از این فرصت استفاده کرده و در جهت معرفی آثار باستانی استان همدان حداکثر تلاش خود را بنمایند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۲۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۱۰ طرح راهسازی با ۹۵۰ میلیارد تومان اعتبار در استان همدان

معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان همدان افزود: برای این ۱۰ طرح قراردادی به ارزش ۹۵۰ میلیارد تومان منعقد شده است.

حبیب نادیان رفیع با اشاره به اینکه همدان به لحاظ موقعیت راهبردی و شریانی، پل ارتباطی استان‌های غربی و جنوبی به مرکز و استان‌های شمالی به جنوبی و برعکس محسوب می‌شود، افزود: استان همدان با یک و ۲ دهم مساحت کشور، ۲ و یک دهم طول راه‌های ارتباطی کشور را دارد و تراکم راه‌های آن ۲ برابر تراکم مساحت است.

او همچنین با اشاره به اینکه در هر شهرستان استان دست‌کم یک طرح راهسازی فعال وجود دارد، گفت: در ۱۰ سال گذشته فقط جاده‌های (نهاوند-آورزمان- ملایر) و (همدان-گل‌تپه-علیصدر) موفق به گرفتن ردیف اعتبارات ملی شده اند.

معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان همدان با بیان اینکه جاده نهاوند-آورزمان- ملایر یکی از حادثه‌خیزترین راه‌های استان، است، افزود: این جاده ۴۲ کیلومتر طول دارد که هشت کیلومتر آن بهره‌برداری شده و ۲۰ کیلومتر دیگر آن با پیشرفت ۳۵ درصدی در حال ساخت است.

حبیب نادیان رفیع افزود: با تامین اعتبار ۲۵۰ میلیارد تومانی از محل سفر رییس جمهور، قسمت خطرناک و حادثه آفرین این طرح تا ۲ سال آینده، چهار خطه و بهره برداری می‌شود.

او همچنین با اشاره به اینکه ساخت هر یک کیلومتر راه نزدیک به ۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، گفت: در سفر سال ۱۴۰۱ هیئت دولت به استان همدان، ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل طرح‌های راهسازی استان اختصاص یافت که در طول سه سال تخصیص می‌یابد.

معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان همدان گفت: مرحله نخست چهارخطه کردن جاده همدان-گل‌تپه-علیصدر به طول ۶۸ کیلومتر، از مصوبات سفر رییس جمهور، به طول ۳۳ کیلومتر و با اعتبار یک هزار میلیارد تومان در حال اجرا است.

حبیب نادیان رفیع، چهار خطه کردن مسیر ارتباطی نهاوند-کنگاور را یکی دیگر از طرح‌های مهم راهسازی استان دانست که سه کیلومتر آن پیش از نوروز ۱۴۰۳ بهره برداری شد.

او همچنین گفت: جاده خلعت‌آباد-کبوداهنگ-قیدار که به نوعی استان همدان را به زنجان متصل می‌کند، ۱۶۰ کیلومتر طول دارد که ۵۷ کیلومتر از آن در محدوده استان همدان است و ۳۲ کیلومتر آن در دست بهره برداری و ۱۲ کیلومتر دیگر هم در حال ساخت است.

معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان همدان جاده رزن-تاکستان را هم پل ارتباطی استان‌های همدان و قزوین برشمرد که ۲۲ کیلومتر از این جاده ۳۱ کیلومتری در مرحله بهره برداری قرار دارد و ۹ کیلومتر دیگر در دست ساخت است.

حبیب نادیان رفیع با اشاره به اینکه کمربند ۸۲ کیلومتری شمالی استان همدان از سه راه اصله فامنین آغاز و پس از گذر از قروه درگزین و رزن به شهر قیدار متصل می‌شود، گفت: هم اکنون ۲۵ کیلومتر این طرح زیر بار ترافیک رفته و ۳۵ کیلومتر دیگر آن در دست ساخت است که برای تکمیل به ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

او همچنین کنارگذر غربی همدان نیز به طول ۳۰ کیلومتر، جاده کنارگذر رزن به طول ۹ کیلومتر، چهار خطه تویسرکان - کنگاور به طول ۴۰ کیلومتر، راه اسدآباد-قروه به طول ۲۷ کیلومتر، راه همدان-قهاوند به طول ۲۲ کیلومتر، مسیر گردشگری همدان-گنجنامه، جاده سیاه‌کمر- عبدالکریم- میلاجرد به سمت اراک از دیگر طرح‌های راهسازی استان است که در حال ساخت و یا پیگیری هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • چین: «مس عینک» بدون آسیب به آثار باستانی استخراج می‌شود
  • نمایشگاه آئین محوطه‌های باستانی اردبیل دایر شد
  • مراجعه ۸۰ هزار خودروی سنگین به مراکز معاینه فنی استان همدان
  • ارسال اثر به دبیرخانه جشنواره تولیدات فضای مجازی همدان 
  • اجرای ۱۰ طرح راهسازی با ۹۵۰ میلیارد تومان اعتبار در استان همدان
  • معاینه فنی ۸۰ هزار دستگاه خودروی سنگین استان همدان ​
  • پاکسازی حریم جاده همدان - کبودراهنگ از زباله
  • تجهیز ۱۳۸ کیلومتر از راه‌های اصلی استان همدان به روشنایی
  • «مرمت آثار باستانی» در سالن فردوس موزه سینما